2014

Ajankohtaista 2014

Nocandon kesäkuun tapahtumia

Ensimmäiset ulkomaiset maratonsuoritukset tältä kaudelta ovat Sökön ja Karpan suoritukset Tukholmassa. Aikaa kului rapiat 5 tuntia ja tulosten kommentointi jäi Kimmolle.

Suvi-ilta otettiin Nocandon vuosisuunnitelmassa painopisteeksi ja siinä erityisesti musiikkilavaan panostettiin. Livebändi Tammelan suoran päässä keräsi kiitosta ja yleisöäkin, kun MikaP, MikkoJ, MIkkoL ja Sami kannustivat porukkaa viimeiselle vitoselle. Karppa kannusti bassokitarallaan ja muutenkin bä'ndi oli liekeissä.

Urheilullisista Suvi-illan suorituksista vastasi pääasiassa Sami6, joka oli uuden compo-kisan pyöräilyn kakkonen ja samalla sijalla myös 10 km juoksun jälkeen. Ehkä viikon takainen 100 kilometrin painoi juoksuosuudella... Kimmo selvitti kauden maratonin kelpoaikaan 3.45. Puolikkaalla osallistuivat Juha (1.32), Jj (1.42), Petri (1.43) ja Tero (2.09). Keli ei ollut aivan optimaalinen, sillä melkoinen sivutuuli osui reitille. Onneksi ei sentään satanut, joka on ollut kesäkuun yleinen säätyyppi.

Tilaisuus purettiin välittömästi Mikon mökillä Mustialan lammin rannassa. Suomen suvesta, saunasta ja hyvästä ruuasta nauttivat Mikot, Samit, Mika ja JJ.

Kuukauden suosituimmasta tapahtumasta vastasi Mara. Tasavuosia juhlittiin opiston mökillä suurella joukolla. Nocandoista lähes kaikki olivat paikalla hyvissä ajoin ja lähes loppuun saakka. Tunnelma oli telttojen katossa heti alusta alkaen, sillä ruokaa ja juomaa oli enemmän kuin riittävästi. Bilebändi Playa vastasi illan musiikillisesta tarjonnasta - klassikot jyräsivät..

Rogaining-osasto eli Mika ja Sami6 keräävät sulkia hattuun Salpausrogainin voitolla toukokuussa. Kesäkuun alussa Virossa järjestettyihin EM-kisoihin lähti Tyykikylän Bluesin joukkue. Sijoitus sekasarjan 25. ja kilometrejä vuorokaudessa 104. Melkoinen suoritus, mutta viime vuoden kolmossijan parantaminen jäi haaveeksi.

Nocandon toukokuun tapahtumia

Kaukjärven Kierros kasvatti suosiotaan ja ennätyslukema osallistujamäärässä nousi lukemaan 179. Hieno määrä aktiivisia ja iloisia liikkujia oli liikkeellä ja kuten aina: sää oli suosiollinen.

Tämän vuoden uutuuksia oli huomattava arvontapalkintojen lisäys ennakkoilmoittautuneille ja Suvi-illan lahjoittamat "matkalahjakortit" naisten ja miesten sarjojen nopeimmille.

Miesten sarjassa osallistujia oli reilut 50 ja nopeimpana reitin selvitti Marko Vaittinen, jolla on reittiennätykset kaikissa Nocandon järjestämissä tapahtumissa. Tänä vuonna ei aivan ennätysvauhtia tarvittu, mutta ylivoimainen voitto tuli ajalla 49.34. Jyrki Kukko jäi kaksi minuuttia ja Tapani Naakka reilut viisi minuuttia. Alle tunnin haamurajan sinnitteli peräti 10 miestä.

Naisten sarjan nopein oli Forssan Astrid Snäll, joka nuoresta iästään huolimatta juoksi ensimmäisenä naisena matkan alle tunnin. Nocando Marathon Club tulee huomioimaan tämän suorituksen myöhemmin jollain tavalla. Naisten sarjan podiumille kiipesivät myös tutut Puran sisarukset Johanna Granlund ja Anni Granlund. Matka oli heille vanhoihin päämatkoihin verrattuna pitkä, mutta vauhtia ja kestävyyttä on edelleen. Loppuaika molemmille 1.02.

Kahden kierroksen nopein oli Petteri Urmas, jolle kovan vastuksen tarjosi Markus Tähtinen. Kolmantena maaliin sinnitteli alle kahden tunnin ajalla Juha Orte.. Naisten pitkän matkan nopein oli Katariina Manni, joka voitti myös Salomon Trail Runin.

Kuntosarjassa nähtiin ehkä Kaukjärven Kierroksen komein loppukiri sillä Tommy Granlund veti lloppusuoan 800 metrin Suomen mestarin nopeudella

Nocandojen tempauksia

Samille SM-mitali Duathlonissa ja talvitriathlonissa!!!:

Heiska aloitti 4200 kilometrin mittaisen pyöräilyn Espanjaa. Matka alkoi helatorstaina kylmässä vesisateessa ja matkaan on varattu 4 viikkoa. Päivämatkat ovat pisimmillään 175 kilometriä. Nocando toivottaa hyvää matkaa.

Nocandon huhtikuun tapahtumia

Mika lähtee kauden ensimmäiseen urheilulliseen urakkaansa, joka on 100 mailin kisa Kroatiassa. Kisan sivut löytyvät täältä. Kisa sujui ammattimaisen oman huollon avustuksella mainiosti. Matkalla oli vaikeita hetkiä, kun nesteet kieltäytyivät imeytymästä, mutta vaniljajäätelötankkauksella kone heräsi henkiin ja loppua kohti sijoitus nousi melkein 10 pykälää. Sijoitus oli 51. loppuajalla 32.44. Matkaan lähti 171 juoksijaa. Kolmannes juoksijoista joutui keskeyttämään juoksunsa.

Muita tapahtumia:

Salomon Trail Run Tammela juostiin pääsiäissunnuntaina ja mukana oli 135 osallistujaa. Kannustajineen ja nocandon kymmenhenkisellä huoltoporukalla lisättynä tapahtumaan osallistui pitkälti puolitoistasataa ihmnistä. Melkoisen liikuttava tapahtuma. Reitti oli sopivan vaativa kuntoilijoille. Viimeinen ylämäki oli kaikille liikaa - jopa Marko käveli viimeiset metrit. Marko nappasi nyt kolmannen Nocandon järjestämän kilpailun reittiennätyksen nimiinsä.

Salomon Trail Run Tammelan sivuilla, kuvia, videota, tulokset ym. ym.

Nocandon kärsimyslenkki juostiin lopulta perinteisen mukaan pitkäperjantaina. Mara oli kokoonkutsuja ja tarjosi saunaillan Jokioisilla. Pizzat olivat maistuvia ja palan painiketta oli riittävästi.

Pitkälle lenkille osallistuivat Kimmo, Sami6, Tero ja JJ. Kimmon ideana oli kiertää uutta reittiä ja 23 kilometrin pituinen ennen juoksematon reitti oli seuraava: Paana-LJH-Sukula-Murronkulma-Jokioinen. Sami itse juoksi vain hieman lyhyemmän reitin, kun pidemmän lenkin alkuvauhti näytti vauhdikkaalta. Iltaan osallistui myös MikkoL, joka saapui askelmittarin kanssa Forssasta saakka. Mika saapui partiokaverinsa kanssa hakemaan iltapalaa ja kertoili hieman Kroatian reissustaan.

Toisaalla eli Averian maratonilla Mika Talvisilta tsemppasi raskaan ja ylipitkän maratonreitin aikaan 3.39

Kuun lopussa Sami6 nappasi itselleen vielä pronssisen Suomen mestaruusmitalin talvitriathlonissa. Aikaa 5 km juoksuun, 10 km maaastopyöräilyyn ja 6,25 km hiihtoon Jämin putkessa kului vaihtoineen 1.06, 41

Nocandon maaliskuun tapahtumia

Pyöräilyjaoston jäsenet ovat talvehtineet mainiosti. Leudon talven aikana on nähty jopa maastopyöräilijöitä pitkillä lenkeillä. Varhaisimmat havainnot maantiepyöräilijöistä tehtiin maaliskuun loppupuoliskolla. Vahvistamattomien tietojen mukaan tällä kaudella on nähty jopa sähkövaihteilla varustettuja pyöräily-yksilöitä.

Sami6 aloitti kalevankiertäjäuransa ja maaliskuussa oli toisen osalajin vuoro. Vuokatissa oli vaativat olosuhteet ja ladulla ruuhkaa. Samin suoritus oli mainio. 40 km:n väliaika oli 2.46 ja Sami hiihti vielä 20 km kierroksen loppuverryttelyksi. 60 km:n loppuaika oli sitten 4.09. (Vauhti ei siis hyytynyt lainkaan.)

Uusi jäsen Mika Talvisilta ottaa maratonklubilaisuuden tosissaan ja aloitti maratonkauden jo maaliskuussa: TKR Keräilymaraton Loimaalla (3.42).

Kauden ensimmäinen tapahtuma lähes urheilullinen, sillä FPS:n kiekkoilijat aloittivat Suomi-sarjan ottelut KeuPaa vastaan. Nocandojen ensimmäinen tapahtuma oli kevyt mutta sitäkin suositumpi: 11 nocandoa seurasi ottelua aitiosta. Kausi lähti hyvällä fiiliksellä käyntiin vaikkakin kiekko ei pomppinutkaan FPS:lle. Ottelu keräsi ennätysyleisön (1587) ja tunnelma oli mainio.

Kauden avauksessa oli 12 nocandoa. MikkoJ (varamara), Sami (mara). JJ, Petri, MIka, MIkkoL, Sökö, Tero ja Sami6. Taustalla olivat myös Karppa, Heiska ja jääkiekkoillan idean isä ja otteluisäntä Kimmo.

Nocandon helmikuun tapahtumia

Marasto on nyt kokoontunut ja rakentanut alustavan tapahtumakalenterin koko vuodelle. Tavoitteena on saada ainakin yksi yhteinen tapahtuma jokaiselle kuukaudelle, jolloin jokaisella jäsenelle on mahdollisuus osallistua ainakin muutamaan tapahtumaan ajankäyttönsä puitteissa.

Toimintasuunnitelma

Tammikuu

 • 25.1.2014 – Vuosikokous – Pidettiin Turku-Tukholma risteilyn lomassa Viking Gracella

Helmikuu

 • 24.2.2014 – Maraston kokous

Maaliskuu

 • 12.3. Jääkiekko-ottelu FPS-KeuPa

Huhtikuu

 • Lauantaina 19.4.2014 – Pääsiäisen kärsimyslenkki - Jokioinen
  • Lähtö ja Maali Jokioisten Virastotalolta
  • 2 eri reittiä – kovat juoksijat & ei niin kovat juoksijat
  • Saunan ja tarjoilut tarjoaa Mara
  • Samalla voidaan katsoa Salomon Trailin loppusilaus ja talkoo töiden jakaminen
 • Sunnuntaina 20.4.2014 – Salomon Trail Run – Saaren kansanpuisto

Toukokuu

 • Sunnuntaina 4.5.2014 – Kaukjärven Kierros (+Canicross)– Tammelan Urheilustadion

Kesäkuu

 • Lauantaina 14.6.2014 – Suvi-ilta – Forssa & Tammela
  • Clubimme järjestää taas muutaman vuoden tauon jälkeen viihdytyspisteen Tammelansuoran päähän, josta nykyisellä reitillä mennään useita kertoja ohi
  • luvassa on Live musiikka ja sirkushuveja.
  • Viihdytyspisteen pääsäätäjinä toimivat MikkoJ, Benkku ja Carppa, mutta kaikki ovat varmasti tervetulleita mukaa myös näihin talkoisiin.
 • Kesäkuussa Mara täyttää 40 vuotta, mutta juhlapäivä on vielä päättämättä…

Heinäkuu

 • Lauantaina 12.7.2014 – Triathlon – Forssa ja lähiympäristö

Elokuu

 • Vielä avoin, mutta yhteistapahtuman voisi olla joku kotimainen juoksu…

Syyskuu

 • Lauantaina 13.9.2014 – Le Marathon Du Medoc? – Ranska
 • Lauantaina 27.9.2014 – Vaellus – Hämeen läänissä
  • Esim. Marskin Majalle tai majalta Tammelaan/Forssan

Lokakuu

 • Vielä avoin ja ohjelma päätetään kelien mukaan…

Marraskuu

 • Vielä avoin ja ohjelma päätetään kelien mukaan…

Joulukuu

 • Perjantaina 19.12.2014 – Maran joulukahvit – Forssa

 

Tapahtumakalenteria päivitellään aina tarpeen mukaan ja myös pyöräily- sekä hiihtojaoston täydennykset ovat tervetulleita.

Muistutuksena myös kaikille, että Clubimme kiertää Kaukjärveä joka sunnuntaiaamu yhteislähdöllä Aaltoportila (Saarelantien/Kankurintien risteymästä) klo 9:30. Ajoneuvojen pysäköinti onnistuu parhaiten Skyttälänkadun puolella. Mara lupaa myös osallistua jossain vaiheessa vuotta yhteisiin aamulenkkeihin aktiivisemmin ja osana tätä otamme käyttöön myös aktiivisuustaulukon, josta hieman tarkemmin myöhemmin.

Mara ilmoittaa kevään aikana myös varsinaisen vuoden 2015 päämatkan joka tulee myös suuntautumaan johonkin Euroopan suureen kaupunkiin. Tämä tulee olemaan Marathon Clubimme virallinen yhteismatka, jota myös Clubi sekä yhteistyökumppanimme tulevat tukemaan avokätisesti. Hyviä kanditaatteja vuoden 2015 päämatkaksi on jo ehdolla ja ilmoitan valintani heti kun lopullinen päätös on tehty. Kun yhteismatkan ajankohta ilmoitetaan erittäin hyvissä ajoin, on jokaisella varmasti tarpeeksi aikaa saada itsensä haluamaansa kisakuntoon.

Mara 2014

Ensimmäinen yhteislenkki uudella kaudella käynnistyi kolmella osallistujalla (Mika, Sami6 ja JJ). Hangaroundina oli kaupunginjohtaja Sami Sulkko. Kaukjärvi oli liukkaan jään peitossa, mutta nastarit toimivat hyvin (Mika veti tosin peruslenkkareilla)

Muuta mainittavaa toimintaa helmikuussa oli Samin kalevan kierroksen luistelu. Uusi laji ja hieman pehmeä jää tuotti kuitenkin kelvollisen sijoituksen ajalla 1.20.

Nocandoja on nähty myös suksilla Tammelan urheilukeskuksen ladulla, Ylläksellä, Tahkolla..

Ajankohtaista 2014

Vuosikokous järjestettiin laivalla tammikuun lopussa ja kokousristeilylle osallistui 10 nocandoa. Kyseessä oli siis perinteinen merihenkinen kokous, sillä moni nocandohan on tunnetusti meri-ihiminen.

Kokous vietiin läpi harvinaisen yksimielisesti ja tärkeät päätökset tehtiin hyvässä yhteisymmärryksessä.

Kauden tavoitteet maratonille ja viime kauden arvosanat:

 • Mika 3.45 (9)
 • Karppa 4.30
 • Kimmo 3.37) (8)
 • Heiska 4.10 (8)
 • JJ 4.00 (7-)
 • SamiKo 4.34 (6)
 • MikkoJ 4.44
 • Sami6 3.19 (10-)
 • Tero 4.15 (8½)
 • Sökö 4.28 (5)
 • Juha 3.30 (5)
 • Pekka evt
 • MikkoL evt

Vuoden teemana on paluu juurille, joka tarkoittaa käytännössä ainakin seuraavia:

 • Klubilaiset lähtevät yhdessä maratonille jonnekin päin maailmaa ja klubi kerää varoja matkaan. Maratonin päättää edelllisen vuoden mara. Tämän vuoden mara Sami Kotiniemi päättää siis missä maraton juostaan vuonna 2015.

 • Suvi-illassa Nocando MC ottaa vastuuta viiliksestä ja perustaa musiikkilavan vanhaan malliin Kuuston/Lunttilantien risteykseen

 • Kaukjärven Kierros järjestetään toukokuun ensimmäisenä sunnuntaina - jo 12. kerran.

Uusiksi jäseniksi kutsuttiin Mika Talvisilta ja Petri Torkkel.

Uuteen kauteen lähdetään hyvällä fiiliksellä ja monilla oli jo tavoitteitakin lyöty lukkoon. Esimerkkeinä mainittakoon Pogostan hiihto, Kalevan Kierrokselle osallistuminen, 100 mailin juoksu, EM rogaining 24h, pyöräily Espanjaan,....

 

2013

Ajankohtaista 2013

Loppuvuosi

Kesä oli melko kiireistä aikaa. Nocandot osallistuivat moniin tapahtumiin ja lyhyempiä ja pidempiäkin yhteislenkkejä juostiin pienissä porukoissa.

Osa nocandoista on mukana Oxroadultran organisaatiossa ja elokuun puolivälissä järjestettiin ultrajuoksu Turusta Hämeen linnaan. Se vaati melkoisesti talkootyötäja tapahtuma sai melkoisesti huomiota (HS ja SK) ja positiivista palautetta. Sami6 ei osallistunut kisan aikana talkoisiin vaan juoksi 100 mailin matkan.

Tallinnan lämpimälle maratonille osallistuivat Kimmo, Mika ja JJ. MikkoL tyytyi puolikkaaseen ja Sami6 oli tällä kertaa seuramiehen roolissa.

Kesäkuu

Kesäkuussa oli paikallisempaa meininkiä: Suvi-ilta ja Suvi-illan pyöräily keräsi nocandoja lähtöviivalle. Pyöräilyyn osallistuivat Kimmo, Heiska, Sami6 ja MIkkoL. Puolikkaalle SamiKo, Tero ja JJ. Sami6 hullutteli vielä maratonin aikaan 3.39.

Toukokuun tapahtumat

Kuukauden alkuun hoideltiin Kaukjärven Kierros - yhdennentoista kerran. Tällä kertaa sivuttiin jälleen ennätysosanottoa, kun mukaan osallistujia oli kaikkiaan 158. Kisa vietiin läpi hyvissä olosuhteissa ja voitot menivät paikallisille huipuille. Marko Vaittinen oli kierroksella omaa luokkaansa (47.55) ja Jukka Nokelainen otti ensimmäisen ykkössijan kahdella kierroksella (1.49.12).

Pyöräilyjaosto aloitti kautensa vahvasti Italiassa. Kimmo, Heiska ja Sami6 kiertelivät Italian ympäriajon reittiä ja saldona oli noin 500 km alppien rinteillä.

Mika osallistui Madeiran Ultratrail kisaan ja selvitti 116 kilometrin vuoristojuoksun alle 30 tunnissa. TAP airlines piti alussa vähän jännitystä yllä, sillä matkatavarat saapuivat neljä päivää matkustajien perässä. Loppu hyvin- kaikki hyvin.

 

Huhtikuun tapahtumat

Intersportin ja Salomonin "tilaama" ja Nocandon junailema Trail Run -tapahtuma juostiin Saaren kansanpuistossa ja sen lähiympäristössä.. Tapahtuma onnistui mainiosti eikä vähiten sen takia, että sää suosi täysillä. Aurinko paistoi ensimmäistä kertaa lämpimästi eivätkä viimeiset lumirippeet enää haitanneet kulkemista. Kisakeskuksena oli Saaren kansanpuiston kioski, joka sopi siihen tarkoitukseen erinomaisesti. Jos jotain parannettavaa on niin normaali kevääntulo olisi toivottavaa. Tällä kertaa talvi piti otettaan niin tiukasti, että vettä ei vielä saatu kioskille. Normaalisti vesi aukaistaan huhtikuun alussa.

Paikalle ilmaantui kaikkiaan 56 liikkujaa. Kärki meni tajuttoman kovaa: Jaakko Lehto Koskelta teki reittiennätyksen 37.13 tälle 9,4 kilometrin matkalle. Loimaan Markku Virta oli ikämiesten ikäluokassa pitelemätön, mutta joutui taipumaan minuutilla: aika siis 38,13. Pekka Leppänen alitt vielä 40 minuutin haamurajan. Koko joukon kahdeksantena oli nopein nainen: Mirjam Tynkkysen aika oli 45,41.

Matkalle lähdettiin myös hieman rauhallisemmilla vauhdeilla ja muutama perhekin käytti hyödykseen perhelippua.

Voittajat saivat palkinnoksi vapaavalintaiset Salomonin tossut. LIsäksi osallistujien kesken arvottiin neljä paria Salomonin maastojuoksukenkiä, juoksureppu, lukematon määrä paitoja, lippiksiä ja kenkäpusseja.

Maaliskuun tapahtumat

Ultrajuoksijat keräävät kilometrejä järkyttävän pitkillä lenkeillä. Normijäsenille lenkkeily kausi on vasta alkamassa. Kaukjärven yhteislenkit aloitettiin sentään maaliskuun puolella. Toimintasuunnitelman mukaisesti pitkäperjantaina juostiin kärsimyslenkki, joksi valikoitui liukkaita reittejä vältellen Lamminkylän lenkki. Suurin osa nocandoista oli varautunut kauden avaukseen varaamalla matkat ja risteilyt jo hyvissä ajoin. Osanotto tälle kauden avaukselle jäi hieman vaisuksi. 20 kilometrin lenkin kiersivät kuitenkin tämän vuoden ja viime vuoden marastot eli, Sami, JJ, Mika ja Kimmo. Puistojuoksijoista Määttäsen Teppo ja Kauniston Pasi tulivat sopivasti samaan aikaan lähtöruutuun ja matka juostiin sentään kuuden hengen porukalla. (Seuraavana päivänä Mika ja Sami kiersivät taas Pyhäjärven...)

Toimintasuunnitelma 2013

 • Maaliskuu: Pitkäperjantain pitkä lenkki 29.3, lähtö Vesihelmeltä. Lenkin jälkeen Vesihelmeen ja syömään.
 • Huhtikuu: Salomon juoksu sunnuntaina 21.4. . Siihen Nocando osallistuu jollakin miehityksellä
 • Toukokuu: Kaukjärven kierros sunnuntaina 5.5.
  Pyöräjaosto Italiassa 19-24.5
 • Cooperin testi touko-kesäkuun vaihteeseen
 • Kesäkuu: Suvi-ilta pyöräily tai juoksu ja sen jälkeen Voudin saunalle
 • Heinäkuu: Triathlon ja sen jälkeen grillausta
 • Elokuu: Oxroadin järjestelyjä…
 • Syyskuu: Maisematiemaraton ja purku böndellä
 • Lokakuu: Vaellus
 • Kesälle maran järjestelemä Laatuauto-päivä (Autoesittelyjä + sauna + tarjoilut). Tarkka ajankohta auki
 • + yhteislenkit sunnuntaisin aaltoportilta klo 9.30.

 • optiot:
  • Pyhäjärven/Kuivajärven kierto yhteislenkkinä huhtikuussa
  • risteily joulukuussa

 


Mikan kausi venyi ennätyspitkäksi, mutta kausi saatiin päätökseen helmikuun puolivälissä. Illan tapahtuma vietiin läpi vanhan kaavan mukaan: lenkki, sauna, kokous ja illallinen. Scandicin tilava sviitti ja sauna oli sopivan kokoinen tälle porukalle: kaikki yhdeksän nocandoa mahtuivat saunaan yhdellä kertaa.

Maran vaaleissa päädyttiin yksimieleisesti sopuratkaisuun vaikkakin mustaa hevosta väläyteltiin alkupuheenvuoroissa. Sami Kuusi valittiin yksimielisesti Nocandon vetäjäksi ensi vuodeksi. Varamaraksi Sami valitsi JJ:n.

Kauden tapahtumista lyötiin lukkoon jo Salomon-Intersport maastojuoksu huhtikuussa ja kaukjärven Kierros toukokuun ensimmäisenä sunnuntaina.

Kauden tavoitteet maratonille ja viime kauden arvosanat:

 • Mika 3.37 (8)
 • Karppa 4.30
 • Kimmo 3.37) (8)
 • Heiska 4.10 (8)
 • JJ 4.00 (7-)
 • SamiKo 4.30 (6)
 • Juha 3.15 (6)
 • MikkoJ 4.44
 • MikkoL 4.15 7½
 • Pekka (5)
 • Sami6 3.20 (9)
 • Tero 4.30 (6)
 • Sökö evt

 

2012

Ajankohtaista 2012

Lokakuun tapahtumia

Pyöräilyjaosto on siirtynyt metsään: sateesta huolimatta Kimo rymyää metsissä uudella pyörällään.

Sami starttaa jossain vaiheessa vielä maratonille. Muilla nöyrää perustreeniä...

Syyskuun tapahtumia

Sami6 osallistui 24H rogainingin MM-kisaan. Lähes koko sallitun ajan liikenteessä matkaa kertyi Tsekin vuoristoissa reilut 100 km. Mallikas sijoitus maailman huippujen joukossa. Nocando kumartaa.

Syyskuu oli paikoin sateisin 170 vuoteen ja samaa ilmiötä seurattiin täällä Hämeessäkin. Heiska sinnitteli Tallinnan puolikkaalla kohtuullisen ajan 1.47. melkop pienellä lajiharjoittelulla. JJ ja Tero juoksivat Maisematiemaratonilla 21,0 km vastatuuleen ja loppusuora olikin sitten jo myötätuulta. Ajat vastaavasti 1.42. ja 2.05. Puistojuoksussakin nocandoja on nähty. Juha juoksee rattaiden kanssa sellaista vauhtia ettei huonosti valmistautuneena parane mennä viivalle. JJ saavutti kahdella kierroksella tavoitteensa alle 50 min tuloksen.

Maantiepyöräilykausi alkaa hiipua, mutta maastopyöräily tulee tilalle. Kimmo intoilee uudella maasturillaan pitkin vaellusreittejä. Ensi kaudella luvassa uutta tekniikkaa...

Elokuun tapahtumia

Elokuun kovimmasta suorituksesta vastasi pyöräilyjaosto, joka ajoi yhden päivän aikana 315 kilometrin etapin. Reitti kulki pitkin Hämettä ja Pirkanmaata. Matkassa olivat Heiska, KImmo ja MikkoL. Pyörän satulassa aikaa kului hieman vajaat 12 tuntia.

Mika juoksi kauden maratonin tavoiteaikaan ja selvitti HCM:n aikaan 3.38.25. Kauden kotimainen kärki - tähän mennessä.

Sami6 haki kokemusta triathlonkisoista ja osallistui Hauholla pikamatkalle. Uinnissa Sami antaa vielä rasoitusta, mutta muut lajit ja kunto on kohdallaan.

Iltarasteilla kiertävät Juha ja JJ. Samoin Puistojuoksussa on taas nocandoja. Sami pinkoo kärkivauhtia ja myös JJ selvitti maratonin mahalaskun jälkeen yhden tavoitteista eli kierros alle 25 min.

Heinäkuun tapahtumia

Heinäkuussa palattiin lähtöruutuun ja alettiin vääntää peruslenkkiä. Pyöräilyjaosto teki perinteisen Tourin, joka tällä kertaa kohdistui Reinin laaksoon. Matkalle lähtivät Heiska, Kimmo, Sami6 ja Karppa lähti huoltoauton kuljettajaksi. Matkaa kertyi neljän päivän aikana 570 km ja havereilta vältyttiin. Pahin takaisku taisi olla karvas kokemus Ryanin veljesten politiikka, jossa online-tsekkaus on ilmaista, mutta kentällä tehtynä se maksoi 60e/hlö. Aina oppii jotain uutta.

Kuivajärven kierros osoittautui mainioksi reitiksi ja se päätettiin kiertää heinäkuun tapahtuman yhteydessä. Itse tapahtuma keräsi erinomaisen osallistujakaartin, sillä ainoastaan Karpalla oli ylittämätön este - muut 12 nocandoa osallistuivat lyhyemmän tai pitemmän kaavan mukaan. Pitemmän kaavan mukaan osallistujia eli Kuivajärven kiertäjiä olivat Mika, MikkoL (!), Sami6, Heiska ja JJ. Tero ajoi huoltopyörää ja huoltoa tarvittiinkin, sillä sakkokierroksen myötä lenkille kertyi mittaa 28 km.

Ilta kului leppoisasti saunoen, pulikoiden ja syöden. Illallinen koostui parista salaatista, savukalasta ja grillituotteista. Mansikkakakku ja kahvi kruunasivat illan. Afrikkalaista viiniä kului pari purkkia. Ilta jatkui pikkutunneille saakka ja Tammikrouvikin sai vielä asiakkaita puolen yön jälkeen.

Missä Mika?

Illan urheilullinen idea kehittyi Humppilan Veikkojen järjestämän Linkin lenkin ympärille, josta päätettiin tehdä klubin sisäinen maastojuoksukilpailu. Seitsemän (7,1) kilometrin matka erotteli jyvät akanoista ja kärkikaksikko erottautui omille teilleen alusta alkaen. Juha oli koko kisan kuudes ajalla 28,02 ja Sami6 tiukasti klubin kakkosena puolisen minuuttia perässä (28.31). Muu "Nokandon" porukka saapui lähes yhtä aikaa järjestyksessä JJ (31,05), Mika (31,15), Kimmo (31,59) ja MikkoL (32,25). Heiska tyylitteli maaliin hieman myöhemmin (36,40), mutta hän jäähdyttelikin pyörälenkin jälkeen. Takana oli kolmen päivän reissu, jossa kilometrejä kertyi rapiat 550 km ja viimeinen etappi päättyi vasta ennen juoksua. Osa porukasta kävi testaamassa Kimmon uuden saunan Böndellä.

 

Kesäkuun tapahtumia

Kesäkuu alkoi koleana, mutta ei sentään niin koleaa kuin Tukholmassa. Valitettavasti Tero oli valinnut Tukholman maratonin kauden avaukseen ja lähtöviivalla lämpöä oli rapiat neljä astetta. Kylmempää kuin jouluna! Kylmä ilma ja tuli hyydytti Teron menon viimeisellä kympillä ja juoksu vaihtui kävelyyn. Tulos 4.42.

Suvi-ilta alkoi painostavalla lämmöllä ja kesän ensimmäinen kuuma ilma teki tepposet monille. Maratonilla JJ hyytyi heikkoon esitykseen vaivojen jälkeen. Keskeyttäminen ei tullut kysymykseen ja maaliviiva armahti ajassa 4.18. Muut nocandot osallistuivat puolikkaaseen ja Sami6 selvitti sen loistavasti aikaan 1.33.07. Terolla painoivat vielä Tukholman kilometrit ja penikat vihloivat kintuissa: lopputulos 2.26.34. Sökö surffaili maaliin vaimon seurassa (tällä kertaa voittoisasti) - lopputulos sekunnin parempi kuin Tarjalla eli 2.12.57.

Urheilusuorituksista mainittakoon vielä MikkoL:n Paavo Nurmen puolimaratonin tulos 1.47.29. Mikko on siis kunnossa!

Toukokuun tapahtumia

Toukokuussa alkoi maratonkausi. Heiskalla on kauden kärki, kun Prahan maraton kulki aikaan 4.09. Alku hyvin - lopussa hieman hillitymmin. Karppa oli liikkeellä samalla taktiikalla ja päätyi loppuaikaan 5.23.

Kauden kotimaisen kärkituloksen kellotti Kimmo Yyterin maratonilla. Sijoitus sarjassa kolmas tuloksella 3.41. Pokaali kotiin ja kun saunakin on valmis, niin ei muuta kuin pojan kanssa saunomaan!

Kaukjärven Kierros järjestettiin perinteisellä paikallaan toukokuun ensimmäisenä sunnuntaina. Viimeisetkin lumet ja jäät ehtivät juuri sulaa ja Tapaninmyrskyn jäljet saatiin melko lailla kuntoon. Reitti ja järjestelyt saivat edelleen positiivista palautetta. Tapahtumaan osallistui ennätysmäärä juoksijoita ja vähän pienempi määrä canicrossareita. Uusi osanottaja-ennätys on nyt 154. Kahdensadan osallistujan haamurajaa lähestytään hitaasti mutta varmasti. Ensi keväänä kehitellään taas jotain uutta ;)

Marko Vaittinen juoksi reittiennätyksen pintaan ja aika jäi uupumaan vain sekunnin ennätyksestä. Molemmat reittiennätykset ovat tosin jo ennestäänkin Markon nimissä ja varmaan pysyvätkin.

Rogainingin EM-kisoihin osallistuneiden Mikan ja Samin seikkailuista Liettuassa oli iso juttu Forssan Lehdessä. Näistä vähän lisää myöhemmin.
Raportti Liettuasta.

Huhtikuun tapahtumia

Kärsimyslenkki uudella reitillä!

