Ajankohtaista 2002

NoCanDon lokakuun tapahtumia

Syksyn perinteinen Cooper juostiin 11.10. Jokioisten urheilukentällä. Tulokset lyhyesti

 • Mika 3160
 • Kimmo 3060
 • Mikko 3040
 • Sökö 2950
 • Karppa 2600
 • Jaakko 2450
 • JJ suoritti oman osuutensa Forssan kentällä tuloksella 3260

NoCanDon syyskuun tapahtumia

Heiska yllätti syyskuussa ja ilmoitti toteuttavansa haaveensa ja lähtevänsä vuodeksi Espanjaan. Klubi kokoontui vielä yhteislenkille Heiskan kanssa ja liikuttuneina vietettiin läksiäisiä. Yhteyksistä Heiskaan pidetään kuitenkin yllä sähköpostin välityksellä ja osoitteeseen pasi.heino@luukku.com voivat kaikki halukkaat lähettää kuulumisiaan.

Heiskalta katkesi myös Maisematiemaratonien putki, sillä Pasi oli osallistunut kaikkiin aikaisempiin maisematiejuoksuihin. Klubin mainetta pitivät yllä Kimmo, joka juoksi puolikkaan ennätyksen vastatuuleen puskemalla. Mikko ja Jaska (reittiennätys!) osallistuivat kisaan Karpan huoltamana. JJ tuli kuviin vasta tilaisuuden purkuun böndelle.

Tuloksia M YL / Puolimaraton
21. Kimmo Aalto Nocando 1.38,26
30. Mikko Lilja 1.47,19
48. Jaakko Leinonen 2.14,40

 

JJ selvitti seitsemännen Kalevan Kierroksen loppuun suunnistamalla 22 kilometriä ja risat hieman alle neljään tuntiin. Kokonaissijoitus Kierroksella nousi tällä suorituksella sijaluvulle 65, jossa näkyy Yyterin maratonin epäonnistuminen.

Kansainvälisyydestä huolehtivat Mikko ja Jaska osallistumalla Lidingö Loppetiin. Mikko selvitti 30 km maastojuoksun ajassa 2.51.32 ja Jaska saman matkan aikaan 3.44.32. Pekka osallistui 15 km pikamatkaan ja selvitti sen ajassa 1.17.22

M302986  Mikko Lilja  20967  Nocando  02:51:32
M30  6159  Jaakko Leinonen  81865  Nocando  03:44:32
M15159  Pekka Pura  1994  Forssan Salama  01:17:22

NoCanDon elokuun tapahtumia

Elokuun ensimmäisenä ja holjana viikonloppuna kisattiin taas perinteinen NoCanDo Triathlon. Mukana olivat Jussia lukuun ottamatta ja Mattilan Sami käytti villiä korttia. Tuloksista näkyy, että JJ oli niukasti uintiosuuden nopein, Sami pyöräilyn selvä ykkönen ja Mika päihitti kaikki ratkaisevalla juoksuosuudella.

1) Mika Penttilä 1:18:23 (7:55, 42:17, 28:11)
2) Jari Junttila 1:20:51 (6:54, 43:36, 30:21)
3) Sami Mattila 1:21:23 (8:56, 40:17, 32:10)
4) Kimmo Aalto 1:21:37 (8:07,42:42, 30:48)
5) Mikko Lilja 1:25:33 (6:58, 46:52, 31:43)
6) Pekka Pura 1:26:35 (9:29, 45:27, 31:39)
7) Pasi Heino 1:33:26 (9:14, 49:37, 34:35)
8) Jaakko Leinonen 1:36:36 (7:34, 46:22, 42:40)
10)  Kari Caven 1:40:02 (10:30, 52:06, 37:26)
10) Juhani Sjöman 1:40:02 (10:00, 52:36, 37:26)

Rivien välistä ei voi lukea sitä, että JJ ajoi yhteen auton kanssa 10-tien risteyksessä. Aikaa ei kolariin kauheasti mennyt, mutta suurimmat menohalut karisivat. Tilanne olisi voinut olla huomattavasti vakavampi, jos JJ olisi ehtinyt kokonaan auton eteen. Tällä kertaa oli todella onni onnettomuudessa. Näkyviä vaurioita olivat vain lievä asfaltti-ihottuma reidessä ja luultavasti kylkivälilihaksen repeytymä, kun pyörä jäi törmäyksessä alimmaiseksi.

