Ajankohtaista 2011

Joulukuun tapahtumia

Nöyrää lenkkeilyä Kaukjärven ympäri. Puistojuoksussakin nocandoja nähtiin. Keleistä johtuen hiihtokautta ei ole aloitettu. Kimmo ja Sökö kävivät tosin jo lumileirillä pohjoisessa.

Vuoden viimeinen (vieläpä hyvävauhtinen) yhteislenkki juostiin joulupäivänä. Keli oli melkeinpä kesäinen – ainakaan liukkaus ja lumi eivät haitanneet. Näin vähälumista ja lämmintä joulua ei ole ollut miesmuistiin. Mukana Juha, Mika, Kimmo ja JJ.

Vuosikokous pidetään lauantaina 7.1.2012. Kello 17 aloitetaan lenkillä ja jatketaan kokouksella ja saunalla.

Marraskuun tapahtumia

Peruskuntokausi jatkuu ja yhteislenkit keräävät hyvin porukkaa. Marraskuun ensimmäisellä yhteislenkillä oli seitsemän(!) osallistujaa: Kimmo, Heiska, Mika, Sökö ja JJ. Hangaroundeina Kuusen Sami ja Niemisen Tero.

Marraskuun kalenterissa on vielä puistojuoksu ja järveä kierretään säännöllisesti sunnuntaisin. Lähdöt alkavat Tammelasta siten, että Aaltoportilla ollaan klo 9.30.

Marraskuun viimeisenä viikonloppuna on vuorossa kalenterissa ollut ammuntatapahtuma. Sukulan ampumaradan osumista kerrotaan myöhemmin.

Maran raportti:

Ja kiitos Maralta innokkaille osallistujille turvallisesta päivästä sekä Pekalle paikan järjestelyistä.

Aloitimme 75 m:stä 5:llä totuttelulaukauksilla 7,62 Sako M92S:lla ja 3:lla kovemmalla latauksella 7,62:lla Sakolla (Pystykorva M28-32). Siten olikin vuorossa M92S:lla vuorossa 10 laukauksen kilpasarja, jonka tulokset ohessa. Onnittelut JJ:lle mestaruudesta, joka sai palkinnoksi muiden jo lähdettyä hienon rk-heijastimen! Kilpasarjan ohessa halukkaat pääsivät kokeilemaan ampumahiihdon vaikeutta Aselan 0,22 Finnnbiathlon -pienoiskiväärillä. Kisan jälkeen päästiin tauolle palautumaan suoritusten rasituksista, ja makkara nuotiolla sekä munkkikahvit piristivät ja lämmittivät +3°C:n aurinkoisessa syksyisessä kelissä. Tauon jälkeen siirryttiin lyhyempipiippuisiin aseisiin ja kokeilimme tarkkuutta hieman lyhyemmältä matkalta 5 laukauksen sarjoilla 9mm:llä CZ 75B:llä ja 0,22Beretta Mod. 89:llä. Tässä vaiheessa päivä oli vienyt jo ampujista mehut ja alussa tutustutut 0,45 mustaruutiaseet Kentucky pistol ja Kentucky kivääri jäivät odottamaan seuraavaa kertaa…

Tulokset (sijoitus/ampuja/osumien hajonta/pisteet/osumat)
1. JJ 8,5 cm 88pist. 10-10-9-9-9-9-9-8-8-7
2. Juha 11,5 cm 85 pist. 10-10-9-9-9-9-8-8-7-6
3. Mikko 17,5 cm 80 pist. 10-9-9-8-8-8-8-7-7-6
4. Kimmo 22 cm 59 pist 10-9-8-8-7-5-5-3-2-2
5. Karppa 26,5 cm 47 pist. 9-7-6-5-5-4-3-3-3-2
6. Heiska (19,5 cm) 30 pist. 7-7-4-4-4-2-2-0 ohi 2

t. Mara

Lokakuun tapahtumia

Nocandosta lähti hyvä edustus Dresdenin maratonille, joka juostiin lokakuun lopussa. Sää oli melko viileä ja reitillä mukulakiviä, joten ajat painuivat yli neljään tuntiin. Porukka oli kuitenkin tyytyväinen juoksuun ja matkaan muutenkin. Alla nettoajat:

 • Mikko 4.24,31
 • Sökö 4.28,28
 • Karppa 5.06,34
 • Sami keskeytti 31 kilometrin kohdalla.-
 • Jussi Mikkola 4.33,20 (hangaround)

Syyskuun tapahtumia

 • Maisematiemaraton 3.9.:
  • JJ 1.34.47
 • Varalan maraton 4.9.:
  • Mika 3.35.35

