Ajankohtaista 1997

NoCanDon joulukuun tapahtumia

Vuodenvaihdetta juhlistettiin muistotilaisuudessa, joka järjestettiin uudenvuodenaattona Viihdeuimala VesiHelmessä. Paikalle saapui viisi viriiliä jäsentä aamu-uintitempaukseen ja kilometrejä karttui. Uinnin, kylmävesialtaan ja saunan jälkeen Sjöman tarjoili tasavuosien kunniaksi maukkaat viinerikahvit.

Jäsen Penttilän hiihtoharrastuksesta kuuluu hieman ristiriitaisia tietoja. Kaksi mummoa kertoi ohittaneensa Mikan Paavolan radalla vaikka molemmilla oli eväskori mukana ja toisaalta Mika itse kertoi ohittaneensa Lankin Jukan kaksi kertaa saman kierroksen aikana…

Marko Vaittinen valittiin virallisesti NoCanDon kummiurheilijaksi ja NoCanDon juoksutossujen lahjoittaminen sai myönteistä julkisuutta Forssan Salaman julkaisussa.

Pienimuotoiset yhteislenkit ja hiihtoharjoittelu jatkuvat sään salliessa normaaliin tapaan. ”Porukalla mennään ja yhdessä tehdään” säilyy kerhon teemana myös vuodenvaihteen yli.

NoCanDon marraskuun tapahtumia

Lokakuun kokous pidettiin pikkujoulun yhteydessä perinteisesti Keilahallin saunalla. Paikalla oli koko klubi, tosin jäsen Kärki oli iltavuorossa, mutta kävi kuitenkin merihenkisenä ihmisenä tsemppaamassa muita. Ilta sujui rattoisasti kuten odottaa sopi ja kokousta jatkettiin pizzan ääressä. Uusia visioita tulevaa toimintaa varten laadittiin useita: JJ:n koekäytössä ollut digitaalikamera kirvoitti mieliä todella korkealentoisiin ajatuksiin. Niihin palataan myöhemmin….

Jaostot toimivat ahkerasti: Hiihtojaosto on jo tutustunut tämän talven lumiin Lapin retkillään. Uintijaosto kokoontuu Vesihelmessä 1-3 kertaa viikossa äärimmäisen epäinhimillisiin aikoihin. Sähly- koripallo- ja squashjaostot harjoittelevat vastaavasti kuvioitaan, heittojaan ja lyöntejään.

NoCanDon lokakuun tapahtumat

Peruskuntokausi alkaa olla pahimmillaan. Kuntoilutavoitteet ovat vasta seuraavan vuoden puolella ja nyt on puurtamisen aika. Hiihtoon panostavat nocandolaiset ovat aloittaneet jo lajinomaisen harjoittelun sauvarinteillä ja varamara tahkoaa Vesihelmessä aamuin illoin. Punttisalivuoro on käytössä ammattioppilaitoksen tiloissa viikonloppuna, joten harjoittelu on monipuolista.

Cooperin testi sujui odotetusti maran johdolla. Tulokset on julistettu salaisiksi, mutta kaikki jaksoivat juosta koko matkan eli 12 minuutin ajan. Paikalla olivat saapumisjärjestyksessä Jaska, Mikko, Jari, Jussi ja Tommi. Cooper todettiin rankaksi testiksi. Lopussa kisailtiin 100:n pikamatkalla ja huomattiin, että JJ sopisi paremmin pikamatkoille kuin kestävyyslajeihin: nopeutta on.

NoCanDon syyskuun tapahtumat

Syyskuun suunniteltu kokoontuminen päätettiin monien yhteensattumien vuoksi peruuttaa. Sen sijaan lähdettiin katsomaan Suomi-Unkari jalkapallomaaottelua. Seuran kansainvälisyyttä pidettiin yllä Lidingöloppetissa.

Jäsenten kuulumisia näkymisiä.

Varamara piti muutaman päivän tauon harjoittelussa jalkaleikkauksen vuoksi eikä päässyt JJ:n muuttotalkoisiin. Penttilä kruisaili kotimaassa ja muisti kiitettävästi klubia korteilla. Leinosen Jaskan hoikentunut olemus kertoo määrätietoisesta harjoittelusta kohti Lontoon maratonia ja ajokoirakuntoa. Punainen lenkkipuku on nähty toistuvasti kiertämässä Kaukjärveä. Sjöman (SoeKoe) satsaa ja panostaa ensi talvena hiihtoon ja on aloittanut massakauden Kartanonpellon kuntosalilla. Kärjen vauhtia on mahdoton seurata, miestä ei näy aamulenkeillä, mutta FunRunTeam on yrittänyt värvätä Littiä riveihinsä. Seura tarkkailee tilannetta.. Savon kohdalta huomattava, että maratonin suorittamiseen on 13 kuukautta aikaa… JJ sai Kalevan Kierroksen kunnialla suoritettua. Vuorossa ovat sauvarinteet ja suoharjoitukset.

