Ajankohtaista 2016

Nocandot – Kesäkuu 2016

Karppa ei päässyt osallistumaan Suvi-iltaan, koska urakoi bändilavalla koko illan. Maratonin Karppa oli jo juossut ennakkoon Tukholmassa.

Suvi-illassa nocandot osallistuivat monipuolisesti eri matkoille. Heiska 95 km pyöräilyyn, Sami 35 km pyöräilyyn (hopealla samalla ajalla kuin voittaja), Juha kipitti kympin sen minkä akilles antoi myöden, Sami veti verryttelynä vielä puolikkaan, samoin JJ suoriutui jänisjuoksuista tutulla tuloksella 1.45. MikaT, Antti ja Tasku juoksivat koko matkan. Haamurajat jäivät alittamatta: Mikalla haussa on kolmen ja puolen tunnin alitus ja Antilta odotellaan neljän tunnin alitusta.

Bändilavalla ja sen ympäristössä riehuivat MikaP, Kottari, Kimmo ja MIkkoJ.

Säätiedotus lupaili sateista keliä ja pyöräilyn aikana vettä satoi ihan huolella. Sen jälkeen olosuhteet helpottivat ja juoksun alkupuolisko päästiin nauttimaan lähes optimaalisista oloista. Kolmen tunnin kohdalla maratoonarit saivat kylmä vettä niskaansa ja tuulikin viilensi menoa.

Tilaisuus purettiin Maran lukaalin pohjakerroksessa saunoen. Illan eväät tilatiin Bangkog Bufeesta, joka oli harvoja kotiinkuljetusta tarjoavia yrityksiä. Arviot ruuasta ja palvelusta: 9+.

Nocandot – Toukokuu 2016

XIV Kaukjärven Kierros järjestettiin toukokuun puolivälissä. Kisapäivän aamu aukeni hieman sumuisena ja pientä sadetta oli havaittavissa. Pahaksi onneksi sade kiihdytti tahtiaan ja siinä vaiheessa päätettiin kisan toinen kierros jättää juoksematta. Ennakkoilmoittautuneisiin pitkän matkan juoksijoihin otettiin yhteyttä ja peruutus otetiin aika mukavasti vastaan.

Sade alkoi kyllä tauota ja varsinainen kisa onnistui sekä olosuhteiden että järjestelyjen osalta varsin mallikelpoisesti. Kompakti kisa oli myös järjestävälle organisaatiolle helpotus ja kisa oli purettu kello kolmeen mennessä.

Reaaliaaikainen tulospalvelu, koristyttöjen kahvio, ruusut, hieno osallistumismitali, hyvä reitinmerkkaus ja toimivat järjestelyt.

Nocandot – Huhtikuu 2016

Nocandon pyöräilyjaosto aloitti kautensa Mallorcalla. Heiska ja Sami joutuivat lähtemään kahdestaan, kun Kimmon akillesjännettä operoitiin. Saldona reilut 800 km viikossa.

Salomon Trail Run Tammela järjestettin loistavissa olosuhteissa ja osanottajia kertyi 117. Kisan ajoitus oli mainio, sillä saman päivän iltana maa oli jo valkoisena lumesta! Muutenkin järjestelyt toimivat hyvin ja ajanottosysteemi antoi tulokset reaaliaikaisena nettiin.

MikaT aloitti maratonkauden ja teki kauden pohjat Averian mäkisellä reitillä. Aikaa kului vaatimattomasti 3.40.30 ja tulos huomioitiin palkintokorokkeella pronssimitalin arvoisena.