Kuivajärven lenkki osoittautui varsinaiseksi löydöksi. Reitti oli vaihteleva korkeuseroiltaan, sillä alkumatka tuntui olevan enimmäkseen ylämäkeä. Lunkaantien jälkeen vaihdettiin "kesäreitille", joka oli melkoisen luminen ja osa reitistä mentiin lumihangessa. Tämä ei kuitenkaan laskenut fiilistä, sillä Portaan kylään tultaessa tiet paranivat ja päästin juoksemaan vaihtelevassa ja idyllisessä maalaismaisemassa. Näkymät olivat lupaavat jo näin kevättalvella ja kesällä odotettavissa on vielä kauniimmat maisemat. Reitin loppupuolella kierrettiin vielä Tanilantietä Suujärven poluille, joten vältettiin maantiejuoksua. Reitti voidaan juosta enemmän harjuja pitkin, kunhan loputkin lumet sulavat.

Portaan sillan ylitys - idyllistä Hämettä

Kärsimyslenkille osallistuivat Mika. Kimmo, Heiska, Sami, Tero ja JJ. Kesäreitti oli hieman suunniteltua lyhyempi, joten se juostiin läpi melko hyvällä vauhdilla. Aikaa 27 km lenkkiin kului melko tarkkaan 2,5 tuntia.

MikkoJ ja Sökö osallistuivat Saariselällä Vaskoolihiihtoon ja sivakoivat 40 kilometrin matkan aikaan 3 tuntia ja 15 minuuttia.

Aprillipäivänä juostiin puistojuoksu. Nocandot nappasivat kaksoisvoiton kierroksella. Juha oli nopein ja Sami sinnitteli toiselle sijalle, vaikka lähti takarivistä hitaasti kiihdyttäen liikkeelle. JJ juoksi kaksi kierrosta 50 minuutin pintaan - ehkä joskus vielä alle...

 

Maaliskuun tapahtumia

Hiihtokausi alkoi tehdä loppuaan ja kevyen liikenteen väylät aukenivat juostavaan kuntoon - pitoa löytyi ilman nastareitakin. Nöyrää lenkkiä, flunssa vaivasi monia, mutta kuun lopussa suunniteltiin jo ensimmäistä Pyhistä*. Mika ja Sami kävivät tutkimassa reittiä jo kuun puolivälissä rogaininghaasteet mielessään.

* Nocandoslangia: Pyhäjärven Kierros (33 km)

Legendaariset Klubilaiset, Maaliskuun päätapahtuma lähestyy uhkaavasti takavasemmalta ja eskaloituu siis ensi sunnuntaina 25.3.2012 klo 09.30. Tuolloin starttaamme Vesihelmeltä ja kierrämme hyvinkin rauhalliseen ja omaan tahtiin Pyhäjärven. Lenkin päälle voisi rentoutua jopa asiakkaana Vesihelmessä, ne jotka ehtivät. Itse joudun kiirehtimään yksiin näytelmäharjoituksiin ja sen jälkeen käyn pikavisiitillä Tallinnassa. Pyhäjärven kiertoon ei ole varattu tankkauspisteitä, mutta juoksen treenimielessä reppu selässä ja siinä kulkeutuu useammankin juomat ja muut härpäkkeet jos tarvii.

Nähdään siis viimeistään Vesihelmen pihalla klo 9.30.

Terv. Mara Benkku

Pyhäjärven Kierros alkoi vähän koleassa ja tuulisessa säässä. Juha säästeli jalkojaan ja juoksi vain 15 km lenkin. Mika, Sami, Heiska ja JJ sinnittelivät koko kierroksen. Aikaa kului 3.20. Jälkimäinen puolisko tarvottiin pienessä sohjossa ja jalat kastuivat. Heiska ja JJ ehtivät Vesihelmeen ja syömään, Mika jatkoi kiirehti laivalle ja Sami juoksi saldoksi melkein 40 km.

Matkalla kehiteltiin uusia lenkkejä: pitkäperjantain kärsimyslenkiksi kaavailtiin Kuivajärven kiertämistä. Reitti pitää varmistaa ennen juoksua!

Helmikuun tapahtumia

Kuusen Sami ei antanut kylmän sään haitata vaan osallistui 24 tunnin hiihtoon Vierumäellä. Rogaining-joukkue testasi kestävyyttään ladulla hyvällä menestyksellä. 327 kilometriä 24 tunnin hiihdossa on mainio tulos, kun ottaa huomioon, että pakkanen ei juurikanaan laskenut 20 asteen alle missään vaiheessa. Tästä sulka hattuun Samille!

Juha siirtyi perheellisten sarjaan. Helmikuussa Juhalle ja Jaanalle syntyi tyttö. NoCanDo Marathon Club onnittelee!

Tammikuun tapahtumia

Vuosi alkoi ja edellinen marakausi päättyi sopuisasti tammikuiseen vuosikokoukseen. Ilta alkoi kaupunkilenkillä, jolla käytiin tutustumassa myös Kaikulan myrskytuhoihin. Sen verran hikeä pukkasi pintaan, että ne pestiin pois heti lenkin jälkeen Scandicin saunaosastolla.

Varsinainen kokous sujui sopuisasti ja maravaalissakin päätös tehtiin yksimielisellä päätöksellä. Mika Penttilä valittiin maraksi, joka valitsi varamaraksi Kimmo Aallon. Klubin uusiksi jäseniksi valittiin Sami Kuusi ja Tero Nieminen. Klubissa on nyt ennätysmäärä jäseniä.

Seuraavan kauden tavoitteet ja viime vuoden arvosanat:

 • Sökö 4.20 (7)
 • Mika 3.33 (8)
 • Karppa 4.00
 • Kimmo oma ennätys (alle 3.34) (9)
 • Heiska 4.05 (7)
 • JJ 3.30 (9+)
 • SamiK 4.15 (6-)
 • Juha 3.15 (7)
 • MikkoJ EVT
 • MikkoL EVT
 • Pekka EVT
 • Sami6 3.29
 • Tero 4.00

Ensi kauden kiintopisteitä ovat juoksutapahtumiin osallistumisen ja pyöräilyn lisäksi Kaukjärven Kierros (6.5). ja Härkätie Ultran järjestelyihin osallistuminen (17.-18.8.)

Kaukjärven yhteislenkit jatkuvat sunnuntaiaamuisin. Ensimmäiselle yhteislenkille osallistui 5 nocandoa.

Tammikuun loppu kärvisteltiin kahdenkymmenen asteen pakkasissa.

Toimintasuunnitelmaa odotellessa...

 

 

 

2011

Ajankohtaista 2011

Joulukuun tapahtumia

Nöyrää lenkkeilyä Kaukjärven ympäri. Puistojuoksussakin nocandoja nähtiin. Keleistä johtuen hiihtokautta ei ole aloitettu. Kimmo ja Sökö kävivät tosin jo lumileirillä pohjoisessa.

Vuoden viimeinen (vieläpä hyvävauhtinen) yhteislenkki juostiin joulupäivänä. Keli oli melkeinpä kesäinen - ainakaan liukkaus ja lumi eivät haitanneet. Näin vähälumista ja lämmintä joulua ei ole ollut miesmuistiin. Mukana Juha, Mika, Kimmo ja JJ.

Vuosikokous pidetään lauantaina 7.1.2012. Kello 17 aloitetaan lenkillä ja jatketaan kokouksella ja saunalla.

Marraskuun tapahtumia

Peruskuntokausi jatkuu ja yhteislenkit keräävät hyvin porukkaa. Marraskuun ensimmäisellä yhteislenkillä oli seitsemän(!) osallistujaa: Kimmo, Heiska, Mika, Sökö ja JJ. Hangaroundeina Kuusen Sami ja Niemisen Tero.

Marraskuun kalenterissa on vielä puistojuoksu ja järveä kierretään säännöllisesti sunnuntaisin. Lähdöt alkavat Tammelasta siten, että Aaltoportilla ollaan klo 9.30.

Marraskuun viimeisenä viikonloppuna on vuorossa kalenterissa ollut ammuntatapahtuma. Sukulan ampumaradan osumista kerrotaan myöhemmin.

Maran raportti:

Ja kiitos Maralta innokkaille osallistujille turvallisesta päivästä sekä Pekalle paikan järjestelyistä.

Aloitimme 75 m:stä 5:llä totuttelulaukauksilla 7,62 Sako M92S:lla ja 3:lla kovemmalla latauksella 7,62:lla Sakolla (Pystykorva M28-32). Siten olikin vuorossa M92S:lla vuorossa 10 laukauksen kilpasarja, jonka tulokset ohessa. Onnittelut JJ:lle mestaruudesta, joka sai palkinnoksi muiden jo lähdettyä hienon rk-heijastimen! Kilpasarjan ohessa halukkaat pääsivät kokeilemaan ampumahiihdon vaikeutta Aselan 0,22 Finnnbiathlon -pienoiskiväärillä. Kisan jälkeen päästiin tauolle palautumaan suoritusten rasituksista, ja makkara nuotiolla sekä munkkikahvit piristivät ja lämmittivät +3°C:n aurinkoisessa syksyisessä kelissä. Tauon jälkeen siirryttiin lyhyempipiippuisiin aseisiin ja kokeilimme tarkkuutta hieman lyhyemmältä matkalta 5 laukauksen sarjoilla 9mm:llä CZ 75B:llä ja 0,22Beretta Mod. 89:llä. Tässä vaiheessa päivä oli vienyt jo ampujista mehut ja alussa tutustutut 0,45 mustaruutiaseet Kentucky pistol ja Kentucky kivääri jäivät odottamaan seuraavaa kertaa...

Tulokset (sijoitus/ampuja/osumien hajonta/pisteet/osumat)
1. JJ 8,5 cm 88pist. 10-10-9-9-9-9-9-8-8-7
2. Juha 11,5 cm 85 pist. 10-10-9-9-9-9-8-8-7-6
3. Mikko 17,5 cm 80 pist. 10-9-9-8-8-8-8-7-7-6
4. Kimmo 22 cm 59 pist 10-9-8-8-7-5-5-3-2-2
5. Karppa 26,5 cm 47 pist. 9-7-6-5-5-4-3-3-3-2
6. Heiska (19,5 cm) 30 pist. 7-7-4-4-4-2-2-0 ohi 2

t. Mara

Lokakuun tapahtumia

Nocandosta lähti hyvä edustus Dresdenin maratonille, joka juostiin lokakuun lopussa. Sää oli melko viileä ja reitillä mukulakiviä, joten ajat painuivat yli neljään tuntiin. Porukka oli kuitenkin tyytyväinen juoksuun ja matkaan muutenkin. Alla nettoajat:

 • Mikko 4.24,31
 • Sökö 4.28,28
 • Karppa 5.06,34
 • Sami keskeytti 31 kilometrin kohdalla.-
 • Jussi Mikkola 4.33,20 (hangaround)

Syyskuun tapahtumia

 • Maisematiemaraton 3.9.:
  • JJ 1.34.47
 • Varalan maraton 4.9.:
  • Mika 3.35.35

Tallinnan puolimaraton 11.9.Taliinnan maratonin järjestelyt olivat mainiot ja hinta-laatusuhde oli kohdallaan. Matkaa Viru-hotellista lähtöön oli vain muutama sata metriä. Reitti kulki meren rantaa seuraillen, joten korkeuseroja ei matkalle juuri kertynyt. Pari viimeistä kilometriä juostiin mukulakivillä. Sekä maratonilla että puolikkaalla oli n. 1500 osallistujaa

Käytössä oli chipit, mutta nettoaikoja ei järjestelmästä saatu. Alla olevissa ajoissa on reilu minuutti eroa nettoaikaan.

 • Mikko L 1.46.15
 • JJ 1.36.54
 • Teemu Rinne 1.56.24 (hangaround)

Elokuun tapahtumia

Elokuussa klubi teki uuden aluevaltauksen ja osallistui rogaining-kisaan. Tässä lajissa yhdistyy juoksu , vaellus ja suunnistus. Joukkueessa nimeltä Tyykikylän Blues oli viisi jäsentä: Suunnistusvastaavana ja tsempparina oli Harri Koskinen, rogaining kokemusta oli Niemisen Tuulalla ja Marko "Tasku" Tasasella. Nocandon edustajat olivat lajin rookieita, mutta kuntoa ja kestävyyttä riitti koko matkalle. Lopputulos oli mainio, sillä joukkue sijoittui 50 joukkueen kisassa kärkipaikalle. Kyseessä oli 8 tunnin kisa, jossa tavoitteena on kerätä rasteilta mahdollisimman paljon pisteitä. Vaikeat/kaukana olevat rastit antavat eniten pisteitä. Reitin suunnittelu ja kuljettavan matkan arviointi on oleellinen juttu, sillä maastossa ei reittiin suuria muutoksia voi tehdä. Harri kehitteli hyvän reitin: pituutta kertyi reilut 50 kilometriä ja rastipisteitä juuri voittoon riittävä määrä. Venäläinen joukkue keräsi enemmän pisteitä, mutta ei ehtinyt meidän onneksemme määräajassa maaliin. Niinpä Tyykikylän Blues juhli ansaittua voittoa.

Pitkä matka maastossa vaatii hyvät eväät ja varusteet. Energia riitti hyvin ja juoksureput olivat näppäriä juoman kuljettamiseen. Maasto oli melko helppokulkuista - tosin Taktiikkana oli juostu tie- ja polkuosuudet ja metsäisemmät pätkät ja ylämäet selkeästi edettiin kävellen. Maaliin juostiin hapotuksesta huolimatta ja reilulla viidellä minuutilla alitettiin 8 tunnin määräaika.

Raportti Rogainingista

Heinäkuun tapahtumia

Perinteinen triathlon vedettiin läpi yhteislenkkinä. Alkuun sujuteltiin kilometrin uinti Lamminrannassa. Mara veti märkäpuvullaan nopeimman kierroksen ja oli jo pyörän selässä, kun muut vasta ryömivät rannalle. Pyöräilylenkillä porukka hieman hajosi kaluston mukaan. Kilpapyöräsarjalaiset kiersivät Lautaportaan 55 km lenkin ja vaatimattomammalla kalustolla varautuneet kiersivät puolta lyhyemmän Makulihan lenkin. Matkaa tehtiin vuorovetona melko pitkään ja lopussa voimiaan säästelleet runnoivat ensimmäisenä maaliin eli taktista kikkailua! Juoksuosuudelle porukka hajosi vielä osiin. Helteestä johtuen Kaukjärven kiersivät MikkoJ, Sami, Mika ja JJ. (Kuumaa oli ja nestettä kului). Maran kantapää ei kestä juoksemista, joten lajivalikoimassa nähtiin vielä skiket eli pehmeässäkin maastossa kulkevat rullaluistimet.

Nestevajausta paranneltiin iltaan saakka, kun Mara oli varannut hyvät viinit herkullisten liharuokien seuraksi. Saunassa kului myös miedompia juomia, jopa cokista kului pullokaupalla. Purkutilaisuuden lisäksi juhlittiin maran ylennystä reservin kapteeniksi. Melkoinen saavutus reserviuralla- klubilaiset kumartavat ja tervehtivät käsi lipassa!

Triathlonin osallistujat: mara, Kimmo, Heiska, Mika, Sami, MikkoJ, JJ ja hangaroundeina Sami ja Anssi.

Heinäkuussa pyöräilyjaosto veti perinteisen turneen, joka tänä vuonna kulki kotimaassa reittiä Forssa- Rauma-Turku-Forssa. Kimmon ja Heiskan seuraksi matkaan lähtivät Kuusen Sami ja Koukkulan Risto. Sää suosi matkantekoa ensimmäisenä päivänä ja seuraavan parin päivän aikana reitille osui myös sateita ja vastatuulta. JJ saatteli porukan matkaa Loimaalle saakka.

Klubin ohjelmassa oli ratakymppi, joka sekin juostiin helteessä. JJ juoksi soolona reilun 45 minuutin tuloksen.

Kesäkuun tapahtumia

Nocando Marathon Club osallistui perinteisesti Minimaratonin järjestelyihin. Mika oli seremoniamestari ja vastasi kuulutuksesta ja musiikista, Mikko ohjeisti ja juoksutti lapsia ja vaihtoa pyörän alleen, kun isommat lapset juoksivat Lamminranna ympäri. JJ huolehti tulospalvelusta - manuaalisesti tällä kertaa. Pekka oli järjestelyjen yleismies monessa roolissa reitin merkkauksesta tulospalveluun.

Suvi-illan maratonille osallistui kolme nocandoa. Kimmon suunnitelmissa oli pyöräillä 100 km ja juosta puolikas sen päälle. Sateinen keli muutti suunnitelmia ja Kimmo vaihtoa urakan maratoniksi. Tankkaus jäi siis aamupäivään. Siihen nähden suoritus maratonilla oli loistava. Juoksun tuloksena oli oma ennätys ajalla 3.32.25! JJ juoksi hieman riskin päälle alusta alkaen ilman käsijarrua ja tuloksena myös erinomainen tulos 3.26.25, joka jäi vain 2 sekuntia ennätyksestä, joka oli juostu 15 vuotta sitten! MP3-soittimen akku kesti 30 kilometriä. Ensi kerralla panostetaan uuteen soittimeen. Mikalle tulos 3.52.03 ei ollut nappisuoritus. Urheilujuoma ei pysynyt sisällä ja aikaa kului muuhunkin kuin juoksuun.

Puolikkaalla klubin parhaan tuloksen teki Sökö, joka näytti kaapin paikan myös Tarjalle ja jätti vaimonsa selkeästi selkänsä taakse. Sökön tulos oli 1.57.05 (Tarjalla 1.59.43). Heiska keskittyi jo illan saunan lämmitykseen, eikä huomannut edellään juoksevaa Sököä. Kirikamppailu jäi näkemättä ja Heiska kellotti ajan 1.57.27.

Kympillä nocandolla oli vain yksi edustaja, mutta sitäkin kovempi: Juha juoksi kympillä ajan 38.11. ja oli 900 juoksijan joukossa sijalla 15.

Tapahtuma purettiin välittömästi voudin saunalla ja mukana oli myös hangaround Hämeenlinnasta eli Koukkulan Risto. Heiska hoiti hommansa hyvin eli saunassa tarkeni enemmän kuin hyvin. Saunalla menossa mukana myös Mika, Kimmo ja JJ.

Suvi-illan järjestelyt herättivät hieman keskustelua ja pahin moka selvisi parin päivän kuluttua. Reittimuutoksen yhteydessä maratonin matkan mittauksen yhteydessä oli tullut "inhimillinen virhe" ja matka jäi 400m alimittaiseksi. Täten nämä maratontulokset eivät ole tilastokelpoisia.

Toukokuun tapahtumia

Maratonkausi on avattu. Sökö oli vaimonsa kanssa Prahassa maratonin aikaan ja juoksi paikallisen maratonin. Klubin kärki on nyt Sököllä: 4.34.32. Tätä lähtevät tavoittelemaan Kimmo ja Mika Tuusulan maratonille. (Sökö oli sen verran herrasmies, että antoi vaimolleen parikymmentä minuuttia etumatkaa eli Tarja tuli maaliin ajassa 4.13.31.)

Tuusulanmaratonilla klubin kärkeä parannettiin uudelle tuntiluvulle. Mika juoksi maaliin ajassa 3.38.13 ja Kimmo viitisen minuuttia myöhemmin (3.43.24). Kelpo tuloksia Tuusulan pitkissä mäissä. Heiska kävi pyörällä melkein reitin varrella, mutta palasi Nurmijärveltä takaisin. Mittariin kertyi 212 kilometriä.

Kaukjärven Kierros junailtiin rutiinilla. sillä vuorossa oli jo yhdeksäs kerta näissä merkeissä. Käsikirjan mukaan mentiin ja järjestelyt toimivat moitteettomasti. Tämän vuoden kehitysaskeleita olivat hyvä yhteistyö Intersportin kanssa, josta hyötyivät kaikki osallistujat 10€ arvoisen etukupongin muodossa. Jaakkolan Puutarhakeskus jakoi perinteisesti kestäviä ruusuja, jotka ovat voimissaan vielä viikonkin kuluttua. Tammelan kunta on kunnostanut liikuntakeskuksen tiloja, jotka ovat nyt entistä siistimpiä ja toimiviahan ne ovat aina olleet. Äänentoistolaitteet ovat valmiina liikuntakeskuksessa ja langaton mikrofoni antaa Mikalle liikkumavapautta. Tulospalvelussa tehdään vaihtokauppa talkootyössä Vesterisen Paavon kanssa, joten tämä tärkeä osa toimii ammattitaidolla. Nyt tulokset siirrettiin nettiin heti kisapaikalla, joten tulokset olivat netissä välittömästi. Reitille lisättiin opastuskylttejä ja ensi vuonna kilometripaalut ovat myös omaa designia.

Klubin jäsenet osallistuvat vastavuoroisesti Puistojuoksuun, jossa oli mahdollisuus juosta myös puolimaraton. Kaupunginvaltuuston kokouksen ja kertausharjoitusten vuoksi klubin osallistumisprosentit jäivät Heiskan ja JJ:n harteille.

Varamara eli Pekka ja JJ osallistuivat Tammelan Ryskeen 90v juhlaan. Molemmat saivat pronssisen plaketin ansioistaan paikallisen seuran hyväksi. JJ osallistui vielä Kunniakierrokseen (34 kierrosta). Mara juoksi Kunniakierroksensa Jokioisten (alimittaisella) kentällä vauhtileikittelynä.

Toukokuun viimeisenä sunnuntaina juostiin yhteislenkkinä vielä kerran Pyhäjärven ympäri. Nocandoista menossa mukana olivat esimerkillisesti mara Juha (joka lähti Kuustosta liikkeelle) ja lisäksi Mika ja JJ. Mukaan kutsuttiin Tammelan kaikki kynnelle kykenevät ja niitähän riittää. Tällä kertaa mukaan osallistuivat ultrajuoksija Hannu Anttila, Mitronistaan tuttu Juha Siitonen ja Tammelan Ryskeen yleisurheilukoulun vetäjä Janne Pyykkö. Matka taittui kahdessa ja puolessa tunnissa. Perille (ei siis maaliin) saavuttiin vielä poutasäässä.

Toukokuun viimeisenä päivänä oli vuorossa nocandon oma cooper Tammelan kentällä. Illaksi oli tilattu lämmin ja tyyni keli, mutta tilaus meni perille ainostaan lämmön osalta. Lämpömittarissa oli 23 astetta ja shortseissa päästiin liikkeelle. Tuloksiin vaikutti kuitenkin pyörivä vastainen tuuli, jonka vaikutus arvioitiin noin sadaksi metriksi. Seuraavassa tulokset ilman tuulihyvitystä:

 • Juha 3300
 • JJ 3100
 • Mika 3000
 • Kimmo 2900
 • Heiska 2750

Huhtikuun tapahtumia

Huhtikuussa pyöräilyjaosto kunnostautui avaamalla kauden ja viikon aikana kilometrejä kertyi yli 800. Tämä lupaa ennätyksellistä saldoa koko kaudelle. Mallorcalla kelit ja maisemat olivat kohdallaan.

Perinteinen pääsiäisen kärsimyslenkki juostiin yhteislenkkinä Pyhäjärven ympäri. Matka sujui sopuisasti yhessä koossa (ei irtiottoja eikä nyykähtämisiä). Reilun 30 kilometrin matkan taittoivat Mika, Juha, Kimmo ja JJ.

Talvikauden tapahtumia

Peruskuntokaudella on nocandoja nähty juoksemassa mm Puistojuoksuissa Juha on ollut kärkikahinoissa molemmilla matkoilla. Lisäksi Juha sujutteli Finlandia-hiihdon aikaan 3,36. Ainakin mara jaksaa näyttää mallia tällä kaudella ;)

Maaliskuun puistojuoksussa 13.3. nähdään varmaan useampiakin nocandoja.

Kimmon talvikauden huipentuma oli Reunasen Anssin ohitus hiihtäen. Piirin parhaimmistoon kuuluva hiihtäjä jäi taakse Kaikulan vaativassa maastossa. Tosin Anssi oli matkassa perinteisellä tekniikalla ja Kimmo hiihtäen - mutta kaikki lasketaan!

Toimintasuunnitelma 2011

 • 27.3.2011 Kutomolla kovaa harjoittelua (tämä ei virallisella listalla, koska tapahtumalla lienee poliittinen tausta, mutta kaikki kynnelle kykenevät mukaan siinä toivossa, että Mika pääsisi jäseneksi myös rahasotkuistaan tunnettuun liikuntakerhoon)

 • 15.5.2011 Kaukjärven kierros

 • touko-/kesäkuun vaihde Cooper

 • 18.-19.6.2011 Suvi-Ilta tai Jukolan viesti

 • 7.7.2011 Rata 10 000 Lamminrannassa

 • 30.7.2011 Triathlon (jos menemme vanhan tavan mukaan Vesihelmen mennessä kiinni, päivä on oheinen)

 • 3.9.2011 Maisematie/11.9.2011 SEB Tallinna

 • kevät tai syksy ammuntapäivä (viitaten sääntöjen kohtaan 2, ammunta on erittäin vaativa urheilulaji monien joukossa)

 • marras-/joulukuun tapahtuma

 • Puistojuoksut

 • Pyöräilytapahtumat (pyöräilyjaosto informoinee muita jäseniä, suositellaan kaikille tätäkin jaloa lajia)

 • Ja yhteiset sunnuntailenkit jatkuvat entiseen malliin...

Vuosikokous ja kaupunkilenkki Djurgårdenissa

Tammikuun viimeisenä perjantaina yhdeksän nocandoa suunnisti kohti Helsingin Olympiaterminaalia. Matka sujui mukavasti Jaakkolan Matin kyydissä ja Tukholman laivaan ehdittiin mainiosti.

Menomatkalla syötiin kevyemmin ja sivistyneesti A la Carte -ravintolassa sillä aamulla odotti kierros Durgårdenin saaren ympäri. Aurinkoinen sää suosi ulkoilua ja kaikki olivat innokkaina lähdössä. Reitinvalinnat hieman vaihtelivat, mutta kaikki löysivät tiensä laivan tilaussaunaan, jossa aika kului hyvässä seurassa.

Vuosikokous vedettiin perinteisin menoin ja kokous avattiin juhlallisesti Finlandia-hymnillä. Mara kävi läpi vuoden toimintakertomuksen ja JJ esitteli tilien tapahtumat. Vuoden saldo jäi hieman pakkaselle, mutta todettakoon, että vuoden 2010 menoissa oli molemmat vuosikokouskulut.

Seuraavassa taulukossa on lueteltu vuoden 2011 tavoiteajat ja suluissa on kokouksen antama kouluarvosana viime kaudesta.

 • Sökö 4.15 (7)
 • Mika 3.30 (10)
 • Karppa 4.00 (5)
 • Kimmo 3.30 (9)
 • Heiska 4.06 (8)
 • JJ 3.50 (9)
 • Sami 4.15 (7)
 • Juha 2.55 (10)
 • MikkoJ 3.39 (9)
 • MikkoL
 • Pekka

Maraksi valittiin äänestyksen (7-2) jälkeen Juha Koskenoja. Varamaran valinnan tulos ilmoitetaan myöhemmin.

Uudelle maraston johtoryhmälle annettiin tehtäväksi miettiä "kunniajäsenen" säännöt. Ilmoitusasiana Mika toi esille Härkätie-Ultra juoksun vuonna 2012. Klubin osallistuminen järjestelyihin on toivottavaa.

Paluu kotiin sujui arvolle sopivasti, sillä taksi oli satamassa odottamassa. Hieno vuosikokous aktiivisen vuoden päätteeksi.

Uusi kausi alkoi Mikon kohdalla kivuliaasti, sillä huoleton hyppy katolta lumipenkkaan rikkoi nilkan sisäpuolisen "nuppiluun". Laskeutuminen osui ikävästi kiven päälle, jota ei lumen alta erottanut. Jos jotain positiivista tapauksesta hakee, niin irronnut osa irtosi nätisti yhtenä kappaleena. Jalka on nyt leikattu ja osa ruuvattu paikoilleen. Jalka on pidettävä kovassa kipsissä pari viikkoa, sen jälkeen pari viikkoa kevyessä kipsissä. Kävelyharjoittelu ja painon varaaminen alkaa sen jälkeen. Kuuden viikon tauko kovaan menemiseen ja metsähommiin on edessä. Suvi-illan maraton siintää kuitenkin haaveissa.

Nocandoja on nähty useasti hiihtoladuilla, juoksulenkeillä, uimassa ja Kutomon Flowridessa. Nöyrää perustreeniä...

 

2010

Marras-joulukuu

Peruskuntokausi menossa ja sunnuntain yhteislenkeille kerääntyy juoksijoita vaihtelevasti. Maran kahveet on luvattu perjantaille 17.12. klo 18.30 maran residenssiin.

Maran kahveet oli menestys, sillä tämä perjantai-ilta sopi kaikille eli kaikki jäsenet olivat paikalla. Kausi päättyi aktiivisesti kuten oli alkanutkin. Mara lahjoi jäsenet vielä lämpimillä NoCanDo ruutupaidoilla - liekö mielessä jatkokausi! Ilta sujui kahvin, voileipäkakun ja saterin merkeissä.

Vuoden viimeinen yhteislenkki juostiin Tapaninpäivänä kovassa myräkässä. Kaukjärven tietä ei oltu tuohon aikaan vielä aurattu, joten lunta riitti. Lunta oli toistakymmentä senttiä ja pahimmissa kinoksissa puolisen metriä. Mustialan aukealla oli maasturi jäänyt lumeen kiinni. Kuski ei varmaan uskonut silmiään, kun näki viiden kaverin tulevan juosten auttamaan. Tilanne muistutti pitkälti erästä vakuutusyhtiön mainosta ;) (Don't you worry about a thing)

Vuosikokoukseen Tukholmaan on lähdössä myös runsas osanotto - yhdeksän nocandoa on tähän mennessä ilmoittautunut tammikuun lopun Djurgårdenin yhteislenkille.

Lokakuu - Ulkomaan maratonit

Kauden ulkomainen maraton juostiin ohjelman mukaan Amerikan mantereella. Maratoniksi valikoituikin Niagara Fallsin Marathon, joka nimensä mukaisesti päättyi näille kuuluisille putouksille. Tämä maraton lienee ainut laatuaan maailmassa, sillä lähtö ja maali ovat eri valtion alueella. Juoksu alkoi siis Kanadan puolelta ja päättyi Yhdysvaltain puolelle. Matkalla oli siis jonkinlaiset tullimuodollisuudet ohitettavana, muttta niistä kuullaan varmasti myöhemmin. Matkanjohtajana tällä matkalla toimi Sami, joka järjesti edulliset lentomatkat Iceland Airiilla.

Varsinaiset maratontulokset menivät ennakkokaavailujen mukaan: MikkoJ selvitti kisan aikaan 3.55.48, Sökö 4.39.11 ja Sami 5.26.50.

Kauden viimeisen maratonin juoksi kuitenkin Kimmo ja kyseessä oli melkein ulkomainen maraton, kun Maarianhaminan maraton taittui selkäkrampeista huolimatta upeasti aikaan 3.42.50.

Syyskuu - rästimaratonit ja Mikan alppiultra

Pyöräilyjoukkueen jäljelle jääneet jäsenet osallistuvat (Lue: osallistuu) Tour de Helsinki pyöräilyyn. 140 km matkalle osallistuu lähes 1700 pyöräilijää. Kimmo Selvitti Tourin ilman haavereita (32 km/h keskinopeudella). Hangaroundina Sami Kuusi.

Maisematielle päätyi neljän hengen iskujoukko: Juha ja JJ maratonille sekä MikkoJ ja Sökö puolikkaalle. Ilma suosi viileässä ilmassa viihtyviä juoksijoita ja muutenkin Maisematiemaratonin huolto ja fasiliteetit toimivat kuten piti. Tuloksista huikeimman vedon teki Juha, joka juoksi lupauksensa maratonin aikaan 2.55 - sekunnilleen! Tämä oli koko kisan kolmanneksi nopein suoritus ja yleisessä sarjassa olisi tullut voitto. JJ hyytyi omassa juoksussaan neljään tuntiin. "Juoksijan/hyppääjän polvi" ei kestänyt koko matkan juoksua vaan osa matkasta piti kävellä. MikkoJ juoksi kesän nopeimman puolikkaansa aikaan 1.43 ja Sökö rutisti 26 minuuttia nopeammin kuin Paavo Nurmessa eli loppuaika oli mainio 1.51. Kymmenen kiloa kevyempänä juoksu oli helpompaa ja vauhdikkaampaa. Purkuun osallistui myös Sami, joka juoksi Paavolasta Tammelaan. Mikko oli tilannut ruuat kotikeittiöstä ja Mustialan mökki oli ensimmäistä kertaa nocandokäytössä. Sauna osoittautui erinomaisen lämpimäksi ja vesi sopivan viileäksi. Loppuilta vietettiin Oktobertfesteillä Popedasta nauttien.

MikkoL juoksi maratonin Tallinnassa tasaisen varmasti ja ohitti maalilinjan ajassa 4.16.

Samaan aikaan Mika aloittaa Tor des Géants ultrakisan: 200 mailia eli 330km - 24 kilometriä nousua, joista pisin 3000 metriä (300-->3300).

Mika selvitti alppiultran määräajassa. Aikaa urakkaan kului 147 tuntia 45 minuuttia eli aikaa jäi yli kaksi tuntia ennen määräajan sulkeutumista. Matkaan lähti yli 300 urheilijaa, joista maaliin asti selvisi 179. Karsinta oli aika rankkaa ja Mikallakin oli ulosliputtaminen lähellä. Järjestäjät eivät herättäneet ajoissa lauantaiaamuna, kun edessä oli vielä viimeinen osuus. Mikan matkaraportti tästä maailman kovimmasta non-stop kisasta saadaan myöhemmin näille sivuille luettavaksi.

Heiskan solisluu ei ollut asettunut oikeille jengoilleen, joten paraneminen vaati leikkaushoitoa. Nyt luut pysyvät kassa metallilevyjen avulla.

Elokuu - perustreeniä ja pyöräilyonnettomuuksia

Elokuu jatkui helteisenä ja päättyi koleaan viikkoon. Kilpailutoiminnasta mainittakoon HCM. jonka MIka kävi juoksemassa: 3.35 kovassa kelissä eli perushuttua Mikalle.

Hämeenlinnan vahvistus eli Koukkulan Risto tempaisi ja veti Ironman kisan läpi. 3,8 km uintia, 180 km pyöräilyä ja maraton vei aikaa 12.45. Tiukka suoritus ja helteinen keli antaa vielä moraalisia lisäpisteitä. Aaltoja koko Nocandon porukalta.

Pisimmistä treeneistä vastasi pyöräilyjaosto (Kimmo, Heiska + MikkoL), joka pyöräili sateisena lauantaina Sammattiin ja takaisin; matkaa kertyy 245 kilometriä. Reissulle osui klubin tähän saakka pahin kaatuminen, kun Kimmo kohelsi mutkaista alamäkeä viidenkympin vauhdilla ja tien liukkaus yllätti. Mutkassa takarenkaan pito loppui ja takapyörä kääntyi eteen. Tästä vauhdista Kimmo kaatui ja ajautui tien yli edelleen pyörässä kiinni. Onni onnettomuudessa oli, että autoa ei tullut samaan aikaan vastaan. Sateinen keli aiheutti kaatumisen, mutta myös suojeli pahemmilta kolhuilta. Saldona asfaltti-ihottuma reidessä ja kyljessä. Pyörä kärsi pieniä vaurioita. Matka kuitenkin jatkui - nämä lipat vedettiin jo 70 km kohdalla.

Heiska lähti Kuusen Samin kanssa Myllyn pyöräilyyn. Heiskan pyöräily keskeytyi kaatumiseen, josta ei selvitty enää hyvällä tuurilla. 200 km pyöräilyn jälkeen edessä olevat törmäilivät ja kaatuivat juuri Heiskan eteen. Vauhti oli sen verran rivakkaa ettei mitään väistöliikettä ehtinyt tehdä ja Heiska lensi olkapäälleen asfalttiin. Heiska odotteli kylmissään ambulanssia puolisen tuntia ja sen jälkeen alkoi matka Hämeenlinnan sairaalaan. Röntgenkuvausten tuloksena murtunut solisluu ja pari kylkiluuta. Sairauslomaa nelisen viikkoa.

Heinäkuu - triathlonkuukausi

Ensi vuonna Forssassa järjestetään kansallinen triathlonkisa ja Nocandot testasivat reittejä jo ennakkoon. Lamminrannassa uitiin koko lammi ympäri ja matkaa kertyi kilometrin verran. MikkoJ ehti käydä hyppäämässä vitosesta alas matkan varrella, joten ihan täysillä ei vielä kohellettu. Tähän osallistuivat siis MikkoJ, Sami, Mika, Heiska, JJ, Antti ja perinteinen Hämeenlinnan vahvistus eli Koukkulan Risto

Koheltaminen alkoi vasta pyöräilyssä. Kimmo ja Heiska osoittivat, että pyöräilystä on jäänyt reisiin voimaa ja vetivät koko Lautaportaan 56 km lenkin kovaa kyytiä. Alkumatkasta Antti pysyi vielä kyydissä , mutta joutui heivaamaan 20 kilometrin kohdalla. Loppuun asti peesissä pysyivät Mika, Risto ja JJ. Sami ja Mikko pyöräilivät samaan aikaan toisaalla hieman lyhyemmän reitin. Sami kruunasi pyöräilyn rengasrikolla.

Helteinen keli jatkui juoksuosuudella, jonka pituudeksi tuli hieman alle 10 km. Tähän osallistui pyöräilyn kärkiryhmä. Kimmo ja Heiska jaksoivat tämänkin osuuden parhaiten. MikkoJ juoksi vastaavasti Kaukjärvi+ lenkin hyvällä viiliksellä. Juha osallistui juoksuosuuteen kiertämällä Kaukjärven.

Triathlonpäivä huipentui tyylikkääseen purkutilaisuuteen. Mika oli hommannut teltan, kattanut pöydät valkoisia pöytäliinoja unohtamatta, lämmittänyt saunan ja hankkinut vielä asialliset PA-laitteet, joten fasiliteetit olivat kohdallaan. Tämän lisäksi paikalla olivat Karppaa lukuun ottamatta kaikki nocandot. Pekka oli urakoinut veneellä Pyhäjärvellä ja MikkoL ja Sökö saapuivat tilaisuuteen Paavo Nurmen puolikkaalta. Näistä maratoneista ei illan aikana juuri puhuttu. (1.53.19 ja 2.18.19).

Loppuilta vietettiin Status Goes Fest -festivaaleilla Poets of The Fallin tahtiin.

Mika juoksi kesäkuun pitkänä lenkkinä reitin Forssa-Lempäälä. Reitti ei ole kovin miellyttävä, joten muita ei tähän 80 km lenkille osallistunut. Muutamaa päivää myöhemmin oli vuorossa yhteislenkki joka suuntautui Mustialan metsiin. Tähän uskaltautuivat mukaan MikkoJ ja JJ. Reitti oli mainio (25 km) ja helteestä huolimatta varjoisilla teillä oli mukava juosta.

Kesäkuussa pyöräillään perinteinen Tour de France ja tällä kertaa matkaan lähtivät myös Kimmo ja Heiska. Pojat seurasivat paikan päältä kisaa kahdella etapilla ja hankkivat kokemusta vuoriosuuksista. Tour de Francen välipäivänä oli vuorossa Genevejärven ympäriajo (170 km). Pyöräilyjoukkue siirtyi vielä viideksi päiväksi Nizzaan, jossa sattumalta oli tuttua porukkaa: JJ, Arja, Hanna ja Annukka. Pyöräily jatkui Rivieran helteisillä pyöräteillä.

Mika testasi toistamiseen Hämeenlinnan maratonia ja viime vuoden palkinto kahvinkeitin sai kaverikseen kelloradion. Tähän vaadittiin kolmas sija, joka irtosi ajalla 3.37. (Paidan vuoksi tälle kaupunkimaratonille ei kannata osallistua - se kelpaa tosin auton vahaukseen) tai pyörän puhdistukseen).

Sama kaveri osallistui Kanadan matkallaan kansainväliseen 10 km:n Sault Ste. Marien Riverfront Run tapahtumaan. Tuloksena sarjavoitto alle 41 minuutin ajalla.

Ennakkosuunnitelmista poiketen Pyhäjärven kierrokset ovat vaihtuivat helteiden vuoksi Näkiäislammen kierroiksi. Matkaa kertyy Manttaalilta lähdettäessä 25 km ja reitti suuntautuu Mustialan varjoisille metsäteille. Nocando suosittelee ;)

Kesäkuu alkoi Cooperin testillä

Cooperin testi on rankka lenkki varsinkin hieman rauhallisempaan menoon tottuneille kestävyyslajien harrastajille. Paikalle saapui kuitenkin puolet jäsenistä, joten varsin hyvä saldo sen puolesta. Tammelassa alkoi yleisurheilukoulu samaan aikaan, mutta sopivia sarjoja ei oikein ollut. Niinpä nocandot odottelivat omaa vuoroaan ja juoksivat pari kierrosta pururataa lämmittelyksi. Lämmittelyn jälkeen lähdettiin Koskenojan johdolla kiertämään rataa.

12 minuutin kohdalla oltiin seuraavissa kohdissa:

 • Juha 3370
 • JJ ja Mika 3100
 • MikkoJ 3050
 • Sökö 2650

Suvi-illan perinteisiin alkaa kuulua Hippomaratonin järjestelyt, jossa Mikko toimii esijuoksijana, Mika hoitelee äänentoiston ja kuulutukset ja JJ huolehtii tuloksista. Näiden tehtävien jälkeen Mika juoksi pitkän lenkin uudelle maratonreitillä ja aikaa kului 3.32. JJ pinkoi puolikkaan aikaan 1.38. Lämpöä oli sopivasti, mutta tällä kertaa reipas länsituuli helpotti juoksua Tammelan suuntaan. Tuuli ei kääntynyt koko illan aikana.

Pyöräilyjaosto jatkoi pyöräilykauttaan osallistumalla Pirkan Kierroksen pyöräilyyn. Matkana oli pisin mahdollinen reitti, joten mittariin kertyi 217 kilometriä. Kilpailumuotona oli ryhmäajo ja Kimmo pysyi ryhmässä koko ajan (minuutin huoltotauko) ja saapui perille 6 tunnin 20 minuutin havinoilla. Keskinopeudeksi kunnioitettavat 33,7 km/h. Heiska oli samassa ryhmässä alkumatkan, mutta kahden rengasrikon vuoksi ei pysynyt samassa ryhmässä loppuun saakka. Pirkan pyöräily ei ole kilpailu ja kisaa ei sen paremmin kelloteta.

Jukolan viestistä on ollut puhetta jossain vaiheessa vuosikokousten yhteydessä ja tällä kertaa Juha, Heiska ja JJ lähtivät Kytäjä-Jukolan tunnelmia testailemaan LHR:n joukkueissa. Hyvinkään Jukola suunnistettiin erittäin raskaassa ja hankalassa maastossa, joten ensimmäinen kerta Jukolassa osui vaativaan kisaan.

 • Heiska suunnisti 2-joukkueen vaativan 11.3 km pitkän yöosuuden. Pimeällä ja aamuhämärissä oli haastavinta ja aikaa kului 3.01.47 (1243/1437)

 • Juha siirrettiin loppumetreillä 1-joukkueeseen ja syystäkin. Juoksuvoimaa oli 6.9 km osuudella käytössä ja aikaa kului 1.26.58. (447/1389)

 • JJ oli 3-joukkueen ankkurina ja samoili 13,5 km pitkän osuuden aikaan 2.51.25. (761/1232)

Nocandossa olisi kyllä ainesta omaan joukkueeseen, sillä suunnistajia porukasta kyllä löytyy. Viiliksen nostajia ja kaminan lämmittäjiäkin kyllä tarvitaan.

MikkoJ juoksi maratonin Alajärvellä. Sijoitus oli komeasti yleisen sarjan 10. tuloksella 3.55. Tämä oli myös Mikon tavoiteaika ensimmäiselle maratonille. Loppu oli tuskainen, mutta ensi kerralla energiaa tankataan koko matkalle.

Kesäkuun lopulla juostiin vielä yhteislenkkejä, suunnistettiin ja pyöräiltiin ihan porukalla.

Maratonkausi alkoi

Toukokuun ensimmäiset helteet alkoivat kuun puolivälissä ja lämmönkestävyyttään testaamaan lähtivät Heiska ja Kimmo. Hellettä riittikin sillä päivän lämpöennätys 29,5 mitattiin juuri Porissa. Vaikutus lopputuloksiin oli noin puoli tuntia. Kimmo saapui maaliin ajassa 3.53 ja Heiska omien sanojensa mukaan konttasi maaliin ajassa 4.32. (Kimmon kiire johtui varmaan siitä, että uusi Pinarello odotteli kotona pyöräilykauden aloitusta.)

Kaukjärven Kierroksen järjestelyt onnistuivat

Järjestelyt sujuivat hyvien yhteistyökumppanien kanssa mainiosti. Kasvu-uralla jatkettiin ja uusi osanottoennätys on on nyt 158 juoksijaa.

JJ toimi kisapäällikkönä käsikirjan mukaan ja Mika huolehti yleisön viihtyvyydestä. Kaikille muillekin nocandoille löytyi tekemistä ja Mikko ja Kimmo hommasivat tilalleen hyvät varahenkilöt.

Pyhäjärvi kierrettiin ensimmäisen kerran

Ohjelman mukaisesti huhtikuun alussa juostiin yhteislenkki Pyhäjärven ympäri. Matkaa kertyi tälle kevään ensimmäiselle pitkälle noin 33 kilometriä ja mukaan ehti ja kykeni viisi nocandoa: Heiska, Kimmo, Mikko J, Jari ja Sami. Tässä järjestyksessä palattiin Vesihelmeen ;) Sami lähti matkaan hieman aikaisemmin mutta saapui perille vastaavasti vähän myöhemmin. Melkoisen sitkeätä toimintaa!

Sää suosi: aurinko paistoi ja tyynessä kelissä oli kiva juosta. Huolto toimi, kuten oli luvattu. Tapahtuma purettiin pizzan äärellä. Loppumatkasta ajatus ruokailusta sai yksimielisen kannatuksen.

Pääsiäisenä juostiin jo hieman lyhyempiä yhteislenkkejä. Pitkäperjantaina oli vuorossa 20 km yhteislenkki (6 osallistujaa), sunnuntaina 18 km ja maanantaina jälleen 20 km. Mika osallistui näihin kaikkiin ja juoksi vielä pitkän lenkin ennen pääsiäistä ja keräsi viikkosaldoksi yli 100 km.

Kauden startti

Uusi kausi lähti käyntiin hyvällä sykkeellä, kun Disa veti Vanhan Kutomon Fysioterapialla tiukan FlowRide -pyöräilyn. Ohjelmassa oli Cardio -pyöräily, jossa pulssi nostettiin kolmella pitkälä mäellä anaerobisen kynnyksen rajoille. Tosin moniella syke nousi anaerobiselle puolelle ja hikeä valui lähes vesivahingoiksi asti. (Onneksi pyöräsalissa on muovimatto.)

nocandot flowridessa

Alkuverryttelyä.

Nocandot flowridessa

ja maalissa hyväkuntoisena.

Ilta jatkui Pilvenmäen raveissa, joissa maran vinkeillä irtosi voittoja toistasataa euroa.


Maaliskuussa toiminta lähtee ohjelman mukaan käyntiin. Tosin yhteislenkit Kaukjärven ympäri ovat jatkuneet koko talven. Kimmo ja Heiska ovat kiertäneet järveä vaikka pakkasta on ollut parikymmentä astetta.

Kauden 2010 toimintasuunnitelma

Maaliskuu:
19.3. klo 18.00  Vuoden startti.

-Vanhan kutomon liikuntakeskuksella, ohjattu flowride-pyöräily
-Suihku ja porukalla raveihin syömään ja totoamaan
-Haluan kuulla silloin mielipiteitä/ideoita vuodesta..
-Kaikki mukaan koska tila ja ohjaaja varattu vain meille!!

Huhtikuu:
10.4 klo 9.00

-Pyhäjärven ympärijuoksu, lähtö vesihelmen pihalta.
-Juoksun jälkeen sauna+uinti vesihelmessä.

Toukokuu:
2.5 klo 9.00

-Kaukjärven ympärijuoksun järjestelyt.
-Jokaiselle homma, jos haluat juosta mukana niin hoida varamies paikalle!!

15.5
-Nocandoon kevään pääjuoksu, Yyterin maraton.
-Matkoina puolikas ja kokonainen, Sökö tiedottaa tarkemmin lähtöajat ja reittiohjelman.

Kesäkuu:
12.6 Suvi-illan juoksutapahtuma.

-Jokainen menee ja tekee mitä parhaimmakseen näkee, Benkulta lisätietoja jos ehtii avustamaan erilaisissa oheistapahtumissa..

Heinäkuu:
3.7 klo 16.00

-Pyhäjärven yhteiskierto, lähtö Tammelasta.
-Maali maran rantasaunalla mustialanlammin rannalla, jossa saunomista, grillailua sekä toisiemme kehumista..

Elokuu:
(päivämäärä auki) Nocando-triatlon
-Samalla kaavalla kuin ennen, Kimmon ideasta pyöräily pyritään tiivistämään johonkin lyhyemmän lenkin ympärille kisatunnelman aikaansaamiseksi.

Syyskuu:
11.9 Maisematie maraton.

-Juostaan perinteinen ja kaunis maisematie jonka jälkeen saunomaan pöndelle(?).

Lokakuu:
10.10.2010  Chicagon maraton.

-Nocandon virallinen ulkomainen maraton.
-tehdään pienen budjetin reissuna, Kottarilta saa lisätietoja asiasta sekä ilmoittautumiset!

Marraskuu:
6.11 Vaellus.

-Tehdään tänävuonna pyörävaelluksena.
-Lähtö Tammelasta pieninä joukkueina josta suunnistetaan rasteilta toiselle.
-Rata päättyy Teuron perukoille missä sauna+ruokailu ja palkintojen jako.

Joulukuu:
-Maran joulukahvit.Lisäksi:
-Joka viikko sunnuntai aamuisin kaukjärven kierto lähtö klo 9.00 "Aaltoportilta" 15.5 asti, jonka jälkeen jatketaan pyhäjärven kiertoina lähtö Manttaalilta klo 9.00.
-Jokakuussa puistojuoksut, joihin toivotaan runsasta osallistumista!
-22.5 alkaen pyörälenkit sunnuntai aamuisin aaltoportilta, (uudet jäsenet tervetuloa!!)
-5.9 "Tour de Helsinki" pyöräily, lisätietoja Kimmolta ja Heiskalta.

Vuosikokous

Matkaraportti - Tallinna 2010

NoCanDo:n 14. toimintavuosi polkaistiin vauhdikkaasti käyntiin tammikuun viimeisenä lauantaina vuosikokouksen merkeissä. Päivän teemaksi oli Mara onnistuneesti valinnut keilailun Tallinnan London Pubissa. Yhteislähtö kohti seikkailuja tapahtui Ojanmäen keskusvarastolta, jonne osallistujia keräiltiin pitkin seutukuntaa aina Paavon perukoita myöden. Vuoden aloitukseen osallistuivat Sökö (Mara), Benkku, Heiska, Karppa ja MikkoJ sekä "hang around" osastolta Juha ja Kottari.

Kirpakassa pakkasaamussa yhteiskuljetus suuntasi nokan kohti Katajanokan satamaa. Kuljetuksesta vastasi MattiJ, eli Jaakkolan veljesparin nuorimmainen. Matti oli ilmeisesti heikkona hetkenä lupautunut kyyditsemään urhean joukon aamulla satamaan ja vieläpä noutamaan myös illaksi kotiin. Menomatka käynnistyi sen verran vauhdikkaasti, että Matti heikkohermoisempi kuljettaja olisikin saattanut jo perua illaksi sovitun noutopalvelun.

Saavuimme turvallisesti ja hyvissä ajoin satamaa, joten päätimme aloittaa päivän virallisen ohjelman jo terminaalissa muutaman huurteisen äärellä. Osallistujat kertoivat kuluneen vuoden (2009) tavoitteistaan sekä niiden toteutumisesta. Tässä vaiheessa oli jo ennakoitavissa, että kovimmat tarinat pöytää löisivät Benkku Slovenian läpijuoksullaan sekä MikkoJ joka edellisenä keväänä teki itsestään muutamassa kuukaudessa 90 kg keijukaisen ja juoksi heti perään sen hetkisen elämänsä parhaan Marathonin eli Forssan Suvi-illan alle neljään tuntiin!

Kulkuvälineeksi oli lippujen perusteella valittu M/S Viking XPRS, joka starttasi kohti Tallinnaan klo 11:30 mukanaan joukko iloisia kuntoilijoita. Kuluneen vuoden saavutusten läpi käyntiä jatkettiin laivalla yltäkylläisen lounaan merkeissä Heiskan, Sökön ja Karpan toimesta. Ja vihoin viimeisenä olivat vuorossa tehokkaasti vuoroaan vältelleen Juha ja Kottari. Heidän kertomukset edellisen kunnialla suoritetun Marathonin osalta aiheutti muistisolujen syvempää vaivaamista, joka tämä ei enteillyt hyvää edessä olevaa jäsenäänestystä ajatellen. Lounas alkoi olemaan lopuillaan ja Benkku taisi tehdä ultra-teeman noudatellen myös santsi ennätyksen. Seuraavaksi vuorossa oli "hang around" jäsenten poistaminen ruokapöydästä ja tiukan keskustelun ja jäsenäänestyksen vuoro. poistuessaan "hang around" jäsenet tilasivat vielä äänivaltaisille jäsenille cognagit kahvin seuraksi, ilman sen suurempaa taka-ajatusta.

Piinallisen ja useiden minuuttien odotuksen jälkeen saapui raati kertomaan tuomiostaan. Puhemiehenä toimineella MikoJ:llä oli hyviä ja huonoja uutisia. hyvät uutiset olivat, että NoCanDo oli juuri saanut kaksi uutta täysjäsentä! Ja huonot, että kuluvalla toimintavuoden aikana näytöt Marathonin suhteen pitää olla konkreettiset. tai sitten toisin päin? Iloinen urheilija joukko oli joka tapauksessa saanut nyt kaksi uutta jäsentä, jotka lupasivat olla myös valintansa arvoisia!

Kokouksen yhteydessä jokainen kertoi myös viralliset vuoden Marathon aika tavoitteensa:

 • Juha 2:55
 • Benkku 3:30
 • MikkoJ 3:39
 • Heiska 3:55
 • Karppa 4:00
 • Sökö 4:10
 • Kottari 4:25
 • Kimmo 3.30
 • JJ 3.45

Laivan saavuttua Tallinnaan suuntasi joko ripeällä askeleella kohti London Pubia. Pubissa pidettiin kauan odotettu keilausturnaus ja jotta verenmaku saatiin suuhun myös tässä lajissa, laittoi jokainen osallistuja likoon pienoisen summan raahaa, jonka turnauksen voittaja tulisi saamaan. Iso joukkomme jalkautui kahdelle radalle ja kisa oli valmis alkamaan. Heti ensimetreiltä oli erotettavissa pelimiehet vilpillä tai muulla tavoin menetystä hakevista. Varsinkin Benkku osoittautui todelliseksi säätäjäksi, joutuen turvautumaan useisiin uusinta heittoihin milloin koneen "viasta" jne. tämä säätäminen tuotti kuitenkin (hieman kyseenalaista) tulosta ja Kottarin jättämästä protestista sekä tarkistuslaskennasta huolimatta vei Benkku kisan suvereenisti 4 pisteen kaulalla:


1. Benkku 118 (joutui tarjoamaan kierroksen)
2. Kottari 114
3. MikkoJ 101
4. Heiska 102
5. Sökö 80
6. Juha 79
7. Karppa 77

Keilailun jälkeen siirryttiin London Pubin ytimeen eli alakertaan ja pitkän pöydän ääreen. Tässä vaiheessa lähes kaikki koordinaatiota tai syvällistä ajattelua vaativat tehtävät oli melkein suoritettu, joten aika rentoutua. Viimeinen ja samalla myös vuosikokouksen tärkein päätös oli kuitenkin vielä jäljellä eli vuoden 2010 Maran valinta! Ehdolle asettuivat kovat näytöt kuluneesta vuodesta antanut MikkoJ ja hänelle vastaehdokkaaksi jopa tietämättään JJ. MikkoJ:n eduiksi luettakoon hyvin valmisteltu vaalipuhe sekä uusia ideoita tulevalle kaudelle, joihin JJ:n oli poissa olevana erittäin haasteellista vastata. Suljetun lippuäänestyksen tuloksena MikkoJ valittiinkin yksimielisesti vuoden 2010 Maraksi! MikkoJ nimesi varamarakseen Heiskan.

Paluu matka kohti Helsinkiä lähti Tallinnasta klo 18:00 ja rattoisasti illasta johtuen emme huomanneet ajan kulua meinasimme myöhästyä laivasta ja jouduimme jopa juoksemaan viimeiset kilometrit. kovasta loppukiristä huolimatta kaikki eivät ehtineet laivaan. Kuluneen vuoden suorituksillaan glamouria keränneet Benkku ja juuri valittu Mara jäivät Tallinnan sokkeloisilla kaduilla kärkijoukosta ratkaisevat kilometrit, eivätkä palanneet samalla laivalla kotimaahan. Apu löytyi kuitenkin läheltä, kun naapuri varustamon palvelualtis neitonen oli myynyt "myöhästyneille" liput samana iltana lähtevään laivaan.

Satamaan saavuttuamme onnistuimme vielä jalkautumaan eri suuntiin ja lopulta Sököä etsittiin pitkin Katajanokan satamaa. kaikesta säätämisestä johtuen aikataulumme meni uusiksi aiheuttaen muutoksia myös illan ohjelmistoon ja kärkijoukko "joutui" rantautumaan Helsingin yöhön odottelemaan illan viimeistä laivaa. Lopulta porukka saatiin kunnialla kasaan ja väsyneiden reissaajien matka kohti kotiseutua pääsi lopultakin alkamaan.

 

2009

Ajankohtaista 2009

Kausi päättyi vuosikokoukseen, joka pidettiin tehokkaalla päivän risteilyllä Tallinnaan. Kokouksen lisäksi ohjelmassa oli myös keilailua, joten urheiluakin matkalla harrastettiin.

Loppuvuoden tapahtumat olivatkin yhteislenkkejä Kaukjärven ympäri ja niitä harrastettiin vuoden loppuun saakka säntillisesti jokaisena sunnuntaina.

Lokakuussa Nocandot lähtivät perinteiselle excursiolle Rymättylän saaristoon. Sökön mökillä oli tällä kertaa luvassa hyötyliikuntaa, kun kallion päälle roudattiin multaa, turvetta, kuoriketta ja puutarhan kasveja. Eikä tässä vielä kaikki alaspäin kannettiin vastaavasti kiviä, jotka aseteltiin nätisti tynnyrisaunan ympärille. Kun kaikki saaren kivet oli saatu kannettua kasaan päästiin tutustumaan saaren salaisuuksiin. Patikoinin jälkeen päästiin itse asiaan eloisaunomaan ja syömään.Kylpytynnyrissä lämmitellessä ja välillä meressä vilvoitellessa ilta kului rattoisasti. Eipä ollut valittamista myöskäänpöydän antimissa. Liharuoka oli mainiosti laitettu (a' la Mikko), Sökö savusti lohen ja palan painikkeeksi oli muutama lasilinen viiniä. Tästä syksyisestä päivästä nauttivat Sökö, MIkko J, Sami , Heiska ja JJ.

Pyörälykausi päättyi syyskuussa ja tässä pyöräilyosaston toimintakertomus.

Joutsenon maratonilla korkeuseroa on vain 7 metriä. Lieneekö se syynä hyviin aikoihin, sillä Mikko J paransi taas ennätystään kymmenellä minuutilla ja alitti 3.50 rajan tuloksella 3.49.41. Sökön tavoitteena oli 4.20 alitus ja se toteutuikin kevyesti tuloksella 4.17.30. Samin piti juosta vain puolikas, mutta pojat saivat mielen muuttumaan. Energiat riittivät vain 30 kilometriin. Näin tällä kertaa.

Maisematiemaratonin puolikkaalla Koskenoja nappasi sarjansa M40 kolmostilan, joka oli koko kisan viidenneksi nopein aika (1.21.26). M40 on siis kova sarja! Samassa sarjassa Kimmo sai tuloksen 1.37.15, Mikko L 1.55.17 ja Heiska 1.57.08. Mikko ja Heiska olivat kuulemma jotain jäniksiä, joten selityksiä lähes kahden tunnin ajalle löytyy. Tilaisuus purettiin huolellisesti Böndellä, jonne JJ saapui paikkaamaan Koskenojan poissaoloa. Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi ja saunassa makoisat löylyt.

Pyöräilyjaosto päätti virallisen pyöräilykauden osallistumalla 140 km pitkään Tour de Helsinkiin. Matkaan lähti yli 1200 pyöräilijää ja pojat tulivat maaliin ajassa 4.35. Tässä on mukana 30 km prologi, jossa ajettiin rauhalliseen tahtiin. Järjestelyt sujuivat mallikkaasti vaikka vilkasliikenteisillä teillä liikuttiin. Kisan suojelija Alexander Stubb ei ehtinyt pyöräilemään.

Mikan Slovenian Trans-Slovenijan 400 km juoksua seurattiin netin kautta aktiivisesti. Koko matkalle osallistui 18 urheilijaa, joista puolet keskeytti.

1. päivä (82,5 km) 8.12.18

2. päivä (91,5 km) 11.19.50

3. päivä (73 km) 8.57.00

4. päivä (70 km) 8.53.58

5. päivä (80 km) 12.44.20

Takareisi sanoi sopimuksen irti viidentenä päivänä kovassa helteessä, kun matkaa maaliin ole enää 55 kilometriä. Loppumatka sujui sisulla ja sitähän riittää...


Nocandoista on kadonnut kauden aikana yhden nocandon verran läskiä. Painoa on ruokavaliolla ja treenillä pudonnut yli 90 kiloa!

Juha Koskenoja osallistui elokuussa MM-kisoihin nuoruusaikojen bravuurimatkalleen. Tuloksena oli 8. sija M40 -sarjan 3000 esteissä ajalla 11.06.26.

Kesäkuulumisia

Tämän kesän erikoisuutena on pitkät lenkit, joita ei ole aikaisemmin nähty. Pyhäjärven kierto oli vuorossa jopa Juhannuspäivänä, joten melko reipasta juhlimista!

Heinäkuun lopussa Mika ja Pikku-Mikko lähtevät Hämeenlinnan kaupunkimaratonille. Mika seisautti kellot aikaan 3.23.44, jolla heltisi hopeinen podiumpaikka ja komea kahvinkeitin. JJ lopetti juoksemisen jo puolimatkassa ja taivalsi puolikkaan aikaan 1.38.28. Mikon kohdalla tiukka työviikko uuvutti juoksijan maratonilla ja seinä tuli vastaan pian puolenvälin jälkeen. Tilanteesta kuitenkin opittiin ja seuraavalla kerralla valmistautumiseen panostetaan eikä mennä ihan takki auki tilanteeseen.

Pyöräilyjaosto (Kimmo ja Heiska) Mikolla vahvistettuna suuntasi matkansa kannustamaan Hämeenlinnaan. Tämä tulikin tarpeeseen sillä muutoin kannustus oli hieman vaisua. Illalla tapahtuma purettiin Pikku-Mikon terassilla hyvän ruuan ja viinin kera. Antti ehti iltatilaisuuteen, joten tapahtuma keräsi hyvän prosentuaalisen osanoton. Biljardipöydässä Pikku-Mikko ja MIka pesivät muut joukkueet selvin numeroin.

NoCanDo Triathlon kisattiin elokuun ensimmäisenä päivänä. Olosuhteet olivat erinomaiset: Vesihelmessä oli riittävästi vettä, pyöräilyssä tuulet olivat suotuisat ja juoksua vesisade viilensi sopivasti. JJ otti taas kiinnityksen pokaaliin uudella ennätyksellään 3.05.50.

Juha satsaa veteraanien MM-kisoissa 3000m esteisiin. Siihen palataan...

Pyöräilyjaoston kuulumisia

Klubin virallinen pyöräilyjaosto on polkenut jo tuhansia kilometrejä (yhteensä!). Heiskan kumit eivät vaan kestä, sillä matka on katkennut kahdesti teknisiin ongelmiin. Kimmon Bianchi on toiminut luotettavammin. Viikoittaiset pitkät lenkit lähtevät liikkeelle Kuustosta sunnuntaisin klo 9.30.

Pyöräilykauden Tour suuntautui tänä vuonna Itä-Suomeen. Neljän päivän etapit olivat Lahti (150 km) - Jyväskylä (180) - Varkaus (130 km) - Joensuu (130 km). Kimmo ja Heiska vetivät tämän liki 600 kilometrin taipaleen hyvässä kelissä. JJ oli apuajajana kahdella ensimmäisellä osuudella. Reitin parhaat maisemat olivat Asikkalassa Vääksyn kanavalta eteenpäin. Pulkkilanharjun ja Päijänteen luonnonkauniit maisemat olivat niin kauniita, että niitä piti jopa pysähdellä katselemaan. Matkan keskinopeus oli 30 paikkeilla vaikka pitkät ylämäet hieman rassasivatkin. Vastaavasti alamäet sujuivat vauhdikkaasti: huippunopeudeksi kellotettiin 67 km/h.

Myös MIkko kunnostautui ajamalla kesäkuussa yli tuhat kilometriä vaikkakin kahdelle viimeiselle illalle jäi urakaksi 180 kilometriä.

Suvi-ilta

Nocando Marathon Club huolehti pääosin aamupäivän hippomaratonista. Mikko oli jäniksenä, MIka huolehti kuulutuksesta ja hengen luonnista, JJ oli perinteisesti tulospalvelussa.

Juoksuosuudet alkoivat maratonilla ja siihen osallistuivat Mika ja MIkko J. MIka veti ensimmäisen puolikkaan puoleentoista tuntiin ja jälkimmäisen puolikkaan vähän varovaisemmin. Tuloksena kauden kärkitulos ajalla 3.19.55. Mikko J veti elämänsä parhaan maratonin kelpo ajalla 3.58.27. Entinen ennätys parani reilut 40 minuuttia. Puolimaratonille osallistuivat Juha, JJ ja Sökö. Koskenoja veti tiukan ajan ja puolitoista tuntia alittui helposti (1.27.25. )JJ juoksi perinteestä poiketen hieman ilman jänislippua ja tulos oli 1.40.19. Sökö juoksi ensimmäisen puolikkaan 5 minuutin vauhtia ja jälkimmäisen vähän rauhallisemmin loppuaikaan 1.55.10. Kaikki edellä mainitut ajat olivat bruttoaikoja ja chippiajat olisivat olleet jonkun verran parempia ;)

Suvi-illan purku järjestettiin heti maratonin jälkeen. Purku järjestettiin Mestarihallin tiloissa ja tilaisuus oli varsin mukava. Ruokaa oli riittävästi (Kiitokset Juhalle), viinivalinnat tehty ammattitaidolla (Hyvä Mika) ja saunajuomat ja muut fasiliteetit olivat kohdallaan (Kiitokset Sökölle). Juoksijoiden lisäksi paikalla olivat Kimmo, Heiska, MIkko L, Sami ja FM-hausin hangaroundit Harri ja Mika.

Ilta sujui nopeasti ja puolenyön jälkeen siirryttiin jatkamaan iltaa kaupungille, suurin osa jatkoi illanviettoa Statuksessa...

Ulkomaiset maratonit - Kööpenhamina

Tyypillinen maisema Kööpenhaminasta

Den Lille Havfrue

Ulkomaisen maratonin suorittamisesta vastasivat Kimmo, Heiska, Karppa ja JJ. Matka oli kompakti kolmen päivän mittainen reissu. Lennot ja hotellit varattiin netistä ja paikanpäällä todettiin, että valinnat osuivat kohdalleen. Varsinkin hotellin sijainti oli mainio, sillä rautatieasemalta hotellille oli matkaa 400 metriä ja mikä parasta matkaa lähtöviivalle oli vain 200 metriä! Kööpenhaminaan saavuttiin puolen päivän aikaan ja keskustaan siirryttiin näppärästi junalla. Matkatavarat vietiin hotellin säilytykseen ja käytiin hakemassa chipit ja numerolaput maraton Exposta. Samalla pääsi hieman tutustumaan juoksureittiin, sillä samoja maisemia ohitettiin seuraavana päivänä kahteenkin kertaan.

Numerot ja chipit noudettu

Matkaan lähdettiin kruununprinssi Frederikin lähettämänä. Lähdössä oli myös joku Wilson Kipketer. Alkumatka sujui mainiossa säässä ja siitä nautittiin tunnin verran. Sen jälkeen alkoi hieman ripotella vettä ja vettä tulikin melko reippaasti parin tunnin ajan. Sää ei kuitenkaan haitannut Kimmoa, joka on elämänsä kunnossa ja teki ennätyksensä 3.34.11. Kolea sää sopii joillekin. Seuraavana maaliin ennätti JJ, joka teki pitkästä aikaa vakiotuloksen 3.44. Edellisestä 3.45 alituksesta olikin kulunut jo viisi vuotta. Heiska teki elämänsä toiseksi parhaan tuloksen 3.51.29. Karppa veti ”pitkän lenkin” aikaan 5.02.56, joten Joutsenossa on lupa odottaa vielä parempaa.

Kööpenhaminan maratonin plussat:

 • hyvä tasainen reitti
 • mielekäs reitin jaottelu: 16 + 10 +16
 • runsaasti kannustavaa yleisöä reitin varrella
  juoksijoille jaettiin laadukas tekninen DriFit –juoksupaita
 • mitali ok
 • hyvä huolto (n. 4 km välein)
 • mukulakiviosuus oli peitetty pehmeällä matolla
 • maalissa runsaasti palauttavaa evästä: jogurttia, myslipatukoita, kaakaota, urheilujuomaa,…

Ainut miinus tulee

 • ahtaasta maalialueesta.

"Mielestäni parempi kuin Tukholman maraton " (JJ)

Maratonkausi aloitettu - hyvillä fiiliksillä

Suvi-iltaa odotellessa...

Kisakauden aloitus

Kevään kisakausi alkoi Puistopuolikkaalla. Pyhäjärven kiertäminen hieman verotti osallistumista. Mitalin pokkasivat Heiska ajalla 1.46.44 ja Mika, joka siirtyi uudelle suoritustasolle, kun tuloksena oli kisan kakkossija tuloksella 1.30.54.

Kevään suurimman yllätyksen tähän saakka veti kuitenkin kuntojaoston Mikko J, joka veti Yyterissä puolikkaan huippuaikaan 1.43. Tulos on absoluuttisen hyvä ja kun ottaa huomioon, että Mikko paransi ennätystään yli kaksikymmentä minuuttia! Osasyynä lienee Mikon kapoinen olemus, kun puolessa vuodessa painosta on hävinnyt 25 kiloa. Nämä lukemat eivät ole soveliaita kuntojaostolle, joten kilpajaostoon on pian tunkua. Sökö selvitti Yyterin puolikkaan maralle sopivalla arvokkuudella aikaan 2.10.

Maratonkauden ehti aloittaa Mika Tuusulassa, jossa järjestettiin myös Kalevan Kierroksen maraton. Osallistujia oli siis kotimaisittain reilusti. Tuloksena oli tietysti klubin kotimainen kärkiaika (kkk), joka kirjoitetaan lukemin 3.20.xx. Tämä tulos antaa viitteitä sille, että Mika on pian kolmen tunnin kunnossa. Asiaa helpottanee Mikankin kohdalla 15kg painonpudotus.

Kaukjärven Kierroksen järjestelyt hoidettiin jälleen (seitsemännen) kerran mallikkaasti. Osallistujia oli yli 150!

Pyhäjärven ympäri

Kevään nocandojen omalla testilenkillä palattiin perinteiselle Pyhäjärven kiertämiseen. Matkaa järven ympäri kertyy 33 kilometriä. Vesihelmeltä matkaan lähti viisi nocandoa: Kimmo, Heiska, Mikko J, Mikko L ja JJ. Sää oli mainio ja tuuletkin olivat suotuisat (alkumatkasta). Tästä huolimatta Mikko L heivasi Tammelassa ja juoksi ”vain” parinkymmenen kilometrin lenkin. Muut jatkoivat JJ:n huoltopisteen jälkeen matkaa eteenpäin. Aleksi (uudella ajokortillaan) sattui ajelemaan sopivasti Kaukolan tiellä, joten toinenkin huoltotauko järjestyi sopivasti. Loppumatka piti sinnitellä omin voimin loppuun saakka. Mikko J jaksoi porukan vauhdissa Riihivalkaman koululle saakka, mutta siinä tuli pieni ero pääjoukkoon. Helppoa ei ollut muillakaan. Kimmon polvi hieman reistaili loppumatkasta ja ainakin JJ:n voimat hiipuivat. Heiska selvitti reissun coolilla tyylilllään. Vesihelmen sauna ja porealtaat motivoivat viimeiset kilometrit. Aikaa kärsimyslenkkiin kului noin 3.26.00.

Kärsimyslenkki

Pääsiäisen perinteinen pitkäperjantain kärsimyslenkki juostiin Sökön masinoimana FM-Hausin hallilta ja samaan paikaan saavuttiin 26 kilometrin lenkin jälkeen. Matka taittui pitkän lenkin tapaan maltillisella vauhdilla (5.38/km). Sökö itse uhrautui ja juoksi lenkin hieman lyhyempänä ja kiirehti lämmittämään saunaa. Mukana menossa olivat siis Sökö, KImmo,Heiska, MIka, JJ ja hangaroundina tuttu Koukkulan Risto. Olutta kului saunomisessa viisi tölkkiä, joten klubissa on pian aineksia raittiusseuraksi.

Alkuvuoden tapahtumat

Koko alkuvuoden ajan nocandot ovat kiertäneet Kaukjärveä jokaisena sunnuntaina. Parhaimmillaan lenkillä on ollut seitsemän osallistujaa yhtenäisessä varustuksessa. Kaukjärveä on kierretty koko talvi harjua pitkin lumisista oloista huolimatta.


Vuosikokous ja viime vuoden yhteenveto

Kausi alkoi vuosikokouksella, joka pidettiin Tammelan kunnantalon eli "Valkoisen talon" edustussaunassa. Lumipyrystä huolimatta ilta aloitettiin yhteislenkillä ja yksityisurheilulla. Pekka kävi hiihtämässä, Mikko J jopa pyöräili ja muu porukka kävi juoksemassa. Paikalla olivat Maraa (MIkko L) ja tulevaa maraa (Sökö) lukuunottamatta kaikki nocandot.

Vuosikokouksessa käytiin läpi viime vuoden edesottamuksia. Jokainen kertoi omat suorituksensa ja arvioi perinteisen kouluarvosanan itselleen. Uutena piirteenä tänä vuonna muut saivat antaa plussaa tai miinusta.

Seuraavassa kommentit viime vuodelta:

JJ: Maraton jäi juoksematta takareiden jumituksen vuoksi. Kaksi puolimaratonia, triathlonin läpivienti, järven ylitys uiden (3,5 km) ja oma arvosana 7. Aktiivinen osallistuminen ja varsinkin Kaukjärven järjestelyt herättivät positiivista palautetta, joten loppuarvosanaksi tuli 8. Kauden tavoitteena maratonilla 4 tunnin alitus.

Antti: Kauden juoksuna oli puolimaraton Lohjalla. Triathlonin suoritus oli kauden suurin ponnistus. Aktiivisuus jäi muuten melko heikoksi, kun koripallovalmennus vie aikaa omalta treenaukselta. Lopulliseksi arvosanaksi hyväksyttiin 5. Tavoiteaika tälle kaudelle 4.15

Mika: Täydellinen kausi. Maratonin suoritus tavoiteaikaan ja täydellinen onnistuminen Spartathlonin ultrajuoksussa. Forssan kaupunki valitsi Mikan ansioiden mukaan kunnon kuntalaiseksi. Poliittiselle saralla Mika voitti kunnallisvaalit yksinään. Ylivoimainen äänikuningas ja kunnanvaltuuston puheenjohtajuus jatkuu. Arvosanaksi 10. Tavoiteaika perinteinen 3.40.

Heiska: Maraton tavoiteaikaan ja pyöräilyssä. Kimmo myönsi, että Heiska veti Ruotsin Tourilla pidempiä pätkiä, joten arvosanaksi nostettiin 9. Tavoiteaika 3.55.

Mikko J: Sairastelua koko vuosi. Jalan bakteeri on ollut melko rauhallisesti ja vuosi tulee täyteen edellisestä sairaalakeikasta. Maakuntakomppanian vaatimat kuntotestit menivät tiukalla mutta lyhyellä treenillä läpi, joten reservin ura näyttäää nousujohteiselta. Tavoitteena tälle kaudelle on pysyä terveenä ja sen jälkeen tavoitteena on Pogosta, puolimaraton aikaan 2.15 ja maraton aikaan 4.40. Arvosanaksi 6.

Kimmo: Kiireinen vakuutusmies/yritysjohtaja/osa-aikaviljelijä ehtii treenata ja varsinkin pyöräillä. Maraton sujui mukavasti tavoiteaikaan ja pyöräilykilometrejä kertyi Ruotsin Tourilla 800 kilometriä viidessä päivässä. Kotimaassa pyöräilyä moninkertaisesti, joten aktiivisuudesta tuli lisäpisteitä ja arvosanaksi 9. Maratonin tavoiteaika ensi kaudelle 3.48.

Pekka: Polvet ovat sohlanneet, joten juoksukilometrit ovat jääneet vähiin. Kilometrejä on kuitenkin kertynyt suksilla ja soutaen. Puolikkaan saattaa kroppa kestää ja tavoite puolikkaalle 2h. Arvosana vaatimattomasti 5.

Kauden päätapahtuma järjestelyjen puolella on selkeästi Kaukjärven Kierros 3.5. Tähän vaaditaan 100% osallistuminen, sillä tapahtumalla on nostetta ja hyvä maine. Kisapäällikkönä häärii rahastonhoitajaksi valittu JJ.

Yhteinen maratonmatka järjestetään tänä vuonna Tanskaan eli kohteena on Kööpenhaminan maraton 24.5. Matkan järjestäjäksi valittiin Heiska.

Uusien jäsenien hankintaa viriteltiin ja esille otettiin kolme uutta hangaroundia. Jäsenhankintamenettelyyn ideoitiin uusia juttuja. Asiaan palataan.

Muista kauden tapahtumista kuullaan myöhemmin, kunhan mara tekee toimintasuunnitelmansa maaliskuun aikana.

 

 

2008

Nocando Marathon Club palkitsi Mika Penttilän

Nocando Marathon Club kokoontui juhlistamaan Mikan suoritusta viikko Spartathlonin jälkeen. Nocandot ovat juoksun harrastajia ja osaavat arvostaa 246 kilometrin mittaista urakkaa, sillä jo yhden maratonin juokseminen on saavutus. Kuusi perättäistä maratonia on käsittämätön suoritus.

Historialliseen Spartathlonin juoksuun Ateenasta Spartaan starttasi tänä vuonna kolmisensataa juoksijaa, joista puolet pääsi maaliin saakka. Kahdestakymmenestä suomalaisesta 10 selvitti tiensä maaliin 36 tunnin määräajassa. Mikan loppuaika tällä ultramatkalla oli 33.40.58 ja sijoitus 66. Koko historian aikana kisan on selvittänyt 16 suomalaista.  Juoksu on vaativa sillä yli 90% kisaan ensi kertaa osallistuvista joutuu keskeyttämään.

Mika & pokaali %stipendi & kukat

Muistoksi urakastaan Mikalle luovutettiin kilometrimäärän mukainen stipendi ja kunniapalkinto kukkakimpun kera.

Alkuvuoden lenkkeily oli melko ahkeraa ja Kaukjärveä kierrettiin porukalla. Useimmiten mukana olivat Kimmo, Heiska ja MIkko. Muutamia kierroksia juoksivat myös JJ ja Antti.

Toukokuun tsemppaus oli Kaukjärven Kierroksen järjestäminen. Tapahtuma keräsi ennätysosanoton ja tapahtuman järjestelyt sujuivat käsikirjan (konkreettinen käsikirja!) mukaisesti. Osallistujia oli 138, joka on uusi ennätys - ainakin ensi vuoteen saakka. Kilpailupäällikkönä toimi JJ ja muillekin löytyi tehtäviä. Mikon toimittamat ruusut kestivät jälleen viikon ja osallistumismitali keräsi kehuja.

Kesäkuussa alkoi totinen kilpailukausi. Heiska ja Kimmo selvittivät Suvi-illan maratonin tavoiteaikaan. Kimmo 3.52.44 ja Heiska 4.01.11. J pisteli puolikkaan aikaan 1.44.34. MIka ja Jaakkolan poika huseerasivat musiikkilavalla koko illan juoksijakansaa tsemppaamassa.

Suvi-illan talkoot alkoivat jo aiemmin minimaratonilla, jossa osa nocandoista oli tärkeissä tehtävissä. Mikko oli jäniksenä, MIka seremoniamestarina ja JJ huolehti ajanotosta.

Suvi-illan maratonille osallistuivat Kimmo (3.52) ja Heiska 4.01. Ilma oli hieman viileä, mutta molemmat taivalsivat matkan tavoiteaikansa puitteissa ilman sakkoja. JJ tyytyi puolikkaaseen ja juoksi "jäniksen vauhtia" aikaan 1.44. Mika ja Mikko J huhtoivat tapansa mukaan Kuuston musiikkilavalla osallistujia kannustaen.

Heinäkuun toisella Kimmo ja Heiska pyöräilivät Tour de Sverige matkallaan viidessä päivässä 840 km. Matka alkoi naapurimaan pääkaupungista, kuten Tour de France parhaina aikoinaan. Kööpenhaminaan pojat tulivat lentäen ja siirtyivät prologillaan Ruotsiin Ystadiin. Koko matka jouduttiin taittamaan reput selässä. mikä ei todellakaan helpottanut matkantekoa.

Heinäkuun virallinen tapahtuma oli Nocando Triathlon viimeisenä viikonloppuna. (Vesihelmen huoltoaikataulu on hieman muuttunut). Kisassa oli mukana 11 osallistujaa. Kisan palkintosijat menivät villien korttien haltijoille ja klubin sisäinen pokaali siirtyi JJ:n viiden vuoden putken jälkeen Mikolle. Kisasta lisää triathlon-sivuilla

Elokuussa juoksuharrastuksesta vastasi MIka käydessään verryttelemässä Helsinki City Maratonin. Tavoitteena oli juosta lenkki kevyesti läpi ja klubin kauden kärki tuli helposti ajassa 3.37.48.

Syyskuussa klubin ohjelmassa on ollut usean vuoden ajan Maisematiemaraton. Järjestelyt olivat hieman muuttuneet, kun Punkalaitumen kisakansliaa ei enää avattu, vaan numerot noudettiin Huittisista. Tästäkin huolimatta matkaan lähtivät Kimmo ja JJ. Keli oli hieman kolea, mutta tuuli onneksi kuljetti oikeaan suuntaan. Kimmo veti lähellä ennätystään 1.37.24 ja JJ ei pysynyt vauhdissa mukana vaan hyytyi matkan edetessä loppuaikaan 1.41.11.

Lokakuun alussa kuntojaosto kunnostautui ja kutsui klubin viettämään viikonloppua saaristoon. Sökö ja MIkko J valmistelivat tilaisuutta parin päivän ajan ja Nocandoilla olikin ohjelmassa soutua kirkkoveneellä, saunomista ja erinomainen viineineen. Sökön huvila oli käsittämättömän komealla paikalla: jyrkällä kalliorinteellä oli maisemoitu tyylikäs hirsisauna. Huvila ja grillimökki olivat korkealla kallion päällä.

Antti juoksi samana viikonloppuna juoksuvelvoitettaan toisaalla eli osallistui Lohjalla Viiden Tunnelin maratoniin. Puolikas rankalla reitillä sujui aikaan 2.01.38.

Klubin loppuvuosi sujui aktiivisten yhteislenkkien merkeissä. Kaukjärveä kierrettiin vuodenvaihteen yli joka sunnuntai hyvissä juoksuolosuhteissa hyvällä prosentilla.

Sökö junaili vielä aamuvirkuille uudenvuoden aattona juoksun kukonlaulun aikaan ja saunat sen päälle.

Parhaimmillaan tammikuussa järveä kiertämässä oli kuusi juoksijaa, joka on mainio määrä tähän vuodenaikaan nähden. Tosin lunta ei ole ollut, joten senkin puolesta lenkkeily on ollut mahdollista. Harjua pitkin on päässyt juoksemaan koko talven - ainakin tammikuun loppupuolelle.

Vuosikokous pidettiin Tammelan kunnantalon edustussaunassa. Paikalla olivat Maraa ja Sököä lukuun ottamatta kaikki nocandot, joten hyvällä prosentilla saatiin kausi päätökseen ja uusi alkuun. Yhteislenkki ennen saunaa sujui lumipyryssä osin juosten, osin hiihtäen ja Mikko J jopa pyöräillen.

Saunomisen ja paikallisen pizzerian tuotteiden jälkeen päästiin varsinaiseen vuosikokoukseen, jossa perinteisesti tehtiin katsaus menneeseen vuoteen. Kokouksen pöytäkirja referoidaan sivuille päivitysten yhteydessä.

2007

10-vuotisjuhlakokous

Vuosi alkoi 10-vuotisjuhlalla tammikuun viimeisenä perjantaina klubin perustamissijoilla Keilahallilla. Jäsenten lisäksi paikalle oli kutsuttu Suvi-illan vetäjä Jouko Lehtonen ja Anssi Reunanen, joka on osallistunut Nocandon kilpailulliseen toimintaan. Kokousta kunnioitti läsnäolollaan myös taloustoimittaja Jussi Kärki.

Puheiden ja historiikkiin tutustumisen jälkeen lyötiin lukkoon kauden tavoitteet

Henkilökohtaiset tavoitteet maratonille ovat seuraavat:

 • JJ: 3.55
 • Sökö: 4.30
 • Kimmo: 3.45
 • Karppa: 4.00
 • Heiska: 3.55
 • Mikko: 4.15
 • Mika: 3.44
 • Pekka: 4.25
 • Jaska: 4.44
 • Antti: 4.15
 • Mikko J: 4.40

Maratonin aikatavoite saa heittää 10 minuuttia molempiin suuntiin, mutta sen yli tai ali menevät tulokset aiheuttavat rahallisia korvauksia seuraavasti:

 • 2 €  / alkava minuutti
 • Maksimisakko 20 €

Mikäli jäsen ei osallistu vähintään puolimaratonin pituiseen kisaan koko vuoden aikana, aiheutuu tästä 100 € suuruinen sakko. Mikäli tämä juoksuvelvoite suoritetaan alle maratonin mittaisella matkalla, on seurauksena 20€ suuruinen sakko.

JJ:lle myönnettiin historian ensimmäinen NoCanDo -mitali.

Maaliskuu

Jotain uutta juhlavuoteen oli kehitettävä, joten perinteinen laivaseminaari vaihdettiin ulkomaanmatkaan. Matka suunnattiin keväiseen Riikaan ja matka sujui näppärästi Sökön johdolla Tampereelle, josta jatkettiin Ryan Airin lennolla pari tuntia etelään. Majoitukset oli varattu komeasta Reval Latvia-hotellista, joka sai täydet tähdet.

Matka sujui kaupunkiin ja paikalliseen kulttuuriin tutustuessa. Kaupunki todettiin kauniiksi, kuten odotettiinkin. Tosin terassikausi ei ollut vielä alkanut, joka todettiin pienenä puutteena.

Matkalle osallistuivat kaikki nocandot Anttia ja Mikkoja lukuun ottamatta.

Seuraavan kerran ulkomaanmatkaan on vielä liitettävä jonkinlainen urheilutapahtuma, jotta matkaan saadaan enemmän sisältöä.

Huhtikuu

Pyölin lenkki juostiin jo toistamiseen. Matkaa kertyy 23-24 km pisimmillään ja tällä kertaa porukka hieman hajosi alkumatkassa. Osa kiersi hieman lyhyemmän reitin ja pitkän version kiersivät hyvällä vauhdilla MIka, Kimmo ja JJ. Aikaa kului arviolta 1.55, joten vauhti oli hyvää. Heiska putosi aluksi hieman vauhdista, mutta sinnitteli pitkän version myös. Muut osallistujat isäntäväen lisäksi olivat Purat ja hangaroundeina Hanna ja Arja.

Toukokuu

Toukokuun Nocando-tapahtuma oli jo viidettä kertaa järjestetty Kaukjärven Kierros. Tapahtuman formaatti alkaa olla kohdallaan ja yleisö alkaa löytää myös kisapaikalle. Osanottajaennätys on tällä hetkellä 134 osallistujaa, josta on hyvä jatkaa eteenpäin.

Lähelle äitienpäivää sijoittuva tapahtuma ottaa hieman varaslähtöä naisten juhlaan jakamalla ruusun kaikille osallistujille. Samoin kaikille osallistujille jaettava mitali on osallistujille mieleen.

Kesäkuu

Mika siirtyi todelliseksi pitkänmatkan juoksijaksi osallistuessaan Perniössä 100 kilometrin juoksuun. Matka sujui vaivatta ja helpon näköisesti heti haamurajan alle eli alle 10 tunnin. Loppuaika oli 9 tuntia 49 minuuttia.

Suvi-ilta houkutteli nocandoja järjestelytehtäviin, radalle ja lavalle.

Perinteisestä jänisjuoksuista jouduttiin hieman tinkimään, mutta Antti ei tinkinyt hiukkaakkaan luotsatessaan porukkaa kahden tunnin alitukseen. Jänisjuoksu sujui mallikkaasti ja oikeaan aikaan. 1.45 -jäniksiä ei klubilta enää riittänyt, kun Jari ja Kimmo taivalsivat koko maratonin. Aikaa kului vastaavasti 3.53 ja 4.10.

Mika ja Mikko J temmelsivät lavalla juoksijoita kannustamassa. Asuna oli SubWay -tyylinen sämpyläasu ja muut olivat sonnustautuneet kanoiksi ja kukoiksi. Meteliä ja kannustusta riitti kiitettävästi.

Järjestelytehtäviin osallistuivat Purat, Heiska ja Mikko, joten prosentuaalinen osallistuminen oli mainio. Sökö toimi tällä kertaa rouvansa huoltajana puolikkaalla.

Tapahtuma purettiin huolellisesti Voudin saunalla.

Heinäkuu

Heinäkuun toisena lauantaina oli vuorossa lenkkisauna JJ:n residenssillä. Tapahtuma keräsi hyvän osanoton, sillä paikalle kertyi 9 nocandoa. Mika tuli uuden tyylinsä mukaisesti paikalle pidemmän kaavan mukaan kiertämällä Pyhäjärven. Muille saunalenkiksi riitti Mustialan lammen kiertäminen.

Saunomiseen kului pari tuntia, kuten ruokailuunkin. Ilma suosi, joten aika kului mukavasti terassilla. Myös ruoka keräsi positiivista palautetta.

Pyöräilyjaoston aktiivit (Kimmo ja Heiska) olivat juuri palanneet Pohjanmaan Tourilta ja matkakertomusta kuunneltiin empaattisina, sillä neljän päivän ja 550 kilometrin turneen jokaisena päivänä oli tullut vettä enemmän kuin riittävästi.

Elokuu

Triathlon

NoCanDo Triathlon (kutsukilpailu) 4.8.2007

Kilpasarja matkat: uinti 1 km, pyöräily 55 km ja juoksu 15 km

1. Juha Koskenoja (19.17, 1.34.40, 1.01.31) 2.55.28 2. Anssi Reunanen (20.36, 1.33.36, 1,11,38) 3.05.40 3. Risto Koukkula (21.58, 1.32.40, 1.15.18) 3.09.56 4. Jari Junttila (19.35, 1.38.37, 1.18.47) 3.16.59 5. Mika Penttilä (22.20, 1.46.50, 1.09.10) 3.18.20 6. Kimmo Aalto (23.14, 1.36.49, 1.19.08) 3.20.29 7. Pasi Heino (24.49, 1.35.24, 1.24.02) 3.25.54 Mikko LIlja (21.15, 1.38.09, - ) DNF Antti Joutsimo (18.54, - , 1.30.07) DNF

Kuntosarjaan (500m, 25 km, 15 km) osallistuivat Juhani Sjöman, Kari Cavén, MIkko Jaakkola ja Sami Kotiniemi

Syyskuu

Syyskuun virallinen tapahtuma oli maisematiemaraton.

Lokakuu

Vaellettiin mukavan kosteassa syyssäässä Böndelle.

2006

Lokakuun tapahtumat

Vaellus alkoi pienessä viilentävässä tihkusateessa ja Mikan saapuessa hieman myöhässä päästiin heti kohta klo 10 jälkeen. Matka taittui Syrjänharjun ja Mustialan harjun kautta Saaren kansanpuistoon, josta siirryttiin Ilvesreitille. Ensimmäinen kahvitauko vietettiin Näkötornilla 15 km urakan jälkeen.

Loppumatka kulkikin pienempää reittiä pitkin, mutta kahden kartan avulla reitillä pysyttiin. Ilvesreitin loppuosa oli melko vähän käytettyä ja paloaukean kohdalla polkua ei oltu vielä edes raivattu auki! Eerikkilän maastot olivat jo patikoijien mieleen - ehkäpä myös sen takia, että vaelluksen loppu alkoi jo häämöttää. Maasto oli vaihtelevaa ja matkalle osui jyrkänteitä ja lampia. Samoin polut olivat mukavia kävellä - tosin pitkospuut olivat melkoisen liukkaita. Ruostejärven rantoja pitkin saavuttiin lopulta Jaskan mökille, jossa sauna odotteli jo lämpimänä. Järven vesi oli kylmää, mutta uintisuorituksiakin nähtiin.

Vaelluksella mukana JJ, Karppa, Jaska, Heiska, Mika, Kimmo ja Sökö.

Pekka saapui paikalle ammuttuaan ensin kaksi hirveä samaan kasaan.

Illallinen oli marsalkka Mannerheimin menun mukainen eli Vorschmackia lisukkeiden kera.

Kotimatkan junaili Mika, joten kotiin päästiin turvallisesti.

Syyskuun tapahtumat

Mika ja Mikko lähtivät Sloveniaan hehkuttamalleen Alppimaratonille. Matkana oli joko 50 km tai 30 km ja koko matka ylämäkeen. Mika taivalsi 50 km aikaan 7.09. Mikko valitsi 30 km matkan ja aikaa siihen kului 5.50. Lue matkaraportti!

Syyskuun perinteinen maisematiemaratonin puolikas juostiin vain kahden hengen voimin. JJ sinnitteli matkan aikaan 1.39 ja Heiska sujutteli aikaan 1.52. Matkalla oli melkoinen vastatuuli ja ainut myötätuuliosuus koitti vasta loppusuoralla. Antti lähti kuskiksi, joten reissu sujui tehokkaasti.

Elokuun tapahtumat

Elokuu vietettiin perinteisin menoin eli Holjana lauantaina aloitettiin uitiin Vesihelmessä klo 10 alkaen kilometrin uinti kahdessa arvotussa erässä. Kaupungin läpi ajetun prologin jälkeen lähdettiin pyöräilemään Lautaportaan 55 km:n reittiä ja viimeisenä oli vuorossa 15 km juoksu Kaukjärven ympäri. Näillä matkoilla kisattiin kolmatta kertaa ja osanottajia oli ennätysmäiset 11. Mika oli samana helteisenä päivänä juoksemassa maratonin Tampereella (aikaan 3.57), joten Mikan triathlon tulos oli soolokisan tulos alkuviikolta.

Tulokset lyhyesti:

Uinti 1 km Pyöräily 55 km Juoksu 15 km
1 Anssi Reunanen* 0:20:42 1:35:06 1:12:08 3:07:56
2 Risto Koukkula* 0:20:35 1:34:13 1:17:24 3:12:12
3 Juha Koskenoja* 0:24:31 1:45:03 1:03:02 3:12:36
4 Jari Junttila 0:19:08 1:39:57 1:16:53 3:15:58
5 Mikko Lilja 0:20:08 1:39:57 1:16:33 3:16:38
6 Kimmo Aalto 0:23:28 1:39:56 1:20:44 3:24:08
7 Mika Penttilä 0:22:10 1:52:00 1:14:27 3:28:37
8 Pasi Heino 0:24:28 1:39:05 1:27:31 3:31:04
9 Jarkko Salmela* 0:22:05 1:45:12 1:28:02 3:35:19
10 Antti Joutsimo 0:18:44 1:46:50 1:40:05 3:45:39
11 Jaakko Leinonen 0:21:12 2:02:08 1:55:42 4:19:02
12 Juhani Sjöman 0:24:28 2:08:38 1:57:42 4:30:48

Mainittavia suorituksia oli mm Sökön tulos, joka oli tunnin parempi kuin edellisenä vuonna!

Villillä kortilla osallistuneet olivat kovia tänä vuonna, mutta kiertopalkinto eli klubin sisäisen kisan voitto jäi niukasti JJ:lle. Mikko tosin oli iskuetäisyydellä koko matkan.

Iso-Mikko osallistui Pogostan 100 km rullaluistelukisaan

Kauden pyöräilyn päätapahtuma ainakin pyöräilyn osalta Kalevan Kierroksen 120 tempoajo. JJ sinnitteli kiertäjälle tärkeän kisan aikaan 3.34. Pitkän matkan spesialistit paransivat myös viime vuoden suoritustaan: Kimmo aikaan 3.44 ja Heiska 3.49.

Heinäkuun tapahtumat

Helle jatkui heinäkuussa. Ensimmäisenä viikonloppuna JJ ja Pekka kävivät soutamassa 50 kilometrin Lohjan soudun Kalevan Kierroksen merkeissä. Viiden tunnin urakka sujui rattoisasti maisemista ja hyvästä kelistä nauttien.

