Ajankohtaista 2005

Joulukuun tapahtumat

Maran kulunutta vuotta muisteltiin iltapäivän kahvitilaisuudessa. Tilaisuuden avasi varamara ja lyhyen katsauksen menneeseen vuoteen teki kaupungin valtuuston puheenjohtaja Mika Penttilä.

Lokakuun tapahtumat

Lokakuussa oli ohjelmassa vaellus kuun lopussa. Vaikka tapahtuma oli tiedossa jo ajat sitten, sattui viikonlopulle paljon päällekkäisyyksiä. Niinpä loistavassa ja aurinkoisessa syyssäässä matkaan lähtivät vain Heiska, Karppa ja JJ. Reitti noudatteli Eerikkilään saakka Hämeen Ilvesreittiä, mutta Eerikkilää lähestyttäessä kartasta haettiin helppokulkuiset ja nopeat reitit suunnistuskarttojen avulla. Aikaa kului 25 kilometrin reittiin melko tarkkaan 5 tuntia. Tässä ajassa oli mukana myös pysähtyminen laavulle, jossa juotiin eväskahvit. Maastossa oli poikkeuksellisen paljon lunta ainakin vuodenaikaan nähden. Loppumatkasta kävely liukkaalla rahamaantiellä hieman tuntui jaloissa. Vaellus todettiin yksissä tuumin loistavaksi harjoitukseksi ja hyväksi tapahtumaksi.

Cooperin testi juostiin hämärissä olosuhteissa Loimaan kentällä eikä tuloksia ole juuri lähetelty. Huhuja on kuulunut lähes 3000 metrin tuloksista. JJ hölkkäsi omaan tahtiin 3100.

Mika juoksi toisen maratonin ja nyt oli vuorossa Amsterdamin valloitus. Tekstiviestissä valiteltiin imeytymisvaikeuksia, mutta siitä huolimatta tuloksena 3.50.

Mikko kävi tutustumassa Ahvenanmaalla järjestettyyn maratoniin ja sinnitteli kauden viimeisen maratonin neljän tunnin pintaan (4.00.17)

Yhteislenkit järven ympäri lupaavat hyviä tuloksia – peruskuntokausi on menossa.

Syyskuun tapahtumat

Perinteeksi muodostunut maisematiemaraton keräsi jäälleen hyvän osallistujajoukon vaikka kaikki eivät varsinaiseen juoksuun osallistuneetkaan. Lähes yhtä merkittävä osa tätä tapahtumaa kun on purku Böndellä.

Varsinaiseen maratoniin osallistui Antti, joka tuulisella taipaleella oli hyvässä vauhdissa. Tulos 3.49.52 jäi hieman Antin toukokuun lopun noteerauksesta.

Puolimaratonille oli useampia osallistujia, joista Kimmo juoksi parhaan ajan 1.46.29. Mikon noteeraus oli järjestäjien ilmoittamasta tuloksesta huolimatta 1.46.35 ja Heiska tuli maaliin samoilla minuuteilla maaliin tuloksella 1.49.33.

Matkan järjestäjänä ja huollosta vastasi Sökö.

Purkutilaisuuteen saapuivat myös JJ ja Mika. JJ saapui Kierroksen suunnistuksen jälkeen ja ehti vielä saunaan ja uimaan. Suunnistus sujui mainiosti ja tuloksena 16. sija. Mika saapui kollegoiden mukana paikalle ja ehti hyvin mukaan ruokailuun.

Elokuun tapahtumat

Kauden päätapahtumaksi kasvanut triathlon vedettiin läpi pitkillä matkoilla. Klubilaisia osallistui kisaan seitsemän ja ulkopuolisia neljä. Kisan olosuhteet olivat tänäkin vuonna mainiot ja ajat paranivat viime vuoden hellepäivään verrattuna minuuttikaupalla.

Triathlonista lisää omalla sivullaan…

Pyöräilyjaosto kunnostautui osallistumalla Laukaalla 120 km tempoajoon, joka on Suomen pisin tempoajo. Matkaan lähtivät Kimmo ja Heiska ja samalla kyydillä ja majoituksella myös Topi Alarautalahti. JJ hankkiutui paikan päälle omin avuin.