Nocandot – Maaliskuu 2016

Nocandojen pääsiäisperinteet ovat peräisin aina viime vuosituhannelta saakka. Pitkäperjantain kärsimyslenkki sai arvoistansa jatkoa. Osallistujista kaksi kärsivät jalkavaivoistaan, jopa niin etteivät pystyneet lenkille lähtemään. Mika ja Kimmo huolehtivatkin ansiokkaasti saunan lämmityksestä ja ruuanlaitosta. Lenkillä liukkaasta kelistä ja vastatuulesta kärsivät Kottari, MikaT, AnttiA ja JJ. Kimmo otti liikkumiseen tuntumaa maastopyörän satulassa. Reitti oli suunniteltu ja testattu jo viime kesänä. Tilaisuus purettiin välittömästi saunan lauteilla ja maistuvan liharuuuan parissa. Jälkiruokatarjoilussakaan ei ollut valittamista. 0

Vuosiohjelma

 • 25.3 Kärsimyshölkkä Böndellä (Aallon huvilalla) Reittinä 22 km eli sama kuin viime vuonna juostiin kesällä.
 • 24.4 Salomon Trail Run  Talkooväki erittäin tervetullutta ja samalla viilinkillä kuin viime vuonna. Reitti on uusittu ja nyt entistä enemmän polkujuoksua
 • 15.5 Kaukjärven kierros  Tapahtumasta on niin hyvä käsikirja, ettei varmaan kysyttävää paljon ole.
 • 18.6 Suvi-ilta. Vuosikokouksessa päätettiin järjestää musiikkia Saa tietenkin juosta, sovitaan sauna myöhemmin.
 • 10.7 Hunnarin Hapotus. Ei varsinaisesti koske Nocandota, mutta saa tulla juoksemaan tai talkoilemaan. Herättänyt todella paljon kiinnostusta valtakunnassa.
 • SITTEN maratonehdotukset
  • numero 1. Svaneke marathon Tanska 30.7
  • numero2 Lissabon Rock`n Roll Marathon.2.10.
 • 20.8 Sukelluskokeilu Melkuttimella
 • 5.11 Ilves-patikka. Luontokeskukselta vaellus Riitalan mökille saunomaan n. 30 km. Yksityiskohdat myöhemmin.
 • 16.12 Maran joulukahvit

Nocandot – Helmikuu 2016

Ensimmäinen nocandotilaisuus oli heti helmikuun lopussa, kun nocandot kutsuttiin DA-Designin aitioon. Paikalle saapui kymmenkunta nocandoa nauttimaan tasaisesta pelistä, jonka FoPS jatkoajalla ansaitusti voitti. Mainittakoon, että Kimmo voitti arpajaisissa John Deere-seinäkellon, joka pääsi juurikin oikealle paikalleen Bönden keittiön seinälle.

Nocandojen vuosikokous järjestettiin maraston toimesta viihtyisässä Lanellissa Scandicin alakerrassa. Ohjelma oli perinteinen: yhteislenkki- -saunominen- ruokailu ja kokous. Yhteislenkille ei ollut kovin paljon tungosta, sillä monella on jonkinlaista kremppaa jalkojen kanssa. Kovakuntoisimmat olivat hiihtämässä Vierumäellä 24 tunnin hiihtoa*.

Sami Kotiniemi veti kiireisen kaksivuotiskauden yhteen toteamalla, että osallistumisaktiivisuus oli loistavaa vaikka tapahtumien määrässä hieman jäätiin suunnitellusta.

Vuosikokouksen alussa todettiin jäsenhankinnan olleen tuloksellista: viime vuoden koejäsenet antoivat riittävästi näyttöjä maratoneilla ja muissa kestävyysurheilun tapahtumissa ja klubin tapahtumissa, että täysivaltaisiksi jäseniksi valittiin seuraavat:

 • Antti Aaltonen (Yyterin maraton, Medoc + kiitettävä aktiivisuus klubin toiminnassa)
 • Sami Sulkko (Kööpenhamina)
 • Marko Tasanen (Turku,Suvi-ilta, Nokia + useita ultrasuorituksia)
 • Petri Torkkel ( Medoc sisukkaasti läpi)

Nocandon 20. vuosi starttasi käyntiin ja maraksi valittiin yksimielisesti Mika Penttilä. Varamaraksi Mika valitsi Antti Aaltosen.

* Vierumäen 24h tunnin hiihdossa Sami6 hiihti 302 km, MIkaT 270 km ja Tasku joutui flunssaisena keskeyttämään 79 km jälkeen.