Ajankohtaista 2012

Lokakuun tapahtumia

Pyöräilyjaosto on siirtynyt metsään: sateesta huolimatta Kimo rymyää metsissä uudella pyörällään.

Sami starttaa jossain vaiheessa vielä maratonille. Muilla nöyrää perustreeniä…

Syyskuun tapahtumia

Sami6 osallistui 24H rogainingin MM-kisaan. Lähes koko sallitun ajan liikenteessä matkaa kertyi Tsekin vuoristoissa reilut 100 km. Mallikas sijoitus maailman huippujen joukossa. Nocando kumartaa.

Syyskuu oli paikoin sateisin 170 vuoteen ja samaa ilmiötä seurattiin täällä Hämeessäkin. Heiska sinnitteli Tallinnan puolikkaalla kohtuullisen ajan 1.47. melkop pienellä lajiharjoittelulla. JJ ja Tero juoksivat Maisematiemaratonilla 21,0 km vastatuuleen ja loppusuora olikin sitten jo myötätuulta. Ajat vastaavasti 1.42. ja 2.05. Puistojuoksussakin nocandoja on nähty. Juha juoksee rattaiden kanssa sellaista vauhtia ettei huonosti valmistautuneena parane mennä viivalle. JJ saavutti kahdella kierroksella tavoitteensa alle 50 min tuloksen.

Maantiepyöräilykausi alkaa hiipua, mutta maastopyöräily tulee tilalle. Kimmo intoilee uudella maasturillaan pitkin vaellusreittejä. Ensi kaudella luvassa uutta tekniikkaa…

Elokuun tapahtumia

Elokuun kovimmasta suorituksesta vastasi pyöräilyjaosto, joka ajoi yhden päivän aikana 315 kilometrin etapin. Reitti kulki pitkin Hämettä ja Pirkanmaata. Matkassa olivat Heiska, KImmo ja MikkoL. Pyörän satulassa aikaa kului hieman vajaat 12 tuntia.

Mika juoksi kauden maratonin tavoiteaikaan ja selvitti HCM:n aikaan 3.38.25. Kauden kotimainen kärki – tähän mennessä.

Sami6 haki kokemusta triathlonkisoista ja osallistui Hauholla pikamatkalle. Uinnissa Sami antaa vielä rasoitusta, mutta muut lajit ja kunto on kohdallaan.

Iltarasteilla kiertävät Juha ja JJ. Samoin Puistojuoksussa on taas nocandoja. Sami pinkoo kärkivauhtia ja myös JJ selvitti maratonin mahalaskun jälkeen yhden tavoitteista eli kierros alle 25 min.

Heinäkuun tapahtumia

Heinäkuussa palattiin lähtöruutuun ja alettiin vääntää peruslenkkiä. Pyöräilyjaosto teki perinteisen Tourin, joka tällä kertaa kohdistui Reinin laaksoon. Matkalle lähtivät Heiska, Kimmo, Sami6 ja Karppa lähti huoltoauton kuljettajaksi. Matkaa kertyi neljän päivän aikana 570 km ja havereilta vältyttiin. Pahin takaisku taisi olla karvas kokemus Ryanin veljesten politiikka, jossa online-tsekkaus on ilmaista, mutta kentällä tehtynä se maksoi 60e/hlö. Aina oppii jotain uutta.

Kuivajärven kierros osoittautui mainioksi reitiksi ja se päätettiin kiertää heinäkuun tapahtuman yhteydessä. Itse tapahtuma keräsi erinomaisen osallistujakaartin, sillä ainoastaan Karpalla oli ylittämätön este – muut 12 nocandoa osallistuivat lyhyemmän tai pitemmän kaavan mukaan. Pitemmän kaavan mukaan osallistujia eli Kuivajärven kiertäjiä olivat Mika, MikkoL (!), Sami6, Heiska ja JJ. Tero ajoi huoltopyörää ja huoltoa tarvittiinkin, sillä sakkokierroksen myötä lenkille kertyi mittaa 28 km.

Ilta kului leppoisasti saunoen, pulikoiden ja syöden. Illallinen koostui parista salaatista, savukalasta ja grillituotteista. Mansikkakakku ja kahvi kruunasivat illan. Afrikkalaista viiniä kului pari purkkia. Ilta jatkui pikkutunneille saakka ja Tammikrouvikin sai vielä asiakkaita puolen yön jälkeen.

Missä Mika?

Illan urheilullinen idea kehittyi Humppilan Veikkojen järjestämän Linkin lenkin ympärille, josta päätettiin tehdä klubin sisäinen maastojuoksukilpailu. Seitsemän (7,1) kilometrin matka erotteli jyvät akanoista ja kärkikaksikko erottautui omille teilleen alusta alkaen. Juha oli koko kisan kuudes ajalla 28,02 ja Sami6 tiukasti klubin kakkosena puolisen minuuttia perässä (28.31). Muu ”Nokandon” porukka saapui lähes yhtä aikaa järjestyksessä JJ (31,05), Mika (31,15), Kimmo (31,59) ja MikkoL (32,25). Heiska tyylitteli maaliin hieman myöhemmin (36,40), mutta hän jäähdyttelikin pyörälenkin jälkeen. Takana oli kolmen päivän reissu, jossa kilometrejä kertyi rapiat 550 km ja viimeinen etappi päättyi vasta ennen juoksua. Osa porukasta kävi testaamassa Kimmon uuden saunan Böndellä.