Heinäkuun päätapahtumaksi nousi yllättäen Hiiltomiesten järjestämä seikkailukisa, joka kisattiin Tammelan ja osin Someron maisemissa. Kyseessä oli 10 tunnin kisa ja sarjana oli kuntoilijoille tarkoitettu sarja.

Kisa alkoi suunnistuksella Eerikkilän opiston maisemissa, jonka jälkeen siirryttiin maastopyörillä Torronsuon reunaan. Matkaa jatkettiin jalan ja käytiin Torronsuon toisella puolen. Suo-osuudella muistiin jäi parhaiten taustamusiikki "Mä putoan" (Tämä iskostui ainakin Kimmon mieleen. Pyöräilyosuutta jatkettiin Letkun kylään. Matkalla ykkösjoukkue eksyi pahasti ensimmäisen kerran.

Toinen eksyminen tapahtui sitten seuraavalla maastojuoksuosuudella, jolla siirryttiin Eerikkilästä Kyynäränharjulle. Vaihtopaikalla oli edessä lajinvaihto ja matka jatkui meloen. 14 km melonta sujui melkoisen mukavasti. Kakkosjoukkueella oli varaa ottaa jopa kunniakierrokset heti lähdössä. Tämä onneksi videoitiin.

Loppumatka metsäkoululta takaisin Eerikkilään sujui rullaluistimilla. Viimeiseksi oli vielä lyhyt suunnistus.

Lopputulokset

KUNTO10H
(Lähti: 8, Keskeytti: 1, Hylätty: 0)

1. Lantioseudun Nouseva Voima 9.35.00
2. No Limit 10.04.05 +29.05
3. TE/Tre kestävyysurheilukerho 10.12.31 +37.31
4. NoCanDo - Mika Penttilä Team 10.28.07 +53.07
5. NoCanDo Marathon Club II 10.35.03 +1.00.03
6. Force of three 11.01.15 +1.26.15
7. Ville Malila&Hauskat Pojat 11.59.22 +2.24.22


NoCanDon ykkösjoukkueessa, joka kisasi Mikan sponsoroimissa kampanja-asuissa olivat mukana Mika , Kimmo ja JJ. Kakkosjoukkueen muodostivat Mikko, Heiska ja Antti.

Huollosta vastasivat Karppa, Iso-Mikko ja Arja.

Kesäkuun tapahtumat

Kesäkuun alussa oli vuorossa Tukholman maraton johon osallistuikin melkoinen määrä nocandoja. Perinteiselle maratonmatkalle osallistui joukko NoCanDon seuralaisia. Onneksi tällä kertaa nocandot näyttivät kaapin paikan tulospuolella vaikkakin neljä tuntia jäi hyvästä valmistautumisesta kaikilla rikkomatta. Lienee korrektia jättää ajat mainitsematta.

NoCanDon tulospuolella laskusuhdanne jatkui myös Suvi-illan jänisprojektissa. 1.45 jänikset Kimmo ja JJ pysyivät vauhdissa ja aikataulussa aina 16 kilometriin saakka. Sen jälkeen helle teki tepposet ja maalissa Kimmo jäi tavoiteajasta minuutin ja JJ kaksi minuuttia. Puolustukseksi mainittakoon, että normaalisijoitus jäniksellä on ollut perinteisesti 55. paikkeilla ja ny samalla ajalla sijoitus oli 35. Heiska tuli kahden tunnin jäniksenä maaliin vain hieman myöhässä, koska aikataululappunen katosi paluumatkalla. Purku pidettiin perinteisesti Voudin saunalla ja mukaan lyöttäytyivät musiikkilavalla heiluneet suomi-popin ikonit Mika ja Mikko.

Kimmo ja Heiska tempaisivat Juhannuksen jälkeen pitkän viikonlopun pyörän satulassa. Kolme päivän urakka muodostui seuraavista etapeista:

Forssa - Porvoo (190 km)
Porvoo - Lappeenranta (190 km)
Lappeenranta - Savonlinna (120/190 km)
Huoltoa ei ollut vaan matkatavarat kulkivat matkahuollon pikapaketteina aina seuraavaan kaupunkiin. Viimeisen päivän reitit erosivat hieman. Kimmo pyöräili suoremman reitin ja Heiska pidemmän maisemareitin. Kommentit ovat olleet pääosin positiiviisia. Toisen päivän urakka lienee ensi kerralla hieman inhimillisempi.

Toukokuun tapahtumat

Kaukjärven Kierros keräsi 78 osallistujaa. Järjestelyt sujuivat lähes rutiininomaisesti ja kehitystyötä tehtiin edelliseen vuoteen verrattuna. Kilpailun junailijana toimi JJ, Mika oli isossa roolissa kuuluttajana ja seremoniamestarina. Muut nocandot huolehtivat järjestelyistä hyvällä prosentilla.

Mitali ja ruusut naisille saivat hyvän vastaanoton. Ilma suosi tapahtumaa: lämpöä oli reilut 20 astetta ja tuulta vain nimeksi.

JJ taapersi Somerolla maratonin lievässä sateessa aikaa 3.59 eli neljä tuntia alittui. Ei juuri muuta mainittavaa...

Huhtikuun tapahtumat

NoCanDot siirtyivät huhtikuun lopussa Sökön maisemiin Somerolle. Matkaan lähti 9 nocandoa ja mukana oli myös kolme nocando-ladies'n edustajaa. Pitkälle lenkille oli pituutta arvioitu 23,6, km eli juostiin Someron maratonin reitti ja vähän ekstraa. Tosin Jaska ja Pekka hieman oikaisivat ja , mutta muut sinnittelivät koko matkan vaikka tarjolla oli tuulta enemmän kuin lääkäri määrää tai laki sallii. Mikko saapui tilaisuuteen työesteiden vuoksi myöhässä, mutta juoksi niin paljon kuin ehti.

Lenkin jälkeen oli tarjolla saunomista ja ruokailua viihtyisissä tiloissa. NoCanDo kiittää järjestelyistä.

Tilaisuus oli myös Ison Mikon ensimmäinen virallinen nocandohäppeninki.

Kauden avaus

Yhteislenkit Kaukjärven ympäri ovat jatkuneet pitkään ja Heiskalla on vain muutama sunnuntai jäänyt juoksematta. Mikko lienee tilastoissa toisena, joten peruskuntoa löytyy.

Kauden avaus siirtyi hieman huhtikuun puolelle, sillä nocandot kokoontuivat porukalla talkoisiin Jaskan mökille. Ohjelmassa oli tontin raivausta metsätöiden jälkeen. Rangat ja oksat kerättiin pois kuleksimasta - tosin urakkaa jäi vielä jälkipolville. MUtta hyvään alkuun päästiin. Muutaman tunnin aherruksen päätteeksi tarjolla oli lohisoppaa ja saunomista. Keli oli melko märkä, mutta saunominen auttoi.

Talkoissa mukana Olli Salomaa (hangaround), Pekka, kansanedustajaehdokas Mika, Kimmo, JJ, Jaska ja KArppa.

Tammikuun tapahtumat

Kausi päättyi perinteisesti laivaseminaariin, jonka yhteydessä käytiin läpi kulunut vuosi ja asetettiin tavoitteet myös uudelle kaudelle. Seminaariin osallistui 70% jäsenistä ( Heiska, Kimmo, Mika, Mikko, Karppa, Pekka ja JJ - paikalla eivät olleet Jaakko, Sökö eikä Antti).

Maravaalit pidettiin yhtä aikaa presidentin vaalin ensimmäisen kierroksen kanssa, mutta tässä vaalissa päästiin yhdellä kierroksella ja maraksi valittiin JJ ja varamarana jatkaa Kimmo. Kyseessä on NoCanDon 10. kausi eli juhlavuosi on käynnissä.

Uudeksi jäseneksi valittiin yksimielisellä päätöksellä Mikko Jaakkola.

Henkilökohtaiset tavoitteet maratonille ovat seuraavat:

JJ: 3.50
Sökö: 4.15
Kimmo: 3.47
Karppa: 4.00
Heiska: 3.46
Mikko: 3.45
Mika: 3.30
Pekka: 4.00
Jaska: 4.59
Antti: 3.50
Mikko J: ??

2005

Joulukuun tapahtumat

Maran kulunutta vuotta muisteltiin iltapäivän kahvitilaisuudessa. Tilaisuuden avasi varamara ja lyhyen katsauksen menneeseen vuoteen teki kaupungin valtuuston puheenjohtaja Mika Penttilä.

Lokakuun tapahtumat

Lokakuussa oli ohjelmassa vaellus kuun lopussa. Vaikka tapahtuma oli tiedossa jo ajat sitten, sattui viikonlopulle paljon päällekkäisyyksiä. Niinpä loistavassa ja aurinkoisessa syyssäässä matkaan lähtivät vain Heiska, Karppa ja JJ. Reitti noudatteli Eerikkilään saakka Hämeen Ilvesreittiä, mutta Eerikkilää lähestyttäessä kartasta haettiin helppokulkuiset ja nopeat reitit suunnistuskarttojen avulla. Aikaa kului 25 kilometrin reittiin melko tarkkaan 5 tuntia. Tässä ajassa oli mukana myös pysähtyminen laavulle, jossa juotiin eväskahvit. Maastossa oli poikkeuksellisen paljon lunta ainakin vuodenaikaan nähden. Loppumatkasta kävely liukkaalla rahamaantiellä hieman tuntui jaloissa. Vaellus todettiin yksissä tuumin loistavaksi harjoitukseksi ja hyväksi tapahtumaksi.

Cooperin testi juostiin hämärissä olosuhteissa Loimaan kentällä eikä tuloksia ole juuri lähetelty. Huhuja on kuulunut lähes 3000 metrin tuloksista. JJ hölkkäsi omaan tahtiin 3100.

Mika juoksi toisen maratonin ja nyt oli vuorossa Amsterdamin valloitus. Tekstiviestissä valiteltiin imeytymisvaikeuksia, mutta siitä huolimatta tuloksena 3.50.

Mikko kävi tutustumassa Ahvenanmaalla järjestettyyn maratoniin ja sinnitteli kauden viimeisen maratonin neljän tunnin pintaan (4.00.17)

Yhteislenkit järven ympäri lupaavat hyviä tuloksia - peruskuntokausi on menossa.

Syyskuun tapahtumat

Perinteeksi muodostunut maisematiemaraton keräsi jäälleen hyvän osallistujajoukon vaikka kaikki eivät varsinaiseen juoksuun osallistuneetkaan. Lähes yhtä merkittävä osa tätä tapahtumaa kun on purku Böndellä.

Varsinaiseen maratoniin osallistui Antti, joka tuulisella taipaleella oli hyvässä vauhdissa. Tulos 3.49.52 jäi hieman Antin toukokuun lopun noteerauksesta.

Puolimaratonille oli useampia osallistujia, joista Kimmo juoksi parhaan ajan 1.46.29. Mikon noteeraus oli järjestäjien ilmoittamasta tuloksesta huolimatta 1.46.35 ja Heiska tuli maaliin samoilla minuuteilla maaliin tuloksella 1.49.33.

Matkan järjestäjänä ja huollosta vastasi Sökö.

Purkutilaisuuteen saapuivat myös JJ ja Mika. JJ saapui Kierroksen suunnistuksen jälkeen ja ehti vielä saunaan ja uimaan. Suunnistus sujui mainiosti ja tuloksena 16. sija. Mika saapui kollegoiden mukana paikalle ja ehti hyvin mukaan ruokailuun.

Elokuun tapahtumat

Kauden päätapahtumaksi kasvanut triathlon vedettiin läpi pitkillä matkoilla. Klubilaisia osallistui kisaan seitsemän ja ulkopuolisia neljä. Kisan olosuhteet olivat tänäkin vuonna mainiot ja ajat paranivat viime vuoden hellepäivään verrattuna minuuttikaupalla.

Triathlonista lisää omalla sivullaan...

Pyöräilyjaosto kunnostautui osallistumalla Laukaalla 120 km tempoajoon, joka on Suomen pisin tempoajo. Matkaan lähtivät Kimmo ja Heiska ja samalla kyydillä ja majoituksella myös Topi Alarautalahti. JJ hankkiutui paikan päälle omin avuin.

Vertailukohtana oli viime vuoden kisa. Kisaa haittasi ikävä vastatuuli, mutta lämpötila oli kymmenen astetta lämpimämpi ja sää pysyi poutaisena. Kansalliseen kisaan osallistuneet Kimmo ja Heiska pyörittivät matkan uusiin ennätyksiin. Kimmon aika oli 3.44.59 ja Heiskan aika selvästi alle neljän tunnin rajan eli 3.58.57. Parannusta viimevuotisiin tuloksiin yli 10 minuuttia. JJ osallistui Kalevan Kierroksen sarjaan ja selvitti reitin ajassa 3.36.19.

Mika aloitti maratonkautensa poliisien kisalla, joka juostiin Tampereen maratonin yhteydessä. Jalkavaivat ovat vaivanneet koko kauden, mutta Mika tsemppasi rankan reitin läpi ajassa 3.35. Mikan ohjelmassa on vielä Amsterdamin maraton myöhemmin syksyllä.

Heinäkuun tapahtumat

Heinäkuussa vietettiin saunailta Tammelassa ja poikkeuksellisesti saunaan pääsi ilman saunalenkkiä. Saunailta oli säiden ja osallistujien määrässä melko onnistunut. Suuria päätöksiä olivat tekemässä Heiska, Kimmo, Mika, Mikko ja ehtoisana isäntänä JJ.

Loppukauden ohjelmaa ja ensi vuoden tapahtumia lyötiin jo lukkoon. Ennakkoon viriteltiin jo tunnelmia triathloniin ja syysvaellukseen, laivaseminaariin ja vuosikokoukseenkin. ENsi vuonna järjestetään taas Kaukjärven kierros toukokuun puolivälissä.

Suuriin päätöksiin kuului myös se, että klubi valitsi uuden jäsenen eli monivuotisesta hangaroundista, Antti Joutsimosta tuli klubin virallinen jäsen.

Kesäkuun tapahtumat

Kesäkuussa jänikset pääsivät taas tositoimiin ja Suvi-illan maraton keräsi ennätyksellisen määrän osallistujia. Musiikkilavat, jänikset ja muu oheistoiminta antaa tapahtumalle hyvän tunnelman ja se tuo mukanaan väkeä läheltä ja kaukaa.

JJ tervehtyi juuri ja juuri jänisjuoksuun ja kaverina juoksi silloin vielä klubin ulkopuolella Antti. Alkumatkasta porukkaa oli melkoisesti taivaltamassa tuota viiden minuutin kilometrivauhtia, mutta vastatuuli aiheutti tasavauhtisessa juoksussa sen, että loppumatka oli hieman työläämpi. Näistä huolimatta aikataulu piti kutinsa koko matkan ja maaliin saavuttiin muutama sekunti etuajassa.

Kahden tunnin jäniksinä Kimmo ja Heiska jarruttelivat onnistuneesti menohalujaan ja aikataulu piti kutinsa.

Mika huolehti tunnelmasta Kuuston musiikkilavalla ja asuna oli tällä kertaa Hese-koira. Asu oli mielettömän kuuma eikä sieltä nähnyt mitään, mutta se ei tahtia haitannut.

Suvi-illan tapahtumaa pohdittiin vielä saunaillassa rautatienkadulla.

Muista osallistujista mainittakoon, että Karppa osallistui bassomaratoniin ja Pekka oli liikenteenohjaajana (josta on kuultu myöhemminkin)

Toukokuun tapahtumat

Toukokuussa mara ja varamara suunnistivat Puolaan ja Krakovaan maratonia hakemaan. Mukana oli myös huoltojoukkona JJ ja naisellisempana tukena olivat Hanna ja Arja. Internetin välityksellä löytyi suhteellisen edulliset lennot ja majoitusmahdollisuudet. Tähän hintaan ei sitten kuulunut kovin lämpimiä säitä, sillä juoksun aikaan tarjolla oli sadetta ja rakeita ja paikoin paistoi aurinko. Maratonin nopeimmat suomalaiset kellottivat kuitenkin seuraavat tulokset:

Kimmo: 3.48.41 (sijoitus 425.)
Heiska: 3.49.29 (sijoitus 435.)

Toukokuun toinen suuri juttu oli tietenkin Kaukjärven Kierroksen järjestäminen, jossa rutinoitunut kisakoneisto toimi moitteettomasti ja 55 osallistujaa pääsi testaamaan kuntoaan mainiossa säässä. Lisää Kaukjärven Kierroksesta omilla sivuillaan...

JJ sinnitteli maratonin läpi hieman kipeänä eikä tauti helpottanut lainkaan päinvastoin. Järkyttävä vastatuuli lisäsi tuskaa ja aika painui lähes neljään tuntiin (3.58).

Huhtikuun tapahtumat

Huhtikuu sujui tiukan perusharjoittelun merkeissä. Kaukjärven kierroksia kertyi viikonloppuisin, kun parhaimmillaan sunnuntain lenkillä oli mukana 6 osallistujaa.

Kimmo jatkoi hiihto- ja lautailuharrastustaan pitkään huhtikuun puolelle. Varamara sai myös täydet kympit täyteen ja tilaisuutta juhlittiin karusti pitkällä lenkillä.

Maaliskuun tapahtumat

Maaliskuussa alkoi virallinen kausi ja säännölliset yhteislenkit järven ympäri keräsivät osallistujia. Talvi jatkui kylmänä maaliskuun loppuun, joten olosuhteet juoksulla pysyivät koleana. Perinteinen pääsiäisen kärsimysjuoksu toteutettiin paikallisesti Kaukjärvi+ lenkillä. JJ kävi maaliskuussa hiihtämässä Pogostan 70 km hiihdon.

Jaska täytti ensimmäisenä klubilaisena täydet 50 vuotta ja delegaatio kävi Jaskan residenssissä vierailulla. Viiniharrastukseen liittyvät lahjat olivat päivänsankarille mieleen vaikkakin juhlajuomana oli tarjolla runsaasti kuohuviiniä. Sitkeimmät klubilaiset jatkoivat vierailuaan pitkälle iltaan saakka.

Tammikuun tapahtumat

Vuosikokous alkoi 100% osallistumisprosentilla, kun nocandot kokoontuivat yhteislenkin jälkeen saunomaan ja pitämään vuosikokousta. Kokoussessio kesti pitkälle yli puolen yön ja tärkeitä päätöksiä ja tavoitteita lyötiin lukkoon.

Kevään ulkomainen maraton valittiin ja se on tänä vuonna Torinon maraton huhtikuun puolessa välissä. Tästä kuullaan jatkossa huomattavasti lisää.

Varsinaisessa kokouksessa Mika toimi puheenjohtajana kuten tulevan kaupunginvaltuuston puheenjohtajan arvolle sopii. Viime vuoden aktiivisuus ja saavutukset käytiin läpi jokaisen kohdalta ja sitoutuminen klubin toimintaan todettiin erinomaiseksi.

Tulevan kauden tavoitteet maratontavoitteiden ovat seuraavat:

JJ: 3.44
Sökö: 2.59
Kimmo: 3.44
Karppa: 4.00
Heiska: 3.59
Mikko: 3.45
Mika: 3.20
Pekka: 3.55
Jaska: 4.30
Viralliseen tulokseen huomioidaan ensisijaisesti chip-aika mikäli kilpailussa sellainen on käytössä ja muuten tuloksena on kilpailun virallinen aika. Sakkomaksun perusteet päätettiin pitää entisellään.

Tulevan kauden toimintasuunnitelma jää johtoryhmän päätettäväksi, mutta muutamia linjauksia toiminnan suhteen tehtiin jo nyt.

Kauden tärkeimmäksi tapahtumaksi on tänä vuonna tulossa Kaukjärven Kierroksen järjestäminen. Tänä vuonna julkisuutta saadaan jo Suvi-illan ennakkomarkkinoinnissa, sillä Kaukjärvi on virallisesti Suvi-illan testijuoksu. Julkisuutta tulee mahdollisesti roppakaupalla, sillä TV2 seuraa maratonille valmistautuvaa ryhmää, joka on näillä näkymin osallistumassa sekä testijuoksuun että Suvi-iltaan. Kaukjärven Kerroksen nettisivusto on jo avattu.

Suvi-illan jänisten markkina-arvoa kohotetaan sponsorointimahdollisuudella
Uusia jäseniäkin on jo ehdolla ja uusien jäsenten klubikelpoisuutta koetellaan NoCanDo Triathlonissa, joka järjestetään pitkillä matkoilla tänäkin vuonna (1km , 55 m , 15 km).

Hankinnoista: Klubilaisille hankitaan tekninen juoksuasu, johon brodeerataan näyttävästi klubin nimi näkyviin.

2004

NoCanDon joulukuun tapahtumat

Marras-joulukuun vaihteessa NoCanDon hiihtojaosto lähti ottamaan tuntumaa luonnonlumeen Lappiin ja matka sujui tehokkaasti lentäen. Matkaan osallistuivat Mikko, Karppa, Heiska, Jaska, Sökö ja Pekka. Melkoisen aktiivinen talvikauden aloitus!

Sunnuntailenkit päätettiin siirtää alkamaan normaalisti klo 10.00.

Laivaseminaari siirrettiin hieman aikaisemmaksi ja tapahtumista kuullaan lisää joulunalusviikolla.

NoCanDon marraskuun tapahtumat

Nocandot vierailivat myös fysioterapeutilla hakemassa oppia juoksutekniikkaan. Lempääläinen Harri Laine tuntee kehon toiminnan tarkkaan ja osaa selvittää monen lajin tekniikkaa. Juoksua helpottavat elementit löytyivät vartalon hallinnasta ja siitä, että palaset ovat päällekkäin. Nocandoilla kunto on kohdallaan, mutta virheitä löytyi lantion asennosta, yläselästä, ryhdistä jne. Jos jossain harjoituksissa opetetaan jotain juttua kädestä pitäen, niin nyt se tehtiin päästä kiinni pitäen. Juoksuasento muuttui ainakin hetkellisesti oleellisesti ja juoksu tuntui kevyemmältä kuin koskaan. Matka taittui turvallisesti Joutsimon autossa ja mukana menoissa olivat Heiska, Pekka, Mika ja JJ. Heiskalla oli porukan paras ryhti ja istumisessa Heiska on luonnonlahjakkuus.

Marraskuussa järjestettiin myös ensimmäinen NoCanDo-vaellus, kuten suunnitelmaan oli merkitty. Kiireisille miehille ei helposti yhteistä vapaa-aikaa löydy, mutta kaikkiaan viisi nocandoa vaelsi Forssasta Tammelan perukoille Lunkijärvelle ja matkaa kertyi kolmisenkymmentä kilometriä. Reipasta kävelyä harrastettiin 4½ tuntia ja sen lisäksi pari taukoakin ehdittiin pitää. Retki onnistui mainiosti niin säiden, reitinvalinnan kuin tunnelmankin puolesta.

Vaelluksen jälkeen Ruostejärven rannassa: JJ, Karppa, Jaska, Heiska, Mika, Kimmo, Sökö

Kävelyyn osallistuivat Mika, Heiska, Jaska, JJ ja Kimmo. Mikko tavattiin taukopaikalla, joten osallistumisprosentti oli kohtuullinen. Ilta päättyi saunomiseen ja uintiin (ei tosin kovin pitkään)  OP:n Lunkin mökillä, jossa Jouko Haonperä toimi illan isäntänä.

NoCanDon lokakuun tapahtumat

Lokakuu on varsin aktiivinen kuukausi ja se alkoi audienssilla Mikon luo. Mikolle luovutettiin klubilaisten kirjallisuutta ja arvokasta 40% juomaa juhlaan sopien.

Samalla tarkistettiin cooperin ja sunnuntailenkin aikataulu: cooper juostaan 8.10. klo 18 ja sunnuntain yhteislenkit alkavat tästä lähtien kello 9.00.

Cooperissa pisimmälle ehti JJ eli 3200 metriä. Mika jäi tästä tavoitteesta 85 metriä eli ehti kohtaan 3115. Mikko petrasi sadalla metrillä kevään rankingia tuloksella 3070. Karppa sinnitteli 2500 metriä ja Kimmo oli flunssaisena toimitsijatehtävissä. Heiska juoksi viikkoa myöhemmin tuloksen 2800.

Mikan numero 85 tuli monille tutuksi ja niinpä Mika olikin koko Forssan miehekkäin ääniharava ja meni liput liehuen kunnanvaltuustoon ja ties mihin. Asiaan palataan...

NoCanDon syyskuun tapahtumat

Syyskuun kuukausitapahtumana oli suunnitelman mukaisesti maisematiemaratonin puolikas ja sen purku Böndellä.

Säiden haltija oli taas suosiollinen ja sateisen syksyn keskelle sattui pari lämmintä ja aurinkoista päivää - onneksi juuri maisemamaratonin kohdalle. Matkaan lähdettiin Mikan muhvilla ja autoon pakkautui seitsemän juoksijaa. Tunnelma oli mainio heti alusta alkaen - olihan suomi edellisenä yönä selvittänyt tiensä jääkiekon World Cupin loppuotteluun  Ennakkotiedoista poiketen Karppa ei pystynytkään lähtemään mukaan, mutta Jaska lähti juoksemaan puolikasta eikä katunut päätöstään missään vaiheessa.

Poikkeuksellisesti klubilla ei ollut omaa huoltoa matkan varrella, vaan lähtöpaikalle tultiin järjestäjien kuljetuksella. Kuljettaja kertoili paikallisista nähtävyyksistä ja mainitsi mm. että suomen suurin puupappila löytyy Punkalaitumelta!.

Hienoinen vastatuuli hillitsi hieman vauhtia. Nocandot lähtivät pienissä ryhmissä liikkeelle ja maaliinkin saavuttiin melkein yhtä aikaa:

JJ 1.36,24
Mika 1.38,50
Mikko 1.39,10
Antti Joutsimo 1.39,22
Kimmo 1.40,45
Heiska 1.56,05
Jaakko 2.36, 36

Purkutilaisuuteen lähdettiin kiltisti: takapenkkiläiset joivat limpparia ja söivät jätskiä ja matka taittui iloisesti. Mikko hieman harmitteli, että eväsvoileivät olivat jääneet kotiin, mutta tilanteeseen oli tulossa parannus: Böndellä joukkue jaettiin sauna-, grilli-  ja keittiöryhmiin ja homma toimi tehokkaasti ja  tyylikkäästi kynttiläillallisen äärellä. Ilta päättyi kauan odotettuihin mitalikahveisiin, jotka Kimmo tarjosi pyöräilymenestyksensä johdosta. Illan mittaan paikalle saapuivat myös Sökö ja Karppa, joten osallistumisprosentti nousi lähes 90:een.

Puolimaratoonarit: Kimmo, Heiska, Mika, Jaska, JJ ja Mikko

 

NoCanDon elokuun tapahtumat

Elokuun odotettu tapahtuma oli NoCanDo Triathlonin juhlakilpailu. Mukaan kutsuttiin tietenkin kaikki nocandot, mutta myös kaikki vuosien varrella mukana olleet osallistujat. Juhlakilpailun luonteelle sopi myös, että matkat pidennettiin kaksinkertaisiksi, joten matkat olivat pidemmät kuin neljännestriathlonissa.  Uintiosuus oli kilometri, pyöräily 55 km ja juoksuosuus 15 km. Matkojen pidennyksestä huolimatta kilpailu oli melko tasainen ja voitin vei JJ tasaisilla suorituksilla joka lajissa. Lisää triathlonista...

Kalevan Kierroksen pyöräilyssä oli tänä vuonna myös sarja ulkopuolisille ja niinpä pyöräilykärpäsen pureman saaneet Kimmo ja Pasi lähtivät tähän melko vaativaan 120 km tempoajoon Laukaalle. Koska matkaa kisapaikalle oli melkoisesti, piti matkaan lähteä jo edellisenä iltana ja ilta vietettiin maatilamajoituksessa Juha Kankkusen maisemissa.  Olosuhteet eivät olleet niin suotuisia kuin triathlonin aikaan vaan pyöräily ajettiin tuulisessa ja sateisissa oloissa. Lämpötila oli lähdössä kymmenisen astetta joten kylmää kyytiä oli tarjolla. Tulokset  olivat kuitenkin erinomaiset: Kimmo ajoi  yleisen sarjan kakkoseksi ja Pasi missasi komean pokaalin parilla minuutilla sijoittuen neljänneksi. JJ ajoi Kalevan Kierroksen sarjassa ajan

NoCanDon heinäkuun tapahtumat

Klubi vietti saunaillan Tammelassa JJ: n luona. Alkuiltaan oli ajoitettu tunnin lenkki, joka kulki strutsifarmin kautta. Juoksu sujui mainiosti, vaikka osa osallistujista oli tullut paikalle pyörällä ja rullaluistimilla. Saunominen kesti reilut kaksi tuntia ja tässä ajassa ehdittiin pitää kokouskin, jonka aiheina olivat mm Kaukjärven kierroksen kehityskeskustelu, Suvi-illan analysointi, Jussin sähköposti ja tuleva 10-vuotis triathlon kisa.

Loppuilta sujui mukavassa tunnelmissa. Musiikkihan tekee paljon, Ohjelmassa oli Jaskan rapukävelyesitys ja illallinen grillin vierellä.

NoCanDon kesäkuun tapahtumat

Kesäkuun satsaus oli jälleen  Suvi-illan maraton, johon osallistuttiin sponsoroimalla kahtakin bändiä, jotka soittivat Aurasen kohdalla koko maratonin ajan. Karpan osuutena oli varsinainen bassomaraton, sillä hän soitti molemmissa bändeissä. Musiikki oli taattua rypistystä tyyliin CCR.

Mika ideoi perinteiseen Kuuston risteykseen ohjelmaa. Vesihelmen fysioterapia oli touhussa mukana ensin body pump -harjoituksella ja toisella tunnilla oli vuorossa body combat -treeni. Mika heilui koko ajan banaanina, kuten viimekin vuonna.

 

Jänikset hoitelivat hommansa rutiinilla. Pekka ja JJ alittivat tavoiteaikansa 1.45 10 sekunnilla ja Sökö ja Heiska pistivät vieläkin paremmaksi. Heiskan aika oli sekunnilleen tavoiteaika 2.00.00 ja Sökön aika vain sekunnin pielessä. Kimmo ja Jaska juoksivat puolimaratonin ilman aikarajoitusta.

Tilaisuuden purku oli Mikan järjestämässä paikassa ja särpimenä oli Vesihelmen baarin tekemää pizzaa. NoCanDo suosittelee!

NoCanDon toukokuun tapahtumat

Kaukjärven kierros juostiin sunnuntaina 16.5 ja uusi osanottajaennätys saatiin kasattua: mukaan lähti 52 juoksijaa (38 yhdellä kierroksella ja 14 kahdelle kierrokselle). Ilmat suosivat tapahtumaa ja ennätyksiä rikottiin urakalla. Kaukjärven Kierroksen reittiennätys on nyt Toni Stenholmilla 49.15. Tapahtuma uutisoitiin näkyvästi Forssan Lehdessä.

JJ aloitti maratonkauden Ylistarolla neljän kierroksen reitillä ja tuli maaliin ajassa 3.42.43. Iso joukko nocandoja lähti hakemaan uusia kokemuksia kaupunkimaratoneilta. Prahan valloitus sujui mallikkaasti ja kylmässä ilmassa juostussa maratonissa saavutettiin seuraavia tuloksia: Mika 3.21, Kimmo 3.48, Sökö 3.53, Heiska 4.06, Karppa ja Jaska 5.12.  Prahan keikasta oli sivun mittainen asiantunteva juttu. Mainittakoon, että Jaska juoksi maratonin kameralla varustettuna, joten tähtireportteri oli elementissään. Jaska lähti vielä Tukholmaan - tosin vain seuraamaan, kun Pekka kellotti ajan 3.53 ja Mikko 4.18. Tukholman maratonilla oli haittana helle.

NoCanDon huhtikuun tapahtumat

Kuukauden tapahtuma oli joka keväinen Cooper, josta lyhyesti Mikon kommentit:

Cooper juostiin loisto-olosuhteissa to-iltana 29.4. Paikalla 50% jäsenistöstä sekä jälkikasvua.
Tuloksia: Mika 3210 m. Hienoa! Kimmo 3050 m. Mikko 2980 m. Pekka 2900 m. Jaska 2460 m. Jaskalla parannusta viime vuoteen 250 m! Että sillai.

JJ kipitti 12 minuutissa matkan 3140 henkilökunnan cooperissa.

NoCanDon maaliskuun tapahtumat

Maaliskuussa hiihdettiin viimeiset hiihtokilometrit ja nocandot osallistuivat Pirkkaan ja Pogostaan. Kuukausitapahtuma vietettiin Pumpulienkelin sviitissä kaupunkimaisemissa juostun lenkin jälkeen. 

NoCanDon helmikuun tapahtumat

Helmikuussa osa nocandoista kävi Pirkka-hallissa maitohappotestissä ja tuloksista saadaan yhteenveto, kunhan kaikkien tulokset on myös analysoitu. Muuten harjoittelu on peruskuntokauteen tyypillistä lenkkeilyä ja hiihtoa. Helmikuun viimeinen yhteislenkki keräsi kuusi nocandoa järveä kiertämään, joten kesään valmistaudutaan hyvällä asenteella.

Perhetapahtumia: Mika sai kolmannen tytön! Onnittelut

NoCanDon tammikuun tapahtumat

Vuosikokous pidettiin laivaseminaarin yhteydessä ja menomatka sujui tiukasti kokoushuoneessa - tosin lounas keskeytti kokouksen hetkeksi. Tulomatkalla kokoushuonetta ei oltu enää varattu, joten siirryttiin seminaarin epäviralliseen puoleen.

Aluksi luodattiin edellisen vuoden tapahtumia ja Mika selvitti tapahtumat klubin osalta. Tämän jälkeen oli vuorossa myös tiukkaa itsekritiikkiä, kun jokainen peilasi omia suorituksiaan urheilun saralla. Suurimman kritiikin sai osakseen triathlonkisan hajauttaminen kahdelle päivälle ja perinteisen aikataulun muuttaminen. Kokonaisuutena vuosi oli kuitenkin positiivinen ja sakkomaksut lihottivat seuran tilejä. Kokouksessa tehtiin kuitenkin mainioita päätöksiä. (seuraavassa päätökset lyhyesti)

 • Mikko Lilja aloittaa uutena marana

 • varamarana  toimii Jari JJ Junttila

 • Kaukjärven juoksu järjestetään 16.5

 • Suvi-iltaan osallistutaan vanhaan malliin musiikkipisteellä, jossa ehkä luvassa elävää musiikkia ja jänisjuoksut kuten ennen

 • X Nocando Triathlonkisa järjestetään Holjana lauantaina

 • Cooper järjestetään sekä keväällä että syksyllä

 • henkilökohtaiset aikatavoitteet maratonilla lyötiin lukkoon

 • NoCanDo suosittelee edelleen Maisemamaratonia

 • päätettiin tunnustuspalkinnon jakamisesta

2003

NoCanDon joulukuun tapahtumia

Syksy kului hieman hiljaiselon merkeissä ja yhteislenkeillä, mutta uuden vuoden aattona oli pirteä aamutilaisuus, kun Sökö täytti vuosia ja aamuin aiheena oli 40 minuutin lenkki. Lyhyestä matkasta huolimatta ehdittiin uhota monenlaista ja tähtäimet oli asetettu ensi vuoteen.

Kakkukahvien yhteydessä tehtiin gallup, jonka tuloksena oli, että puolet nocandoista aloittaa uuden uran ulkomaisilla maratoneilla. Matkanjohtajana toimii kokenut matkanjärjestäjä Mika ja matkakohteena on keväinen Praha ja Prahan maraton toukokuussa. Prahan matkasta tullaan varmasti vielä kuulemaan lisää. Myös vuosikokous siirrettiin laivaseminaarin yhteyteen, joka pidetään tammikuussa.

NoCanDon syyskuun tapahtumia

Syyskuu päätti varsinaisen kilpailukauden ja tänäkin vuonna Maisematiemaraton 13.9. keräsi innokkaimmat nocandot mukaan kisaan. Hyvässä kelissä, mutta tosin vastatuulessa juostu Puolikas tuotti tukun hyviä tuloksia: Mika 1.33.23, JJ 1.33.39 ja Kimmo 1.38.26 eli viiden minuutin tiukka nippu. Tämä joukkio teki viimeistelyharjoittelun edellisellä viikolla Kaukjärven ympäri, ja vauhtileikittelyyn kuului melkoisia irtiottoja matkan varrella ja kova loppukiri. Lenkistä jäi hyvä maku suuhun ja samoilla fiiliksillä oltiin liikenteessä myös Punkalaitumen ja Huittisten välillä.

Osallistujista annettakoon kunniamaininta Jaakkolan Mikolle, joka lähti neljän vuoden juoksutauon jälkeen lainakengillä liikkeelle ja juoksi koko matkan kahden ja puolen tunnin aikaan. Huollosta ja digikuvauksesta vastasi taistelupari Heiska&Karppa. Purkutilaisuus böndellä oli menestys, sillä myös Mikko ja Jaska lyöttäytyivät messiin mukaan. Kimmo junaili tarjottavat ja maukasta kanakastiketta riitti koko kahdeksan hengen joukolle. Kahvin kanssa nautittiin konjakit ja Mikko J. huolehti liköörivaihtoehdosta. Kaiken kaikkiaan hyvä päätös kisakaudelle!

 NoCanDon elokuun tapahtumia

Perinteisesti on Holjana viikonloppuna aina kisattu myös NoCanDo Triathlon. Nyt monet tapahtumat osuivat ikävästi päällekkäin ja aikataulua jouduttiin rukkaamaan oikein urakalla. Lopputuloksena triathlonista järjestettiin kaksi tapahtumaa, joista ensimmäiseen osallistuivat JJ* ja Antti Joutsimo. Nämä kaksi uivat sopuisasti samaan aikaan ja JJ kiristi pyöräilyssä tarvittavan eron (vaikka joutuikin pelastamaan uuden mittarin, joka putosi Rantasipin alamäessä). Juoksuosuudella tuli eroa vielä hieman lisää. Tämä tapahtuma otettiin myös videolle, kuten myös toinen kisa, johon osallistuivat loput nocandoista (Puraa ja Kärkeä lukuun ottamatta). Tämän pääkisan verrokiksi oli kutsutti Reunasen Anssi, joka oli pyöräilyn ja juoksun nopein ja kuittasi koko kisan voiton. NoCanDo triathlonin pokaali jäi tänä vuonna  toisen kerran JJ:n haltuun. Tämä aiheutti ymmärrettävästi protestimielialaa varsinkin jäsen Mikon kohdalla. Virallista protestia ei kuitenkaan nostettu ja alla ovat viralliset tulokset.

 

 

2003

 

 

Uinti

Pyöräily

Juoksu

loppuaika

Anssi Reunanen*

7:45

43:10

29:10

1:20:05

Jari Junttila

7:00

44:12

30:29

1:21:41

Mikko Lilja

7:20

45:55

30:41

1:23:56

Mika Penttilä

8:17

47:41

30:13

1:26:11

Kimmo Aalto

8:15

48:18

30:59

1:27:32

Antti Joutsimo*

7:02

50:58

32:29

1:30:29

Kari Caven

11:24

51:09

37:38

1:40:11

Jaakko Leinonen

7:37

52:39

43:32

1:43:48

Juhani Sjöman

10:20

58:54

38:41

1:47:55

* Siirretty triathlon päivä ei sopinut JJ:lle, koska samana viikonloppuna ajettiin Kierroksen 100 km:n pyöräily (tulos 3.08.12 ja 66.sija)

Helsinki City Marathon keräsi ennätysmäärän nocandoja juoksemaan maratonia. Kova helle kuitenkin romutti haaveet ennätystuloksista. HCM:n selvittivät kunnialla Mika (), Karppa (), Kimmo (), Sökö () Pekka (), joka  juoksi koko matkan Sirpansa () kanssa. Turisteina reissussa olivat Jaakkolan Mikko virallinen autonkuljettaja, Sökön Arja, Hanna, JJ ja Arja. 

NoCanDon toukokuun tapahtumia

Kaukjärven Kierros / Tulokset

Miehet 1 kierros (14 km)

1)

Ville Vesterinen

53:45

2)

Esko Tynkkynen

56:33

3)

Paavo Vesterinen

59:47

4)

Aarne Aaltonen

1:01:23

5)

Pekka Holopainen

1:02:37

6)

Ilkka Bister

1:03:21

7)

Markku Andersson

1:03:51

8)

Jorma Tiiri

1:04:15

9)

Jari Kumpulainen

1:04:28

10)

Jarkko Salmela

1:05:05

11)

Petri Leskinen

1:06:04

12)

Pekka Rantanen

1:07:00

13)

Jussi Virta

1:07:42

14)

Kauko Leskinen

1:08:03

15)

Markku Koivula

1:11:23

16)

Kari Vainio

1:14:14

17)

Antti Joutsimo

1:19:44

18)

Jari Keskinen

1:19:53

19)

Esa Löytömäki

1:20:13

20)

Reima Salomaa

1:20:13

21)

Into Saarela

1:26:41

22)

Keijo Häkkinen

1:27:38

23)

Eino Ruottinen

1:27:40

24)

Anssi Reunanen

1:30:25

25)

Matti Repo

1:38:12

 

Naiset 1 kierros (14 km)

1)

Mirjam Tynkkynen

1:01:38

2)

Helena Santamäki

1:08:02

3)

Leila Grön

1:14:22

4)

Ulla Huittinen

1:14:22

5)

Jaana Laurila

1:14:55

6)

Erja Lind

1:16:52

7)

Aino Lahti

1:24:54

8)

Miia Syrjälä

1:26:13

9)

Marja-Riitta Sirén

1:26:24

10)

Mari Alhainen

1:28:56

11)

Erja Lehtovirta

1:29:04

12)

Riitta Vihreäsaari

1:29:04

13)

Elina Laaksonen

1:29:05

14)

Seija Turunen

1:29:50

15)

Mari Säteri

1:30:15

16)

Merja Häkkinen

1:30:18

 Miehet 2 kierrosta (28 km)

1)

Tuomo Halonen

1:55:35

2)

Jari Lintukangas

2:10:25

3)

Sulev Marja

2:11:22

4)

Jari Kangaslampi

2:22:35

5)

Jussi Kovaleff

2:41:03

6)

Jussi Kärki

3:00:24

7)

Juha Keskinen

3:00:24

 

 

 

Naiset 2 kierrosta (28 km)

1)

Marja-Leena Klemelä

2:55:06

2)

Heidi Varelius

3:02:59

 

Toukokuu osoittautui muutenkin aktiiviseksi kaudeksi: ennen maratonkauden alkua täytyy saada yksi ylipitkä lenkki alle ja tänä keväänä juostiin jälleen Pyhäjärven ympäri. JJ junaili huollot ja 35,3 km pituiselle lenkille osallistuivat Mika, Kimmo, Purat, Sökö ja JJ. Aikaa kului tällä TV hidas -tyyppisellä lenkillä kolme ja puoli tuntia.

Suunnistusjaosto järjesti iltarastit melkein kauden alkuun. JJ suunnitteli radat Häiviän maastoon ja niitä lähti hakemaan 167 suunnistajaa. Karppa huolehti kassatoiminnoista ja muista asiakaspalvelurutiineista. JJ huolehti perinteisesti tulospalvelusta.

NoCanDon huhtikuun tapahtumia

Huhtikuu aloitettiin muuttotempauksella, jossa NoCanDo hyvällä prosentilla osallistui FM-Hausin muuttoon uusiin toimitiloihin. Edustustilat  olivat  vielä vähän keskeneräisiä, mutta NoCanDo varautuu testaamaan myös Pr-tilat ja saunaosaston.

Urheilupuolelta mainittakoon pitkät lenkit, jotka suuntautuivat useimmiten Kaukjärven ympäri ja vaihteluna kierrettiin pitkä lenkki myös Lempään kautta.

NoCanDon maaliskuun tapahtumia

Maaliskuussa liikuntasuoritukset mitoitettiin olosuhteiden mukaan eli hiihtokausi jatkui yllättävän pitkään. Pisimmän reissun tekivät  Mika ja Purat kävivät Italiassa saakka keräämässä kokemusta pitkän matkan hiihdosta. JJ:n kausi huipentui puolestaan Pogostan hiihdossa, jossa hiihdettiin Kalevan  Kierroksen hiihto.

NoCanDon helmikuun tapahtumia

Vuosikokous pidettiin poikkeuksellisesti helmikuun puolella ja tilaisuus järjestettiin ystävänpäivänä FSP:n edustustiloissa. Illan isäntänä toimi Timo Korvenoja, joka valittiin virallisen kokousosan puheenjohtajaksi.

Mara referoi kuluneen kauden tapahtumat käytiin lyhyesti läpi ja JJ rahastonhoitajana totesi taloudellisen tilanteen parantuneen viime vuoden aikana. Talouspuoli koheni suurelta osin sakkomaksujen avulla, joten käytäntöä päätettiin jatkaa.

Asusteiden hankinnasta ei tällä kertaa tehty päätöksiä, sillä paikallinen urheilukauppias ei saapunut tilaisuuteen. Samoin viime vuoden aikana hankitut asut todettiin niin hyviksi, ettei tarvettakaan ole ilmaantunut. Varusteiden sijaan päätettiin hankkia klubille standardi, jota suunnittelemaan perustettiin työryhmä (Jaakko, Kimmo ja Mika).

Periaatteellisia päätöksiä tehtiin myös uusien jäsenten hankinnasta ja tavoitteena on saada klubiin uutta verta 1-2 jäsenen verran.

Muiden asioiden kohdalla speksattiin hieman tulevaa kautta. Kannatusta saivat Kärsimysjuoksu Vantaalla sekä Cooperin testit sekä keväällä että syksyllä. Omaa toimintaa päätettiin jälleen viritellä järjestämällä Kaukjärven ympärijuoksu toukokuun alussa (10.5.) Tapahtumaa markkinoidaan maratonien ja puolimaratonien testijuoksuna.

Uuden maran vaali sujui sopuisasti ja moninkertainen varamara Mika Penttilä pääsi piikkipaikalle klubin johdossa. Body Pump -jaosto lisäsi osuuttaan myös muissa valinnoissa, sillä Mika valitsi varamarakseen Kimmon.

Kauden tulostavoitteet lyötiin perinteisesti lukkoon. Tässä tuloksella tarkoitetaan Tukholman maratonin virallista aikaa. (ei chip)

 • Mika:   3.20
 • Pekka:  3.35
 • JJ:     3.35  (Kalevan Kierroksen maratonin tulos)
 • Kimmo:  3.45 (Suvi-ilta alle 1.35)
 • Karppa: 3.59
 • Sökö:   3.59
 • Jaska:   4.35
 • Jussi:  4.59
 • Heiska: ??
 • Mikko:  3.45

Jotta tavoitteisiin suhtauduttaisiin vakavasti ja realistisesti, hyväksyttiin yksimielisesti seuraava korvausmenettely. Aikatavoite saa heittää 5 minuuttia molempiin suuntiin, mutta sen yli tai ali menevät tulokset aiheuttavat rahallisia korvauksia seuraavasti:

 • Ylityksestä: 3 euroa/minuutti
 • Alituksesta: 1 euro/minuutti
 • Maksimisakko 25 euroa

Heiska, Mikko ja Jussi eivät osallistuneet vuosikokoukseen, joten heidän tavoitteensa ei ole tiedossa. Jussin poissaolon syy lienee kuitenkin sarjanvaihto perheellisten sarjaan, josta klubi onnittelee sekä Jussia että erityisesti Virpiä ja tyttövauvaa.

Muista helmikuun tapahtumista mainittakoon paikallinen Hakkapeliittahiihto, jossa 32 km matkan samosivat Pekka, Mika ja JJ.

NoCanDon tammikuun tapahtumia

Tammikuu oli hiljaiseloa kotimaan lumilla, sillä kovat pakkaset pitivät liikkujia sisällä. Poikkeuksen tästä tekivät kuitenkin pitkän matkan hiihtäjät Pekka ja Mika, jotka osallistuivat Marcialongan hiihtoon Italiassa. Matkaa kertyi autolla ja laivalla tuhansia kilometrejä ja hiihtoa 60 km. Kokemukset jäivät poikkeuksetta myönteisiksi ja luultavasti nocandoja nähdään ulkomaan lumilla jatkossakin.

Tammikuussa myös JJ synttärit aiheuttivat lievästi liikuntaa: 25 asteen pakkanen hyydytti saunalenkin alkuunsa mutta saunassa päästiin positiivisiin tunnelmiin.

2002

NoCanDon lokakuun tapahtumia

Syksyn perinteinen Cooper juostiin 11.10. Jokioisten urheilukentällä. Tulokset lyhyesti

 • Mika 3160
 • Kimmo 3060
 • Mikko 3040
 • Sökö 2950
 • Karppa 2600
 • Jaakko 2450
 • JJ suoritti oman osuutensa Forssan kentällä tuloksella 3260

 

NoCanDon syyskuun tapahtumia

Heiska yllätti syyskuussa ja ilmoitti toteuttavansa haaveensa ja lähtevänsä vuodeksi Espanjaan. Klubi kokoontui vielä yhteislenkille Heiskan kanssa ja liikuttuneina vietettiin läksiäisiä. Yhteyksistä Heiskaan pidetään kuitenkin yllä sähköpostin välityksellä ja osoitteeseen pasi.heino@luukku.com voivat kaikki halukkaat lähettää kuulumisiaan.

Heiskalta katkesi myös Maisematiemaratonien putki, sillä Pasi oli osallistunut kaikkiin aikaisempiin maisematiejuoksuihin. Klubin mainetta pitivät yllä Kimmo, joka juoksi puolikkaan ennätyksen vastatuuleen puskemalla. Mikko ja Jaska (reittiennätys!) osallistuivat kisaan Karpan huoltamana. JJ tuli kuviin vasta tilaisuuden purkuun böndelle.

Tuloksia M YL / Puolimaraton
21. Kimmo Aalto Nocando 1.38,26
30. Mikko Lilja 1.47,19
48. Jaakko Leinonen 2.14,40

 

JJ selvitti seitsemännen Kalevan Kierroksen loppuun suunnistamalla 22 kilometriä ja risat hieman alle neljään tuntiin. Kokonaissijoitus Kierroksella nousi tällä suorituksella sijaluvulle 65, jossa näkyy Yyterin maratonin epäonnistuminen.

Kansainvälisyydestä huolehtivat Mikko ja Jaska osallistumalla Lidingö Loppetiin. Mikko selvitti 30 km maastojuoksun ajassa 2.51.32 ja Jaska saman matkan aikaan 3.44.32. Pekka osallistui 15 km pikamatkaan ja selvitti sen ajassa 1.17.22

M30 2986   Mikko Lilja   20967   Nocando   02:51:32
M30   6159   Jaakko Leinonen   81865   Nocando   03:44:32
M15 159   Pekka Pura   1994   Forssan Salama   01:17:22

 

NoCanDon elokuun tapahtumia

Elokuun ensimmäisenä ja holjana viikonloppuna kisattiin taas perinteinen NoCanDo Triathlon. Mukana olivat Jussia lukuun ottamatta ja Mattilan Sami käytti villiä korttia. Tuloksista näkyy, että JJ oli niukasti uintiosuuden nopein, Sami pyöräilyn selvä ykkönen ja Mika päihitti kaikki ratkaisevalla juoksuosuudella.

1) Mika Penttilä 1:18:23 (7:55, 42:17, 28:11)
2) Jari Junttila 1:20:51 (6:54, 43:36, 30:21)
3) Sami Mattila 1:21:23 (8:56, 40:17, 32:10)
4) Kimmo Aalto 1:21:37 (8:07,42:42, 30:48)
5) Mikko Lilja 1:25:33 (6:58, 46:52, 31:43)
6) Pekka Pura 1:26:35 (9:29, 45:27, 31:39)
7) Pasi Heino 1:33:26 (9:14, 49:37, 34:35)
8) Jaakko Leinonen 1:36:36 (7:34, 46:22, 42:40)
10)  Kari Caven 1:40:02 (10:30, 52:06, 37:26)
10) Juhani Sjöman 1:40:02 (10:00, 52:36, 37:26)

Rivien välistä ei voi lukea sitä, että JJ ajoi yhteen auton kanssa 10-tien risteyksessä. Aikaa ei kolariin kauheasti mennyt, mutta suurimmat menohalut karisivat. Tilanne olisi voinut olla huomattavasti vakavampi, jos JJ olisi ehtinyt kokonaan auton eteen. Tällä kertaa oli todella onni onnettomuudessa. Näkyviä vaurioita olivat vain lievä asfaltti-ihottuma reidessä ja luultavasti kylkivälilihaksen repeytymä, kun pyörä jäi törmäyksessä alimmaiseksi.

JJ sinnitteli elokuun aikana vielä Kalevan Kierroksen pyöräilyn "toipilaana" ja sijoittui siinä sijalle 78.

Mika teki koko klubin parhaan tuloksen juoksemalla HCM:n aikaan 3.19.

NoCanDon heinäkuun tapahtumia

Heinäkuun tapahtuma oli ehdottomasti iltarastien järjestäminen, joka sujui toisella kerralla jo rutiinilla. JJ ja Heiska suunnittelivat ja toteuttivat radat Häiviän maastoon. Mukana järjestelyissä oli Kimmo liikenteen ohjauksessa ja Mika kävi pitämässä järjestystä yllä. Karppa urakoi rastit pois metsästä. Iltarasteilla kävi 143 suunnistajaa vaikka ilta oli  helteinen.

Heinäkuun vaihtelevat ilmat haittasivat osittain sateillaan ja tuulisilla ilmoillaan pyöräilyharjoituksia. Pisimmän lenkin pyöräilivät JJ ja Kimmo testatessaan Hämeen Pyöräringin reittiä. Matkaa kertyi 100 km. Reitti kulki Hämeenlinnasta Valkeakoskelle ja sieltä takaisin. Matkan varrella oli Sääksmäen silta ja muutenkin kauniita maisemia.

Pekka kävi tempomassa Pirkan soudun  ja olisi päässyt SM-mitaleille, mikäli lisenssit olivat olleet kunnossa. 30 km:n soutuun kului aikaa 3.20 ja sijoitus kovassa M40 sarjassa kolmas - vajaat neljä minuuttia voittajalle hävinneenä.

NoCanDon kesäkuun tapahtumia

Kesäkuun helteet käytettiin hyväksi ja käytiin koko klubin voimalla Tukholman maratonilla. Toinen massiivinen tapahtuma oli osallistuminen Suvi-iltaan. Musiikkipiste Tammelan suoran päässä oli käytössä jo neljättä kertaa ja nyt anti oli parasta. Lavalla esiintyi Village People ja YMCA, Hurriganes ja Tapani Kansa innostivat juoksijoita. Palaute on ollut pelkästään positiivista.

Juhannuksen jälkeen kelit muuttuivat sateisiksi ja harjoitteluolosuhteet heikkenivät. Juhannuksen perinteitä noudattaen Kimmo ja JJ juoksivat Farmille ja kuun lopussa on vielä vuorossa kalevan Kierroksen 50 km soutu, johon JJ sai Pekan houkuteltua mukaan. Soutu sujui hyvissä olosuhteissa mainiosti ja JJ sai huippupisteet 882. Tulos olisi ollut kilpailukykyisellä veneellä vielä parempi, sillä vene oli raskaan sarjan vene ja kärki sujutteli matkan kevyillä mahonkiveneillä. Tuon verran oli varaa antaa tasoitusta.

NoCanDon toukokuun tapahtumia

Toukokuu alkoi klassikolla eli Anjovis-juoksun perinteitä jatkettiin. Moni oli estynyt pienen vilustumisen takia, joten osallistumisprosentti jäi vähäiseksi. Matkaan lähtivät Heiska, Karppa ja JJ sekä vierailevana tähtenä Hankiolan Petri, joka on Salon lahja Kalevan Kierrokselle. Matka sujui leppoisasti hyvässä seurassa ja sateen puhdistamassa ilmassa. Heiska oli viettänyt kahden viikon loman etelässä ja laittoi vanhasta muistista shortsit jalkaan. Liekö syynä kova treeni, mutta tällä kertaa Heiska päätti kävellä loppumatkan.

Mikko järjesti ostosillan pullakahveineen ja paitoja meni pilvin pimein kaupaksi. Jatkossa NoCanDo erottuu juoksutapahtumissa mustista juoksupaidoistaja laivapaidaksi valittiin punainen kauluspaita.

Toukokuun aikana päätettiin lähteä suvi-iltaan taas jänishommiin ja musiikkipisteeseen satsataan ja panostetaan entistä massiivisemmin.

Virallinen kuukausikokous pidettiin JJ:n residenssissä rantasaunalla. Tosin ennen sitä käytiin koejuoksemassa perinteinen hakkapeliitta-juoksun reitti. Työesteistä johtuen osallistujien määrä jäi vähäiseksi. Kokoukseen osallistuivat Kimmo, Jaska ja Pekka. Mitään mainittavia päätöksiä ei tehty.

NoCanDon huhtikuun tapahtumia

Peruskuntokausi on aktiivisimmallaan ja järveä kierretään eri koostumuksilla. Jopa Mikkokin kiersi järven kertaalleen, joten harjoittelu on hyvällä mallilla. Kaukjärvi+ on ollut ohjelmassa jo monta kertaa. Fyysisen harjoituksen lisäksi Purat ja JJ kävivät vahvistamassa uskoaan Intersportin maratonkoulussa. Purat tyhjäsivät voittamalla arvonnassa pääpalkinnot.

Pitkään odotettu kuukausikokous pidettiin Pumpulienkelissä. Kokousjärjestely oli tuttu: lenkille, saunaan ja syömään. Suurista päätöksistä mainittakoon, että klubi hankkii korkealaatuisen (ja edullisen) juoksupaidan Tukholman maratonille. Tuulipuvun hankinta siirtyi syksyyn.

Onnettomuustilastoihin merkittiin Mikan sijoiltaan mennyt olkapää. Kuukauden sairasloma pelästytti koko klubin, mutta Mika kuntoutui vauhdilla eikä käsivamma juuri enää juoksua haittaa.

NoCanDon maaliskuun tapahtumia

Talviurheilukausi jatkuu hiihtourheilun merkeissä. Mika löysi suksensa Viron reissun jälkeen, putsasi liisterit pois ja jatkoi huimia suorituksia hiihtämällä Pirkan hiihdon. Pekka kävi Pogostassa  hiihtämässä ja hiihteli perinteisen 53 km aikaan 2.48. JJ hiihti samoilla latupohjilla Kalevan Kierroksen hiihdon vapaalla tyylillä; 70 km:iin kului aikaa 3.43.

Juoksukausi alkoi toden teolla, kun Kimmo houkutteli mukaansa autollisen juoksuporukkaa. Sökö, Karppa, JJ ja Kimmo osallistuivat Vantaalla Kärsimysjuoksuun. JJ viilletti matkan aikaan 2.54 ja Kimmo ja Karppa 2.59 ja Sökö uusilla kengillään aikaan 3.04, joten varsin tasaista. Päinvastoin kuin reitti, joka ei ollut tasaista. Huoltopisteitäkin oli sen verran harvassa, että hölkkä on nimensä mukainen. Kimmo kruunasi päivänsä arvokkaalla arvontapalkinnolla: ensi jouluna on Aaltojen ulkokuusessakin valot!

NoCanDon helmikuun tapahtumia

Paikkakunnan lumet sulivat, joten lunta oli haettava kauempaa. Pekka ja Mika lähtivät yllättäen etelään päin, jossa ei lunta ollut senkään vertaa. Tarton hiihto kuitenkin järjestettiin ja virallisia aikoja vielä odotellaan. Pekka lykki maratonin mittaiseksi lyhennetyn matkaan aikaan 2.20 ja Mika retkeili saman reitin viidessä tunnissa. Harjoitteluun nähden mikan suoritus on kuitenkin kelvollinen, sillä harjoituskilometrejä oli 8 km takana. Pekkaa kuvattiin pitkään Viron television urheiluruudussa ja samalla Pekka nousi julkisuusarvossa Erki Noolin rinnalle.

NoCanDon tammikuun tapahtumia

Sääntöjen mukaan vuosikokous pidettiin tammikuun viimeisenä perjantaina. Kokous aloitettiin liikuntasuorituksella hyytävästä pakkasesta  ja  lumituiskusta huolimatta. Tosin puolet porukasta jäi lämmittämään saunaa. Saunomisen jälkeen oli vuorossa tärkeimmän yhteistyökumppanin Forssan Seudun Puhelimen tarjoama illallinen.

Mara hieman kertasi vuoden tapahtumia ja suhtautui hieman kriittisesti menneeseen kauteen: urheilulliset tavoitteet jäivät monilta saavuttamatta eikä itsensä ylityksiä ollut monta. Synninpäästön tässä suhteessa saivat kuitenkin Pena 60 km ultrajuoksullaan ja JJ Kalevan Kierroksen ennätyksellään. Myös Mikon urheiluliikkeen   perustaminen sai ymmärrystä osakseen.

Maran ura vakuutusmiehenä löi leimansa myös kokoukseen, sillä esityslistalla oli myös sääntöjen päivitys ja tarkennus. Tärkeimpänä muutoksena lienee syytä mainita, että klubi keskittyy kaudessa neljään päätapahtumaan (vuosikokous, Tukholman maraton, NoCanDo Triathlon ja NoCanDo Picnik). Muita liikunnallisia tapahtumia järjestetään vuoden mittaan 3-5- kappaletta.

Työryhmä oli  miettinyt keinoa hankkia klubille näkyvyyttä ja Hall of Fame tyyppinen paidan jäädytys ei vielä onnistunut, koska kaikki jäsenet ovat edelleen aktiiveja. Ratkaisuna olikin pukea nocandopaita maskotin päälle. Maskottina toimii hellyttävä karhunpentu, joka asustelee tästä lähtien Intersport-liikkeessä näkyvällä paikalla. Jäsenet käyvät liikkeessä säännöllisesti maskottia tapaamassa ainakin kevään kuluessa, kun uudet edustusasut tulevat esittelyyn.

Maran valintatavasta käytiin kiivasta keskustelua, maran mutta sääntöehdotus tyrmättiin. Maran vaali sujui melkoisen yksimielisesti, kun ensin selvitettiin Sökön tuoman liitteen sisältö. Sökö sai äänestyksessä selkeät viisi ääntä. Hajaäänet ajautuivat yksittäisille ehdokkaille. Lähes yhtä jännittäväksi valinnaksi muodostui varamaran valinta, jonka uusi mara valitsee. Kauden 2002 varamarana toimii tämän vuoden Kari "Karppa" Cavén.

Kauden tulostavoitteet lyötiin lukkoon. Tässä tuloksella tarkoitetaan Tukhoman maratonin virallista aikaa. (ei chip)

 • JJ:     3.35
 • Sökö:   3.45
 • Kimmo:  3.42
 • Jussi:  4.59
 • Karppa: 4.00
 • Heiska: 3.59
 • Mikko:  3.59
 • Mika:   3.20
 • Pekka:  3.45
 • Jaska:   4.45

Jotta tavoitteisiin suhtauduttaisiin vakavasti ja realistisesti, hyväksyttiin yksimielisesti seuraava korvausmenettely. Aikatavoite saa heittää 5 minuuttia molempiin suuntiin, mutta sen yli tai ali menevät tulokset aiheuttavat rahallisia korvauksia seuraavasti:

 • Ylityksestä: 3 euroa/minuutti
 • Alituksesta: 1 euro/minuutti
 • Maksimisakko 25 euroa

Pekka ja Jaska eivät päässeet kokoukseen, joten heillä oli kaksi viikkoa aikaa ilmoittaa tavoitteensa.

Muista tammikuun tapahtumista mainittakoon, että JJ aloitti Kalevan kierroksen 30 km:n pikaluistelulla uudella ennätyksellä 1.06.34

2001

NoCanDon marras-joulukuun tapahtumia

Kauden juhlalliseksi päätteeksi vietettiin perinteinen laivaseminaari jälleen picnik-risteilyn yhteydessä.

Varsinaista kuukausikokousta ei järjestetty, mutta JJ järjesti voimaa vaativan tempauksen muuttamalla jälleen kerran - edellisistä muutoista olikin jo nelisen vuotta. Kalusteet ja tavarat siirtyivät tehokkaasti uuteen paikaan Tammelaan Pyhäjärven rantaan.

Hiihtoharjoittelu käynnistyi joulukuun alussa ja innokkaimmat hakivat tuntumaa Lapista. Karppa, Sökö ja Pekka ovat tänä talvena ladulla liikuttaessa entistä kovemmassa iskussa

NoCanDon syyskuun tapahtumia

Juoksukauden viimeinen kisatapahtuma oli jälleen NoCanDon suosittelema Maisematiemaraton. Tällä kertaa puolimaratonin aikaan oli sateinen keli, mutta se ei pahasti tahtia haitannut. Reittiennätyksiä tehtailtiin koelasta ilmasta huolimatta. Järjestelyt toimivat alusta alkaen mainiosti, kun varamara Benkku huolehti kuljetuksista ja kisailijat saivat rauhassa keskittyä juoksuunsa. Juoksuun osallistuivat seuraavat nocandot:

JJ 1.33.37
Pekka 1.35.05
Kimmo 1.38.59
Heiska 1.40.36

Mukana oli myös Pekan parempi puolisko Sirpa, joka suoriutui puolikkaasta hyvällä tuloksella 1.38.46.

Syyskuun lopussa on vuorossa kuukausikokous, joka aloitetaan Cooperin testillä. JJ:llä on jo vapautus, koska seuraavana päivänä on vuorossa Kalevan Kierroksen 25 km:n suunnistus, johon on säästettävä kaikki mahdolliset paukut.

NoCanDon elokuun tapahtumia

Elokuun suurin tapahtuma  oli jälleen Holjana viikonloppuna järjestetty NoCanDo Triathlon, johon osallistuivat kaikki nocandot ja lisäksi villillä kortilla matkaan lähtivät tuore aviomies Teemu Rinne ja ulkomaan vahvistus Marko Mäkelä Saksasta. Tapahtumassa alkaa olla jo suuren urheilujuhlan tuntua, kun yleisöä ilmestyy paikalle jo ennen lähtöä ja jälleen kerran poliisipartio huolehtii liikenteen ohjauksesta pyöräilyosuudella.

Olosuhteet olivat jälleen otolliset ja uintiosuus päästiin uimaan lämpimässä Linikkalan lammessa. Reitti uitiin tällä kertaa myötäpäivään, josta syystä Kimmo ja JJ harhautuivat kauaksi reitiltä. Rintauimarit jäivät ihmettelemään reitinvalintoja. Kimmon huono tuuri jatkui pyöräilyosuudella, kun rengas tyhjeni matkan puolivälissä - ja kyseessä oli tietenkin takarengas. Pyöräilyosuuden hankala vaihe kaikille oli melkoinen vastatuuli Tammelan suuntaan mentäessä. Tässä hyvästä peesistä oli melkoinen apu. Lamalasta Forssaan päästiin polkemaan jo hyvässä sivumyötäisessä ja paluumatkan keskinopeus oli varmaankin 40 km/h.

Kilpailu eteni siten, että JJ, Mikko ja Marko selvittivät uinnin nopeimmin. Pyöräilyosuudella JJ säilytti johtonsa, mutta Mika ja Heiska nousivat seuraaviksi. Juoksuosuudella JJ säilytti hankkimansa etumatkan ja Heiska jäi hieman Mikan kyydistä.

Tulokset:
1) Jari Junttila 1:21:52 (7:20, 44:51, 29:41)
2) Mika Penttilä 1:23:22 (8:46, 44:57, 29:39)
3) Pasi Heino 1:25:56 (8:49, 45:00, 32:07)
4) Pekka Pura 1:30:22 (9:54, 48:07, 32:21)
5) Mikko Lilja 1:33:10 (7:27, 50:28, 35:15)
6) Juhani Sjöman 1:34:05 (9:56, 50:38, 33:31)
7) Jussi Kärki 1:34:58 (9:13, 48:42, 37:03)
8) Kari Caven 1:36:05 (10:16, 50:29, 35:20)
9) Marko Mäkelä  1:36:56 (7:52, 55:13, 33:51)
10) Teemu Rinne 1:42:08 (10:56, 50:24, 40:48)
11) Jaakko Leinonen 1:48:26 (8:14, 50:54, 49:18)

Kilpailu purettiin Jussin uudessa lukaalissa, johon Jussi oli loihtinut erinomaisen illallisen. Punaviinin kanssa oli tarjolla salaatteja ja grilliherkkuja, joista huolehti Jaska vuosien kokemuksella. Päivällinen kruunattiin kahvilla ja konjakilla, kuten on tapana ollut. Paljon paremmaksi ei purkutilaisuutta voi pistää.

Sade hieman haittasi ulkoilma-aktiviteetteja ja ennakkoon hehkutettu jalkapallo-ottelu jäi pelaamatta. Tosin saunomisen yhteydessä Jussi ja Kimmo pelasivat luomujalkapalloa kaksistaan. Ilta jatkui vielä pitkään Bluesin parissa Rantasipissä.

Mika tempaisi Coast to Coast -tyyppisen ultramatkan Hämeenlinnan poliisiasemalta Forssan poliisiasemalla. Aikaa karpaasilta kului vaatimattomat 5 ja puoli tuntia ja maratonin kohdalla "väliaika" oli huikea 3.33. NoCanDo kumartaa.

Muista kestävyyslajeista mainittakoon, että JJ tempoi Kierrroksen pyöräilyn 105 km (tempoajo -ei peesausta) aikaan 3.07. Mika sai tuntia huonomman ajan, tosin Mika juoksi HCM:n. Kipeytynyt nilkka ei tällä kertaa kestänyt maratonia loppuun saakka, vaan loppumatka sujui kävelyvauhtia. Ilmeisesti siirtyminen raskaaseen perhesarjaan (vähintään 2 lasta) on kova paikka kovallekin miehelle. Kaikesta huolimatta onnittelut Mikalle - toinen tyttö syntyi 14.8. Strategiset mitat 4030, 50.

Puistojuoksussa kunnostautui Jussi kahdella kierroksella JJ:n ja Mikan tyytyessä yhteen kierrokseen.

NoCanDon heinäkuun tapahtumia

Heinäkuu oli todella helteinen ja liikunta-aktiviteetteja ajatellen melko painostava. NoCanDo marathon Club järjesti kuitenkin ensimmäistä kertaa iltarastit, jotka onnistuivat sekä ratojen että muiden järjestelyjen puolesta mainiosti. JJ ja Heiska suunnittelivat radat ja veivät rastit metsään. Rastipisteiden joukossa oli todellisia helmiä, jotka saivat suunnistajilta kiitosta. Kimmo huolehti pääosin opastuksen järjestämisestä ja Mika oli myynnissä korvaamaton apu. Karppa ei päässyt työvuorojensa puolesta osallistumaan illan tapahtumiin, mutta keräsi ansiokkaasti rastit pois. Myöhemmin onkin keskusteltu, kumpi on vaativampaa: rastien vienti vai niiden haku. Rastia vietäessä rastia ei tarvitse etsiä, mutta haettaessa rastista ei ole tietoakaan. Keskustelu aiheesta jatkuu...

Pekka kävi juoksemassa Hämeenlinnan maratonin ja vaimon vanavedessä matka sujuikin mallikkaasti. Puolimatkan väliaika oli 1.41 ja loppuaika 3.35, joten tavoiteaikaan päästiin.

NoCanDon kesäkuun tapahtumia

Kesäkuu oli jälleen tapahtumarikas kuukausi, kun vuorossa olivat Tukholman maraton ja Suvi-ilta.

Tukholman maratonille osallistuivat kaikki muut paitsi JJ. Matka Tukholmaan taitettiin Turun kautta ja kestoa retkelle tuli kaksi päivää ja majoittuminen järjestyi Ariadne-hotellissa. Tuloksista mainittakoon seuraavat: Tulos (Chip)

 • Mika:   3.24.12 (3.22.48)
 • Sökö:   3.51.12 (3.50.07)
 • Kimmo:  3.52.59 (3.49.40)
 • Heiska: 4.11.22 (4.06.42)
 • Karppa: 4.26.06 (4.21.03)
 • Mikko:  4.38.58 (4.37.26)
 • Jussi:  5.02.15 (4.57.35)
 • Jaska:  kesk.

Suvi-illan musiikkipisteen järjestelyt onnistuivat NoCanDon puolesta jo rutiinilla, mutta laitevuokraaja oli vaihtunut ja tekniikka oli melko heikkotehoista neljä ensimmäistä tuntia. CD:t hyppivät ja tsemppilevyt jumittivat turhankin usein. Vasta yhdeksän maissa alkoi musiikki jytistä niin kuin sen pitääkin. Tästä viisastuneena ensi vuonna laitetoimittajaa vaihdetaan.

Tekniikasta huolimatta musiikki oli toimivaa ja monen mielestä parasta musiikkia tähän saakka. Syynä lienee klubin omat tanssipojat, Mika ja Kimmo, jotka jaksoivat heilua Blues Brothers -tyyppisessä asussa koko illan. Tsemppaus oli rankkaa ja Mika poti tässä kipeytynyttä nilkkaansa viikkokaupalla. Tosin tunnelma vei miehen mennessään eikä Mika aio osallistua Suvi-iltaan juoksemalla, vaan kannustaa mieluummin muita ja nostattaa fiilistä radan reunalla. (Poislukien poliisien maratonit).

Heiska osallistui suvi-iltaan polttariporukan mukana ja JJ yritti juosta hyvää aikaa puolikkaalla, mutta kesän ensimmäinen lämmin ja aurinkoinen ilta vei mehut ennen maalia. Tuloksena kellotettiin 1.35.

Pekka suostui lähtemään kierroksen vuorosoutuun JJ:n kanssa ja tulos oli taattu. Aikaa 50 km:n matkaan kului 5.08 ja sijoitus oli 13. yleisessä sarjassa. Matkan aikana rikkoutui toinen airo, joka vei tulosta hieman heikommaksi. Pekka tosin teki heinää koko viikon ja päivät venyivät. Vielä edellinenkin ilta venyi kello yhteentoista, joten levänneenä tulos olisi ollut vieläkin parempi. Yhteisiä harjoituksia oli kaksi kertaa ja niihin kului aikaa nelisen tuntia. Spekuloitavaa siis riittää...

NoCanDon toukokuun tapahtumia

Mikko räväytti julkisuuteen uutisen, jossa hän ilmoitti aloittavansa syksyllä Forssan Kesport-kauppiaana Kehräämän uudessa kauppakeskuksessa. Melkoinen yllätys, mutta positiivinen sellainen. Lisää positiivisia uutisia luvassa syksyllä!

Kevään massiivisin tempaus eli Anjoviskävely sai runsaan osanoton. Jaska ja Jussi aloittivat urakan hieman aikaisemmin, mutta antoivat toisaalta tasoitusta kävelemällä koko 33 km:n matkan. Mara, varamara, Heiska, Karppa ja JJ sen sijaan suorittivat urakkansa juosten. Pitkä lenkki taivallettiin kaikkien taiteen sääntöjen mukaan: hyvässä seurassa ja miellyttävissä maisemissa. Karppa muistutti vielä, että pitkät lenkit pitää juosta hitaasti. Tämäkin oleellinen seikka toteutui, sillä matkaa taitettiin hitaasti mutta täysillä. Aikaa kului kävelijöillä 5.50  ja juoksijoilla 3.15. Reitin tarkistusmittausta odotellaan vielä. Tilaisuus purettiin Jaskan loihtiman Vorschmakin ja runsaan juomatarjoilun kera. Loppuillasta kannustettiin Leijonat vielä loppuotteluun.

Puistojuoksuun osallistui Pena uudelle reittiennätyksellään 20.25 ja JJ taivalsi 4 kierrosta tasaiseen tahtiin.

JJ sinnitteli Kalevan Kierroksella kohtuullisen ajan 3.31. Porissa olosuhteet hieman hellittivät ja edellisen päivän sateet ja tuulet pitivät taukoa juuri sopivasti.

NoCanDon huhtikuun tapahtumia

NoCanDon julkisuusarvoa ruokitaan näyttävillä yhteislenkeillä yhtenäisin varustuksin. Puistojuoksussa neljä nocandoa paikalla.

Iltarastikausi alkoi korttelirasteilla ja iltarastikalenterissa on maininta NoCanDon järjestämistä iltarasteista. Laaja-alainen kestävyysurheilun harrastus jatkuu... Kaukjärveä kierretään ahkerasti ja nöyrä peruskuntokausi jatkuu.

NoCanDon maaliskuun tapahtumia

NoCanDon imagoa kohotettiin Forssan lehden jutulla. Koko sivun kokoinen juttu sai ansaittua huomiota koko Lounais-Hämeessä.

JJ jatkoi Kalevan Kierrosta 70 km:n hiihdolla. Aikaa kului 4.16. Pura selvitti Pogostan hiihdon perinteisen 53 km matkan alle kolmessa tunnissa.

Kuukausikokous pidettiin sääntöjen mukaisesti kuun viimeisenä perjantaina maran luona. Saunalenkin jälkeen ansaittua saunomista ja tulevan kauden suunnittelua. Suvi-iltaan päätettiin lähteä luomaan  jälleen tunnelmaa ja pystytetään musiikkipiste Tammelan suoralle. Harjoituskalenteriin merkittiin seuraavat tilaisuudet:

 • 8.4. Puistojuoksu, 2 kierrosta
 • 28.4. Tuusulan puolimaraton (Mikko, JJ, Kimmo, Pekka, ?)
 • 12.5  I Anjovisjuoksu/kävely, Pyhäjärven kiertäminen, lähtö Vesihelmeltä klo 8.00, suolapala Hilimarin kaupalla, vauhti vapaasti valittavissa. Tapahtuman purku lounaalla - Jaska huolehtii ruuasta.
 • Pääkaupunkijuoksu (Mika poliisien SM-kisaan, Sökö)
 • 26.5. Yyterin maraton, Kalevan Kierroksen maraton (JJ, Mikko)

NoCanDon helmikuun tapahtumia

Kokous pidettiin "Voudin talossa". Kovasta pakkasesta huolimatta yhteislenkki vedettiin kunniakkaasti läpi. Kokouksessa ei tehty päätöksiä eikä sihteeri ole toimittanut kokouksesta pöytäkirjaa. Mara retkeili lähes koko kuukauden Lapissa.

NoCanDon tammikuun tapahtumia

Vuosikokous alkoi räväkästi mutta sääntöjen mukaan saunaillalla, joka vietettiin yhteistyökumppanin FSP:n edustustiloissa. Paikalla olivat kaikki jäsenet sekä tästä kaudesta virallinen nocandon jäsen Pekka Pura.

Hieman haikeana Jussi Kärki lopetteli velvollisuuksiaan marana ja teki kattavan yhteenvedon kauden tapahtumista. Menneen kauden paikallaantallaajaksi valittiin Kari Cavén ja Kuden tsemppaajaksi valittiin monellakin alalla mainetta ja kunniaa niittänyt Mika Penttilä.

Kokouksen viralliseen osuuteen  kuului myös uuden maran vaali. Voitin tiukassa kamppailussa vei Kimmo Aalto toisen kierroksen tuloksella (8-2). Mika jäi tässä kamppailussa hopealle, joten on todettava, että kaupunginvaltuustoon pääsee helpommin kuin maraksi. Mika aloittaa vapaan sivistystoimen lautakunnassa puheenjohtajana, joten yhteiskunnalliset suhteet paranivat oleellisesti.

Tulevan kauden kuukausikokousten paikat sovittiin alustavasti. Tärkeimmät kokoukset pidetään varamaran puutarhassa grillin äärellä: toukokuussa pastaparty ja elokuussa Triathlonin jälkipelit. Syksyn cooper-testit otettiin myös esille.

Kauden tulostavoitteet lyötiin lukkoon:

 • JJ:     3.30
 • Sökö:   3.48
 • Kimmo:  3.50
 • Jussi:  4.39
 • Karppa: 3.39
 • Heiska: 3.50
 • Pekka:  3.35
 • Mikko:  3.20
 • Jaska:  4.20
 • Mika:   3.20

Jotta tavoitteisiin suhtauduttaisiin vakavasti ja realistisesti, hyväksyttiin yksimielisesti seuraava korvausmenettely. Aikatavoite saa heittää 5 minuuttia molempiin suuntiin, mutta sen yli tai ali menevät tulokset aiheuttavat rahallisia korvauksia seuraavasti:

 • Ylityksestä: 20 mk/minuutti
 • Alituksesta: 10 mk/minuutti
 • Maksimisakko 100 mk

Muista tapahtumista mainittakoon, että Mikko ja JJ aloittivat Kalevan kierroksen 30 km:n pikaluistelulla. Mikon tulos 1.03 ja JJ 1.08

2000

NoCanDon syyskuun tapahtumia

Maisematiemaraton + saunailta

JJ suunnisti Kalevan Kierroksen päätökseen. Mikko lupautui mukaan ensi vuonna!

 

NoCanDon elokuun tapahtumia

Kauden hektisin ja rankin jäsentenvälinen kilpailu eli NoCanDo Triathlon kisattiin Holjana lauantaina. Lisää aiheesta kohdassa "Triathlon"

NoCanDon heinäkuun tapahtumia

Heinäkuun kokous järjestettiin Liesjärvellä. Kokous aloitettiin saunalenkillä ja loppuilta sujui hyvien tarjoilujen parissa. Tulevaa toimintaa suunniteltiin ja päätettiin avartaa paikallista kulttuuritietämystä: poikettiin Isossa Piipussa. Illan tuoksinassa Kimmo ja Jaska löivät vetoa pitkän matkan uintisuorituksesta. Kumpi lie parempi kun uidaan kilometria puoliksi rintauintia ja puoliksi vapaata? Asia selvitettiin Vesihelmessä seuraavana maanantaina. Jaska oli 7 metrin erolla nopeampi.

JJ jatkaa kalevan kierroksen puurtamista. Heinäkuun laji oli 50 soutu yksinsoutuna. Istuminen sujui jo muutaman päivän jälkeen. Heiska ja Kimmo sparraavat JJ:n pyöräilyä minkä omilta harjoituksiltaan ehtivät. Suunnistusjaosto jatkaa harjoituksiaan paikallisilla iltarasteilla.

NoCanDon kesäkuun tapahtumia

Kesäkuu on tapahtumiltaan tärkein kuukausi:  Tukholman maraton ja kotoinen Suvi-ilta liikuttivat myös nocandoja. Tukholman perinteiset kuviot muuttuivat siten, että matka tehtiin Turun kautta. Mukaan lähtivät kuitenkin maratonkonkarit: Mikko, Kimmo, Heiska, Karppa ja Jussi sekä perinteisenä HangAroundina P Pura. Tulokset kohdassa "Tukholman maraton"

Toinen tärkeä tapahtuma on Suvi-illan maraton, jossa osallistutaan sekä järjestelyihin että juoksuun. Tarkemmin kohdassa "Suvi-illan jänikset"

NoCanDon toukokuun tapahtumia

Yhteislenkeillä on ollut tungosta: Kaukjärveä on kierretty oikein urakalla ja väkeä on riittänyt. Mara on petrannut juoksuaan pelottavan paljon. Viikossa on kertynyt kilometrejä keskimäärin yli 70, joten uusi ennätys on varma. Puistojuoksuun osallistui viisi nocandoa: Mika yhdelle kierrokselle, JJ kahdelle kierrokselle sekä Kimmo, Sökö ja Jussi neljälle kierrokselle. JJ oli kahden kierroksen (´lyhyen) listan kärjessä. Seuraavan kerran puistojuoksu on  8.6, joten siinä saa Tukholman maratonin kovettamat jalat taas kuntoon.

JJ pinkoi NoCanDon vuosituhannen ensimmäisen maratonin Yyterin maratonilla aikaan 3.39, joten kauden tavoitteesta jäätiin 10 minuuttia. Vastatuulen piikkiin ei koko aikaa voi sälyttää....

NoCanDon huhtikuun tapahtumia

Suunnistuskausi alkoi korttelirasteilla. Pasi ja JJ pinkoivat rasteilla kauden kärkitulokset. Varamara siirtyi myös sähköpostiaikaan. Huhtikuun kuukausikokouksessa oli päätettävänä isoja asioita. Pöytäkirja on jäänyt maran pöydälle... Loppuilta Agentsien tahtiin

NoCanDon maaliskuun tapahtumia

NoCanDo myös stipendin sekä NoCanDon tunnustuspalkinnon Jukka Lankille kansainvälisestä menestyksestä hiihtosuunnistuksessa. Jukkaa kävi tervehtimässä mara Jussi sekä suunnistusjaosto. JJ kävi sivakoimassa Pogostan hiihdon jo neljättä kertaa. Puistojuoksun juhlatapahtumaan NoCanDo osallistui hyvällä edustuksella.

Varamara Pasi valittiin Forssan Kirjapainon Vuoden urheilijaksi. Kalevan Kierros painoi vaakakupissa tätä valintaa tehdessä.

NoCanDon helmikuun tapahtumia

Penalle syntyi tyttö!

Nocandon viralliset Darts-mestaruuskilpailut pidettiin kuukausikokouksen alla ja voittajaksi heitti hallitseva mara Jussi Kärki. Tiukimman vastuksen tarjosi lämmittelykierroksen voittanut Kimmo Aalto.

Tuloksia:Dartsin NM-kisat:
1) Jussi Kärki,
2) Jari Junttila (ylsi postikorttinsa mukaan Lapissa hyvään tikkasarjaan),
3) Kimmo Aalto,
4) Mikko Lilja,
5) Mika Penttilä,
6) Pasi Heino (saunaa lämmittämässä).

Ystävämme Jukka Lanki aloitti hiihtosuunnistuksen MM-kisat Venäjän Krasnojarskissa hulppeasti, henkilökohtaisella MM-hopeamitalilla. Nämä teot ansaitsevat palkintonsa. Standardin paikka.

NoCanDon tammikuun tapahtumia

Puolet nocandoista osallistui Puistojuoksuun. Yhteensattumien vuoksi osallistumisprosentti jäi näin pieneksi, mutta muutkin olivat hengessä mukana. Jussi osoitti oikeaa asennetta ja saapui paikalle pitkän työpäivän ja yövuoron jälkeen. Asennetta ja harrastusta kaivattaisiin lisää myös suurelta yleisöltä sillä osallistujien lukumäärä on tässä perinteisessä tapahtumassa laskenut.

Katsausta viime vuoteen ja tulevaan juoksukauteen luodataan Nocandon vuosikokouksessa Rimpikodossa perjantaina 28.01. klo 18.

Vuosikokouksessa tehtiin runsaasti ensi kautta koskevia päätöksiä:

 • Maaliskuun kuukausikokouksesta tulee Kimmon suunnittelema elämys jossain farmin suunnalla
 • Huhtikuussa ei järjestetä Kaukolan Kierrosta, vaan se juostaan klubin sisäisenä testijuoksuna viikko ennen vappua. Hinta-laatu -suhteellaan loistanut tapahtuma jää järjestämättä. Kanssajuoksijoita ei kuitenkaan estetä juoksemasta samaan aikaan.
 • Toukokuussa valmistaudutaan innolla kauden päätapahtumaan ja fiiliksiä haetaan Penan sponsoroimassa Garden Partyssa
 • Kesäkuu: Tukholman maraton
  Suvi-illan maratoniin järjestetään tunnelmaa viimevuotiseen tapaan, TsemppiCD 2000 on työn alla
 • Elokuussa järjestetään perinteinen NoCanDo Triathlon
 • Syyskuussa Cooperin testit
 • Puistojuoksuihin otetaan osaa kunhan vain kisakalenteriin mahtuu

Uudeksi maraksi valittiin tiukan äänestyksen jälkeen Jussi Kärki. Jussi valitsi itselleen varamaraksi Pasi Heinon. JJ jatkaa rahastonhoitajana ja Jaska siirtyy lehdistöpäälliköksi.

Klubin ensimmäinen eroanomus hyväksyttiin; Tommi Savo esitti eroanomuksen, joka hyväksyttiin.

Vuoden lajityypilliset tavoitteet lyötiin lukkoon. Seuraavassa kauden tavoitteet maratonilla:

 • JJ:         alle 3.30
 • Söko:    alle 3.45
 • Mikko   alle 3.20
 • Jussi      alle 4.45
 • Jaska     alle 4.44
 • Mika      alle 3.25
 • Karppa  alle 3.59
 • Kimmo   alle 3.44

1999

NoCanDon joulukuun tapahtumia

Uuteen kauteen valmistautuminen alkoi  hiihtojaoston kohdalla Lapin leirille. Korkean paikan leiriin osallistuivat Heiska, Jaska ja Sökö ja keräsivät satoja hiihtokilometrejä. Muut jatkoivat lumenvähyydestä johtuen lajiharjoittelua juosten. Kimmo laajensi lajivalikoimaansa ja hankki itselleen myös talviurheiluvälineet, joten hiihtolenkeille tuli uutta vauhtia.

NoCanDon marraskuun tapahtumia

Laivaseminaari pidettiin 20.11. perinteisellä saaristomeren risteilyllä. Perinteisesti seminaarin sisältö pyritään pitämään kevyenä ja siinä onnistuttiin jälleen! Positiivisia kokemuksia kerättiin jälleen runsaasti, mieliinpainuvimpana ehkä Mikan ja Jussin hiottu Danceshow. Muutkin esiintyivät edukseen vihreissä klubipaidoissa.

NoCanDon lokakuun tapahtumia

Lokakuun kuukausikokous järjestettiin kuun viimeisenä perjantaina 29.10. Keilahallilla.

Lokakuun alussa jatkettiin cooper-testejä. Ilma ei ollut aivan paras mahdollinen, joten selittelyille jää sijaa. Tulokset olivat joka tapauksessa seuraavat: Mika 3140, Kimmo 3075 ja Sökö 2950. Jaska hoiteli kellotuksen ja tiedotuksen. Kauden noteeraus puuttuu vielä enää kahdelta jäseneltä, joten uusintoja jatketaan edelleen.

NoCanDon syyskuun tapahtumia

Syksyn ensimmäinen cooper-testi pidettiin vielä syyskuun viimeisenä päivänä. Paikalla oli kuusi nocandoa, joista Jussille lankesi kellottajan vastuullinen tehtävä. Mikko pinkoi parhaan tuloksen 3185, JJ 3140, Karppa 3095, Heiska 3090 ja Jaska 2300.

Suunnistusjaosto päätti järjestää NoCanDon suunnistuskisat iltarastien yhteydessä ja viimeisenä iltarastitiistaina kovettu jaosto olikin hyvin valmistautuneena Pohjanmaankulman maastossa. Kaikilla oli mukana kompassi, kartansuojus ja iloinen mieli kuten iltarasteilla kuuluukin. Ratamestari oli onnistunut radoissaan mainiosti: muutamia todella pitkiä rastivälejä ja muutama lyhyempi tarkkaa suunnistusta vaativa väli. Muutamissa kohdissa kartta ei tosin ollut ajan tasalla, mutta rastit löytyivät (lopulta). Hajonnat purivat hyvin ja lopputulokset ovat seuraavat

1. Kari Caven 1.14.05
2. Jari Junttila 1.14.57
3. Pasi Heino 1.17.10

Mainittakoon, että suunnistusjaosto otti viimeistelynä osaa maisemamaratoniin. Karppa antoi sen verran etua toisille että juoksi koko maratonin (4.05), kun JJ (1.38) ja Heiska (1.39) tyytyivät vain puolikkaaseen.  Tosin JJ ja Heiska uurastivat vielä Kalevan Kierroksen suunnistuksen, jossa aikaa kului 21 km:n matkalla vähän päälle 3 tuntia; sijoitukset sadan molemmin puolin. Heiska kiersi ensimmäisen Kalevan kierroksen ja JJ:llä tuli neljä kierrosta täyteen.

NoCanDon elokuun tapahtumia

Kauden ehdoton kohokohta oli vuorossa jälleen elokuun ensimmäisenä viikonloppuna. NoCanDo Triathlon vietettiin erinomaisissa olosuhteissa, kuin aamu valkeni aurinkoisena ja tyynenä. Kisaan osallistui kahdeksan NoCanDoa ja villin kortin käytti hyväkseen Pekka Pura.Vaikka vesi on kylmää se ei haittaa....

Kisa taittui koko ajan Mikon johdossa, mutta kärki oli yllättävän tasainen. Uintiosuudella Mikko oli suvereeni minuutin erolla muihin. Muut tosin antoivat tasoitusta mutkitellessaan ympäri järveä vaikka suora reittikin oli tarjolla. Pyöräilyn nopein oli yllättäen Heiska. Tämä lupaa hyvää myös Kalevan Kierroksen pyöräilyyn! Mika saapui pyöräilyosuudelta yhdessä Heiskan kanssa; peesaushan oli sallittu. Jaakko sinnitteli hyvän uintiosuuden jälkeen vielä  pyöräilyn, mutta sitten piti totella lääkärisetää ja jättää juoksu sikseen. Sökö sotki pyöräilyosuuden ainoana retkipyörällä, muilla oli joko harjoitus- tai oikea kilpapyörä.

Juoksuosuudella sijoitukset eivät  enää vaihdelleet, vaan erot vain kasvoivat. Pientä sopupeliä oli tosin havaittavissa, kun kirjapainon jälkipään valvojat saapuivat käsi kädessä maaliin.


Voittajien on helppo hymyillä. Eikä hymy hyytynyt koko illan aikana.

1) Mikko Lilja 1:21:50 (6:58, 46:13, 28:39)
2) Mika Penttilä 1:23:08 (7:57, 45:48, 29:23)
3) Pasi Heino 1:24:55 (8:33, 45:07, 31:15)
4) Kimmo Aalto 1:26:32 (8:12, 0:47:33, 0:30:47)
5) Pekka Pura 1:26:52 (8:45, 47:11, 30:56)
6) Jussi Kärki 1:40:18 (8:54, 48:32, 42:52)
6) Kari Caven 1:40:18 (9:45, 48:56, 41:37)
8) Juhani Sjöman 1:47:54 (9:30, 57:17, 41:07)
9) Jaakko Leinonen (8:29, 48:57, --)

NoCanDo Kiittää sponsoreitaan Forssan Isännöintiä ja Kiinteistönvalitystä ja Kesportia. Tulospalvelussa oli vankkaa kansainvälistä osaamista, kun JJ joutui luopumaan kisaosallistumisestaan ruokamyrkytyksen vuoksi. Tiputuksen jälkeen olo oli turhan heikko tätä kisaa varten.

Kisaa jatkettiin pitkällä päivälliskokouksella, jossa Jaska huseerasi ylimpänä kokkina. Todettiin, että Jaska on melkoinen kokki ja ruokajuomat oli asiantuntemuksella valittu. Loppuilta vietettiin Holjasti ja Tyykibluesin tahtiin.

 

NoCanDon heinäkuun tapahtumia

Heinäkuu jatkui helteisenä ja kauden pitkän matkan juoksut on suurelta osin tehty. Lajivalikoimaan vaikuttaa perinteinen triathlonkilpailu, joten pyöräilyharrastus on piristynyt. Myös Kimmon uudistuneella Colnagolla on ollut osuutta asiaan. Pikkuratas on vielä ollut kovassa käytössä, mutta eiköhän pian siirrytä myös suuremman rattaan pyöritykseen. Kalevankiertäjäjaosto oli hajautunut jopa polkupyörämatkoille. Heiska kiersi Varsinais-Suomen ja JJ osallistui Tour de Ålandiin.

Juoksutapahtumista mainittakoon Mikon osallistuminen Hämeenlinnan puolimaratonille.

NoCanDon kesäkuun tapahtumia

Perinteinen hengennostatustilaisuus pidettiin Suomi-Turkki ottelua seuratessa. Loistavasta alusta ja kovasta kannustuksesta huolimatta Turkki juoksi Suomen yli numeroin 4-2. Tappiolle löydettiin jo syykin, sillä Möller-Nielsen ei päästänyt oikeita pelaajia kentällä. Vaihtoja ei tapahtunut ja NoCanDon veikkaama avausmaalin tekijä   istui koko pelin vaihtopenkillä ja vaihtopenkiltä ei ennenkään ole otteluja ratkaistu. Se siitä ja Mikon vihjeistä.

Tukholman maraton sujuikin jo rutiinilla. Reissuun lähti 80% Nocandoista ja Hangaroundina oli Puran Pekka. Alkumatka oli taas pientä kyräilyä, tankkausta ja rasvausta ja muuta asiaan kuuluvaa. Vaikka veikkausvihjeet pettivätkin,  Extran oli yleisesti käytetty tankkausaine. Sitä Mikko oli kaikille myynyt.

Maratonkeli oli tyypillisesti lämmin ja lämpö nousi juoksun edetessä. Perinteisen hyttiveikkauksen ennakkoajat jäivät yleisesti muutamien minuuttien päähän, joten lämpö otti osansa. Mustat miehet voittivat, mutta jo sijalta 1485 löytyy Mika ajalla 3.31 ja Jussi sijalta 6134 ennätysajallaan 4.36. Muiden sijoitukset olivat näiden välissä.

Suvi-ilta oli taas erittäin onnistunut juoksutapahtuma. Osallistujia oli lähes kolmetuhatta ja hyvästä meiningistä piti huolen mm. NoCanDon runsaasti kiitosta saanut musiikkilava Tammelan Suoran keskivaiheilla. Jänikset olivat tänä vuonna harjoitelleet puolikasta varten ja matka taittui ammattitaidolla ja tuurilla sekunnilleen ennalta laaditun aikataulun mukaan. Osa jäniksistä erottui oranssin hiusliinan lisäksi myös oranssin tukan ansiosta.   Ensi vuonna ei kilometrejä tarvitse mitata, vaan pyydetään jäniksiä juoksemaan tasaista vauhtia ja katsotaan kellosta, missä kilometrit tulevat täyteen.

