Ajankohtaista 2010

Marras-joulukuu

Peruskuntokausi menossa ja sunnuntain yhteislenkeille kerääntyy juoksijoita vaihtelevasti. Maran kahveet on luvattu perjantaille 17.12. klo 18.30 maran residenssiin.

Maran kahveet oli menestys, sillä tämä perjantai-ilta sopi kaikille eli kaikki jäsenet olivat paikalla. Kausi päättyi aktiivisesti kuten oli alkanutkin. Mara lahjoi jäsenet vielä lämpimillä NoCanDo ruutupaidoilla – liekö mielessä jatkokausi! Ilta sujui kahvin, voileipäkakun ja saterin merkeissä.

Vuoden viimeinen yhteislenkki juostiin Tapaninpäivänä kovassa myräkässä. Kaukjärven tietä ei oltu tuohon aikaan vielä aurattu, joten lunta riitti. Lunta oli toistakymmentä senttiä ja pahimmissa kinoksissa puolisen metriä. Mustialan aukealla oli maasturi jäänyt lumeen kiinni. Kuski ei varmaan uskonut silmiään, kun näki viiden kaverin tulevan juosten auttamaan. Tilanne muistutti pitkälti erästä vakuutusyhtiön mainosta 😉 (Don’t you worry about a thing)

Vuosikokoukseen Tukholmaan on lähdössä myös runsas osanotto – yhdeksän nocandoa on tähän mennessä ilmoittautunut tammikuun lopun Djurgårdenin yhteislenkille.

Lokakuu – Ulkomaan maratonit

Kauden ulkomainen maraton juostiin ohjelman mukaan Amerikan mantereella. Maratoniksi valikoituikin Niagara Fallsin Marathon, joka nimensä mukaisesti päättyi näille kuuluisille putouksille. Tämä maraton lienee ainut laatuaan maailmassa, sillä lähtö ja maali ovat eri valtion alueella. Juoksu alkoi siis Kanadan puolelta ja päättyi Yhdysvaltain puolelle. Matkalla oli siis jonkinlaiset tullimuodollisuudet ohitettavana, muttta niistä kuullaan varmasti myöhemmin. Matkanjohtajana tällä matkalla toimi Sami, joka järjesti edulliset lentomatkat Iceland Airiilla.

Varsinaiset maratontulokset menivät ennakkokaavailujen mukaan: MikkoJ selvitti kisan aikaan 3.55.48, Sökö 4.39.11 ja Sami 5.26.50.

Kauden viimeisen maratonin juoksi kuitenkin Kimmo ja kyseessä oli melkein ulkomainen maraton, kun Maarianhaminan maraton taittui selkäkrampeista huolimatta upeasti aikaan 3.42.50.

Syyskuu – rästimaratonit ja Mikan alppiultra

Pyöräilyjoukkueen jäljelle jääneet jäsenet osallistuvat (Lue: osallistuu) Tour de Helsinki pyöräilyyn. 140 km matkalle osallistuu lähes 1700 pyöräilijää. Kimmo Selvitti Tourin ilman haavereita (32 km/h keskinopeudella). Hangaroundina Sami Kuusi.

Maisematielle päätyi neljän hengen iskujoukko: Juha ja JJ maratonille sekä MikkoJ ja Sökö puolikkaalle. Ilma suosi viileässä ilmassa viihtyviä juoksijoita ja muutenkin Maisematiemaratonin huolto ja fasiliteetit toimivat kuten piti. Tuloksista huikeimman vedon teki Juha, joka juoksi lupauksensa maratonin aikaan 2.55 – sekunnilleen! Tämä oli koko kisan kolmanneksi nopein suoritus ja yleisessä sarjassa olisi tullut voitto. JJ hyytyi omassa juoksussaan neljään tuntiin. ”Juoksijan/hyppääjän polvi” ei kestänyt koko matkan juoksua vaan osa matkasta piti kävellä. MikkoJ juoksi kesän nopeimman puolikkaansa aikaan 1.43 ja Sökö rutisti 26 minuuttia nopeammin kuin Paavo Nurmessa eli loppuaika oli mainio 1.51. Kymmenen kiloa kevyempänä juoksu oli helpompaa ja vauhdikkaampaa. Purkuun osallistui myös Sami, joka juoksi Paavolasta Tammelaan. Mikko oli tilannut ruuat kotikeittiöstä ja Mustialan mökki oli ensimmäistä kertaa nocandokäytössä. Sauna osoittautui erinomaisen lämpimäksi ja vesi sopivan viileäksi. Loppuilta vietettiin Oktobertfesteillä Popedasta nauttien.

