Nocandot - Heinäkuu 2016

 

Nocandot - Kesäkuu 2016

Karppa ei päässyt osallistumaan Suvi-iltaan, koska urakoi bändilavalla koko illan. Maratonin Karppa oli jo juossut ennakkoon Tukholmassa.

Suvi-illassa nocandot osallistuivat monipuolisesti eri matkoille. Heiska 95 km pyöräilyyn, Sami 35 km pyöräilyyn (hopealla samalla ajalla kuin voittaja), Juha kipitti kympin sen minkä akilles antoi myöden, Sami veti verryttelynä vielä puolikkaan, samoin JJ suoriutui jänisjuoksuista tutulla tuloksella. MikaT, Antti ja Tasku juoksivat koko matkan. Haamurajat jäivät alittamatta: Mikalla haussa on kolmen ja puolen tunnin alitus ja Antilta odotellaan neljän tunnin alitusta.

Bändilavalla ja sen ympäristössä riehuivat MikaP, Kottari, Kimmo ja MIkkoJ.

Säätiedotus lupaili sateista keliä ja pyöräilyn aikana vettä satoi ihan huolella. Sen jälkeen olosuhteet helpottivat ja juoksun alkupuolisko päästiin nauttimaan lähes optimaalisista oloista. Kolmen tunnin kohdalla maratoonarit saivat kylmä vettä niskaansa ja tuulikin viilensi menoa.

Tilaisuus purettiin Maran lukaalin pohjakerroksessa saunoen. Illan eväät tilatiin Bangkog Bufeesta, joka oli harvoja kotiinkuljetusta tarjoavia yrityksiä. Arviot ruuasta ja palvelusta: 9+.

Nocandot - Toukokuu 2016

XIV Kaukjärven Kierros järjestettiin toukokuun puolivälissä. Kisapäivän aamu aukeni hieman sumuisena ja pientä sadetta oli havaittavissa. Pahaksi onneksi sade kiihdytti tahtiaan ja siinä vaiheessa päätettiin kisan toinen kierros jättää juoksematta. Ennakkoilmoittautuneisiin pitkän matkan juoksijoihin otettiin yhteyttä ja peruutus otetiin aika mukavasti vastaan.

Sade alkoi kyllä tauota ja varsinainen kisa onnistui sekä olosuhteiden että järjestelyjen osalta varsin mallikelpoisesti. Kompakti kisa oli myös järjestävälle organisaatiolle helpotus ja kisa oli purettu kello kolmeen mennessä.

Reaaliaaikainen tulospalvelu, koristyttöjen kahvio, ruusut, hieno osallistumismitali, hyvä reitinmerkkaus ja toimivat järjestelyt.

Nocandot - Huhtikuu 2016

Nocandon pyöräilyjaosto aloitti kautensa Mallorcalla. Heiska ja Sami joutuivat lähtemään kahdestaan, kun Kimmon akillesjännettä operoitiin. Saldona reilut 800 km viikossa.

Salomon Trail Run Tammela järjestettin loistavissa olosuhteissa ja osanottajia kertyi 117. Kisan ajoitus oli mainio, sillä saman päivän iltana maa oli jo valkoisena lumesta! Muutenkin järjestelyt toimivat hyvin ja ajanottosysteemi antoi tulokset reaaliaikaisena nettiin.

MikaT aloitti maratonkauden ja teki kauden pohjat Averian mäkisellä reitillä. Aikaa kului vaatimattomasti 3.40.30 ja tulos huomioitiin palkintokorokkeella pronssimitalin arvoisena.