Tallinnan puolimaraton 11.9.Taliinnan maratonin järjestelyt olivat mainiot ja hinta-laatusuhde oli kohdallaan. Matkaa Viru-hotellista lähtöön oli vain muutama sata metriä. Reitti kulki meren rantaa seuraillen, joten korkeuseroja ei matkalle juuri kertynyt. Pari viimeistä kilometriä juostiin mukulakivillä. Sekä maratonilla että puolikkaalla oli n. 1500 osallistujaa

Käytössä oli chipit, mutta nettoaikoja ei järjestelmästä saatu. Alla olevissa ajoissa on reilu minuutti eroa nettoaikaan.

 • Mikko L 1.46.15
 • JJ 1.36.54
 • Teemu Rinne 1.56.24 (hangaround)

Elokuun tapahtumia

Elokuussa klubi teki uuden aluevaltauksen ja osallistui rogaining-kisaan. Tässä lajissa yhdistyy juoksu , vaellus ja suunnistus. Joukkueessa nimeltä Tyykikylän Blues oli viisi jäsentä: Suunnistusvastaavana ja tsempparina oli Harri Koskinen, rogaining kokemusta oli Niemisen Tuulalla ja Marko ”Tasku” Tasasella. Nocandon edustajat olivat lajin rookieita, mutta kuntoa ja kestävyyttä riitti koko matkalle. Lopputulos oli mainio, sillä joukkue sijoittui 50 joukkueen kisassa kärkipaikalle. Kyseessä oli 8 tunnin kisa, jossa tavoitteena on kerätä rasteilta mahdollisimman paljon pisteitä. Vaikeat/kaukana olevat rastit antavat eniten pisteitä. Reitin suunnittelu ja kuljettavan matkan arviointi on oleellinen juttu, sillä maastossa ei reittiin suuria muutoksia voi tehdä. Harri kehitteli hyvän reitin: pituutta kertyi reilut 50 kilometriä ja rastipisteitä juuri voittoon riittävä määrä. Venäläinen joukkue keräsi enemmän pisteitä, mutta ei ehtinyt meidän onneksemme määräajassa maaliin. Niinpä Tyykikylän Blues juhli ansaittua voittoa.

Pitkä matka maastossa vaatii hyvät eväät ja varusteet. Energia riitti hyvin ja juoksureput olivat näppäriä juoman kuljettamiseen. Maasto oli melko helppokulkuista – tosin Taktiikkana oli juostu tie- ja polkuosuudet ja metsäisemmät pätkät ja ylämäet selkeästi edettiin kävellen. Maaliin juostiin hapotuksesta huolimatta ja reilulla viidellä minuutilla alitettiin 8 tunnin määräaika.

Raportti Rogainingista

Heinäkuun tapahtumia

Perinteinen triathlon vedettiin läpi yhteislenkkinä. Alkuun sujuteltiin kilometrin uinti Lamminrannassa. Mara veti märkäpuvullaan nopeimman kierroksen ja oli jo pyörän selässä, kun muut vasta ryömivät rannalle. Pyöräilylenkillä porukka hieman hajosi kaluston mukaan. Kilpapyöräsarjalaiset kiersivät Lautaportaan 55 km lenkin ja vaatimattomammalla kalustolla varautuneet kiersivät puolta lyhyemmän Makulihan lenkin. Matkaa tehtiin vuorovetona melko pitkään ja lopussa voimiaan säästelleet runnoivat ensimmäisenä maaliin eli taktista kikkailua! Juoksuosuudelle porukka hajosi vielä osiin. Helteestä johtuen Kaukjärven kiersivät MikkoJ, Sami, Mika ja JJ. (Kuumaa oli ja nestettä kului). Maran kantapää ei kestä juoksemista, joten lajivalikoimassa nähtiin vielä skiket eli pehmeässäkin maastossa kulkevat rullaluistimet.

Nestevajausta paranneltiin iltaan saakka, kun Mara oli varannut hyvät viinit herkullisten liharuokien seuraksi. Saunassa kului myös miedompia juomia, jopa cokista kului pullokaupalla. Purkutilaisuuden lisäksi juhlittiin maran ylennystä reservin kapteeniksi. Melkoinen saavutus reserviuralla- klubilaiset kumartavat ja tervehtivät käsi lipassa!

Triathlonin osallistujat: mara, Kimmo, Heiska, Mika, Sami, MikkoJ, JJ ja hangaroundeina Sami ja Anssi.