JJ sinnitteli elokuun aikana vielä Kalevan Kierroksen pyöräilyn ”toipilaana” ja sijoittui siinä sijalle 78.

Mika teki koko klubin parhaan tuloksen juoksemalla HCM:n aikaan 3.19.

NoCanDon heinäkuun tapahtumia

Heinäkuun tapahtuma oli ehdottomasti iltarastien järjestäminen, joka sujui toisella kerralla jo rutiinilla. JJ ja Heiska suunnittelivat ja toteuttivat radat Häiviän maastoon. Mukana järjestelyissä oli Kimmo liikenteen ohjauksessa ja Mika kävi pitämässä järjestystä yllä. Karppa urakoi rastit pois metsästä. Iltarasteilla kävi 143 suunnistajaa vaikka ilta oli  helteinen.

Heinäkuun vaihtelevat ilmat haittasivat osittain sateillaan ja tuulisilla ilmoillaan pyöräilyharjoituksia. Pisimmän lenkin pyöräilivät JJ ja Kimmo testatessaan Hämeen Pyöräringin reittiä. Matkaa kertyi 100 km. Reitti kulki Hämeenlinnasta Valkeakoskelle ja sieltä takaisin. Matkan varrella oli Sääksmäen silta ja muutenkin kauniita maisemia.

Pekka kävi tempomassa Pirkan soudun  ja olisi päässyt SM-mitaleille, mikäli lisenssit olivat olleet kunnossa. 30 km:n soutuun kului aikaa 3.20 ja sijoitus kovassa M40 sarjassa kolmas – vajaat neljä minuuttia voittajalle hävinneenä.

NoCanDon kesäkuun tapahtumia

Kesäkuun helteet käytettiin hyväksi ja käytiin koko klubin voimalla Tukholman maratonilla. Toinen massiivinen tapahtuma oli osallistuminen Suvi-iltaan. Musiikkipiste Tammelan suoran päässä oli käytössä jo neljättä kertaa ja nyt anti oli parasta. Lavalla esiintyi Village People ja YMCA, Hurriganes ja Tapani Kansa innostivat juoksijoita. Palaute on ollut pelkästään positiivista.

Juhannuksen jälkeen kelit muuttuivat sateisiksi ja harjoitteluolosuhteet heikkenivät. Juhannuksen perinteitä noudattaen Kimmo ja JJ juoksivat Farmille ja kuun lopussa on vielä vuorossa kalevan Kierroksen 50 km soutu, johon JJ sai Pekan houkuteltua mukaan. Soutu sujui hyvissä olosuhteissa mainiosti ja JJ sai huippupisteet 882. Tulos olisi ollut kilpailukykyisellä veneellä vielä parempi, sillä vene oli raskaan sarjan vene ja kärki sujutteli matkan kevyillä mahonkiveneillä. Tuon verran oli varaa antaa tasoitusta.

NoCanDon toukokuun tapahtumia

Toukokuu alkoi klassikolla eli Anjovis-juoksun perinteitä jatkettiin. Moni oli estynyt pienen vilustumisen takia, joten osallistumisprosentti jäi vähäiseksi. Matkaan lähtivät Heiska, Karppa ja JJ sekä vierailevana tähtenä Hankiolan Petri, joka on Salon lahja Kalevan Kierrokselle. Matka sujui leppoisasti hyvässä seurassa ja sateen puhdistamassa ilmassa. Heiska oli viettänyt kahden viikon loman etelässä ja laittoi vanhasta muistista shortsit jalkaan. Liekö syynä kova treeni, mutta tällä kertaa Heiska päätti kävellä loppumatkan.

