Ajankohtaista 2015

Nocandot Medocissa – syyskuu 2015

Nocandot – kesäkuu

Perinteinen musiikkilava oli jälleen iskussa. Karpan live-bändi innosti juoksijoita ja nocandoja oli kannustamassa kädet kipeinä.

Nocandot – toukokuu 2015

Kaukjärven Kierros on edelleen sään suosiossa. Aurinkoisessa kevätsäässä 178 ennätysmäärä juoksijoita kiersi Kaukjärveä.

Tulospalvelu oli pykälää parempi sillä tulokset olivat reealiajassa mutta tilanteen eteneminen näkyi projektrin avulla ravintolan seinän kokoisena.

Åbergin Timo on tehnyt hienot monikamera/helikopteriajot ja videot ovat esim. Kaukjärjven sivuilla.

Nocandot – huhtikuu 2015

Salomon Trail Runin viikonloppuun osui taas hyvä keli . Tapahtuma houkutteli paikalla 135 osallistujaa. Järjestelyissä harpattiin melkoinen loikka parempan suuntaan, kun ajanotto siirtyi reaaliailaan ja osallistujille tarjottiin kahvilapalvelut. Kahvilan monitorista sai katsella tuloslistan valmistumista.

Pyöräilyjaosto lähti kauden avaukseen Mallorcalle. Kimmo, Heiska ja Sami6 ajelivat hieman vajaat tuhat kilometriä viikon aikana. Samin Orbean runko otti matkan aikana itseensä ja hiilikuituiseen runkoon tuli halkeama.

Perinteinen pitkäperjantain kärsimyslenkki keräsi ennätysosanoton. Peräti 11 nocandoa kiusasi itseään vaihtelevilla matkoilla. Ensimmäinen ryhmä lähti hieman aikaisemmin liikenteeseen ja Lempään lenkillä (23 km) aikaa kului reilut pari tuntia. Kimmo huolehti vauhdinpidosta eikä yli 6 minuutin aikatavoitteeseen päästy missään kohdassa – aina mentiin lujempaa. Matkassa mukana SamiS, MikaP, Antti ja JJ. Toinen ryhmittymä kierteli Forssan – Kalsun maastoja ja matkaa kertyi viisitoista kilometriä. Tähän matkaan osallistuivat Mara Samik, varamara Sökö, Tero ja Petsku. MikaT tuli paikalle Jokioisilta ja MikkoJ suorinta tietä Tammelasta. Sami6 teki 70 km kärsimyslenkkinsä maastopyörällä. Iltaan osallistuivat myös Heiska ja MikkoL. Lenkin jälkeen tutkittiin reitit, nopeudet ja sykkeet erilaisten urheilulaitteiden ja sovellusten avulla.

Saunan lämmettyä päästiin itse asiaan eli saunomaan ja syömään. Illan sponsorina toimi Kimmo ja tulevia tasavuosia juhlittiin jo hieman etukäteen.

Forssan klubin biljardipöytä todettiin kaltevaksi ja hankalaksi peliksi. Ykkösjoukkue voitti ottelun niukasti. (Kannattaa varmaan lototakin tuolla tuurilla).

Salomon Trail Run Tammela 19.4. järjestelyt

Nocandot – maaliskuu 2015

Kevät on jälleen aikaisessa ja talvilajeista siirrytään vähitellen kesäisimpiin. Kauden tavoitteet alkavat häilyä ajatuksissa ja niinpä lenkkeily rauhoittaa. Yhteislenkit aloitettiin vuosikokousen jälkeen ja niillä on ollut osallistujia säännöllisesti. Parhaimmillaan viisi nocandoa maraston johdolla.

Juhlapuistojuoksuun osallistui useita nocandoja! Tulokset olivat kylmässä ja tuulisessa kelissä kerrrassaan mainioita. Kahden kierroksen kiertäjät (Benkku AnttiA ja SamiS) selvittivät urakan alle 5 minuutin vauhdissa. Tasku kiersi kaksi kierrosta vaikka oli hiihtänyt edellispäivän 60 km hiihtokisan. JJ kipitti varovasti yhden kierroksen.

Marasto laati kunnianhimoisen ja sopivan tavoitteellisen ohjelman:

 Vuosiohjelma 2015

Tammikuu 2015

31.1.2015 – Vuosikokous – Pidettiin sokkona Maran päätöksellä eli Passi ja Hammasharja periaatteella. Kohteeksi valikoitui Picknick risteily Turku-Maarianhamina-Turku. Jatkot vietettiin Scandicin saunassa ja poreissa sekä Statuksessa.

Helmikuu 2015

8.3.2015 – Maraston kokous

Maaliskuu 2015

Alkuperäinen suunnitelma oli FPS:n jatkopelit, mutta hetki sitten tulleen tiedon perusteella pelit päättyivät tältä kaudelta… L …korvaa ohjelmanumero ilmoitetaan lähiaikoina.

Huhtikuu 2015

 • Perjantaina 3.4.2015 – Pääsiäisen kärsimyslenkki
  • Reitti vaihtoehdot ja purku paikka vielä avoimena…
 • Sunnuntaina 19.4.2015 – Salomon Trail Run – Saaren kansanpuisto
  • Kaikki mukaan talkoisiin!

Toukokuu 2015

 • Sunnuntaina 3.5.2015 – Kaukjärven Kierros (+Canicross)– Tammelan Urheilustadion
  • o    Kaikki mukaan talkoisiin!

Kesäkuu 2015

 • Lauantaina 13.6.2015 – Suvi-ilta – Forssa & Tammela
  • Viime vuonna naftaliinista henkiin herätetty Tammelan suoran päädyn viihdytyspiste pystytetään myös tänä vuonna!
  • Luvassa on (toivottavasti) taas Live musiikkia, makkaran paistoa ja jäätävää kannustusta!

