Ajankohtaista 2004

NoCanDon joulukuun tapahtumat

Marras-joulukuun vaihteessa NoCanDon hiihtojaosto lähti ottamaan tuntumaa luonnonlumeen Lappiin ja matka sujui tehokkaasti lentäen. Matkaan osallistuivat Mikko, Karppa, Heiska, Jaska, Sökö ja Pekka. Melkoisen aktiivinen talvikauden aloitus!

Sunnuntailenkit päätettiin siirtää alkamaan normaalisti klo 10.00.

Laivaseminaari siirrettiin hieman aikaisemmaksi ja tapahtumista kuullaan lisää joulunalusviikolla.

NoCanDon marraskuun tapahtumat

Nocandot vierailivat myös fysioterapeutilla hakemassa oppia juoksutekniikkaan. Lempääläinen Harri Laine tuntee kehon toiminnan tarkkaan ja osaa selvittää monen lajin tekniikkaa. Juoksua helpottavat elementit löytyivät vartalon hallinnasta ja siitä, että palaset ovat päällekkäin. Nocandoilla kunto on kohdallaan, mutta virheitä löytyi lantion asennosta, yläselästä, ryhdistä jne. Jos jossain harjoituksissa opetetaan jotain juttua kädestä pitäen, niin nyt se tehtiin päästä kiinni pitäen. Juoksuasento muuttui ainakin hetkellisesti oleellisesti ja juoksu tuntui kevyemmältä kuin koskaan. Matka taittui turvallisesti Joutsimon autossa ja mukana menoissa olivat Heiska, Pekka, Mika ja JJ. Heiskalla oli porukan paras ryhti ja istumisessa Heiska on luonnonlahjakkuus.

Marraskuussa järjestettiin myös ensimmäinen NoCanDo-vaellus, kuten suunnitelmaan oli merkitty. Kiireisille miehille ei helposti yhteistä vapaa-aikaa löydy, mutta kaikkiaan viisi nocandoa vaelsi Forssasta Tammelan perukoille Lunkijärvelle ja matkaa kertyi kolmisenkymmentä kilometriä. Reipasta kävelyä harrastettiin 4½ tuntia ja sen lisäksi pari taukoakin ehdittiin pitää. Retki onnistui mainiosti niin säiden, reitinvalinnan kuin tunnelmankin puolesta.

Vaelluksen jälkeen Ruostejärven rannassa: JJ, Karppa, Jaska, Heiska, Mika, Kimmo, Sökö

Kävelyyn osallistuivat Mika, Heiska, Jaska, JJ ja Kimmo. Mikko tavattiin taukopaikalla, joten osallistumisprosentti oli kohtuullinen. Ilta päättyi saunomiseen ja uintiin (ei tosin kovin pitkään)  OP:n Lunkin mökillä, jossa Jouko Haonperä toimi illan isäntänä.

NoCanDon lokakuun tapahtumat

Lokakuu on varsin aktiivinen kuukausi ja se alkoi audienssilla Mikon luo. Mikolle luovutettiin klubilaisten kirjallisuutta ja arvokasta 40% juomaa juhlaan sopien.

Samalla tarkistettiin cooperin ja sunnuntailenkin aikataulu: cooper juostaan 8.10. klo 18 ja sunnuntain yhteislenkit alkavat tästä lähtien kello 9.00.

Cooperissa pisimmälle ehti JJ eli 3200 metriä. Mika jäi tästä tavoitteesta 85 metriä eli ehti kohtaan 3115. Mikko petrasi sadalla metrillä kevään rankingia tuloksella 3070. Karppa sinnitteli 2500 metriä ja Kimmo oli flunssaisena toimitsijatehtävissä. Heiska juoksi viikkoa myöhemmin tuloksen 2800.

Mikan numero 85 tuli monille tutuksi ja niinpä Mika olikin koko Forssan miehekkäin ääniharava ja meni liput liehuen kunnanvaltuustoon ja ties mihin. Asiaan palataan…

NoCanDon syyskuun tapahtumat

Syyskuun kuukausitapahtumana oli suunnitelman mukaisesti maisematiemaratonin puolikas ja sen purku Böndellä.

Säiden haltija oli taas suosiollinen ja sateisen syksyn keskelle sattui pari lämmintä ja aurinkoista päivää – onneksi juuri maisemamaratonin kohdalle. Matkaan lähdettiin Mikan muhvilla ja autoon pakkautui seitsemän juoksijaa. Tunnelma oli mainio heti alusta alkaen – olihan suomi edellisenä yönä selvittänyt tiensä jääkiekon World Cupin loppuotteluun  Ennakkotiedoista poiketen Karppa ei pystynytkään lähtemään mukaan, mutta Jaska lähti juoksemaan puolikasta eikä katunut päätöstään missään vaiheessa.

Poikkeuksellisesti klubilla ei ollut omaa huoltoa matkan varrella, vaan lähtöpaikalle tultiin järjestäjien kuljetuksella. Kuljettaja kertoili paikallisista nähtävyyksistä ja mainitsi mm. että suomen suurin puupappila löytyy Punkalaitumelta!.

Hienoinen vastatuuli hillitsi hieman vauhtia. Nocandot lähtivät pienissä ryhmissä liikkeelle ja maaliinkin saavuttiin melkein yhtä aikaa:

JJ 1.36,24
Mika 1.38,50
Mikko 1.39,10
Antti Joutsimo 1.39,22
Kimmo 1.40,45
Heiska 1.56,05
Jaakko 2.36, 36

Purkutilaisuuteen lähdettiin kiltisti: takapenkkiläiset joivat limpparia ja söivät jätskiä ja matka taittui iloisesti. Mikko hieman harmitteli, että eväsvoileivät olivat jääneet kotiin, mutta tilanteeseen oli tulossa parannus: Böndellä joukkue jaettiin sauna-, grilli-  ja keittiöryhmiin ja homma toimi tehokkaasti ja  tyylikkäästi kynttiläillallisen äärellä. Ilta päättyi kauan odotettuihin mitalikahveisiin, jotka Kimmo tarjosi pyöräilymenestyksensä johdosta. Illan mittaan paikalle saapuivat myös Sökö ja Karppa, joten osallistumisprosentti nousi lähes 90:een.

Puolimaratoonarit: Kimmo, Heiska, Mika, Jaska, JJ ja Mikko

NoCanDon elokuun tapahtumat

Elokuun odotettu tapahtuma oli NoCanDo Triathlonin juhlakilpailu. Mukaan kutsuttiin tietenkin kaikki nocandot, mutta myös kaikki vuosien varrella mukana olleet osallistujat. Juhlakilpailun luonteelle sopi myös, että matkat pidennettiin kaksinkertaisiksi, joten matkat olivat pidemmät kuin neljännestriathlonissa.  Uintiosuus oli kilometri, pyöräily 55 km ja juoksuosuus 15 km. Matkojen pidennyksestä huolimatta kilpailu oli melko tasainen ja voitin vei JJ tasaisilla suorituksilla joka lajissa. Lisää triathlonista...

Kalevan Kierroksen pyöräilyssä oli tänä vuonna myös sarja ulkopuolisille ja niinpä pyöräilykärpäsen pureman saaneet Kimmo ja Pasi lähtivät tähän melko vaativaan 120 km tempoajoon Laukaalle. Koska matkaa kisapaikalle oli melkoisesti, piti matkaan lähteä jo edellisenä iltana ja ilta vietettiin maatilamajoituksessa Juha Kankkusen maisemissa.  Olosuhteet eivät olleet niin suotuisia kuin triathlonin aikaan vaan pyöräily ajettiin tuulisessa ja sateisissa oloissa. Lämpötila oli lähdössä kymmenisen astetta joten kylmää kyytiä oli tarjolla. Tulokset  olivat kuitenkin erinomaiset: Kimmo ajoi  yleisen sarjan kakkoseksi ja Pasi missasi komean pokaalin parilla minuutilla sijoittuen neljänneksi. JJ ajoi Kalevan Kierroksen sarjassa ajan

NoCanDon heinäkuun tapahtumat

Klubi vietti saunaillan Tammelassa JJ: n luona. Alkuiltaan oli ajoitettu tunnin lenkki, joka kulki strutsifarmin kautta. Juoksu sujui mainiosti, vaikka osa osallistujista oli tullut paikalle pyörällä ja rullaluistimilla. Saunominen kesti reilut kaksi tuntia ja tässä ajassa ehdittiin pitää kokouskin, jonka aiheina olivat mm Kaukjärven kierroksen kehityskeskustelu, Suvi-illan analysointi, Jussin sähköposti ja tuleva 10-vuotis triathlon kisa.

Loppuilta sujui mukavassa tunnelmissa. Musiikkihan tekee paljon, Ohjelmassa oli Jaskan rapukävelyesitys ja illallinen grillin vierellä.

NoCanDon kesäkuun tapahtumat

Kesäkuun satsaus oli jälleen  Suvi-illan maraton, johon osallistuttiin sponsoroimalla kahtakin bändiä, jotka soittivat Aurasen kohdalla koko maratonin ajan. Karpan osuutena oli varsinainen bassomaraton, sillä hän soitti molemmissa bändeissä. Musiikki oli taattua rypistystä tyyliin CCR.

Mika ideoi perinteiseen Kuuston risteykseen ohjelmaa. Vesihelmen fysioterapia oli touhussa mukana ensin body pump -harjoituksella ja toisella tunnilla oli vuorossa body combat -treeni. Mika heilui koko ajan banaanina, kuten viimekin vuonna.

Jänikset hoitelivat hommansa rutiinilla. Pekka ja JJ alittivat tavoiteaikansa 1.45 10 sekunnilla ja Sökö ja Heiska pistivät vieläkin paremmaksi. Heiskan aika oli sekunnilleen tavoiteaika 2.00.00 ja Sökön aika vain sekunnin pielessä. Kimmo ja Jaska juoksivat puolimaratonin ilman aikarajoitusta.