Vertailukohtana oli viime vuoden kisa. Kisaa haittasi ikävä vastatuuli, mutta lämpötila oli kymmenen astetta lämpimämpi ja sää pysyi poutaisena. Kansalliseen kisaan osallistuneet Kimmo ja Heiska pyörittivät matkan uusiin ennätyksiin. Kimmon aika oli 3.44.59 ja Heiskan aika selvästi alle neljän tunnin rajan eli 3.58.57. Parannusta viimevuotisiin tuloksiin yli 10 minuuttia. JJ osallistui Kalevan Kierroksen sarjaan ja selvitti reitin ajassa 3.36.19.

Mika aloitti maratonkautensa poliisien kisalla, joka juostiin Tampereen maratonin yhteydessä. Jalkavaivat ovat vaivanneet koko kauden, mutta Mika tsemppasi rankan reitin läpi ajassa 3.35. Mikan ohjelmassa on vielä Amsterdamin maraton myöhemmin syksyllä.

Heinäkuun tapahtumat

Heinäkuussa vietettiin saunailta Tammelassa ja poikkeuksellisesti saunaan pääsi ilman saunalenkkiä. Saunailta oli säiden ja osallistujien määrässä melko onnistunut. Suuria päätöksiä olivat tekemässä Heiska, Kimmo, Mika, Mikko ja ehtoisana isäntänä JJ.

Loppukauden ohjelmaa ja ensi vuoden tapahtumia lyötiin jo lukkoon. Ennakkoon viriteltiin jo tunnelmia triathloniin ja syysvaellukseen, laivaseminaariin ja vuosikokoukseenkin. ENsi vuonna järjestetään taas Kaukjärven kierros toukokuun puolivälissä.

Suuriin päätöksiin kuului myös se, että klubi valitsi uuden jäsenen eli monivuotisesta hangaroundista, Antti Joutsimosta tuli klubin virallinen jäsen.

Kesäkuun tapahtumat

Kesäkuussa jänikset pääsivät taas tositoimiin ja Suvi-illan maraton keräsi ennätyksellisen määrän osallistujia. Musiikkilavat, jänikset ja muu oheistoiminta antaa tapahtumalle hyvän tunnelman ja se tuo mukanaan väkeä läheltä ja kaukaa.

JJ tervehtyi juuri ja juuri jänisjuoksuun ja kaverina juoksi silloin vielä klubin ulkopuolella Antti. Alkumatkasta porukkaa oli melkoisesti taivaltamassa tuota viiden minuutin kilometrivauhtia, mutta vastatuuli aiheutti tasavauhtisessa juoksussa sen, että loppumatka oli hieman työläämpi. Näistä huolimatta aikataulu piti kutinsa koko matkan ja maaliin saavuttiin muutama sekunti etuajassa.

Kahden tunnin jäniksinä Kimmo ja Heiska jarruttelivat onnistuneesti menohalujaan ja aikataulu piti kutinsa.

Mika huolehti tunnelmasta Kuuston musiikkilavalla ja asuna oli tällä kertaa Hese-koira. Asu oli mielettömän kuuma eikä sieltä nähnyt mitään, mutta se ei tahtia haitannut.

Suvi-illan tapahtumaa pohdittiin vielä saunaillassa rautatienkadulla.

Muista osallistujista mainittakoon, että Karppa osallistui bassomaratoniin ja Pekka oli liikenteenohjaajana (josta on kuultu myöhemminkin)

Toukokuun tapahtumat

Toukokuussa mara ja varamara suunnistivat Puolaan ja Krakovaan maratonia hakemaan. Mukana oli myös huoltojoukkona JJ ja naisellisempana tukena olivat Hanna ja Arja. Internetin välityksellä löytyi suhteellisen edulliset lennot ja majoitusmahdollisuudet. Tähän hintaan ei sitten kuulunut kovin lämpimiä säitä, sillä juoksun aikaan tarjolla oli sadetta ja rakeita ja paikoin paistoi aurinko. Maratonin nopeimmat suomalaiset kellottivat kuitenkin seuraavat tulokset:

Kimmo: 3.48.41 (sijoitus 425.)
Heiska: 3.49.29 (sijoitus 435.)

Toukokuun toinen suuri juttu oli tietenkin Kaukjärven Kierroksen järjestäminen, jossa rutinoitunut kisakoneisto toimi moitteettomasti ja 55 osallistujaa pääsi testaamaan kuntoaan mainiossa säässä. Lisää Kaukjärven Kierroksesta omilla sivuillaan…

JJ sinnitteli maratonin läpi hieman kipeänä eikä tauti helpottanut lainkaan päinvastoin. Järkyttävä vastatuuli lisäsi tuskaa ja aika painui lähes neljään tuntiin (3.58).