NoCanDon toukokuun tapahtumia

Toukokuu sujui kauteen valmistautuessa. Yhteislenkkejä pienemmällä ja suuremmalla joukolla juostiin Kaukjärven ympäri. Innokkaimmat jopa kaksi kierrosta kerrallaan. Heiska ja JJ aloittivat maratonkauden jo tosissaankin ja sinnittelivät Kalevankierroksen maratonin Ähtärin kylmyydessä, sateessa ja tuulessa. Olosuhteista huolimatta ajat olivat kohtuulliset 3.49 ja 3.37. Em. aika on Heiskan ennätys, joten kauteen voi olla jo nyt tyytyväinen. Liekö syynä olleet vetoharjoitukset Lamminrannassa.

Suunnistusjaosto aloitti lajiharjoittelun iltarasteilla.

NoCanDon Huhtikuun tapahtumia

Koko NoCanDo on nyt siirtynyt sähköpostiaikaan: Heiska ja Karppa saivat osoitteet huhtikuun alussa.

X Kaukolan Kierroksen järjestelyt sujuivat mallikkaasti ja osanottajilta saatiin roimasti positiivista palautetta: liekö syynä ollut sitten loistavat olosuhteet vai loistavat palkinnot tai asianosaava kisaorganisaatio. Osallistujia kertyi kaikkiaan 45 kappaletta, joista 26 taivalsi 33 kilometriä ja loput lyhyemmän kympin lenkin.

 

NoCanDon Maaliskuun tapahtumia

Maaliskuu oli juoksukauden aloitus ja yhteislenkit aloitettiin kuun puolessavälissä. Paikalla olivat kaikki kynnelle kykenevät ja Mikko.

Kalevankierrosjaosto selvitti Pogostan hiihdon: JJ yli 4 tunnissa ja Heiska 5 tunnissa.

Virallinen kokous pidettiin sen verran kaukana, että kokoukseen pääsi vain neljä jäsentä. Kokouskutsu oli kyllä lehdessä, mutta lentoja ei enää saanut varattua, mutta paikalla oli neljä jäsentä, joten kokous oli päätösvaltainen. Kokous pidettiin pitkän kaavan mukaan ja se päättyi 04.00.Toivottavasti Jaska, Mikko, Jussi ja Heiska tekivät hyviä päätöksiä.

  Päätöksistä mainittakoon:

 • yhteislenkit sunnuntaisin
 • avoin mieli uusille lajeille (esim. Darts)
 • toimitsijoiksi valittiin, ne jotka olivat juoksemassa edellisen kerran Kaukolassa ja vastaavasti edelliset toimitsijat voivat halutessaan juosta koko kierroksen.
 • Mara lupautui pitämään yltäkylläiset grillilbailut triathlonkisan jälkeen ( ei opm)

NoCanDon Helmikuun tapahtumia

Helmikuu aloitettiin toimittamalla Harri Merralle arvoisensa huomionosoitus eli NoCanDon juoksijafiguuri. Monen ammattilaisen työstämä haponkestävästä teräksestä laseroitu teräskappale, joka istutettiin tammijalustaan sai arvoisansa huomion.

Kovien pakkasten aikaan hiihtojaosto kävi kuitenkin testaamassa suksia, sillä kovat koitokset olivat vasta edessä: Heiska, Karppa ja Pena osallistuivat menestyksellisesti Finlandiaan ja siinä jäi taakse mm. maailmanmestari vuodelta 1976.

NoCanDon tammikuun tapahtumia

Tammikuun virallisessa vuosikokouksessa suunniteltiin seuraavan vuoden toimintaa ja valittiin klubille mara ja varamara. Kaikki jäsenet olivat paikalla, joten edellytykset hyville päätöksille olivat olemassa. Ja niitähän tehtiin:

 • Harri Merran huomioiminen 2.2.1999. Mahdollisimman moni osallistuu sekä lenkille että illanviettoon. Jalan katkeaminen vapauttaa ensiksimainitusta.
 • Kaukolan kierroksen järjestäminen 25.4.1999
 • Osallistuminen Tukholman maratonille. Paras ulkomainen maraton sijoitettiin kilpailukalenteriin ja matkanjärjestelyt delegoitiin FM Toursille.
 • Osallistuminen Suvi-illan maratonille. Viime vuoden jänis-projekti (kaksi maratonia viikossa) pisti jalat sen verran jumiin, että NoCanDo käyttää optioitaan puolikkaan jäniksinä.
 • Henkilövalinnat tehtiin yksimielisesti ilman äänestyksiä. Jaakko Leinonen ottaa maran hommat vastuulleen ja varamarana säestää Juhani Sjöman. Forssan lehden tarjoaman kuohujuoman kera marat vaihtoivat hommiaan. JJ jatkaa kuitenkin rahastonhoitajana ja huolehtii www-sivuista. Lehdistöpäälliköksi valittiin Jussi Kärki. Enteellisesti Jussilla olikin runsaasti liitteitä mukana jo alkuillasta.

Ilta jatkui sen jälkeen Rosson aterioiden ääressä. Mitä sen jälkeen tapahtui? Tämä tarina ei kerro.

1998

NoCanDon Joulukuun tapahtumat

Joulukuu oli NoCanDolle hieman synkkä kuukausi: harjoitusolot olivat säistä johtuen heikot eikä vammoiltakaan vältytty. Karppa oli loppukuun liikuntakiellossa, mistä johtuen myös Heiskan hiihdot ovat lapsenkengissä. Vakavin vamma sattui Mikolle, joka katkaisi koipensa juuri ennen joulua. Hädässä ystävä tunnetaan ja Kimmo hoiteli Mikon nopeasti sairaalaan. Koipi on nyt naulattu ja paranee hyvää vauhtia. Paranemista edesauttaa klubilaisten huolenpito Mikon vapaa-ajan ongelmista ja näiden ongelmien ratkaiseminen kirjojen, videoiden ja jopa surffailun avulla.

Vuoden viimeinen "virallinen" kokoontuminen oli JJ:n luona. Illan mittaan spekuloitiin ensi vuoden henkilövalintoja ja muotoiltiin kilpailukalenteria.

 NoCanDon marakuun tapahtumat

NoCanDo pitää laivaseminaarin. Seminaari on maksuton kaikille NoCanDon jäsenille. Ohjelma lyödään lukkoon risteilyn aikana. Alustajia on ilmoittautunut jo useita.

Jaskan jäätyä valmistelemaan Lapin leiriään jäi kokouksen virallinen anti hieman vajavaiseksi koska seminaaritiloja ei saatu omaan käyttöön. Positiivisia kokemuksia kerättiin kuitenkin runsaasti.

NoCanDon lokakuun tapahtumat

Lokakuussa kokoonnuttiin perinteisen Cooperin testin merkeissä ja paikalla oli 80% nocandoista. Vammojen ja flunssan vuoksi Jaska ja Mikko jättivät testin juoksematta. Juoksematta jääneet jäsenet suorittavat testin viikon kuluttua. Sää oli kolea ja tuulinen, mutta JJ ja Pena sinnittelivät yli 3100 metrin tuloksen. Lähes samoihin iskivät Heiska ja Kimmo. Savo ja Kärki ottivat hieman rauhallisemmin. Juoksua muisteltiin vielä koulun saunalla.

Kimmo hoiteli paitatilauksen ja nyt nocandoilla on vihreät paidat kaulusbrodeerauksella varustettuna.

Ilta jatkui hiukopalalla kylällä suomalaisen rhythm'n bluesin tahdissa. Sitkeyttä osoittaen Mikko ja Kari juoksivat Cooperin viikkoa myöhemmin. Mikkoa sinnitteli koleissa oloissa tuloksen 3150, joten haastetta riittää. Kari ja Kimmo (toistamiseen rääkkäämässä itseään) jäivät niukasti alle 3000 m (2980).

Messumatkailijamme ja tuleva huoltopäällikkö Leinonen juoksi vielä lokakuun viimeisenä viikonloppuna tuloksen 2380, joten peruskestävyys ja sitkeys on tulevasta polvileikkauksesta huolimatta kunnossa.

Juoksutapahtumista mainittakoon Heiskan ja Karpan osallistuminen Lasikylän hölkkään, jossa NoCanDo oli loistavasti edustettuna kuntosarjan kärkipaikoilla. Samoilla tuloksilla olisi tullut myös kilpasarjan voitto. Muut NoCanDot puurtavat peruskuntokauttaan punttisalilla ja Circuitissa. Muita harrastuksen alaisia lajeja ovat uinti, sähly, koripallo, lentopallo, sulkapallo, squash, ...

Urheilu on mukavaa puuhaa ja kotiasiat ovat kunnossa!

NoCanDon syyskuun tapahtumat

Syyskuun kokous järjestettiin sateettomana perjantaina ja kokoontumispaikkana oli Savon Tommin kuvankaunis mökki Humppilassa. Paikalle saapuivat Mikaa, Jaskaa (molemmat töissä) sekä Sököä lukuun ottamatta kaikki jäsenet. Klubin uusia perinteitä noudattaen JJ, Kimmo ja Heiska verryttelivät paikalle juosten, joten matkaa kertyi puolikkaan verran. Sama kolmikko osallistuu myös Maisemamaratonin puolikkaalle, josta kommentoidaan ko. tilaisuuden jälkeen.

Kokousjärjestelyt olivat loistavat: sää, sauna ja tarjottavat suosivat. Samalla vietettiin myös Jussin ja Tommin syntymäpäiviä. Tutuksi tulleen Mamban biisin mukaan seurue siirtyi "lauantaiaamuna ravintolaan", jossa nautittiin virvoitusjuomia henkevässä seurassa.

Edellämainitusta Maisemaratonia voisi kuvata yhdellä lauseella: "NoCanDo suosittelee!". Maisemat olivat nimen mukaisesti katsomisen arvoisia, kun reitti kulki jokilaaksoa mukaillen Punkalaitumelta Huittisiin. Reitti oli tasainen eikä korkeuseroja juuri ollut. Sää suosi tänä vuonna kisapäivää ja sen lisäksi tuuli oli sivumyötäinen ja juoksuasuna voi käyttää tälle kesälle poikkeuksellisesti shortseja ja lyhythihaista paitaa. Huolto toimi hyvin ja maalin tullessa oli tarjolla monenlaista virvoketta: mm kolme tyttöä riensi halaamaan heti kun maaliviiva oli ylitetty. Tänä vuonna ilosta olivat osallisena jäsenet; JJ , Heiska ja Karppa. Heiska juoksi ennätysajakseen 1.38. (Vaikka kävelytestin perusteella Heiska on ylipainoinen ja keskitasoa heikommassa kunnossa!!!)

Suunnistusjaosto on kokoontunut kesän aikana iltarasteille useita kertoja ja varovaisesti on jopa ehdotettu NoCanDon sisäistä suunnistuskisaa. Iltarastien päättyessä myös suunnistusjaosto lopettaa lajiharjoittelun.

NoCanDon elokuun tapahtumat

Heinäkuun kokous ajoittui poikkeuksellisesti elokuun puolelle, jolloin on vuorossa perinteinen NoCanDo Triathlon. Tähän lajiin on panostettu, sillä puolet jäsenistä on hankkinut uuden pyörän pelkästään tätä kisaa varten.

NoCanDon kesäkuun tapahtumat

Kesäkuu oli maratontäyteistä aikaa: klubin kaikki jäsenet osallistuivat Tukholmaan ja kuusi klubilaista sen jälkeen myös Suvi-iltaan. Ennen Tukholman maratonia klubi satsasi myös henkiseen valmennukseen: jääkiekkovalmentaja Timo Sutinen opasti ensin golfin saloihin ja sen jälkeen piti lyhyen esitelmän henkisen valmentautumisesta ja sen tärkeydestä. Sutinen kertoi kokeilleensa menetelmiensä sopivuutta maratonjuoksuun aikaisemminkin - viime vuonna Jaakko juoksi Tukholman maratonin soveltaen "Sulut auki -teoriaa" ja tänä vuonna oli vielä kehittyneempi "Mmmmäää Nnnnautin" -tekniikka, joka toimi loistavasti. Klubi kiittää Sutista ja toivottaa onnea tulevalle kiekkokaudelle.

Kesäkuun virallisessa kokouksessa hyväksyttiin uusiksi jäseniksi Kari Caven ja Pasi Heino. Forssan Isännöinti ja Kiinteistönvälitys tarjosi loistavat puitteet huvilallaan Liesjärven rannalla. Ilma oli loistava ja järvi alkoi rannasta asti. "Oi niitä aikoja", valitettavasti.

NoCanDon Toukokuun tapahtumat

Toukokuun viimeisenä keskiviikkona pidetyssä kuukausikokouksessa oli vieraana Harri "Suvi-ilta" Merta. Tässä hengenluontitilaisuudessa vahvistettiin "NoCanDojänisten" aikataulut ja matkajaot. Neuvoteltiin myös kulukorvauksista ja asusteista.

NoCanDon Huhtikuun tapahtumat

Kiirastorstaita vietettiin nimensä mukaisesti hieman kärsien ja kaikki klubin jäsenet, joilla ei ollut työkiireitä ja terveydentila oli reilassa viettivät osan torstaista pitkällä lenkillä. Juoksureitti oli perinteinen Kaukjärven lenkki lisättynä parilla bonuskierroksella, jolla matkaa saatiin 20-26 km. Ilma oli loistava ja matka taittui rattoisasti. Eve huolehti huollosta ja kuvauspuolesta.


Ilma ja ilmeet aurinkoisia, sillä lenkki on vasta edessä. Huomatkaa Jaskan Tanskassa trimmatut sääret!

NoCanDon maaliskuun tapahtumia

Maaliskuun kokous pidettiin ammattioppilaitoksen edustussaunassa. Vaikka työkiireiden vuoksi paikalla oli vain puolet NoCanDon jäsenistä, tehtiin kokouksessa tärkeitä päätöksiä. Kaukolan kierros päätettiin jättää järjestämättä ja satsata ja panostaa valmiisiin maratonprojekteihin:

 • Mesikämmenmaratonille päätettiin lähteä tsemppaamaan osallistuvia jäseniä; ainakin JJ ja Mika juoksevat koko maratonin
 • Tukholman 20. juhlamaratonille on varattu matkat ja osallistujia on koko klubillinen
 • Suvi-illan maratonin yhteyteen puuhataan "Suvi-illan jänikset" -projektia, jossa NoCandolla on käpälät vahvasti pelissä.

 


NoCanDon helmikuun tapahtumia

Helmikuun kokous pidettiin jälleen muuttotalkoiden merkeissä ja muutoista alkaakin tulla hyvä kakkoslaji kestävyyslajien jälkeen. JJ muutti Kuustoon (missä NoCandolla alkaa olla hyvä edustus) ja Kimmo, Mikko, Mika ja Jussi siirsivät irtaimiston liitteineen nopeasti ja tehokkaasti uuteen paikkaan. Urakan jälkeen oli vuorossa stereomusiikkia (erityisesti Fool's Gardenia), saunomista ja klubin kotisivuja viriteltiin uuteen järjestykseen. Mainittakoon, että urakan jälkeen talkoolaiset harrastivat lajiharjoittelua eli kävivätten lenkillä.

 


NoCanDon tammikuun tapahtumia

Tammikuussa järjestettiin virallinen vuosikokous kuukauden viimeisenä perjantaina virallisessa kokouspaikassa eli Keilahallilla. Kokouksessa valittiin klubille mara ja varamara. Mara ja varamara luovuttivat vastuut JJ:lle ja Mikalle ja tilaisuutta juhlistettiin Kesportin luovuttamilla japanintuliaisilla.

Harjoittelussa on meneillään talvinen peruskuntokausi ja talven laturetkiin valmistautuminen.

1997

 

NoCanDon joulukuun tapahtumia

Vuodenvaihdetta juhlistettiin muistotilaisuudessa, joka järjestettiin uudenvuodenaattona Viihdeuimala VesiHelmessä. Paikalle saapui viisi viriiliä jäsentä aamu-uintitempaukseen ja kilometrejä karttui. Uinnin, kylmävesialtaan ja saunan jälkeen Sjöman tarjoili tasavuosien kunniaksi maukkaat viinerikahvit.

Jäsen Penttilän hiihtoharrastuksesta kuuluu hieman ristiriitaisia tietoja. Kaksi mummoa kertoi ohittaneensa Mikan Paavolan radalla vaikka molemmilla oli eväskori mukana ja toisaalta Mika itse kertoi ohittaneensa Lankin Jukan kaksi kertaa saman kierroksen aikana...

Marko Vaittinen valittiin virallisesti NoCanDon kummiurheilijaksi ja NoCanDon juoksutossujen lahjoittaminen sai myönteistä julkisuutta Forssan Salaman julkaisussa.

Pienimuotoiset yhteislenkit ja hiihtoharjoittelu jatkuvat sään salliessa normaaliin tapaan. "Porukalla mennään ja yhdessä tehdään" säilyy kerhon teemana myös vuodenvaihteen yli.

NoCanDon marraskuun tapahtumia

Lokakuun kokous pidettiin pikkujoulun yhteydessä perinteisesti Keilahallin saunalla. Paikalla oli koko klubi, tosin jäsen Kärki oli iltavuorossa, mutta kävi kuitenkin merihenkisenä ihmisenä tsemppaamassa muita. Ilta sujui rattoisasti kuten odottaa sopi ja kokousta jatkettiin pizzan ääressä. Uusia visioita tulevaa toimintaa varten laadittiin useita: JJ:n koekäytössä ollut digitaalikamera kirvoitti mieliä todella korkealentoisiin ajatuksiin. Niihin palataan myöhemmin....

Jaostot toimivat ahkerasti: Hiihtojaosto on jo tutustunut tämän talven lumiin Lapin retkillään. Uintijaosto kokoontuu Vesihelmessä 1-3 kertaa viikossa äärimmäisen epäinhimillisiin aikoihin. Sähly- koripallo- ja squashjaostot harjoittelevat vastaavasti kuvioitaan, heittojaan ja lyöntejään.

NoCanDon lokakuun tapahtumat

Peruskuntokausi alkaa olla pahimmillaan. Kuntoilutavoitteet ovat vasta seuraavan vuoden puolella ja nyt on puurtamisen aika. Hiihtoon panostavat nocandolaiset ovat aloittaneet jo lajinomaisen harjoittelun sauvarinteillä ja varamara tahkoaa Vesihelmessä aamuin illoin. Punttisalivuoro on käytössä ammattioppilaitoksen tiloissa viikonloppuna, joten harjoittelu on monipuolista.

Cooperin testi sujui odotetusti maran johdolla. Tulokset on julistettu salaisiksi, mutta kaikki jaksoivat juosta koko matkan eli 12 minuutin ajan. Paikalla olivat saapumisjärjestyksessä Jaska, Mikko, Jari, Jussi ja Tommi. Cooper todettiin rankaksi testiksi. Lopussa kisailtiin 100:n pikamatkalla ja huomattiin, että JJ sopisi paremmin pikamatkoille kuin kestävyyslajeihin: nopeutta on.

NoCanDon syyskuun tapahtumat

Syyskuun suunniteltu kokoontuminen päätettiin monien yhteensattumien vuoksi peruuttaa. Sen sijaan lähdettiin katsomaan Suomi-Unkari jalkapallomaaottelua. Seuran kansainvälisyyttä pidettiin yllä Lidingöloppetissa.

Jäsenten kuulumisia näkymisiä.

Varamara piti muutaman päivän tauon harjoittelussa jalkaleikkauksen vuoksi eikä päässyt JJ:n muuttotalkoisiin. Penttilä kruisaili kotimaassa ja muisti kiitettävästi klubia korteilla. Leinosen Jaskan hoikentunut olemus kertoo määrätietoisesta harjoittelusta kohti Lontoon maratonia ja ajokoirakuntoa. Punainen lenkkipuku on nähty toistuvasti kiertämässä Kaukjärveä. Sjöman (SoeKoe) satsaa ja panostaa ensi talvena hiihtoon ja on aloittanut massakauden Kartanonpellon kuntosalilla. Kärjen vauhtia on mahdoton seurata, miestä ei näy aamulenkeillä, mutta FunRunTeam on yrittänyt värvätä Littiä riveihinsä. Seura tarkkailee tilannetta.. Savon kohdalta huomattava, että maratonin suorittamiseen on 13 kuukautta aikaa... JJ sai Kalevan Kierroksen kunnialla suoritettua. Vuorossa ovat sauvarinteet ja suoharjoitukset.

Lidingö-Loppet 4-5.10.1997

Klubin jäsenistä Pentin veljekset ja Otto-poika eli Jussi, Mikko ja Jaska kävivät kokemassa maailman suurimman juoksujuhlan atmösfäärin. Mainittakoon, että matkalla Fun Run Teamin tallipäällikkö kutsui NoCanDon maastopyörävaellukselle Eerikkilään. Urheilullisella puolella Jussi osallistui Lidingön viestiin huru-ukkojen joukkueessa. Mieleenpainuvin oli viestinvaihto nuorten euroopanmestari ja SE-mies Ari Paunosen kanssa. Sunnuntaina Jaska ja Mikko juoksivat kolmekymppisen. Matka taittui mahtavasti ja etenkin Jaskalla lisääntyneet harjoituskilometrit kantoivat hedelmää. Sunnuntai-iltapäivän kruunasi olut Dramatenin kulttuurikahvilassa. Va fint!

Suomi-Unkari jalkapallomaaottelu

Kokoontuminen alkoi kevyellä juoksulenkillä Maralta Norrille ja takaisin. Saunomisen ja keskittymisen jälkeen oltiin valmiit kohtaamaan Unkari. Varamara hoiteli verkkoyhteyksillään liput ja muilla suhteillaan pikkubussin. Matkaan varattiin sadevarusteita, lämmikkeitä ja korillinen kannustusjuomaa.

Fiilis oli mahtava jo Stadionin portilla. Vesisateesta huolimatta paikalle pakkautui 31 671 fania. Sumialan tehdessä johtomaalin 61. minuutilla tunnelma oli katossa. Vaikka urheilu onkin leikkiä ei mikään tuntunut niin vakavalta kun Unkari teki tasoituksen kolmen oman pelaajan kautta yliajalla. Tunnelma valui katosta alimpaan viemäriin. Vaikka kuuluttaja lohdutteli, ettei Ruotsikaan päässyt jatkoon, ei se auttanut.

Paluumatkalla yritettiin pettymystä purkaa epävireisellä laululla ja höpinällä. Laulukirjan tarpeellisuus huomattiin, sillä monet laulut menivät ensimmäisten riimien jälkeen hymttäntyyksi. Puoliltaöin saavuimme Forssaan ja kukin jatkoi kotiinsa - voitonjuhliin ei ollut aihetta.

NoCanDO - Extreme

NoCanDon eXtreme Run vietiin läpi loistavissa olosuhteissa, ilma oli lämmin ja aurinkoinen ja Suujärven vesi oli kirkasta ja lämmintä kuten luvattiin. Osallistujia tähän ensimmäiseen kisaan tuli hieman odotettua vähemmän, sillä miestensarjaan osallistui 17 ja naistensarjaan viisi kuntoilijaa. Tämän verran löytyi liikunnan ystäviä, jotka uskalsivat ottaa eXtreme -kisaan osaa. Osallistujilta reitti sai kiitosta. Alkumatka oli hieman odotettua helpompaa mutta puolenvälin jälkeen alettiin ottaa henkilöistä mittaa.

Ratamestarin ennustus osui nappiin, sillä voittoajaksi ennakoitiin 20 minuutin alitusta ja Aaltosen Klaus alitti rajan kolmella sekunnilla.

Juoksun tulokset

Miehet 1) Klaus Aaltonen 19,57 2) Paavo Vesterinen 20,03 3) Vesa Vesterinen 21,32 4) Jari Lintukangas 21,58 5) Markku Andersson 22,33 6) Antti Laaksonen 22,48 7) Aarne aaltonen 22,58 8) Mirko Harjula 23,06 9) Jaakko Juhala 23,06 10) Jani Linnamaa 23,33 11) Tarmo Pietilä 24,30 12) Pasi Heino 24,44 13) Lauri Pohjakallio 25,30 14) Matti Repo 25,26 15) Esko Kopakka 25,59 16) Reijo Moilanen 27,39 17) Jouko Lehtonen 27,39 Naiset 1) Anneli Kolehmainen 23,46 2) Johanna Aaltonen 24,23 3) Aino Lahti 27,40 4) Sirpa Luukkola 29,23 5) Eve Lilja 30,11

eXtremekisan lähtö

NoCanDO kiittää kisan toimitsijoita ja palkintoja luovuttaneita yrityksiä: Kesport Intersportia, Markun Pakaria ja Forssan Isännöinti ja Kiinteistönvälitys sekä Forssan Lehden urheiluosastoa hyvästä urheilu-uutisesta, jossa on aineksia vuoden urheilukuvaksi. NoCanDo ainakin äänestää sitä vuoden parhaaksi kuvaksi!

Nocando Tukholmassa

----------------------------------------------

NoCanDon Kahdeksasta jäsenestä seitsemän osallistui Tukholman maratonille! Tunnelma oli hyvä loistava. Aina löytyi joku joka pisti porukan naurammaan. Tulokset eivät olleet ennätysluokkaa, mutta luotettavan tietolähteen mukaan helteen vuoksi lopputuloksesta voisi vähentää noin puoli tuntia. Tämän korjauksen jälkeen tuloksetkin ovat jo vertailukelpoisia.

Sää oli helteinen, joka sai reitin varrelle noin satatuhatta vähäpukeista katsojaa. Törmäilyjä sattui yllattävän vahän, vaikka koko ajan piti vilkuilla sivuilleen. Yleisö oli hengessä mukana ja tsemppasi eteenpäin. Joukossa oli yllättävän paljon suomalaisia ja kannustus sen mukaista. Suomalaisia juoksijoita oli mukana ilmeisesti jopa parituhatta.

Ensi vuonna treenataan itsemme ajokoirakuntoon ja kokeillaan uudestaan

Nocandon tulokset (ilman hellekorjausta)

1650	Mika "billycarson" Penttilä 		(3.37.14)
1680	Jari "malto" Junttila			(3.37.53)
1842	Mikko "En oo koskaan juonu maltoa" Lija	(3.45.35)
2307	Juhani "Onks kaikki okei?" Sjöman	(3.46.35)
2488	Pekka "Burana" Pura			(3.49.24)
3639	Kimmo "Valentin" Aalto			(4.04.35)
5998	Juhani "litti" Kärki			(4.42.37)
6764	Jaakko "Summer in the City" Leinonen	(4.59.50)
Ulkomaisista maratoneista Nocando suosittelee Tukholmaa

Nocando Triathlon

----------------------------------------------

Perinteinen triathlonin kutsukisa lanseerattiin nyt NoCanDon sisäiseksi triathlonkisaksi. Tähän järjestyksessään kolmanteen kisaan osallistui kuusi NoCanDo jäsentä ja villiä korttia käytti hyväkseen Liesniemen Tommi, joka voitti ammattilaissarjan selkeällä erolla, vaikka antoikin juoksuosuudella tasoitusta harhailemalla Ojalanmäessä. Reittiennätys parani parilla minuutilla ja kaikkien osallistujien tulokset olivat myös parempia aikaisempiin tuloksiin verrattuna. Harjoittelu on siis tuottanut konkreettisia tuloksia!!

Sää oli lähes helteinen eikä tällä kertaa tarvinnut hakata jäähän uintireittiä (400m) varten . Pyöräilyä (27km)haittasi jatkuva vastatuuli, vai johtuiko tuo pelkästä ajoviimasta. 7 km:n juoksuosuus oli kuumaa puuhaa ja siinä muotoutui lopullinen järjestys.

Nocando Triathlonin tulokset

1) Tommi Liesniemi 1:19:25 6:27 41:43 31:15 2) Mika Penttilä 1:21:55 8:10 44:53 28:52 3) Jari Junttila 1:24:35 7:30 45:45 31:20 4) Kimmo Aalto 1:28:45 8:35 48:10 32:00 5) Juhani Sjöman 1:34:07 8:40 52:17 33:10 6) Jaakko Leinonen 1:34:33 8:20 49:53 36:20 7) Jussi Kärki 1:38:45 8:57 55:08 34:40 Mika sai toisen kiinnityksen ikuisesti kiertävään kiertopalkintoon ja JJ jatkaa ikuisena kakkosena.

NoCanDo kiittää kisan pääsponsoria: Forssan Isännöintiä ja Kiinteistönvälitystä sekä toimitsijoita ja turvaveneen soutajia.

Kaukolan Kierros

------------------------------------------------------------------

Kaukolan Kierros 27.4 - Tulokset

Kaukolan kierros juostiin keväisessä ilmassa ja osallistujia oli yhteensä 46 kpl. Pitkälle matkalle osallistui 23 juoksijaa ja lyhyemmälle saman verran juoksijoita. Nopeimmin kierroksen kiersi Marko Vaittinen, joka taivalsi reitin alle 2 tunnin. Tiukan vastuksen antoivat Arto Järvinen ja Eino Kulmala. Naisten sarjan voittaja piti 3 tunnin alitusta pilkkanaan ajallaan 2.46,02

Pikamatkan nopein oli ylivoimaisesti Loimaan Leiskun Jukka Peltomaa. Naisten pikamatkan voittaja oli Sari Koskinen, joka oli sarjassaan aivan omaa luokkaansa.

Arvontapalkintoja runsaasti ja niitä riitti n. joka kolmannella osallistujalle.

Järjestelyt sujuivat osanottajien mukaan mainiosti. Ilmassa oli lupausten mukaan kevään tuntua ja pitkään jatkuneet tuulet olivat rauhoittuneet kierroksen ajaksi.

Tulokset

Miehet 33 km


1) 	Marko Vaittinen, Forssan Salama		1.58,40
2) 	Arto Järvinen, Pakilan Visa		2.01,00
3) 	Eino Kulmala, Joken Talli HML		2.01,44
4) 	Tuomo Halonen, Forssan Salama		2.12,59
5) 	Osmo Korhonen, Jokioisten Koetus	2.24,29
6) 	Jouko Hangas, Kosken Kaiku		2.25,32
7) 	Kauko Leskinen, Forssan Alku		2.27,05
8) 	Juhani Sjöman, NoCanDo			2.37,24
9) 	Kimmo Aalto, NoCanDo			2.38,18
10) 	Moisio Antti-Pekka, Tammelan Ryske	2.50,58
11) 	Leif Söderlund, Forssa			2.57,59
12) 	Jouko Ranta, Forssa			3.03,21
13) 	Pasi Heino, Forssa			3.09,19
14) 	Jussi Kärki, NoCando			3.11.05
15) 	Jaakko Leinonen, NoCanDo		3.31,12

Naiset 33 km

1) 	Anneli Kolehmainen, Forssan Salama	2.46,02
2) 	Marketta Ranta, Forssa			2.51,12
3) 	Raili Mero, Forssan Salama		3.09,29
4) 	Marja-Leena Klemelä, Forssa		3.11.05
5) 	Eve Lilja, Forssa			3.11.05
6) 	Aino Lahti, Forssa			3.19,00
7) 	Eija Haonperä, Forssa			3.36,47
8) 	Riitta Vihreäsaari, Tammelan Ryske	3.36,47


Miehet 10 km

1) 	Jukka Peltomaa, Loimaan Leisku		35,21
2) 	Marko Enberg, Ahveniston Vesipedot	41,03
3) 	Jussi Marttila, Ahveniston Vesipedot	42,03
4) 	Markku Andersson, Loimaa		42,50
5) 	Pertti Mörsky, Loimaan Jankko		43,38
6) 	Pekka Holopainen, Forssan salama	43,59
7) 	Antti Ali-Laurila, HämSu		44,36
8) 	Antti Laaksonen, Tammelan Ryske		46,41
9) 	Jarmo Syrjälä, Porras			46,59
10) 	Raimo Kettunen, Porras			46,59
11) 	Jussi Riippi, Forssa			47,46
12) 	Vilho Näräkkä, Humppilan Yri		47,51
13) 	Matti Leino, Forssa			48,15
14) 	Matti Repo, Forssa			50,08
15) 	Raimo nurmijoki, Tammelan Ryske		51,27
16) 	Tarmo Pietilä, Tammelan Ryske		51,27
17) 	Eero Arasalo, Lempäälä			51,27
18) 	Kalevi Rantala, Forssan Alku		58,02
19) 	Ari Huuskonen, Koski TL	


Naiset 10 km

1) 	Sari Koskinen, Forssan Salama		38,49
2) 	Helena Santamäki, Ypäjä			47,46
3) 	Pälvi Ranta, Turku			50,56
4) 	Anita Lehtinen, Koski TL	


NoCanDo kiittää kaikkia osallistujia ja järjestelyyn osallistuneita sekä tapahtuman yhteistyökumppaneita!!
Kesport InterSport- Forssan Isännöinti ja Kiinteistönvälitys Oy- Forssan Lehti - Markun Pakari