Ajankohtaista 2001

NoCanDon marras-joulukuun tapahtumia

Kauden juhlalliseksi päätteeksi vietettiin perinteinen laivaseminaari jälleen picnik-risteilyn yhteydessä.

Varsinaista kuukausikokousta ei järjestetty, mutta JJ järjesti voimaa vaativan tempauksen muuttamalla jälleen kerran – edellisistä muutoista olikin jo nelisen vuotta. Kalusteet ja tavarat siirtyivät tehokkaasti uuteen paikaan Tammelaan Pyhäjärven rantaan.

Hiihtoharjoittelu käynnistyi joulukuun alussa ja innokkaimmat hakivat tuntumaa Lapista. Karppa, Sökö ja Pekka ovat tänä talvena ladulla liikuttaessa entistä kovemmassa iskussa

NoCanDon syyskuun tapahtumia

Juoksukauden viimeinen kisatapahtuma oli jälleen NoCanDon suosittelema Maisematiemaraton. Tällä kertaa puolimaratonin aikaan oli sateinen keli, mutta se ei pahasti tahtia haitannut. Reittiennätyksiä tehtailtiin koelasta ilmasta huolimatta. Järjestelyt toimivat alusta alkaen mainiosti, kun varamara Benkku huolehti kuljetuksista ja kisailijat saivat rauhassa keskittyä juoksuunsa. Juoksuun osallistuivat seuraavat nocandot:

JJ 1.33.37
Pekka 1.35.05
Kimmo 1.38.59
Heiska 1.40.36

Mukana oli myös Pekan parempi puolisko Sirpa, joka suoriutui puolikkaasta hyvällä tuloksella 1.38.46.

Syyskuun lopussa on vuorossa kuukausikokous, joka aloitetaan Cooperin testillä. JJ:llä on jo vapautus, koska seuraavana päivänä on vuorossa Kalevan Kierroksen 25 km:n suunnistus, johon on säästettävä kaikki mahdolliset paukut.

NoCanDon elokuun tapahtumia

Elokuun suurin tapahtuma  oli jälleen Holjana viikonloppuna järjestetty NoCanDo Triathlon, johon osallistuivat kaikki nocandot ja lisäksi villillä kortilla matkaan lähtivät tuore aviomies Teemu Rinne ja ulkomaan vahvistus Marko Mäkelä Saksasta. Tapahtumassa alkaa olla jo suuren urheilujuhlan tuntua, kun yleisöä ilmestyy paikalle jo ennen lähtöä ja jälleen kerran poliisipartio huolehtii liikenteen ohjauksesta pyöräilyosuudella.

Olosuhteet olivat jälleen otolliset ja uintiosuus päästiin uimaan lämpimässä Linikkalan lammessa. Reitti uitiin tällä kertaa myötäpäivään, josta syystä Kimmo ja JJ harhautuivat kauaksi reitiltä. Rintauimarit jäivät ihmettelemään reitinvalintoja. Kimmon huono tuuri jatkui pyöräilyosuudella, kun rengas tyhjeni matkan puolivälissä – ja kyseessä oli tietenkin takarengas. Pyöräilyosuuden hankala vaihe kaikille oli melkoinen vastatuuli Tammelan suuntaan mentäessä. Tässä hyvästä peesistä oli melkoinen apu. Lamalasta Forssaan päästiin polkemaan jo hyvässä sivumyötäisessä ja paluumatkan keskinopeus oli varmaankin 40 km/h.

Kilpailu eteni siten, että JJ, Mikko ja Marko selvittivät uinnin nopeimmin. Pyöräilyosuudella JJ säilytti johtonsa, mutta Mika ja Heiska nousivat seuraaviksi. Juoksuosuudella JJ säilytti hankkimansa etumatkan ja Heiska jäi hieman Mikan kyydistä.