Kesäkuun tapahtumia

Kesäkuu alkoi koleana, mutta ei sentään niin koleaa kuin Tukholmassa. Valitettavasti Tero oli valinnut Tukholman maratonin kauden avaukseen ja lähtöviivalla lämpöä oli rapiat neljä astetta. Kylmempää kuin jouluna! Kylmä ilma ja tuli hyydytti Teron menon viimeisellä kympillä ja juoksu vaihtui kävelyyn. Tulos 4.42.

Suvi-ilta alkoi painostavalla lämmöllä ja kesän ensimmäinen kuuma ilma teki tepposet monille. Maratonilla JJ hyytyi heikkoon esitykseen vaivojen jälkeen. Keskeyttäminen ei tullut kysymykseen ja maaliviiva armahti ajassa 4.18. Muut nocandot osallistuivat puolikkaaseen ja Sami6 selvitti sen loistavasti aikaan 1.33.07. Terolla painoivat vielä Tukholman kilometrit ja penikat vihloivat kintuissa: lopputulos 2.26.34. Sökö surffaili maaliin vaimon seurassa (tällä kertaa voittoisasti) – lopputulos sekunnin parempi kuin Tarjalla eli 2.12.57.

Urheilusuorituksista mainittakoon vielä MikkoL:n Paavo Nurmen puolimaratonin tulos 1.47.29. Mikko on siis kunnossa!

Toukokuun tapahtumia

Toukokuussa alkoi maratonkausi. Heiskalla on kauden kärki, kun Prahan maraton kulki aikaan 4.09. Alku hyvin – lopussa hieman hillitymmin. Karppa oli liikkeellä samalla taktiikalla ja päätyi loppuaikaan 5.23.

Kauden kotimaisen kärkituloksen kellotti Kimmo Yyterin maratonilla. Sijoitus sarjassa kolmas tuloksella 3.41. Pokaali kotiin ja kun saunakin on valmis, niin ei muuta kuin pojan kanssa saunomaan!

Kaukjärven Kierros järjestettiin perinteisellä paikallaan toukokuun ensimmäisenä sunnuntaina. Viimeisetkin lumet ja jäät ehtivät juuri sulaa ja Tapaninmyrskyn jäljet saatiin melko lailla kuntoon. Reitti ja järjestelyt saivat edelleen positiivista palautetta. Tapahtumaan osallistui ennätysmäärä juoksijoita ja vähän pienempi määrä canicrossareita. Uusi osanottaja-ennätys on nyt 154. Kahdensadan osallistujan haamurajaa lähestytään hitaasti mutta varmasti. Ensi keväänä kehitellään taas jotain uutta 😉

Marko Vaittinen juoksi reittiennätyksen pintaan ja aika jäi uupumaan vain sekunnin ennätyksestä. Molemmat reittiennätykset ovat tosin jo ennestäänkin Markon nimissä ja varmaan pysyvätkin.

Rogainingin EM-kisoihin osallistuneiden Mikan ja Samin seikkailuista Liettuassa oli iso juttu Forssan Lehdessä. Näistä vähän lisää myöhemmin.
Raportti Liettuasta.

Huhtikuun tapahtumia

Kärsimyslenkki uudella reitillä!

Kuivajärven lenkki osoittautui varsinaiseksi löydöksi. Reitti oli vaihteleva korkeuseroiltaan, sillä alkumatka tuntui olevan enimmäkseen ylämäkeä. Lunkaantien jälkeen vaihdettiin ”kesäreitille”, joka oli melkoisen luminen ja osa reitistä mentiin lumihangessa. Tämä ei kuitenkaan laskenut fiilistä, sillä Portaan kylään tultaessa tiet paranivat ja päästin juoksemaan vaihtelevassa ja idyllisessä maalaismaisemassa. Näkymät olivat lupaavat jo näin kevättalvella ja kesällä odotettavissa on vielä kauniimmat maisemat. Reitin loppupuolella kierrettiin vielä Tanilantietä Suujärven poluille, joten vältettiin maantiejuoksua. Reitti voidaan juosta enemmän harjuja pitkin, kunhan loputkin lumet sulavat.

Portaan sillan ylitys - idyllistä Hämettä

Kärsimyslenkille osallistuivat Mika. Kimmo, Heiska, Sami, Tero ja JJ. Kesäreitti oli hieman suunniteltua lyhyempi, joten se juostiin läpi melko hyvällä vauhdilla. Aikaa 27 km lenkkiin kului melko tarkkaan 2,5 tuntia.

MikkoJ ja Sökö osallistuivat Saariselällä Vaskoolihiihtoon ja sivakoivat 40 kilometrin matkan aikaan 3 tuntia ja 15 minuuttia.

