Ajankohtaista 1999

NoCanDon joulukuun tapahtumia

Uuteen kauteen valmistautuminen alkoi  hiihtojaoston kohdalla Lapin leirille. Korkean paikan leiriin osallistuivat Heiska, Jaska ja Sökö ja keräsivät satoja hiihtokilometrejä. Muut jatkoivat lumenvähyydestä johtuen lajiharjoittelua juosten. Kimmo laajensi lajivalikoimaansa ja hankki itselleen myös talviurheiluvälineet, joten hiihtolenkeille tuli uutta vauhtia.

NoCanDon marraskuun tapahtumia

Laivaseminaari pidettiin 20.11. perinteisellä saaristomeren risteilyllä. Perinteisesti seminaarin sisältö pyritään pitämään kevyenä ja siinä onnistuttiin jälleen! Positiivisia kokemuksia kerättiin jälleen runsaasti, mieliinpainuvimpana ehkä Mikan ja Jussin hiottu Danceshow. Muutkin esiintyivät edukseen vihreissä klubipaidoissa.

NoCanDon lokakuun tapahtumia

Lokakuun kuukausikokous järjestettiin kuun viimeisenä perjantaina 29.10. Keilahallilla.

Lokakuun alussa jatkettiin cooper-testejä. Ilma ei ollut aivan paras mahdollinen, joten selittelyille jää sijaa. Tulokset olivat joka tapauksessa seuraavat: Mika 3140, Kimmo 3075 ja Sökö 2950. Jaska hoiteli kellotuksen ja tiedotuksen. Kauden noteeraus puuttuu vielä enää kahdelta jäseneltä, joten uusintoja jatketaan edelleen.

NoCanDon syyskuun tapahtumia

Syksyn ensimmäinen cooper-testi pidettiin vielä syyskuun viimeisenä päivänä. Paikalla oli kuusi nocandoa, joista Jussille lankesi kellottajan vastuullinen tehtävä. Mikko pinkoi parhaan tuloksen 3185, JJ 3140, Karppa 3095, Heiska 3090 ja Jaska 2300.

Suunnistusjaosto päätti järjestää NoCanDon suunnistuskisat iltarastien yhteydessä ja viimeisenä iltarastitiistaina kovettu jaosto olikin hyvin valmistautuneena Pohjanmaankulman maastossa. Kaikilla oli mukana kompassi, kartansuojus ja iloinen mieli kuten iltarasteilla kuuluukin. Ratamestari oli onnistunut radoissaan mainiosti: muutamia todella pitkiä rastivälejä ja muutama lyhyempi tarkkaa suunnistusta vaativa väli. Muutamissa kohdissa kartta ei tosin ollut ajan tasalla, mutta rastit löytyivät (lopulta). Hajonnat purivat hyvin ja lopputulokset ovat seuraavat

1. Kari Caven 1.14.05
2. Jari Junttila 1.14.57
3. Pasi Heino 1.17.10

Mainittakoon, että suunnistusjaosto otti viimeistelynä osaa maisemamaratoniin. Karppa antoi sen verran etua toisille että juoksi koko maratonin (4.05), kun JJ (1.38) ja Heiska (1.39) tyytyivät vain puolikkaaseen.  Tosin JJ ja Heiska uurastivat vielä Kalevan Kierroksen suunnistuksen, jossa aikaa kului 21 km:n matkalla vähän päälle 3 tuntia; sijoitukset sadan molemmin puolin. Heiska kiersi ensimmäisen Kalevan kierroksen ja JJ:llä tuli neljä kierrosta täyteen.

NoCanDon elokuun tapahtumia

Kauden ehdoton kohokohta oli vuorossa jälleen elokuun ensimmäisenä viikonloppuna. NoCanDo Triathlon vietettiin erinomaisissa olosuhteissa, kuin aamu valkeni aurinkoisena ja tyynenä. Kisaan osallistui kahdeksan NoCanDoa ja villin kortin käytti hyväkseen Pekka Pura.Vaikka vesi on kylmää se ei haittaa….

Kisa taittui koko ajan Mikon johdossa, mutta kärki oli yllättävän tasainen. Uintiosuudella Mikko oli suvereeni minuutin erolla muihin. Muut tosin antoivat tasoitusta mutkitellessaan ympäri järveä vaikka suora reittikin oli tarjolla. Pyöräilyn nopein oli yllättäen Heiska. Tämä lupaa hyvää myös Kalevan Kierroksen pyöräilyyn! Mika saapui pyöräilyosuudelta yhdessä Heiskan kanssa; peesaushan oli sallittu. Jaakko sinnitteli hyvän uintiosuuden jälkeen vielä  pyöräilyn, mutta sitten piti totella lääkärisetää ja jättää juoksu sikseen. Sökö sotki pyöräilyosuuden ainoana retkipyörällä, muilla oli joko harjoitus- tai oikea kilpapyörä.