Tulokset:
1) Jari Junttila 1:21:52 (7:20, 44:51, 29:41)
2) Mika Penttilä 1:23:22 (8:46, 44:57, 29:39)
3) Pasi Heino 1:25:56 (8:49, 45:00, 32:07)
4) Pekka Pura 1:30:22 (9:54, 48:07, 32:21)
5) Mikko Lilja 1:33:10 (7:27, 50:28, 35:15)
6) Juhani Sjöman 1:34:05 (9:56, 50:38, 33:31)
7) Jussi Kärki 1:34:58 (9:13, 48:42, 37:03)
8) Kari Caven 1:36:05 (10:16, 50:29, 35:20)
9) Marko Mäkelä  1:36:56 (7:52, 55:13, 33:51)
10) Teemu Rinne 1:42:08 (10:56, 50:24, 40:48)
11) Jaakko Leinonen 1:48:26 (8:14, 50:54, 49:18)

Kilpailu purettiin Jussin uudessa lukaalissa, johon Jussi oli loihtinut erinomaisen illallisen. Punaviinin kanssa oli tarjolla salaatteja ja grilliherkkuja, joista huolehti Jaska vuosien kokemuksella. Päivällinen kruunattiin kahvilla ja konjakilla, kuten on tapana ollut. Paljon paremmaksi ei purkutilaisuutta voi pistää.

Sade hieman haittasi ulkoilma-aktiviteetteja ja ennakkoon hehkutettu jalkapallo-ottelu jäi pelaamatta. Tosin saunomisen yhteydessä Jussi ja Kimmo pelasivat luomujalkapalloa kaksistaan. Ilta jatkui vielä pitkään Bluesin parissa Rantasipissä.

Mika tempaisi Coast to Coast -tyyppisen ultramatkan Hämeenlinnan poliisiasemalta Forssan poliisiasemalla. Aikaa karpaasilta kului vaatimattomat 5 ja puoli tuntia ja maratonin kohdalla ”väliaika” oli huikea 3.33. NoCanDo kumartaa.

Muista kestävyyslajeista mainittakoon, että JJ tempoi Kierrroksen pyöräilyn 105 km (tempoajo -ei peesausta) aikaan 3.07. Mika sai tuntia huonomman ajan, tosin Mika juoksi HCM:n. Kipeytynyt nilkka ei tällä kertaa kestänyt maratonia loppuun saakka, vaan loppumatka sujui kävelyvauhtia. Ilmeisesti siirtyminen raskaaseen perhesarjaan (vähintään 2 lasta) on kova paikka kovallekin miehelle. Kaikesta huolimatta onnittelut Mikalle – toinen tyttö syntyi 14.8. Strategiset mitat 4030, 50.

Puistojuoksussa kunnostautui Jussi kahdella kierroksella JJ:n ja Mikan tyytyessä yhteen kierrokseen.

NoCanDon heinäkuun tapahtumia

Heinäkuu oli todella helteinen ja liikunta-aktiviteetteja ajatellen melko painostava. NoCanDo marathon Club järjesti kuitenkin ensimmäistä kertaa iltarastit, jotka onnistuivat sekä ratojen että muiden järjestelyjen puolesta mainiosti. JJ ja Heiska suunnittelivat radat ja veivät rastit metsään. Rastipisteiden joukossa oli todellisia helmiä, jotka saivat suunnistajilta kiitosta. Kimmo huolehti pääosin opastuksen järjestämisestä ja Mika oli myynnissä korvaamaton apu. Karppa ei päässyt työvuorojensa puolesta osallistumaan illan tapahtumiin, mutta keräsi ansiokkaasti rastit pois. Myöhemmin onkin keskusteltu, kumpi on vaativampaa: rastien vienti vai niiden haku. Rastia vietäessä rastia ei tarvitse etsiä, mutta haettaessa rastista ei ole tietoakaan. Keskustelu aiheesta jatkuu…

Pekka kävi juoksemassa Hämeenlinnan maratonin ja vaimon vanavedessä matka sujuikin mallikkaasti. Puolimatkan väliaika oli 1.41 ja loppuaika 3.35, joten tavoiteaikaan päästiin.

NoCanDon kesäkuun tapahtumia

Kesäkuu oli jälleen tapahtumarikas kuukausi, kun vuorossa olivat Tukholman maraton ja Suvi-ilta.

Tukholman maratonille osallistuivat kaikki muut paitsi JJ. Matka Tukholmaan taitettiin Turun kautta ja kestoa retkelle tuli kaksi päivää ja majoittuminen järjestyi Ariadne-hotellissa. Tuloksista mainittakoon seuraavat: Tulos (Chip)

 • Mika:   3.24.12 (3.22.48)
 • Sökö:   3.51.12 (3.50.07)
 • Kimmo:  3.52.59 (3.49.40)
 • Heiska: 4.11.22 (4.06.42)
 • Karppa: 4.26.06 (4.21.03)
 • Mikko:  4.38.58 (4.37.26)
 • Jussi:  5.02.15 (4.57.35)
 • Jaska:  kesk.