Aprillipäivänä juostiin puistojuoksu. Nocandot nappasivat kaksoisvoiton kierroksella. Juha oli nopein ja Sami sinnitteli toiselle sijalle, vaikka lähti takarivistä hitaasti kiihdyttäen liikkeelle. JJ juoksi kaksi kierrosta 50 minuutin pintaan – ehkä joskus vielä alle…

Maaliskuun tapahtumia

Hiihtokausi alkoi tehdä loppuaan ja kevyen liikenteen väylät aukenivat juostavaan kuntoon – pitoa löytyi ilman nastareitakin. Nöyrää lenkkiä, flunssa vaivasi monia, mutta kuun lopussa suunniteltiin jo ensimmäistä Pyhistä*. Mika ja Sami kävivät tutkimassa reittiä jo kuun puolivälissä rogaininghaasteet mielessään.

* Nocandoslangia: Pyhäjärven Kierros (33 km)

Legendaariset Klubilaiset, Maaliskuun päätapahtuma lähestyy uhkaavasti takavasemmalta ja eskaloituu siis ensi sunnuntaina 25.3.2012 klo 09.30. Tuolloin starttaamme Vesihelmeltä ja kierrämme hyvinkin rauhalliseen ja omaan tahtiin Pyhäjärven. Lenkin päälle voisi rentoutua jopa asiakkaana Vesihelmessä, ne jotka ehtivät. Itse joudun kiirehtimään yksiin näytelmäharjoituksiin ja sen jälkeen käyn pikavisiitillä Tallinnassa. Pyhäjärven kiertoon ei ole varattu tankkauspisteitä, mutta juoksen treenimielessä reppu selässä ja siinä kulkeutuu useammankin juomat ja muut härpäkkeet jos tarvii.

Nähdään siis viimeistään Vesihelmen pihalla klo 9.30.

Terv. Mara Benkku

Pyhäjärven Kierros alkoi vähän koleassa ja tuulisessa säässä. Juha säästeli jalkojaan ja juoksi vain 15 km lenkin. Mika, Sami, Heiska ja JJ sinnittelivät koko kierroksen. Aikaa kului 3.20. Jälkimäinen puolisko tarvottiin pienessä sohjossa ja jalat kastuivat. Heiska ja JJ ehtivät Vesihelmeen ja syömään, Mika jatkoi kiirehti laivalle ja Sami juoksi saldoksi melkein 40 km.

Matkalla kehiteltiin uusia lenkkejä: pitkäperjantain kärsimyslenkiksi kaavailtiin Kuivajärven kiertämistä. Reitti pitää varmistaa ennen juoksua!

Helmikuun tapahtumia

Kuusen Sami ei antanut kylmän sään haitata vaan osallistui 24 tunnin hiihtoon Vierumäellä. Rogaining-joukkue testasi kestävyyttään ladulla hyvällä menestyksellä. 327 kilometriä 24 tunnin hiihdossa on mainio tulos, kun ottaa huomioon, että pakkanen ei juurikanaan laskenut 20 asteen alle missään vaiheessa. Tästä sulka hattuun Samille!

Juha siirtyi perheellisten sarjaan. Helmikuussa Juhalle ja Jaanalle syntyi tyttö. NoCanDo Marathon Club onnittelee!

Tammikuun tapahtumia

Vuosi alkoi ja edellinen marakausi päättyi sopuisasti tammikuiseen vuosikokoukseen. Ilta alkoi kaupunkilenkillä, jolla käytiin tutustumassa myös Kaikulan myrskytuhoihin. Sen verran hikeä pukkasi pintaan, että ne pestiin pois heti lenkin jälkeen Scandicin saunaosastolla.

Varsinainen kokous sujui sopuisasti ja maravaalissakin päätös tehtiin yksimielisellä päätöksellä. Mika Penttilä valittiin maraksi, joka valitsi varamaraksi Kimmo Aallon. Klubin uusiksi jäseniksi valittiin Sami Kuusi ja Tero Nieminen. Klubissa on nyt ennätysmäärä jäseniä.

Seuraavan kauden tavoitteet ja viime vuoden arvosanat:

 • Sökö 4.20 (7)
 • Mika 3.33 (8)
 • Karppa 4.00
 • Kimmo oma ennätys (alle 3.34) (9)
 • Heiska 4.05 (7)
 • JJ 3.30 (9+)
 • SamiK 4.15 (6-)
 • Juha 3.15 (7)
 • MikkoJ EVT
 • MikkoL EVT
 • Pekka EVT
 • Sami6 3.29
 • Tero 4.00

Ensi kauden kiintopisteitä ovat juoksutapahtumiin osallistumisen ja pyöräilyn lisäksi Kaukjärven Kierros (6.5). ja Härkätie Ultran järjestelyihin osallistuminen (17.-18.8.)

Kaukjärven yhteislenkit jatkuvat sunnuntaiaamuisin. Ensimmäiselle yhteislenkille osallistui 5 nocandoa.

Tammikuun loppu kärvisteltiin kahdenkymmenen asteen pakkasissa.

Toimintasuunnitelmaa odotellessa…