Heinäkuu 2015

 • Lauantaina 4.7.2015 –Laitesukellusta– Ruostejärvi

Elokuu 2015

 • Lauantaina 8.8.2015 – Pre Medoc – Lähiseudulla
  • Tarkempi paikka ja ohjelma ilmoitetaan lähempänä…

Syyskuu 2015

 • Lauantaina 12.9.2015 – Le Marathon Du Medoc – Ranska
  • Maran päätöksellä Medoc valittiin vuoden 2015 yhteismaratonmatkaksi.
  • Matkalle on lähdössä massiivinen joukko eli 11 klubilaista, joten tässä taitaa tulla samalla lähivuosien osallistuja ennätys! J
  • Loputkin empijät vielä mukaan, kunhan ilmoittavat asiasta heti maanantai aamuna!
  • Tarkemmista matkajärjestelyistä kuten myös klubin tuesta tiedotetaan lähipäivinä.
  • http://www.marathondumedoc.com/

Lokakuu 2015

 • Lauantaina 10.10.2015 – Vaellus – Hämeen läänissä
  • Samalla pidetään Medocin tapahtuman purkutilaisuus

Marraskuu 2015

 • Lauantaina 3.11.2015 – (Palo)miesten kuntotesti –Paikka avoin
  • Kauden päätös tapahtuma jossa mitataan mihin kuntoon itse kukin on vuoden aikana päässyt! J

Joulukuu 2015

 • Perjantaina 18.12.2015 – Maran joulukahvit – Forssa
 • Lisäksi perinteinen joululenkki…

 Tammikuu 2016

 • Lauantaina 30.1.2016 – Vuosikokous – Passi ja Hammasharja periaatteella
  • Kannattaa varautua yön yli reissuun… J

Lokakuu 2016

 • Sunnuntaina 16.10. tai 23.10.2016 –Rock’n’Roll Maratona de Lisboa – Lissabon, Portugal
 • Vuoden 2016 päämatka on valittu hyvissä ajoin, joten tähän yhteismaratoniin on nyt jokaisella aikaa valmistautua yli 1½ vuotta, joten ei muuta kuin loma-anomuksia täyttämään! J
 • http://www.running-portugal.com/lisbon/marathon/en/marathon.html

Tapahtumakalenteria päivitellään tarpeen mukaan ja pyöräily- sekä hiihtojaoston täydennykset ovat tervetulleita.

Muistutuksena jälleen, että Klubimme kiertää Kaukjärveä joka sunnuntaiaamu yhteislähdöllä Aaltoportila (Saarelantien/Kankurintien risteymästä) ja ainakin toistaiseksi lähtö tapahtuu ”vasta” klo 10:00 vuosikokouksen päätöksellä. Ajoneuvojen pysäköinti onnistuu parhaiten Skyttälänkadun puolella tai Kankurintien päässä.

Nocandot – helmikuu 2015

Kausi lähti aktiivisella otteella käyntiin. Kimmo, Juha, Sökö, JJ ja koejäsen Aaltosen Antti lähtivät uutisoidusta myrskystä huolimatta lenkille Syrjänharjulle. Paikoitellen liukasta ja lumista, mutta tästä on hyvä jatkaa.

Toisaalla Talvisillan Mika hiihti vuorokauden ympäriinsä ja kerrytti kilometrejä 251,22. Tasku ylitti itsensä ja 200 kilometrin rajan tuloksedlla 201,82. (Aaltoja). Mika ja Tasku osallistuivat siis Vierumäellä 24h hiihtoon.

Nocandon vuosikokous 2015

Nocandon vuosikokous oli alunperin sokkotapahtuma, johon piti varautua passilla ja hammasharjalla. Tapahtuma osoittautui lopulta picknik-risteilyksi. Sami oli järjestellyt hienon tapahtuman joka vielä huipentui saunailtaan Scandicin poreissa.

Ehkä tästäkin johtuen mara valittiin toiselle kaudelle ilman äänestyksiä, Koskaan aikaisemmin maraa ei ole valittu toiselle peräkkäiselle kaudelle. Varamara kuitenkin vaihtui ja varamarana on seuraavan kauden Sökö.

Muita vuosikokouksen päätöksiä oli jäsenhankinnan aktivoiminen ja vuoden 2015 jäsenehdokkaat ovat Antti Aaltonen, Sami Sulkkko ja Marko Tasanen. Mika talvisilta valittiin viralliseksi jäseneksi huikeiden näyttäjen perusteella. Petri Torkkel jatkaa vielä hangaroundina.

Nocandot ovat harrastaneet kestävyyslajeja Nocando Marathon Clubin nimissä jo vuodesta 1997. Juoksun lisäksi jäsenet harrastavat pyöräilyä, rogainingia, soutua, hiihtoa, seikkailukisoja ja monia muita kestävyyslajeja. Niinpä vuoden tavoiteaika maratonilla ja siihen liittyvät sakkomaksut alkaa olla melko yksipuolinen osa klubin jäsenten lajeista. Kokouksessa päätettiinkin luopuoa sakkomaksuista kokonaan ja jäsenet valitsevat itselleen henkilökohtaisen tavoitteen.

Tapahtumiin osallistuminen ja niiden järjestäminen on kuitenkin näkyvä osa klubin toimintaa. Tänä vuonna tapahtumat ovat:

 • Salomon Trail Run Tammela huhtikuussa
 • Kaukjärven Kierros toukokuun alussa
 • Musiikkilava Suvi-illassa

Syksyllä järjestetään matka ulkomaiseen maratonille ja tänä vuonna maratoniksi on valittu Medocin maraton

Toimintasuunnitelmaa odotellessa…