Lidingö-Loppet 4-5.10.1997

Klubin jäsenistä Pentin veljekset ja Otto-poika eli Jussi, Mikko ja Jaska kävivät kokemassa maailman suurimman juoksujuhlan atmösfäärin. Mainittakoon, että matkalla Fun Run Teamin tallipäällikkö kutsui NoCanDon maastopyörävaellukselle Eerikkilään. Urheilullisella puolella Jussi osallistui Lidingön viestiin huru-ukkojen joukkueessa. Mieleenpainuvin oli viestinvaihto nuorten euroopanmestari ja SE-mies Ari Paunosen kanssa. Sunnuntaina Jaska ja Mikko juoksivat kolmekymppisen. Matka taittui mahtavasti ja etenkin Jaskalla lisääntyneet harjoituskilometrit kantoivat hedelmää. Sunnuntai-iltapäivän kruunasi olut Dramatenin kulttuurikahvilassa. Va fint!

Suomi-Unkari jalkapallomaaottelu

Kokoontuminen alkoi kevyellä juoksulenkillä Maralta Norrille ja takaisin. Saunomisen ja keskittymisen jälkeen oltiin valmiit kohtaamaan Unkari. Varamara hoiteli verkkoyhteyksillään liput ja muilla suhteillaan pikkubussin. Matkaan varattiin sadevarusteita, lämmikkeitä ja korillinen kannustusjuomaa.

Fiilis oli mahtava jo Stadionin portilla. Vesisateesta huolimatta paikalle pakkautui 31 671 fania. Sumialan tehdessä johtomaalin 61. minuutilla tunnelma oli katossa. Vaikka urheilu onkin leikkiä ei mikään tuntunut niin vakavalta kun Unkari teki tasoituksen kolmen oman pelaajan kautta yliajalla. Tunnelma valui katosta alimpaan viemäriin. Vaikka kuuluttaja lohdutteli, ettei Ruotsikaan päässyt jatkoon, ei se auttanut.

Paluumatkalla yritettiin pettymystä purkaa epävireisellä laululla ja höpinällä. Laulukirjan tarpeellisuus huomattiin, sillä monet laulut menivät ensimmäisten riimien jälkeen hymttäntyyksi. Puoliltaöin saavuimme Forssaan ja kukin jatkoi kotiinsa – voitonjuhliin ei ollut aihetta.

NoCanDO – Extreme

NoCanDon eXtreme Run vietiin läpi loistavissa olosuhteissa, ilma oli lämmin ja aurinkoinen ja Suujärven vesi oli kirkasta ja lämmintä kuten luvattiin. Osallistujia tähän ensimmäiseen kisaan tuli hieman odotettua vähemmän, sillä miestensarjaan osallistui 17 ja naistensarjaan viisi kuntoilijaa. Tämän verran löytyi liikunnan ystäviä, jotka uskalsivat ottaa eXtreme -kisaan osaa. Osallistujilta reitti sai kiitosta. Alkumatka oli hieman odotettua helpompaa mutta puolenvälin jälkeen alettiin ottaa henkilöistä mittaa.

Ratamestarin ennustus osui nappiin, sillä voittoajaksi ennakoitiin 20 minuutin alitusta ja Aaltosen Klaus alitti rajan kolmella sekunnilla.

Juoksun tulokset

Miehet 1) Klaus Aaltonen 19,57 2) Paavo Vesterinen 20,03 3) Vesa Vesterinen 21,32 4) Jari Lintukangas 21,58 5) Markku Andersson 22,33 6) Antti Laaksonen 22,48 7) Aarne aaltonen 22,58 8) Mirko Harjula 23,06 9) Jaakko Juhala 23,06 10) Jani Linnamaa 23,33 11) Tarmo Pietilä 24,30 12) Pasi Heino 24,44 13) Lauri Pohjakallio 25,30 14) Matti Repo 25,26 15) Esko Kopakka 25,59 16) Reijo Moilanen 27,39 17) Jouko Lehtonen 27,39 Naiset 1) Anneli Kolehmainen 23,46 2) Johanna Aaltonen 24,23 3) Aino Lahti 27,40 4) Sirpa Luukkola 29,23 5) Eve Lilja 30,11eXtremekisan lähtö

NoCanDO kiittää kisan toimitsijoita ja palkintoja luovuttaneita yrityksiä: Kesport Intersportia, Markun Pakaria ja Forssan Isännöinti ja Kiinteistönvälitys sekä Forssan Lehden urheiluosastoa hyvästä urheilu-uutisesta, jossa on aineksia vuoden urheilukuvaksi. NoCanDo ainakin äänestää sitä vuoden parhaaksi kuvaksi!

Nocando Tukholmassa

----------------------------------------------

NoCanDon Kahdeksasta jäsenestä seitsemän osallistui Tukholman maratonille! Tunnelma oli hyvä loistava. Aina löytyi joku joka pisti porukan naurammaan. Tulokset eivät olleet ennätysluokkaa, mutta luotettavan tietolähteen mukaan helteen vuoksi lopputuloksesta voisi vähentää noin puoli tuntia. Tämän korjauksen jälkeen tuloksetkin ovat jo vertailukelpoisia.

Sää oli helteinen, joka sai reitin varrelle noin satatuhatta vähäpukeista katsojaa. Törmäilyjä sattui yllattävän vahän, vaikka koko ajan piti vilkuilla sivuilleen. Yleisö oli hengessä mukana ja tsemppasi eteenpäin. Joukossa oli yllättävän paljon suomalaisia ja kannustus sen mukaista. Suomalaisia juoksijoita oli mukana ilmeisesti jopa parituhatta.

Ensi vuonna treenataan itsemme ajokoirakuntoon ja kokeillaan uudestaan

Nocandon tulokset (ilman hellekorjausta)

1650	Mika "billycarson" Penttilä 		(3.37.14)
1680	Jari "malto" Junttila			(3.37.53)
1842	Mikko "En oo koskaan juonu maltoa" Lija	(3.45.35)
2307	Juhani "Onks kaikki okei?" Sjöman	(3.46.35)
2488	Pekka "Burana" Pura			(3.49.24)
3639	Kimmo "Valentin" Aalto			(4.04.35)
5998	Juhani "litti" Kärki			(4.42.37)
6764	Jaakko "Summer in the City" Leinonen	(4.59.50)

Ulkomaisista maratoneista Nocando suosittelee Tukholmaa

Nocando Triathlon

----------------------------------------------

Perinteinen triathlonin kutsukisa lanseerattiin nyt NoCanDon sisäiseksi triathlonkisaksi. Tähän järjestyksessään kolmanteen kisaan osallistui kuusi NoCanDo jäsentä ja villiä korttia käytti hyväkseen Liesniemen Tommi, joka voitti ammattilaissarjan selkeällä erolla, vaikka antoikin juoksuosuudella tasoitusta harhailemalla Ojalanmäessä. Reittiennätys parani parilla minuutilla ja kaikkien osallistujien tulokset olivat myös parempia aikaisempiin tuloksiin verrattuna. Harjoittelu on siis tuottanut konkreettisia tuloksia!!

Sää oli lähes helteinen eikä tällä kertaa tarvinnut hakata jäähän uintireittiä (400m) varten . Pyöräilyä (27km)haittasi jatkuva vastatuuli, vai johtuiko tuo pelkästä ajoviimasta. 7 km:n juoksuosuus oli kuumaa puuhaa ja siinä muotoutui lopullinen järjestys.

Nocando Triathlonin tulokset

1) Tommi Liesniemi 1:19:25 6:27 41:43 31:15 2) Mika Penttilä 1:21:55 8:10 44:53 28:52 3) Jari Junttila 1:24:35 7:30 45:45 31:20 4) Kimmo Aalto 1:28:45 8:35 48:10 32:00 5) Juhani Sjöman 1:34:07 8:40 52:17 33:10 6) Jaakko Leinonen 1:34:33 8:20 49:53 36:20 7) Jussi Kärki 1:38:45 8:57 55:08 34:40 Mika sai toisen kiinnityksen ikuisesti kiertävään kiertopalkintoon ja JJ jatkaa ikuisena kakkosena.

NoCanDo kiittää kisan pääsponsoria: Forssan Isännöintiä ja Kiinteistönvälitystä sekä toimitsijoita ja turvaveneen soutajia.

Kaukolan Kierros

------------------------------------------------------------------

Kaukolan Kierros 27.4 – Tulokset

Kaukolan kierros juostiin keväisessä ilmassa ja osallistujia oli yhteensä 46 kpl. Pitkälle matkalle osallistui 23 juoksijaa ja lyhyemmälle saman verran juoksijoita. Nopeimmin kierroksen kiersi Marko Vaittinen, joka taivalsi reitin alle 2 tunnin. Tiukan vastuksen antoivat Arto Järvinen ja Eino Kulmala. Naisten sarjan voittaja piti 3 tunnin alitusta pilkkanaan ajallaan 2.46,02

Pikamatkan nopein oli ylivoimaisesti Loimaan Leiskun Jukka Peltomaa. Naisten pikamatkan voittaja oli Sari Koskinen, joka oli sarjassaan aivan omaa luokkaansa.

Arvontapalkintoja runsaasti ja niitä riitti n. joka kolmannella osallistujalle.

Järjestelyt sujuivat osanottajien mukaan mainiosti. Ilmassa oli lupausten mukaan kevään tuntua ja pitkään jatkuneet tuulet olivat rauhoittuneet kierroksen ajaksi.

Tulokset

Miehet 33 km

1) 	Marko Vaittinen, Forssan Salama		1.58,40
2) 	Arto Järvinen, Pakilan Visa		2.01,00
3) 	Eino Kulmala, Joken Talli HML		2.01,44
4) 	Tuomo Halonen, Forssan Salama		2.12,59
5) 	Osmo Korhonen, Jokioisten Koetus	2.24,29
6) 	Jouko Hangas, Kosken Kaiku		2.25,32
7) 	Kauko Leskinen, Forssan Alku		2.27,05
8) 	Juhani Sjöman, NoCanDo			2.37,24
9) 	Kimmo Aalto, NoCanDo			2.38,18
10) 	Moisio Antti-Pekka, Tammelan Ryske	2.50,58
11) 	Leif Söderlund, Forssa			2.57,59
12) 	Jouko  Ranta, Forssa			3.03,21
13) 	Pasi Heino, Forssa			3.09,19
14) 	Jussi Kärki, NoCando			3.11.05
15) 	Jaakko Leinonen, NoCanDo		3.31,12

Naiset 33 km

1) 	Anneli Kolehmainen, Forssan Salama	2.46,02
2) 	Marketta Ranta, Forssa			2.51,12
3) 	Raili Mero, Forssan Salama		3.09,29
4) 	Marja-Leena Klemelä, Forssa		3.11.05
5) 	Eve Lilja, Forssa			3.11.05
6) 	Aino Lahti, Forssa			3.19,00
7) 	Eija Haonperä, Forssa			3.36,47
8) 	Riitta Vihreäsaari, Tammelan Ryske	3.36,47

Miehet 10 km

1) 	Jukka Peltomaa, Loimaan Leisku		35,21
2) 	Marko Enberg, Ahveniston Vesipedot	41,03
3) 	Jussi Marttila, Ahveniston Vesipedot	42,03
4) 	Markku Andersson, Loimaa		42,50
5) 	Pertti Mörsky, Loimaan Jankko		43,38
6) 	Pekka Holopainen, Forssan salama	43,59
7) 	Antti Ali-Laurila, HämSu		44,36
8) 	Antti Laaksonen, Tammelan Ryske		46,41
9) 	Jarmo Syrjälä, Porras			46,59
10) 	Raimo Kettunen, Porras			46,59
11) 	Jussi Riippi, Forssa			47,46
12) 	Vilho Näräkkä, Humppilan Yri		47,51
13) 	Matti Leino, Forssa			48,15
14) 	Matti Repo, Forssa			50,08
15) 	Raimo nurmijoki, Tammelan Ryske		51,27
16) 	Tarmo Pietilä, Tammelan Ryske		51,27
17) 	Eero Arasalo, Lempäälä			51,27
18) 	Kalevi Rantala, Forssan Alku		58,02
19) 	Ari Huuskonen, Koski TL	

Naiset 10 km

1) 	Sari Koskinen, Forssan Salama		38,49
2) 	Helena Santamäki, Ypäjä			47,46
3) 	Pälvi Ranta, Turku			50,56
4) 	Anita Lehtinen, Koski TL	

NoCanDo kiittää kaikkia osallistujia ja järjestelyyn osallistuneita sekä tapahtuman yhteistyökumppaneita!!
Kesport InterSport- Forssan Isännöinti ja Kiinteistönvälitys Oy- Forssan Lehti – Markun Pakari