MikkoL juoksi maratonin Tallinnassa tasaisen varmasti ja ohitti maalilinjan ajassa 4.16.

Samaan aikaan Mika aloittaa Tor des Géants ultrakisan: 200 mailia eli 330km – 24 kilometriä nousua, joista pisin 3000 metriä (300–>3300).

Mika selvitti alppiultran määräajassa. Aikaa urakkaan kului 147 tuntia 45 minuuttia eli aikaa jäi yli kaksi tuntia ennen määräajan sulkeutumista. Matkaan lähti yli 300 urheilijaa, joista maaliin asti selvisi 179. Karsinta oli aika rankkaa ja Mikallakin oli ulosliputtaminen lähellä. Järjestäjät eivät herättäneet ajoissa lauantaiaamuna, kun edessä oli vielä viimeinen osuus. Mikan matkaraportti tästä maailman kovimmasta non-stop kisasta saadaan myöhemmin näille sivuille luettavaksi.

Heiskan solisluu ei ollut asettunut oikeille jengoilleen, joten paraneminen vaati leikkaushoitoa. Nyt luut pysyvät kassa metallilevyjen avulla.

Elokuu – perustreeniä ja pyöräilyonnettomuuksia

Elokuu jatkui helteisenä ja päättyi koleaan viikkoon. Kilpailutoiminnasta mainittakoon HCM. jonka MIka kävi juoksemassa: 3.35 kovassa kelissä eli perushuttua Mikalle.

Hämeenlinnan vahvistus eli Koukkulan Risto tempaisi ja veti Ironman kisan läpi. 3,8 km uintia, 180 km pyöräilyä ja maraton vei aikaa 12.45. Tiukka suoritus ja helteinen keli antaa vielä moraalisia lisäpisteitä. Aaltoja koko Nocandon porukalta.

Pisimmistä treeneistä vastasi pyöräilyjaosto (Kimmo, Heiska + MikkoL), joka pyöräili sateisena lauantaina Sammattiin ja takaisin; matkaa kertyy 245 kilometriä. Reissulle osui klubin tähän saakka pahin kaatuminen, kun Kimmo kohelsi mutkaista alamäkeä viidenkympin vauhdilla ja tien liukkaus yllätti. Mutkassa takarenkaan pito loppui ja takapyörä kääntyi eteen. Tästä vauhdista Kimmo kaatui ja ajautui tien yli edelleen pyörässä kiinni. Onni onnettomuudessa oli, että autoa ei tullut samaan aikaan vastaan. Sateinen keli aiheutti kaatumisen, mutta myös suojeli pahemmilta kolhuilta. Saldona asfaltti-ihottuma reidessä ja kyljessä. Pyörä kärsi pieniä vaurioita. Matka kuitenkin jatkui – nämä lipat vedettiin jo 70 km kohdalla.

Heiska lähti Kuusen Samin kanssa Myllyn pyöräilyyn. Heiskan pyöräily keskeytyi kaatumiseen, josta ei selvitty enää hyvällä tuurilla. 200 km pyöräilyn jälkeen edessä olevat törmäilivät ja kaatuivat juuri Heiskan eteen. Vauhti oli sen verran rivakkaa ettei mitään väistöliikettä ehtinyt tehdä ja Heiska lensi olkapäälleen asfalttiin. Heiska odotteli kylmissään ambulanssia puolisen tuntia ja sen jälkeen alkoi matka Hämeenlinnan sairaalaan. Röntgenkuvausten tuloksena murtunut solisluu ja pari kylkiluuta. Sairauslomaa nelisen viikkoa.

Heinäkuu – triathlonkuukausi

Ensi vuonna Forssassa järjestetään kansallinen triathlonkisa ja Nocandot testasivat reittejä jo ennakkoon. Lamminrannassa uitiin koko lammi ympäri ja matkaa kertyi kilometrin verran. MikkoJ ehti käydä hyppäämässä vitosesta alas matkan varrella, joten ihan täysillä ei vielä kohellettu. Tähän osallistuivat siis MikkoJ, Sami, Mika, Heiska, JJ, Antti ja perinteinen Hämeenlinnan vahvistus eli Koukkulan Risto

Koheltaminen alkoi vasta pyöräilyssä. Kimmo ja Heiska osoittivat, että pyöräilystä on jäänyt reisiin voimaa ja vetivät koko Lautaportaan 56 km lenkin kovaa kyytiä. Alkumatkasta Antti pysyi vielä kyydissä , mutta joutui heivaamaan 20 kilometrin kohdalla. Loppuun asti peesissä pysyivät Mika, Risto ja JJ. