Ajankohtaista 1998

NoCanDon Joulukuun tapahtumat

Joulukuu oli NoCanDolle hieman synkkä kuukausi: harjoitusolot olivat säistä johtuen heikot eikä vammoiltakaan vältytty. Karppa oli loppukuun liikuntakiellossa, mistä johtuen myös Heiskan hiihdot ovat lapsenkengissä. Vakavin vamma sattui Mikolle, joka katkaisi koipensa juuri ennen joulua. Hädässä ystävä tunnetaan ja Kimmo hoiteli Mikon nopeasti sairaalaan. Koipi on nyt naulattu ja paranee hyvää vauhtia. Paranemista edesauttaa klubilaisten huolenpito Mikon vapaa-ajan ongelmista ja näiden ongelmien ratkaiseminen kirjojen, videoiden ja jopa surffailun avulla.

Vuoden viimeinen ”virallinen” kokoontuminen oli JJ:n luona. Illan mittaan spekuloitiin ensi vuoden henkilövalintoja ja muotoiltiin kilpailukalenteria.

NoCanDon marakuun tapahtumat

NoCanDo pitää laivaseminaarin. Seminaari on maksuton kaikille NoCanDon jäsenille. Ohjelma lyödään lukkoon risteilyn aikana. Alustajia on ilmoittautunut jo useita.

Jaskan jäätyä valmistelemaan Lapin leiriään jäi kokouksen virallinen anti hieman vajavaiseksi koska seminaaritiloja ei saatu omaan käyttöön. Positiivisia kokemuksia kerättiin kuitenkin runsaasti.

NoCanDon lokakuun tapahtumat

Lokakuussa kokoonnuttiin perinteisen Cooperin testin merkeissä ja paikalla oli 80% nocandoista. Vammojen ja flunssan vuoksi Jaska ja Mikko jättivät testin juoksematta. Juoksematta jääneet jäsenet suorittavat testin viikon kuluttua. Sää oli kolea ja tuulinen, mutta JJ ja Pena sinnittelivät yli 3100 metrin tuloksen. Lähes samoihin iskivät Heiska ja Kimmo. Savo ja Kärki ottivat hieman rauhallisemmin. Juoksua muisteltiin vielä koulun saunalla.

Kimmo hoiteli paitatilauksen ja nyt nocandoilla on vihreät paidat kaulusbrodeerauksella varustettuna.

Ilta jatkui hiukopalalla kylällä suomalaisen rhythm’n bluesin tahdissa. Sitkeyttä osoittaen Mikko ja Kari juoksivat Cooperin viikkoa myöhemmin. Mikkoa sinnitteli koleissa oloissa tuloksen 3150, joten haastetta riittää. Kari ja Kimmo (toistamiseen rääkkäämässä itseään) jäivät niukasti alle 3000 m (2980).

Messumatkailijamme ja tuleva huoltopäällikkö Leinonen juoksi vielä lokakuun viimeisenä viikonloppuna tuloksen 2380, joten peruskestävyys ja sitkeys on tulevasta polvileikkauksesta huolimatta kunnossa.

Juoksutapahtumista mainittakoon Heiskan ja Karpan osallistuminen Lasikylän hölkkään, jossa NoCanDo oli loistavasti edustettuna kuntosarjan kärkipaikoilla. Samoilla tuloksilla olisi tullut myös kilpasarjan voitto. Muut NoCanDot puurtavat peruskuntokauttaan punttisalilla ja Circuitissa. Muita harrastuksen alaisia lajeja ovat uinti, sähly, koripallo, lentopallo, sulkapallo, squash, …

Urheilu on mukavaa puuhaa ja kotiasiat ovat kunnossa!

NoCanDon syyskuun tapahtumat

Syyskuun kokous järjestettiin sateettomana perjantaina ja kokoontumispaikkana oli Savon Tommin kuvankaunis mökki Humppilassa. Paikalle saapuivat Mikaa, Jaskaa (molemmat töissä) sekä Sököä lukuun ottamatta kaikki jäsenet. Klubin uusia perinteitä noudattaen JJ, Kimmo ja Heiska verryttelivät paikalle juosten, joten matkaa kertyi puolikkaan verran. Sama kolmikko osallistuu myös Maisemamaratonin puolikkaalle, josta kommentoidaan ko. tilaisuuden jälkeen.

Kokousjärjestelyt olivat loistavat: sää, sauna ja tarjottavat suosivat. Samalla vietettiin myös Jussin ja Tommin syntymäpäiviä. Tutuksi tulleen Mamban biisin mukaan seurue siirtyi ”lauantaiaamuna ravintolaan”, jossa nautittiin virvoitusjuomia henkevässä seurassa.

Edellämainitusta Maisemaratonia voisi kuvata yhdellä lauseella: ”NoCanDo suosittelee!”. Maisemat olivat nimen mukaisesti katsomisen arvoisia, kun reitti kulki jokilaaksoa mukaillen Punkalaitumelta Huittisiin. Reitti oli tasainen eikä korkeuseroja juuri ollut. Sää suosi tänä vuonna kisapäivää ja sen lisäksi tuuli oli sivumyötäinen ja juoksuasuna voi käyttää tälle kesälle poikkeuksellisesti shortseja ja lyhythihaista paitaa. Huolto toimi hyvin ja maalin tullessa oli tarjolla monenlaista virvoketta: mm kolme tyttöä riensi halaamaan heti kun maaliviiva oli ylitetty. Tänä vuonna ilosta olivat osallisena jäsenet; JJ , Heiska ja Karppa. Heiska juoksi ennätysajakseen 1.38. (Vaikka kävelytestin perusteella Heiska on ylipainoinen ja keskitasoa heikommassa kunnossa!!!)

Suunnistusjaosto on kokoontunut kesän aikana iltarasteille useita kertoja ja varovaisesti on jopa ehdotettu NoCanDon sisäistä suunnistuskisaa. Iltarastien päättyessä myös suunnistusjaosto lopettaa lajiharjoittelun.

NoCanDon elokuun tapahtumat

Heinäkuun kokous ajoittui poikkeuksellisesti elokuun puolelle, jolloin on vuorossa perinteinen NoCanDo Triathlon. Tähän lajiin on panostettu, sillä puolet jäsenistä on hankkinut uuden pyörän pelkästään tätä kisaa varten.

NoCanDon kesäkuun tapahtumat

Kesäkuu oli maratontäyteistä aikaa: klubin kaikki jäsenet osallistuivat Tukholmaan ja kuusi klubilaista sen jälkeen myös Suvi-iltaan. Ennen Tukholman maratonia klubi satsasi myös henkiseen valmennukseen: jääkiekkovalmentaja Timo Sutinen opasti ensin golfin saloihin ja sen jälkeen piti lyhyen esitelmän henkisen valmentautumisesta ja sen tärkeydestä. Sutinen kertoi kokeilleensa menetelmiensä sopivuutta maratonjuoksuun aikaisemminkin – viime vuonna Jaakko juoksi Tukholman maratonin soveltaen ”Sulut auki -teoriaa” ja tänä vuonna oli vielä kehittyneempi ”Mmmmäää Nnnnautin” -tekniikka, joka toimi loistavasti. Klubi kiittää Sutista ja toivottaa onnea tulevalle kiekkokaudelle.

Kesäkuun virallisessa kokouksessa hyväksyttiin uusiksi jäseniksi Kari Caven ja Pasi Heino. Forssan Isännöinti ja Kiinteistönvälitys tarjosi loistavat puitteet huvilallaan Liesjärven rannalla. Ilma oli loistava ja järvi alkoi rannasta asti. ”Oi niitä aikoja”, valitettavasti.

NoCanDon Toukokuun tapahtumat

Toukokuun viimeisenä keskiviikkona pidetyssä kuukausikokouksessa oli vieraana Harri ”Suvi-ilta” Merta. Tässä hengenluontitilaisuudessa vahvistettiin ”NoCanDojänisten” aikataulut ja matkajaot. Neuvoteltiin myös kulukorvauksista ja asusteista.

NoCanDon Huhtikuun tapahtumat

Kiirastorstaita vietettiin nimensä mukaisesti hieman kärsien ja kaikki klubin jäsenet, joilla ei ollut työkiireitä ja terveydentila oli reilassa viettivät osan torstaista pitkällä lenkillä. Juoksureitti oli perinteinen Kaukjärven lenkki lisättynä parilla bonuskierroksella, jolla matkaa saatiin 20-26 km. Ilma oli loistava ja matka taittui rattoisasti. Eve huolehti huollosta ja kuvauspuolesta.


Ilma ja ilmeet aurinkoisia, sillä lenkki on vasta edessä. Huomatkaa Jaskan Tanskassa trimmatut sääret!

NoCanDon maaliskuun tapahtumia

Maaliskuun kokous pidettiin ammattioppilaitoksen edustussaunassa. Vaikka työkiireiden vuoksi paikalla oli vain puolet NoCanDon jäsenistä, tehtiin kokouksessa tärkeitä päätöksiä. Kaukolan kierros päätettiin jättää järjestämättä ja satsata ja panostaa valmiisiin maratonprojekteihin:

  • Mesikämmenmaratonille päätettiin lähteä tsemppaamaan osallistuvia jäseniä; ainakin JJ ja Mika juoksevat koko maratonin
  • Tukholman 20. juhlamaratonille on varattu matkat ja osallistujia on koko klubillinen
  • Suvi-illan maratonin yhteyteen puuhataan ”Suvi-illan jänikset” -projektia, jossa NoCandolla on käpälät vahvasti pelissä.

NoCanDon helmikuun tapahtumia

Helmikuun kokous pidettiin jälleen muuttotalkoiden merkeissä ja muutoista alkaakin tulla hyvä kakkoslaji kestävyyslajien jälkeen. JJ muutti Kuustoon (missä NoCandolla alkaa olla hyvä edustus) ja Kimmo, Mikko, Mika ja Jussi siirsivät irtaimiston liitteineen nopeasti ja tehokkaasti uuteen paikkaan. Urakan jälkeen oli vuorossa stereomusiikkia (erityisesti Fool’s Gardenia), saunomista ja klubin kotisivuja viriteltiin uuteen järjestykseen. Mainittakoon, että urakan jälkeen talkoolaiset harrastivat lajiharjoittelua eli kävivätten lenkillä.


NoCanDon tammikuun tapahtumia

Tammikuussa järjestettiin virallinen vuosikokous kuukauden viimeisenä perjantaina virallisessa kokouspaikassa eli Keilahallilla. Kokouksessa valittiin klubille mara ja varamara. Mara ja varamara luovuttivat vastuut JJ:lle ja Mikalle ja tilaisuutta juhlistettiin Kesportin luovuttamilla japanintuliaisilla.

Harjoittelussa on meneillään talvinen peruskuntokausi ja talven laturetkiin valmistautuminen.