Mikko järjesti ostosillan pullakahveineen ja paitoja meni pilvin pimein kaupaksi. Jatkossa NoCanDo erottuu juoksutapahtumissa mustista juoksupaidoistaja laivapaidaksi valittiin punainen kauluspaita.

Toukokuun aikana päätettiin lähteä suvi-iltaan taas jänishommiin ja musiikkipisteeseen satsataan ja panostetaan entistä massiivisemmin.

Virallinen kuukausikokous pidettiin JJ:n residenssissä rantasaunalla. Tosin ennen sitä käytiin koejuoksemassa perinteinen hakkapeliitta-juoksun reitti. Työesteistä johtuen osallistujien määrä jäi vähäiseksi. Kokoukseen osallistuivat Kimmo, Jaska ja Pekka. Mitään mainittavia päätöksiä ei tehty.

NoCanDon huhtikuun tapahtumia

Peruskuntokausi on aktiivisimmallaan ja järveä kierretään eri koostumuksilla. Jopa Mikkokin kiersi järven kertaalleen, joten harjoittelu on hyvällä mallilla. Kaukjärvi+ on ollut ohjelmassa jo monta kertaa. Fyysisen harjoituksen lisäksi Purat ja JJ kävivät vahvistamassa uskoaan Intersportin maratonkoulussa. Purat tyhjäsivät voittamalla arvonnassa pääpalkinnot.

Pitkään odotettu kuukausikokous pidettiin Pumpulienkelissä. Kokousjärjestely oli tuttu: lenkille, saunaan ja syömään. Suurista päätöksistä mainittakoon, että klubi hankkii korkealaatuisen (ja edullisen) juoksupaidan Tukholman maratonille. Tuulipuvun hankinta siirtyi syksyyn.

Onnettomuustilastoihin merkittiin Mikan sijoiltaan mennyt olkapää. Kuukauden sairasloma pelästytti koko klubin, mutta Mika kuntoutui vauhdilla eikä käsivamma juuri enää juoksua haittaa.

NoCanDon maaliskuun tapahtumia

Talviurheilukausi jatkuu hiihtourheilun merkeissä. Mika löysi suksensa Viron reissun jälkeen, putsasi liisterit pois ja jatkoi huimia suorituksia hiihtämällä Pirkan hiihdon. Pekka kävi Pogostassa  hiihtämässä ja hiihteli perinteisen 53 km aikaan 2.48. JJ hiihti samoilla latupohjilla Kalevan Kierroksen hiihdon vapaalla tyylillä; 70 km:iin kului aikaa 3.43.

Juoksukausi alkoi toden teolla, kun Kimmo houkutteli mukaansa autollisen juoksuporukkaa. Sökö, Karppa, JJ ja Kimmo osallistuivat Vantaalla Kärsimysjuoksuun. JJ viilletti matkan aikaan 2.54 ja Kimmo ja Karppa 2.59 ja Sökö uusilla kengillään aikaan 3.04, joten varsin tasaista. Päinvastoin kuin reitti, joka ei ollut tasaista. Huoltopisteitäkin oli sen verran harvassa, että hölkkä on nimensä mukainen. Kimmo kruunasi päivänsä arvokkaalla arvontapalkinnolla: ensi jouluna on Aaltojen ulkokuusessakin valot!

NoCanDon helmikuun tapahtumia

Paikkakunnan lumet sulivat, joten lunta oli haettava kauempaa. Pekka ja Mika lähtivät yllättäen etelään päin, jossa ei lunta ollut senkään vertaa. Tarton hiihto kuitenkin järjestettiin ja virallisia aikoja vielä odotellaan. Pekka lykki maratonin mittaiseksi lyhennetyn matkaan aikaan 2.20 ja Mika retkeili saman reitin viidessä tunnissa. Harjoitteluun nähden mikan suoritus on kuitenkin kelvollinen, sillä harjoituskilometrejä oli 8 km takana. Pekkaa kuvattiin pitkään Viron television urheiluruudussa ja samalla Pekka nousi julkisuusarvossa Erki Noolin rinnalle.