Tilaisuuden purku oli Mikan järjestämässä paikassa ja särpimenä oli Vesihelmen baarin tekemää pizzaa. NoCanDo suosittelee!

NoCanDon toukokuun tapahtumat

Kaukjärven kierros juostiin sunnuntaina 16.5 ja uusi osanottajaennätys saatiin kasattua: mukaan lähti 52 juoksijaa (38 yhdellä kierroksella ja 14 kahdelle kierrokselle). Ilmat suosivat tapahtumaa ja ennätyksiä rikottiin urakalla. Kaukjärven Kierroksen reittiennätys on nyt Toni Stenholmilla 49.15. Tapahtuma uutisoitiin näkyvästi Forssan Lehdessä.

JJ aloitti maratonkauden Ylistarolla neljän kierroksen reitillä ja tuli maaliin ajassa 3.42.43. Iso joukko nocandoja lähti hakemaan uusia kokemuksia kaupunkimaratoneilta. Prahan valloitus sujui mallikkaasti ja kylmässä ilmassa juostussa maratonissa saavutettiin seuraavia tuloksia: Mika 3.21, Kimmo 3.48, Sökö 3.53, Heiska 4.06, Karppa ja Jaska 5.12.  Prahan keikasta oli sivun mittainen asiantunteva juttu. Mainittakoon, että Jaska juoksi maratonin kameralla varustettuna, joten tähtireportteri oli elementissään. Jaska lähti vielä Tukholmaan – tosin vain seuraamaan, kun Pekka kellotti ajan 3.53 ja Mikko 4.18. Tukholman maratonilla oli haittana helle.

NoCanDon huhtikuun tapahtumat

Kuukauden tapahtuma oli joka keväinen Cooper, josta lyhyesti Mikon kommentit:Cooper juostiin loisto-olosuhteissa to-iltana 29.4. Paikalla 50% jäsenistöstä sekä jälkikasvua.Tuloksia: Mika 3210 m. Hienoa! Kimmo 3050 m. Mikko 2980 m. Pekka 2900 m. Jaska 2460 m. Jaskalla parannusta viime vuoteen 250 m! Että sillai.

JJ kipitti 12 minuutissa matkan 3140 henkilökunnan cooperissa.

NoCanDon maaliskuun tapahtumat

Maaliskuussa hiihdettiin viimeiset hiihtokilometrit ja nocandot osallistuivat Pirkkaan ja Pogostaan. Kuukausitapahtuma vietettiin Pumpulienkelin sviitissä kaupunkimaisemissa juostun lenkin jälkeen. 

NoCanDon helmikuun tapahtumat

Helmikuussa osa nocandoista kävi Pirkka-hallissa maitohappotestissä ja tuloksista saadaan yhteenveto, kunhan kaikkien tulokset on myös analysoitu. Muuten harjoittelu on peruskuntokauteen tyypillistä lenkkeilyä ja hiihtoa. Helmikuun viimeinen yhteislenkki keräsi kuusi nocandoa järveä kiertämään, joten kesään valmistaudutaan hyvällä asenteella.

Perhetapahtumia: Mika sai kolmannen tytön! Onnittelut

NoCanDon tammikuun tapahtumat

Vuosikokous pidettiin laivaseminaarin yhteydessä ja menomatka sujui tiukasti kokoushuoneessa – tosin lounas keskeytti kokouksen hetkeksi. Tulomatkalla kokoushuonetta ei oltu enää varattu, joten siirryttiin seminaarin epäviralliseen puoleen.

Aluksi luodattiin edellisen vuoden tapahtumia ja Mika selvitti tapahtumat klubin osalta. Tämän jälkeen oli vuorossa myös tiukkaa itsekritiikkiä, kun jokainen peilasi omia suorituksiaan urheilun saralla. Suurimman kritiikin sai osakseen triathlonkisan hajauttaminen kahdelle päivälle ja perinteisen aikataulun muuttaminen. Kokonaisuutena vuosi oli kuitenkin positiivinen ja sakkomaksut lihottivat seuran tilejä. Kokouksessa tehtiin kuitenkin mainioita päätöksiä. (seuraavassa päätökset lyhyesti)

  • Mikko Lilja aloittaa uutena marana
  • varamarana  toimii Jari JJ Junttila
  • Kaukjärven juoksu järjestetään 16.5
  • Suvi-iltaan osallistutaan vanhaan malliin musiikkipisteellä, jossa ehkä luvassa elävää musiikkia ja jänisjuoksut kuten ennen
  • X Nocando Triathlonkisa järjestetään Holjana lauantaina
  • Cooper järjestetään sekä keväällä että syksyllä
  • henkilökohtaiset aikatavoitteet maratonilla lyötiin lukkoon
  • NoCanDo suosittelee edelleen Maisemamaratonia
  • päätettiin tunnustuspalkinnon jakamisesta