Nocandot - Maaliskuu 2016

Nocandojen pääsiäisperinteet ovat peräisin aina viime vuosituhannelta saakka. Pitkäperjantain kärsimyslenkki sai arvoistansa jatkoa. Osallistujista kaksi kärsivät jalkavaivoistaan, jopa niin etteivät pystyneet lenkille lähtemään. Mika ja Kimmo huolehtivatkin ansiokkaasti saunan lämmityksestä ja ruuanlaitosta. Lenkillä liukkaasta kelistä ja vastatuulesta kärsivät Kottari, MikaT, AnttiA ja JJ. Kimmo otti liikkumiseen tuntumaa maastopyörän satulassa. Reitti oli suunniteltu ja testattu jo viime kesänä. Tilaisuus purettiin välittömästi saunan lauteilla ja maistuvan liharuuuan parissa. Jälkiruokatarjoilussakaan ei ollut valittamista. 0

Vuosiohjelma

 • 25.3 Kärsimyshölkkä Böndellä (Aallon huvilalla) Reittinä 22 km eli sama kuin viime vuonna juostiin kesällä.

 • 24.4 Salomon Trail Run  Talkooväki erittäin tervetullutta ja samalla viilinkillä kuin viime vuonna. Reitti on uusittu ja nyt entistä enemmän polkujuoksua

 • 15.5 Kaukjärven kierros  Tapahtumasta on niin hyvä käsikirja, ettei varmaan kysyttävää paljon ole.

 • 18.6 Suvi-ilta. Vuosikokouksessa päätettiin järjestää musiikkia Saa tietenkin juosta, sovitaan sauna myöhemmin.

 • 10.7 Hunnarin Hapotus. Ei varsinaisesti koske Nocandota, mutta saa tulla juoksemaan tai talkoilemaan. Herättänyt todella paljon kiinnostusta valtakunnassa.

 • SITTEN maratonehdotukset
  • numero 1. Svaneke marathon Tanska 30.7
  • numero2 Lissabon Rock`n Roll Marathon.2.10.

 • 20.8 Sukelluskokeilu Melkuttimella

 • 5.11 Ilves-patikka. Luontokeskukselta vaellus Riitalan mökille saunomaan n. 30 km. Yksityiskohdat myöhemmin.

 • 16.12 Maran joulukahvit

 

Nocandot - Helmikuu 2016

Ensimmäinen nocandotilaisuus oli heti helmikuun lopussa, kun nocandot kutsuttiin DA-Designin aitioon. Paikalle saapui kymmenkunta nocandoa nauttimaan tasaisesta pelistä, jonka FoPS jatkoajalla ansaitusti voitti. Mainittakoon, että Kimmo voitti arpajaisissa John Deere-seinäkellon, joka pääsi juurikin oikealle paikalleen Bönden keittiön seinälle.

Nocandojen vuosikokous järjestettiin maraston toimesta viihtyisässä Lanellissa Scandicin alakerrassa. Ohjelma oli perinteinen: yhteislenkki- -saunominen- ruokailu ja kokous. Yhteislenkille ei ollut kovin paljon tungosta, sillä monella on jonkinlaista kremppaa jalkojen kanssa. Kovakuntoisimmat olivat hiihtämässä Vierumäellä 24 tunnin hiihtoa*.

Sami Kotiniemi veti kiireisen kaksivuotiskauden yhteen toteamalla, että osallistumisaktiivisuus oli loistavaa vaikka tapahtumien määrässä hieman jäätiin suunnitellusta.

Vuosikokouksen alussa todettiin jäsenhankinnan olleen tuloksellista: viime vuoden koejäsenet antoivat riittävästi näyttöjä maratoneilla ja muissa kestävyysurheilun tapahtumissa ja klubin tapahtumissa, että täysivaltaisiksi jäseniksi valittiin seuraavat:

 • Antti Aaltonen (Yyterin maraton, Medoc + kiitettävä aktiivisuus klubin toiminnassa)
 • Sami Sulkko (Kööpenhamina)
 • Marko Tasanen (Turku,Suvi-ilta, Nokia + useita ultrasuorituksia)
 • Petri Torkkel ( Medoc sisukkaasti läpi)

Nocandon 20. vuosi starttasi käyntiin ja maraksi valittiin yksimielisesti Mika Penttilä. Varamaraksi Mika valitsi Antti Aaltosen.

* Vierumäen 24h tunnin hiihdossa Sami6 hiihti 302 km, MIkaT 270 km ja Tasku joutui flunssaisena keskeyttämään 79 km jälkeen.

Nocandot Medocissa - syyskuu 2015

 

Nocandot - kesäkuu

Perinteinen musiikkilava oli jälleen iskussa. Karpan live-bändi innosti juoksijoita ja nocandoja oli kannustamassa kädet kipeinä.

Nocandot - toukokuu 2015

Kaukjärven Kierros on edelleen sään suosiossa. Aurinkoisessa kevätsäässä 178 ennätysmäärä juoksijoita kiersi Kaukjärveä.

Tulospalvelu oli pykälää parempi sillä tulokset olivat reealiajassa mutta tilanteen eteneminen näkyi projektrin avulla ravintolan seinän kokoisena.

Åbergin Timo on tehnyt hienot monikamera/helikopteriajot ja videot ovat esim. Kaukjärjven sivuilla.

 

 

Nocandot - huhtikuu 2015

Salomon Trail Runin viikonloppuun osui taas hyvä keli . Tapahtuma houkutteli paikalla 135 osallistujaa. Järjestelyissä harpattiin melkoinen loikka parempan suuntaan, kun ajanotto siirtyi reaaliailaan ja osallistujille tarjottiin kahvilapalvelut. Kahvilan monitorista sai katsella tuloslistan valmistumista.

Pyöräilyjaosto lähti kauden avaukseen Mallorcalle. Kimmo, Heiska ja Sami6 ajelivat hieman vajaat tuhat kilometriä viikon aikana. Samin Orbean runko otti matkan aikana itseensä ja hiilikuituiseen runkoon tuli halkeama.

Perinteinen pitkäperjantain kärsimyslenkki keräsi ennätysosanoton. Peräti 11 nocandoa kiusasi itseään vaihtelevilla matkoilla. Ensimmäinen ryhmä lähti hieman aikaisemmin liikenteeseen ja Lempään lenkillä (23 km) aikaa kului reilut pari tuntia. Kimmo huolehti vauhdinpidosta eikä yli 6 minuutin aikatavoitteeseen päästy missään kohdassa - aina mentiin lujempaa. Matkassa mukana SamiS, MikaP, Antti ja JJ. Toinen ryhmittymä kierteli Forssan - Kalsun maastoja ja matkaa kertyi viisitoista kilometriä. Tähän matkaan osallistuivat Mara Samik, varamara Sökö, Tero ja Petsku. MikaT tuli paikalle Jokioisilta ja MikkoJ suorinta tietä Tammelasta. Sami6 teki 70 km kärsimyslenkkinsä maastopyörällä. Iltaan osallistuivat myös Heiska ja MikkoL. Lenkin jälkeen tutkittiin reitit, nopeudet ja sykkeet erilaisten urheilulaitteiden ja sovellusten avulla.

Saunan lämmettyä päästiin itse asiaan eli saunomaan ja syömään. Illan sponsorina toimi Kimmo ja tulevia tasavuosia juhlittiin jo hieman etukäteen.

Forssan klubin biljardipöytä todettiin kaltevaksi ja hankalaksi peliksi. Ykkösjoukkue voitti ottelun niukasti. (Kannattaa varmaan lototakin tuolla tuurilla).

 

Salomon Trail Run Tammela 19.4. järjestelyt

Nocandot - maaliskuu 2015

Kevät on jälleen aikaisessa ja talvilajeista siirrytään vähitellen kesäisimpiin. Kauden tavoitteet alkavat häilyä ajatuksissa ja niinpä lenkkeily rauhoittaa. Yhteislenkit aloitettiin vuosikokousen jälkeen ja niillä on ollut osallistujia säännöllisesti. Parhaimmillaan viisi nocandoa maraston johdolla.

Juhlapuistojuoksuun osallistui useita nocandoja! Tulokset olivat kylmässä ja tuulisessa kelissä kerrrassaan mainioita. Kahden kierroksen kiertäjät (Benkku AnttiA ja SamiS) selvittivät urakan alle 5 minuutin vauhdissa. Tasku kiersi kaksi kierrosta vaikka oli hiihtänyt edellispäivän 60 km hiihtokisan. JJ kipitti varovasti yhden kierroksen.

Marasto laati kunnianhimoisen ja sopivan tavoitteellisen ohjelman:

 Vuosiohjelma 2015

Tammikuu 2015

31.1.2015 – Vuosikokous – Pidettiin sokkona Maran päätöksellä eli Passi ja Hammasharja periaatteella. Kohteeksi valikoitui Picknick risteily Turku-Maarianhamina-Turku. Jatkot vietettiin Scandicin saunassa ja poreissa sekä Statuksessa.

Helmikuu 2015

8.3.2015 – Maraston kokous

Maaliskuu 2015

Alkuperäinen suunnitelma oli FPS:n jatkopelit, mutta hetki sitten tulleen tiedon perusteella pelit päättyivät tältä kaudelta… L …korvaa ohjelmanumero ilmoitetaan lähiaikoina.

Huhtikuu 2015

 • Perjantaina 3.4.2015 – Pääsiäisen kärsimyslenkki
  • Reitti vaihtoehdot ja purku paikka vielä avoimena...
 • Sunnuntaina 19.4.2015 – Salomon Trail Run – Saaren kansanpuisto
  • Kaikki mukaan talkoisiin!

Toukokuu 2015

 • Sunnuntaina 3.5.2015 – Kaukjärven Kierros (+Canicross)– Tammelan Urheilustadion
  • o    Kaikki mukaan talkoisiin!

Kesäkuu 2015

 • Lauantaina 13.6.2015 – Suvi-ilta – Forssa & Tammela
  • Viime vuonna naftaliinista henkiin herätetty Tammelan suoran päädyn viihdytyspiste pystytetään myös tänä vuonna!
  • Luvassa on (toivottavasti) taas Live musiikkia, makkaran paistoa ja jäätävää kannustusta!

Heinäkuu 2015

 • Lauantaina 4.7.2015 –Laitesukellusta– Ruostejärvi

Elokuu 2015

 • Lauantaina 8.8.2015 – Pre Medoc – Lähiseudulla
  • Tarkempi paikka ja ohjelma ilmoitetaan lähempänä…

Syyskuu 2015

 • Lauantaina 12.9.2015 – Le Marathon Du Medoc – Ranska
  • Maran päätöksellä Medoc valittiin vuoden 2015 yhteismaratonmatkaksi.
  • Matkalle on lähdössä massiivinen joukko eli 11 klubilaista, joten tässä taitaa tulla samalla lähivuosien osallistuja ennätys! J
  • Loputkin empijät vielä mukaan, kunhan ilmoittavat asiasta heti maanantai aamuna!
  • Tarkemmista matkajärjestelyistä kuten myös klubin tuesta tiedotetaan lähipäivinä.
  • http://www.marathondumedoc.com/

Lokakuu 2015

 • Lauantaina 10.10.2015 – Vaellus – Hämeen läänissä
  • Samalla pidetään Medocin tapahtuman purkutilaisuus

Marraskuu 2015

 • Lauantaina 3.11.2015 – (Palo)miesten kuntotesti –Paikka avoin
  • Kauden päätös tapahtuma jossa mitataan mihin kuntoon itse kukin on vuoden aikana päässyt! J

Joulukuu 2015

 • Perjantaina 18.12.2015 – Maran joulukahvit – Forssa
 • Lisäksi perinteinen joululenkki...