Heinäkuussa pyöräilyjaosto veti perinteisen turneen, joka tänä vuonna kulki kotimaassa reittiä Forssa- Rauma-Turku-Forssa. Kimmon ja Heiskan seuraksi matkaan lähtivät Kuusen Sami ja Koukkulan Risto. Sää suosi matkantekoa ensimmäisenä päivänä ja seuraavan parin päivän aikana reitille osui myös sateita ja vastatuulta. JJ saatteli porukan matkaa Loimaalle saakka.

Klubin ohjelmassa oli ratakymppi, joka sekin juostiin helteessä. JJ juoksi soolona reilun 45 minuutin tuloksen.

Kesäkuun tapahtumia

Nocando Marathon Club osallistui perinteisesti Minimaratonin järjestelyihin. Mika oli seremoniamestari ja vastasi kuulutuksesta ja musiikista, Mikko ohjeisti ja juoksutti lapsia ja vaihtoa pyörän alleen, kun isommat lapset juoksivat Lamminranna ympäri. JJ huolehti tulospalvelusta – manuaalisesti tällä kertaa. Pekka oli järjestelyjen yleismies monessa roolissa reitin merkkauksesta tulospalveluun.

Suvi-illan maratonille osallistui kolme nocandoa. Kimmon suunnitelmissa oli pyöräillä 100 km ja juosta puolikas sen päälle. Sateinen keli muutti suunnitelmia ja Kimmo vaihtoa urakan maratoniksi. Tankkaus jäi siis aamupäivään. Siihen nähden suoritus maratonilla oli loistava. Juoksun tuloksena oli oma ennätys ajalla 3.32.25! JJ juoksi hieman riskin päälle alusta alkaen ilman käsijarrua ja tuloksena myös erinomainen tulos 3.26.25, joka jäi vain 2 sekuntia ennätyksestä, joka oli juostu 15 vuotta sitten! MP3-soittimen akku kesti 30 kilometriä. Ensi kerralla panostetaan uuteen soittimeen. Mikalle tulos 3.52.03 ei ollut nappisuoritus. Urheilujuoma ei pysynyt sisällä ja aikaa kului muuhunkin kuin juoksuun.

Puolikkaalla klubin parhaan tuloksen teki Sökö, joka näytti kaapin paikan myös Tarjalle ja jätti vaimonsa selkeästi selkänsä taakse. Sökön tulos oli 1.57.05 (Tarjalla 1.59.43). Heiska keskittyi jo illan saunan lämmitykseen, eikä huomannut edellään juoksevaa Sököä. Kirikamppailu jäi näkemättä ja Heiska kellotti ajan 1.57.27.

Kympillä nocandolla oli vain yksi edustaja, mutta sitäkin kovempi: Juha juoksi kympillä ajan 38.11. ja oli 900 juoksijan joukossa sijalla 15.

Tapahtuma purettiin välittömästi voudin saunalla ja mukana oli myös hangaround Hämeenlinnasta eli Koukkulan Risto. Heiska hoiti hommansa hyvin eli saunassa tarkeni enemmän kuin hyvin. Saunalla menossa mukana myös Mika, Kimmo ja JJ.

Suvi-illan järjestelyt herättivät hieman keskustelua ja pahin moka selvisi parin päivän kuluttua. Reittimuutoksen yhteydessä maratonin matkan mittauksen yhteydessä oli tullut ”inhimillinen virhe” ja matka jäi 400m alimittaiseksi. Täten nämä maratontulokset eivät ole tilastokelpoisia.

Toukokuun tapahtumia

Maratonkausi on avattu. Sökö oli vaimonsa kanssa Prahassa maratonin aikaan ja juoksi paikallisen maratonin. Klubin kärki on nyt Sököllä: 4.34.32. Tätä lähtevät tavoittelemaan Kimmo ja Mika Tuusulan maratonille. (Sökö oli sen verran herrasmies, että antoi vaimolleen parikymmentä minuuttia etumatkaa eli Tarja tuli maaliin ajassa 4.13.31.)

Tuusulanmaratonilla klubin kärkeä parannettiin uudelle tuntiluvulle. Mika juoksi maaliin ajassa 3.38.13 ja Kimmo viitisen minuuttia myöhemmin (3.43.24). Kelpo tuloksia Tuusulan pitkissä mäissä. Heiska kävi pyörällä melkein reitin varrella, mutta palasi Nurmijärveltä takaisin. Mittariin kertyi 212 kilometriä.