Suvi-illan musiikkipisteen järjestelyt onnistuivat NoCanDon puolesta jo rutiinilla, mutta laitevuokraaja oli vaihtunut ja tekniikka oli melko heikkotehoista neljä ensimmäistä tuntia. CD:t hyppivät ja tsemppilevyt jumittivat turhankin usein. Vasta yhdeksän maissa alkoi musiikki jytistä niin kuin sen pitääkin. Tästä viisastuneena ensi vuonna laitetoimittajaa vaihdetaan.

Tekniikasta huolimatta musiikki oli toimivaa ja monen mielestä parasta musiikkia tähän saakka. Syynä lienee klubin omat tanssipojat, Mika ja Kimmo, jotka jaksoivat heilua Blues Brothers -tyyppisessä asussa koko illan. Tsemppaus oli rankkaa ja Mika poti tässä kipeytynyttä nilkkaansa viikkokaupalla. Tosin tunnelma vei miehen mennessään eikä Mika aio osallistua Suvi-iltaan juoksemalla, vaan kannustaa mieluummin muita ja nostattaa fiilistä radan reunalla. (Poislukien poliisien maratonit).

Heiska osallistui suvi-iltaan polttariporukan mukana ja JJ yritti juosta hyvää aikaa puolikkaalla, mutta kesän ensimmäinen lämmin ja aurinkoinen ilta vei mehut ennen maalia. Tuloksena kellotettiin 1.35.

Pekka suostui lähtemään kierroksen vuorosoutuun JJ:n kanssa ja tulos oli taattu. Aikaa 50 km:n matkaan kului 5.08 ja sijoitus oli 13. yleisessä sarjassa. Matkan aikana rikkoutui toinen airo, joka vei tulosta hieman heikommaksi. Pekka tosin teki heinää koko viikon ja päivät venyivät. Vielä edellinenkin ilta venyi kello yhteentoista, joten levänneenä tulos olisi ollut vieläkin parempi. Yhteisiä harjoituksia oli kaksi kertaa ja niihin kului aikaa nelisen tuntia. Spekuloitavaa siis riittää…

NoCanDon toukokuun tapahtumia

Mikko räväytti julkisuuteen uutisen, jossa hän ilmoitti aloittavansa syksyllä Forssan Kesport-kauppiaana Kehräämän uudessa kauppakeskuksessa. Melkoinen yllätys, mutta positiivinen sellainen. Lisää positiivisia uutisia luvassa syksyllä!

Kevään massiivisin tempaus eli Anjoviskävely sai runsaan osanoton. Jaska ja Jussi aloittivat urakan hieman aikaisemmin, mutta antoivat toisaalta tasoitusta kävelemällä koko 33 km:n matkan. Mara, varamara, Heiska, Karppa ja JJ sen sijaan suorittivat urakkansa juosten. Pitkä lenkki taivallettiin kaikkien taiteen sääntöjen mukaan: hyvässä seurassa ja miellyttävissä maisemissa. Karppa muistutti vielä, että pitkät lenkit pitää juosta hitaasti. Tämäkin oleellinen seikka toteutui, sillä matkaa taitettiin hitaasti mutta täysillä. Aikaa kului kävelijöillä 5.50  ja juoksijoilla 3.15. Reitin tarkistusmittausta odotellaan vielä. Tilaisuus purettiin Jaskan loihtiman Vorschmakin ja runsaan juomatarjoilun kera. Loppuillasta kannustettiin Leijonat vielä loppuotteluun.

Puistojuoksuun osallistui Pena uudelle reittiennätyksellään 20.25 ja JJ taivalsi 4 kierrosta tasaiseen tahtiin.

JJ sinnitteli Kalevan Kierroksella kohtuullisen ajan 3.31. Porissa olosuhteet hieman hellittivät ja edellisen päivän sateet ja tuulet pitivät taukoa juuri sopivasti.

NoCanDon huhtikuun tapahtumia

NoCanDon julkisuusarvoa ruokitaan näyttävillä yhteislenkeillä yhtenäisin varustuksin. Puistojuoksussa neljä nocandoa paikalla.

Iltarastikausi alkoi korttelirasteilla ja iltarastikalenterissa on maininta NoCanDon järjestämistä iltarasteista. Laaja-alainen kestävyysurheilun harrastus jatkuu… Kaukjärveä kierretään ahkerasti ja nöyrä peruskuntokausi jatkuu.

NoCanDon maaliskuun tapahtumia

NoCanDon imagoa kohotettiin Forssan lehden jutulla. Koko sivun kokoinen juttu sai ansaittua huomiota koko Lounais-Hämeessä.

JJ jatkoi Kalevan Kierrosta 70 km:n hiihdolla. Aikaa kului 4.16. Pura selvitti Pogostan hiihdon perinteisen 53 km matkan alle kolmessa tunnissa.

Kuukausikokous pidettiin sääntöjen mukaisesti kuun viimeisenä perjantaina maran luona. Saunalenkin jälkeen ansaittua saunomista ja tulevan kauden suunnittelua. Suvi-iltaan päätettiin lähteä luomaan  jälleen tunnelmaa ja pystytetään musiikkipiste Tammelan suoralle. Harjoituskalenteriin merkittiin seuraavat tilaisuudet:

 • 8.4. Puistojuoksu, 2 kierrosta
 • 28.4. Tuusulan puolimaraton (Mikko, JJ, Kimmo, Pekka, ?)
 • 12.5  I Anjovisjuoksu/kävely, Pyhäjärven kiertäminen, lähtö Vesihelmeltä klo 8.00, suolapala Hilimarin kaupalla, vauhti vapaasti valittavissa. Tapahtuman purku lounaalla – Jaska huolehtii ruuasta.
 • Pääkaupunkijuoksu (Mika poliisien SM-kisaan, Sökö)
 • 26.5. Yyterin maraton, Kalevan Kierroksen maraton (JJ, Mikko)

NoCanDon helmikuun tapahtumia

Kokous pidettiin ”Voudin talossa”. Kovasta pakkasesta huolimatta yhteislenkki vedettiin kunniakkaasti läpi. Kokouksessa ei tehty päätöksiä eikä sihteeri ole toimittanut kokouksesta pöytäkirjaa. Mara retkeili lähes koko kuukauden Lapissa.

NoCanDon tammikuun tapahtumia

Vuosikokous alkoi räväkästi mutta sääntöjen mukaan saunaillalla, joka vietettiin yhteistyökumppanin FSP:n edustustiloissa. Paikalla olivat kaikki jäsenet sekä tästä kaudesta virallinen nocandon jäsen Pekka Pura.

Hieman haikeana Jussi Kärki lopetteli velvollisuuksiaan marana ja teki kattavan yhteenvedon kauden tapahtumista. Menneen kauden paikallaantallaajaksi valittiin Kari Cavén ja Kuden tsemppaajaksi valittiin monellakin alalla mainetta ja kunniaa niittänyt Mika Penttilä.

Kokouksen viralliseen osuuteen  kuului myös uuden maran vaali. Voitin tiukassa kamppailussa vei Kimmo Aalto toisen kierroksen tuloksella (8-2). Mika jäi tässä kamppailussa hopealle, joten on todettava, että kaupunginvaltuustoon pääsee helpommin kuin maraksi. Mika aloittaa vapaan sivistystoimen lautakunnassa puheenjohtajana, joten yhteiskunnalliset suhteet paranivat oleellisesti.

Tulevan kauden kuukausikokousten paikat sovittiin alustavasti. Tärkeimmät kokoukset pidetään varamaran puutarhassa grillin äärellä: toukokuussa pastaparty ja elokuussa Triathlonin jälkipelit. Syksyn cooper-testit otettiin myös esille.

Kauden tulostavoitteet lyötiin lukkoon:

 • JJ:     3.30
 • Sökö:   3.48
 • Kimmo:  3.50
 • Jussi:  4.39
 • Karppa: 3.39
 • Heiska: 3.50
 • Pekka:  3.35
 • Mikko:  3.20
 • Jaska:  4.20
 • Mika:   3.20

Jotta tavoitteisiin suhtauduttaisiin vakavasti ja realistisesti, hyväksyttiin yksimielisesti seuraava korvausmenettely. Aikatavoite saa heittää 5 minuuttia molempiin suuntiin, mutta sen yli tai ali menevät tulokset aiheuttavat rahallisia korvauksia seuraavasti:

 • Ylityksestä: 20 mk/minuutti
 • Alituksesta: 10 mk/minuutti
 • Maksimisakko 100 mk

Muista tapahtumista mainittakoon, että Mikko ja JJ aloittivat Kalevan kierroksen 30 km:n pikaluistelulla. Mikon tulos 1.03 ja JJ 1.08