Juoksuosuudella sijoitukset eivät  enää vaihdelleet, vaan erot vain kasvoivat. Pientä sopupeliä oli tosin havaittavissa, kun kirjapainon jälkipään valvojat saapuivat käsi kädessä maaliin.


Voittajien on helppo hymyillä. Eikä hymy hyytynyt koko illan aikana.

1) Mikko Lilja 1:21:50 (6:58, 46:13, 28:39)
2) Mika Penttilä 1:23:08 (7:57, 45:48, 29:23)
3) Pasi Heino 1:24:55 (8:33, 45:07, 31:15)
4) Kimmo Aalto 1:26:32 (8:12, 0:47:33, 0:30:47)
5) Pekka Pura 1:26:52 (8:45, 47:11, 30:56)
6) Jussi Kärki 1:40:18 (8:54, 48:32, 42:52)
6) Kari Caven 1:40:18 (9:45, 48:56, 41:37)
8) Juhani Sjöman 1:47:54 (9:30, 57:17, 41:07)
9) Jaakko Leinonen (8:29, 48:57, --)

NoCanDo Kiittää sponsoreitaan Forssan Isännöintiä ja Kiinteistönvalitystä ja Kesportia. Tulospalvelussa oli vankkaa kansainvälistä osaamista, kun JJ joutui luopumaan kisaosallistumisestaan ruokamyrkytyksen vuoksi. Tiputuksen jälkeen olo oli turhan heikko tätä kisaa varten.

Kisaa jatkettiin pitkällä päivälliskokouksella, jossa Jaska huseerasi ylimpänä kokkina. Todettiin, että Jaska on melkoinen kokki ja ruokajuomat oli asiantuntemuksella valittu. Loppuilta vietettiin Holjasti ja Tyykibluesin tahtiin.

NoCanDon heinäkuun tapahtumia

Heinäkuu jatkui helteisenä ja kauden pitkän matkan juoksut on suurelta osin tehty. Lajivalikoimaan vaikuttaa perinteinen triathlonkilpailu, joten pyöräilyharrastus on piristynyt. Myös Kimmon uudistuneella Colnagolla on ollut osuutta asiaan. Pikkuratas on vielä ollut kovassa käytössä, mutta eiköhän pian siirrytä myös suuremman rattaan pyöritykseen. Kalevankiertäjäjaosto oli hajautunut jopa polkupyörämatkoille. Heiska kiersi Varsinais-Suomen ja JJ osallistui Tour de Ålandiin.

Juoksutapahtumista mainittakoon Mikon osallistuminen Hämeenlinnan puolimaratonille.

NoCanDon kesäkuun tapahtumia

Perinteinen hengennostatustilaisuus pidettiin Suomi-Turkki ottelua seuratessa. Loistavasta alusta ja kovasta kannustuksesta huolimatta Turkki juoksi Suomen yli numeroin 4-2. Tappiolle löydettiin jo syykin, sillä Möller-Nielsen ei päästänyt oikeita pelaajia kentällä. Vaihtoja ei tapahtunut ja NoCanDon veikkaama avausmaalin tekijä   istui koko pelin vaihtopenkillä ja vaihtopenkiltä ei ennenkään ole otteluja ratkaistu. Se siitä ja Mikon vihjeistä.

Tukholman maraton sujuikin jo rutiinilla. Reissuun lähti 80% Nocandoista ja Hangaroundina oli Puran Pekka. Alkumatka oli taas pientä kyräilyä, tankkausta ja rasvausta ja muuta asiaan kuuluvaa. Vaikka veikkausvihjeet pettivätkin,  Extran oli yleisesti käytetty tankkausaine. Sitä Mikko oli kaikille myynyt.

Maratonkeli oli tyypillisesti lämmin ja lämpö nousi juoksun edetessä. Perinteisen hyttiveikkauksen ennakkoajat jäivät yleisesti muutamien minuuttien päähän, joten lämpö otti osansa. Mustat miehet voittivat, mutta jo sijalta 1485 löytyy Mika ajalla 3.31 ja Jussi sijalta 6134 ennätysajallaan 4.36. Muiden sijoitukset olivat näiden välissä.

Suvi-ilta oli taas erittäin onnistunut juoksutapahtuma. Osallistujia oli lähes kolmetuhatta ja hyvästä meiningistä piti huolen mm. NoCanDon runsaasti kiitosta saanut musiikkilava Tammelan Suoran keskivaiheilla. Jänikset olivat tänä vuonna harjoitelleet puolikasta varten ja matka taittui ammattitaidolla ja tuurilla sekunnilleen ennalta laaditun aikataulun mukaan. Osa jäniksistä erottui oranssin hiusliinan lisäksi myös oranssin tukan ansiosta.   Ensi vuonna ei kilometrejä tarvitse mitata, vaan pyydetään jäniksiä juoksemaan tasaista vauhtia ja katsotaan kellosta, missä kilometrit tulevat täyteen.

NoCanDon toukokuun tapahtumia

Toukokuu sujui kauteen valmistautuessa. Yhteislenkkejä pienemmällä ja suuremmalla joukolla juostiin Kaukjärven ympäri. Innokkaimmat jopa kaksi kierrosta kerrallaan. Heiska ja JJ aloittivat maratonkauden jo tosissaankin ja sinnittelivät Kalevankierroksen maratonin Ähtärin kylmyydessä, sateessa ja tuulessa. Olosuhteista huolimatta ajat olivat kohtuulliset 3.49 ja 3.37. Em. aika on Heiskan ennätys, joten kauteen voi olla jo nyt tyytyväinen. Liekö syynä olleet vetoharjoitukset Lamminrannassa.

Suunnistusjaosto aloitti lajiharjoittelun iltarasteilla.

NoCanDon Huhtikuun tapahtumia

Koko NoCanDo on nyt siirtynyt sähköpostiaikaan: Heiska ja Karppa saivat osoitteet huhtikuun alussa.

X Kaukolan Kierroksen järjestelyt sujuivat mallikkaasti ja osanottajilta saatiin roimasti positiivista palautetta: liekö syynä ollut sitten loistavat olosuhteet vai loistavat palkinnot tai asianosaava kisaorganisaatio. Osallistujia kertyi kaikkiaan 45 kappaletta, joista 26 taivalsi 33 kilometriä ja loput lyhyemmän kympin lenkin.

NoCanDon Maaliskuun tapahtumia

Maaliskuu oli juoksukauden aloitus ja yhteislenkit aloitettiin kuun puolessavälissä. Paikalla olivat kaikki kynnelle kykenevät ja Mikko.

Kalevankierrosjaosto selvitti Pogostan hiihdon: JJ yli 4 tunnissa ja Heiska 5 tunnissa.

Virallinen kokous pidettiin sen verran kaukana, että kokoukseen pääsi vain neljä jäsentä. Kokouskutsu oli kyllä lehdessä, mutta lentoja ei enää saanut varattua, mutta paikalla oli neljä jäsentä, joten kokous oli päätösvaltainen. Kokous pidettiin pitkän kaavan mukaan ja se päättyi 04.00.


Toivottavasti Jaska, Mikko, Jussi ja Heiska tekivät hyviä päätöksiä.

  • yhteislenkit sunnuntaisin
  • avoin mieli uusille lajeille (esim. Darts)
  • toimitsijoiksi valittiin, ne jotka olivat juoksemassa edellisen kerran Kaukolassa ja vastaavasti edelliset toimitsijat voivat halutessaan juosta koko kierroksen.
  • Mara lupautui pitämään yltäkylläiset grillilbailut triathlonkisan jälkeen ( ei opm)

NoCanDon Helmikuun tapahtumia

Helmikuu aloitettiin toimittamalla Harri Merralle arvoisensa huomionosoitus eli NoCanDon juoksijafiguuri. Monen ammattilaisen työstämä haponkestävästä teräksestä laseroitu teräskappale, joka istutettiin tammijalustaan sai arvoisansa huomion.

Kovien pakkasten aikaan hiihtojaosto kävi kuitenkin testaamassa suksia, sillä kovat koitokset olivat vasta edessä: Heiska, Karppa ja Pena osallistuivat menestyksellisesti Finlandiaan ja siinä jäi taakse mm. maailmanmestari vuodelta 1976.

NoCanDon tammikuun tapahtumia

Tammikuun virallisessa vuosikokouksessa suunniteltiin seuraavan vuoden toimintaa ja valittiin klubille mara ja varamara. Kaikki jäsenet olivat paikalla, joten edellytykset hyville päätöksille olivat olemassa. Ja niitähän tehtiin:

  • Harri Merran huomioiminen 2.2.1999. Mahdollisimman moni osallistuu sekä lenkille että illanviettoon. Jalan katkeaminen vapauttaa ensiksimainitusta.
  • Kaukolan kierroksen järjestäminen 25.4.1999
  • Osallistuminen Tukholman maratonille. Paras ulkomainen maraton sijoitettiin kilpailukalenteriin ja matkanjärjestelyt delegoitiin FM Toursille.
  • Osallistuminen Suvi-illan maratonille. Viime vuoden jänis-projekti (kaksi maratonia viikossa) pisti jalat sen verran jumiin, että NoCanDo käyttää optioitaan puolikkaan jäniksinä.
  • Henkilövalinnat tehtiin yksimielisesti ilman äänestyksiä. Jaakko Leinonen ottaa maran hommat vastuulleen ja varamarana säestää Juhani Sjöman. Forssan lehden tarjoaman kuohujuoman kera marat vaihtoivat hommiaan. JJ jatkaa kuitenkin rahastonhoitajana ja huolehtii www-sivuista. Lehdistöpäälliköksi valittiin Jussi Kärki. Enteellisesti Jussilla olikin runsaasti liitteitä mukana jo alkuillasta.

Ilta jatkui sen jälkeen Rosson aterioiden ääressä. Mitä sen jälkeen tapahtui? Tämä tarina ei kerro.