Kaukjärven Kierros junailtiin rutiinilla. sillä vuorossa oli jo yhdeksäs kerta näissä merkeissä. Käsikirjan mukaan mentiin ja järjestelyt toimivat moitteettomasti. Tämän vuoden kehitysaskeleita olivat hyvä yhteistyö Intersportin kanssa, josta hyötyivät kaikki osallistujat 10€ arvoisen etukupongin muodossa. Jaakkolan Puutarhakeskus jakoi perinteisesti kestäviä ruusuja, jotka ovat voimissaan vielä viikonkin kuluttua. Tammelan kunta on kunnostanut liikuntakeskuksen tiloja, jotka ovat nyt entistä siistimpiä ja toimiviahan ne ovat aina olleet. Äänentoistolaitteet ovat valmiina liikuntakeskuksessa ja langaton mikrofoni antaa Mikalle liikkumavapautta. Tulospalvelussa tehdään vaihtokauppa talkootyössä Vesterisen Paavon kanssa, joten tämä tärkeä osa toimii ammattitaidolla. Nyt tulokset siirrettiin nettiin heti kisapaikalla, joten tulokset olivat netissä välittömästi. Reitille lisättiin opastuskylttejä ja ensi vuonna kilometripaalut ovat myös omaa designia.

Klubin jäsenet osallistuvat vastavuoroisesti Puistojuoksuun, jossa oli mahdollisuus juosta myös puolimaraton. Kaupunginvaltuuston kokouksen ja kertausharjoitusten vuoksi klubin osallistumisprosentit jäivät Heiskan ja JJ:n harteille.

Varamara eli Pekka ja JJ osallistuivat Tammelan Ryskeen 90v juhlaan. Molemmat saivat pronssisen plaketin ansioistaan paikallisen seuran hyväksi. JJ osallistui vielä Kunniakierrokseen (34 kierrosta). Mara juoksi Kunniakierroksensa Jokioisten (alimittaisella) kentällä vauhtileikittelynä.

Toukokuun viimeisenä sunnuntaina juostiin yhteislenkkinä vielä kerran Pyhäjärven ympäri. Nocandoista menossa mukana olivat esimerkillisesti mara Juha (joka lähti Kuustosta liikkeelle) ja lisäksi Mika ja JJ. Mukaan kutsuttiin Tammelan kaikki kynnelle kykenevät ja niitähän riittää. Tällä kertaa mukaan osallistuivat ultrajuoksija Hannu Anttila, Mitronistaan tuttu Juha Siitonen ja Tammelan Ryskeen yleisurheilukoulun vetäjä Janne Pyykkö. Matka taittui kahdessa ja puolessa tunnissa. Perille (ei siis maaliin) saavuttiin vielä poutasäässä.

Toukokuun viimeisenä päivänä oli vuorossa nocandon oma cooper Tammelan kentällä. Illaksi oli tilattu lämmin ja tyyni keli, mutta tilaus meni perille ainostaan lämmön osalta. Lämpömittarissa oli 23 astetta ja shortseissa päästiin liikkeelle. Tuloksiin vaikutti kuitenkin pyörivä vastainen tuuli, jonka vaikutus arvioitiin noin sadaksi metriksi. Seuraavassa tulokset ilman tuulihyvitystä:

 • Juha 3300
 • JJ 3100
 • Mika 3000
 • Kimmo 2900
 • Heiska 2750

Huhtikuun tapahtumia

Huhtikuussa pyöräilyjaosto kunnostautui avaamalla kauden ja viikon aikana kilometrejä kertyi yli 800. Tämä lupaa ennätyksellistä saldoa koko kaudelle. Mallorcalla kelit ja maisemat olivat kohdallaan.

Perinteinen pääsiäisen kärsimyslenkki juostiin yhteislenkkinä Pyhäjärven ympäri. Matka sujui sopuisasti yhessä koossa (ei irtiottoja eikä nyykähtämisiä). Reilun 30 kilometrin matkan taittoivat Mika, Juha, Kimmo ja JJ.

Talvikauden tapahtumia

Peruskuntokaudella on nocandoja nähty juoksemassa mm Puistojuoksuissa Juha on ollut kärkikahinoissa molemmilla matkoilla. Lisäksi Juha sujutteli Finlandia-hiihdon aikaan 3,36. Ainakin mara jaksaa näyttää mallia tällä kaudella 😉

Maaliskuun puistojuoksussa 13.3. nähdään varmaan useampiakin nocandoja.

Kimmon talvikauden huipentuma oli Reunasen Anssin ohitus hiihtäen. Piirin parhaimmistoon kuuluva hiihtäjä jäi taakse Kaikulan vaativassa maastossa. Tosin Anssi oli matkassa perinteisellä tekniikalla ja Kimmo hiihtäen – mutta kaikki lasketaan!