 Tammikuu 2016

 • Lauantaina 30.1.2016 – Vuosikokous – Passi ja Hammasharja periaatteella
  • Kannattaa varautua yön yli reissuun… J

Lokakuu 2016

 • Sunnuntaina 16.10. tai 23.10.2016 –Rock'n'Roll Maratona de Lisboa – Lissabon, Portugal
 • Vuoden 2016 päämatka on valittu hyvissä ajoin, joten tähän yhteismaratoniin on nyt jokaisella aikaa valmistautua yli 1½ vuotta, joten ei muuta kuin loma-anomuksia täyttämään! J
 • http://www.running-portugal.com/lisbon/marathon/en/marathon.html

 

Tapahtumakalenteria päivitellään tarpeen mukaan ja pyöräily- sekä hiihtojaoston täydennykset ovat tervetulleita.

Muistutuksena jälleen, että Klubimme kiertää Kaukjärveä joka sunnuntaiaamu yhteislähdöllä Aaltoportila (Saarelantien/Kankurintien risteymästä) ja ainakin toistaiseksi lähtö tapahtuu ”vasta” klo 10:00 vuosikokouksen päätöksellä. Ajoneuvojen pysäköinti onnistuu parhaiten Skyttälänkadun puolella tai Kankurintien päässä.

 

Nocandot - helmikuu 2015

Kausi lähti aktiivisella otteella käyntiin. Kimmo, Juha, Sökö, JJ ja koejäsen Aaltosen Antti lähtivät uutisoidusta myrskystä huolimatta lenkille Syrjänharjulle. Paikoitellen liukasta ja lumista, mutta tästä on hyvä jatkaa.

Toisaalla Talvisillan Mika hiihti vuorokauden ympäriinsä ja kerrytti kilometrejä 251,22. Tasku ylitti itsensä ja 200 kilometrin rajan tuloksedlla 201,82. (Aaltoja). Mika ja Tasku osallistuivat siis Vierumäellä 24h hiihtoon.

Nocandon vuosikokous 2015

Nocandon vuosikokous oli alunperin sokkotapahtuma, johon piti varautua passilla ja hammasharjalla. Tapahtuma osoittautui lopulta picknik-risteilyksi. Sami oli järjestellyt hienon tapahtuman joka vielä huipentui saunailtaan Scandicin poreissa.

Ehkä tästäkin johtuen mara valittiin toiselle kaudelle ilman äänestyksiä, Koskaan aikaisemmin maraa ei ole valittu toiselle peräkkäiselle kaudelle. Varamara kuitenkin vaihtui ja varamarana on seuraavan kauden Sökö.

Muita vuosikokouksen päätöksiä oli jäsenhankinnan aktivoiminen ja vuoden 2015 jäsenehdokkaat ovat Antti Aaltonen, Sami Sulkkko ja Marko Tasanen. Mika talvisilta valittiin viralliseksi jäseneksi huikeiden näyttäjen perusteella. Petri Torkkel jatkaa vielä hangaroundina.

Nocandot ovat harrastaneet kestävyyslajeja Nocando Marathon Clubin nimissä jo vuodesta 1997. Juoksun lisäksi jäsenet harrastavat pyöräilyä, rogainingia, soutua, hiihtoa, seikkailukisoja ja monia muita kestävyyslajeja. Niinpä vuoden tavoiteaika maratonilla ja siihen liittyvät sakkomaksut alkaa olla melko yksipuolinen osa klubin jäsenten lajeista. Kokouksessa päätettiinkin luopuoa sakkomaksuista kokonaan ja jäsenet valitsevat itselleen henkilökohtaisen tavoitteen.

Tapahtumiin osallistuminen ja niiden järjestäminen on kuitenkin näkyvä osa klubin toimintaa. Tänä vuonna tapahtumat ovat:

 • Salomon Trail Run Tammela huhtikuussa
 • Kaukjärven Kierros toukokuun alussa
 • Musiikkilava Suvi-illassa

Syksyllä järjestetään matka ulkomaiseen maratonille ja tänä vuonna maratoniksi on valittu Medocin maraton

Toimintasuunnitelmaa odotellessa...