Huhtikuun tapahtumat

Huhtikuu sujui tiukan perusharjoittelun merkeissä. Kaukjärven kierroksia kertyi viikonloppuisin, kun parhaimmillaan sunnuntain lenkillä oli mukana 6 osallistujaa.

Kimmo jatkoi hiihto- ja lautailuharrastustaan pitkään huhtikuun puolelle. Varamara sai myös täydet kympit täyteen ja tilaisuutta juhlittiin karusti pitkällä lenkillä.

Maaliskuun tapahtumat

Maaliskuussa alkoi virallinen kausi ja säännölliset yhteislenkit järven ympäri keräsivät osallistujia. Talvi jatkui kylmänä maaliskuun loppuun, joten olosuhteet juoksulla pysyivät koleana. Perinteinen pääsiäisen kärsimysjuoksu toteutettiin paikallisesti Kaukjärvi+ lenkillä. JJ kävi maaliskuussa hiihtämässä Pogostan 70 km hiihdon.

Jaska täytti ensimmäisenä klubilaisena täydet 50 vuotta ja delegaatio kävi Jaskan residenssissä vierailulla. Viiniharrastukseen liittyvät lahjat olivat päivänsankarille mieleen vaikkakin juhlajuomana oli tarjolla runsaasti kuohuviiniä. Sitkeimmät klubilaiset jatkoivat vierailuaan pitkälle iltaan saakka.

Tammikuun tapahtumat

Vuosikokous alkoi 100% osallistumisprosentilla, kun nocandot kokoontuivat yhteislenkin jälkeen saunomaan ja pitämään vuosikokousta. Kokoussessio kesti pitkälle yli puolen yön ja tärkeitä päätöksiä ja tavoitteita lyötiin lukkoon.

Kevään ulkomainen maraton valittiin ja se on tänä vuonna Torinon maraton huhtikuun puolessa välissä. Tästä kuullaan jatkossa huomattavasti lisää.

Varsinaisessa kokouksessa Mika toimi puheenjohtajana kuten tulevan kaupunginvaltuuston puheenjohtajan arvolle sopii. Viime vuoden aktiivisuus ja saavutukset käytiin läpi jokaisen kohdalta ja sitoutuminen klubin toimintaan todettiin erinomaiseksi.

Tulevan kauden tavoitteet maratontavoitteiden ovat seuraavat:

JJ: 3.44
Sökö: 2.59
Kimmo: 3.44
Karppa: 4.00
Heiska: 3.59
Mikko: 3.45
Mika: 3.20
Pekka: 3.55
Jaska: 4.30
Viralliseen tulokseen huomioidaan ensisijaisesti chip-aika mikäli kilpailussa sellainen on käytössä ja muuten tuloksena on kilpailun virallinen aika. Sakkomaksun perusteet päätettiin pitää entisellään.

Tulevan kauden toimintasuunnitelma jää johtoryhmän päätettäväksi, mutta muutamia linjauksia toiminnan suhteen tehtiin jo nyt.

Kauden tärkeimmäksi tapahtumaksi on tänä vuonna tulossa Kaukjärven Kierroksen järjestäminen. Tänä vuonna julkisuutta saadaan jo Suvi-illan ennakkomarkkinoinnissa, sillä Kaukjärvi on virallisesti Suvi-illan testijuoksu. Julkisuutta tulee mahdollisesti roppakaupalla, sillä TV2 seuraa maratonille valmistautuvaa ryhmää, joka on näillä näkymin osallistumassa sekä testijuoksuun että Suvi-iltaan. Kaukjärven Kerroksen nettisivusto on jo avattu.

Suvi-illan jänisten markkina-arvoa kohotetaan sponsorointimahdollisuudella
Uusia jäseniäkin on jo ehdolla ja uusien jäsenten klubikelpoisuutta koetellaan NoCanDo Triathlonissa, joka järjestetään pitkillä matkoilla tänäkin vuonna (1km , 55 m , 15 km).

Hankinnoista: Klubilaisille hankitaan tekninen juoksuasu, johon brodeerataan näyttävästi klubin nimi näkyviin.