NoCanDon tammikuun tapahtumia

Sääntöjen mukaan vuosikokous pidettiin tammikuun viimeisenä perjantaina. Kokous aloitettiin liikuntasuorituksella hyytävästä pakkasesta  ja  lumituiskusta huolimatta. Tosin puolet porukasta jäi lämmittämään saunaa. Saunomisen jälkeen oli vuorossa tärkeimmän yhteistyökumppanin Forssan Seudun Puhelimen tarjoama illallinen.

Mara hieman kertasi vuoden tapahtumia ja suhtautui hieman kriittisesti menneeseen kauteen: urheilulliset tavoitteet jäivät monilta saavuttamatta eikä itsensä ylityksiä ollut monta. Synninpäästön tässä suhteessa saivat kuitenkin Pena 60 km ultrajuoksullaan ja JJ Kalevan Kierroksen ennätyksellään. Myös Mikon urheiluliikkeen   perustaminen sai ymmärrystä osakseen.

Maran ura vakuutusmiehenä löi leimansa myös kokoukseen, sillä esityslistalla oli myös sääntöjen päivitys ja tarkennus. Tärkeimpänä muutoksena lienee syytä mainita, että klubi keskittyy kaudessa neljään päätapahtumaan (vuosikokous, Tukholman maraton, NoCanDo Triathlon ja NoCanDo Picnik). Muita liikunnallisia tapahtumia järjestetään vuoden mittaan 3-5- kappaletta.

Työryhmä oli  miettinyt keinoa hankkia klubille näkyvyyttä ja Hall of Fame tyyppinen paidan jäädytys ei vielä onnistunut, koska kaikki jäsenet ovat edelleen aktiiveja. Ratkaisuna olikin pukea nocandopaita maskotin päälle. Maskottina toimii hellyttävä karhunpentu, joka asustelee tästä lähtien Intersport-liikkeessä näkyvällä paikalla. Jäsenet käyvät liikkeessä säännöllisesti maskottia tapaamassa ainakin kevään kuluessa, kun uudet edustusasut tulevat esittelyyn.

Maran valintatavasta käytiin kiivasta keskustelua, maran mutta sääntöehdotus tyrmättiin. Maran vaali sujui melkoisen yksimielisesti, kun ensin selvitettiin Sökön tuoman liitteen sisältö. Sökö sai äänestyksessä selkeät viisi ääntä. Hajaäänet ajautuivat yksittäisille ehdokkaille. Lähes yhtä jännittäväksi valinnaksi muodostui varamaran valinta, jonka uusi mara valitsee. Kauden 2002 varamarana toimii tämän vuoden Kari ”Karppa” Cavén.

Kauden tulostavoitteet lyötiin lukkoon. Tässä tuloksella tarkoitetaan Tukhoman maratonin virallista aikaa. (ei chip)

 • JJ:     3.35
 • Sökö:   3.45
 • Kimmo:  3.42
 • Jussi:  4.59
 • Karppa: 4.00
 • Heiska: 3.59
 • Mikko:  3.59
 • Mika:   3.20
 • Pekka:  3.45
 • Jaska:   4.45

Jotta tavoitteisiin suhtauduttaisiin vakavasti ja realistisesti, hyväksyttiin yksimielisesti seuraava korvausmenettely. Aikatavoite saa heittää 5 minuuttia molempiin suuntiin, mutta sen yli tai ali menevät tulokset aiheuttavat rahallisia korvauksia seuraavasti:

 • Ylityksestä: 3 euroa/minuutti
 • Alituksesta: 1 euro/minuutti
 • Maksimisakko 25 euroa

Pekka ja Jaska eivät päässeet kokoukseen, joten heillä oli kaksi viikkoa aikaa ilmoittaa tavoitteensa.

Muista tammikuun tapahtumista mainittakoon, että JJ aloitti Kalevan kierroksen 30 km:n pikaluistelulla uudella ennätyksellä 1.06.34