Toimintasuunnitelma 2011

 • 27.3.2011 Kutomolla kovaa harjoittelua (tämä ei virallisella listalla, koska tapahtumalla lienee poliittinen tausta, mutta kaikki kynnelle kykenevät mukaan siinä toivossa, että Mika pääsisi jäseneksi myös rahasotkuistaan tunnettuun liikuntakerhoon)
 • 15.5.2011 Kaukjärven kierros
 • touko-/kesäkuun vaihde Cooper
 • 18.-19.6.2011 Suvi-Ilta tai Jukolan viesti
 • 7.7.2011 Rata 10 000 Lamminrannassa
 • 30.7.2011 Triathlon (jos menemme vanhan tavan mukaan Vesihelmen mennessä kiinni, päivä on oheinen)
 • 3.9.2011 Maisematie/11.9.2011 SEB Tallinna
 • kevät tai syksy ammuntapäivä (viitaten sääntöjen kohtaan 2, ammunta on erittäin vaativa urheilulaji monien joukossa)
 • marras-/joulukuun tapahtuma
 • Puistojuoksut
 • Pyöräilytapahtumat (pyöräilyjaosto informoinee muita jäseniä, suositellaan kaikille tätäkin jaloa lajia)
 • Ja yhteiset sunnuntailenkit jatkuvat entiseen malliin…

Vuosikokous ja kaupunkilenkki Djurgårdenissa

Tammikuun viimeisenä perjantaina yhdeksän nocandoa suunnisti kohti Helsingin Olympiaterminaalia. Matka sujui mukavasti Jaakkolan Matin kyydissä ja Tukholman laivaan ehdittiin mainiosti.

Menomatkalla syötiin kevyemmin ja sivistyneesti A la Carte -ravintolassa sillä aamulla odotti kierros Durgårdenin saaren ympäri. Aurinkoinen sää suosi ulkoilua ja kaikki olivat innokkaina lähdössä. Reitinvalinnat hieman vaihtelivat, mutta kaikki löysivät tiensä laivan tilaussaunaan, jossa aika kului hyvässä seurassa.

Vuosikokous vedettiin perinteisin menoin ja kokous avattiin juhlallisesti Finlandia-hymnillä. Mara kävi läpi vuoden toimintakertomuksen ja JJ esitteli tilien tapahtumat. Vuoden saldo jäi hieman pakkaselle, mutta todettakoon, että vuoden 2010 menoissa oli molemmat vuosikokouskulut.

Seuraavassa taulukossa on lueteltu vuoden 2011 tavoiteajat ja suluissa on kokouksen antama kouluarvosana viime kaudesta.

 • Sökö 4.15 (7)
 • Mika 3.30 (10)
 • Karppa 4.00 (5)
 • Kimmo 3.30 (9)
 • Heiska 4.06 (8)
 • JJ 3.50 (9)
 • Sami 4.15 (7)
 • Juha 2.55 (10)
 • MikkoJ 3.39 (9)
 • MikkoL
 • Pekka

Maraksi valittiin äänestyksen (7-2) jälkeen Juha Koskenoja. Varamaran valinnan tulos ilmoitetaan myöhemmin.

Uudelle maraston johtoryhmälle annettiin tehtäväksi miettiä ”kunniajäsenen” säännöt. Ilmoitusasiana Mika toi esille Härkätie-Ultra juoksun vuonna 2012. Klubin osallistuminen järjestelyihin on toivottavaa.

Paluu kotiin sujui arvolle sopivasti, sillä taksi oli satamassa odottamassa. Hieno vuosikokous aktiivisen vuoden päätteeksi.

Uusi kausi alkoi Mikon kohdalla kivuliaasti, sillä huoleton hyppy katolta lumipenkkaan rikkoi nilkan sisäpuolisen ”nuppiluun”. Laskeutuminen osui ikävästi kiven päälle, jota ei lumen alta erottanut. Jos jotain positiivista tapauksesta hakee, niin irronnut osa irtosi nätisti yhtenä kappaleena. Jalka on nyt leikattu ja osa ruuvattu paikoilleen. Jalka on pidettävä kovassa kipsissä pari viikkoa, sen jälkeen pari viikkoa kevyessä kipsissä. Kävelyharjoittelu ja painon varaaminen alkaa sen jälkeen. Kuuden viikon tauko kovaan menemiseen ja metsähommiin on edessä. Suvi-illan maraton siintää kuitenkin haaveissa.

Nocandoja on nähty useasti hiihtoladuilla, juoksulenkeillä, uimassa ja Kutomon Flowridessa. Nöyrää perustreeniä…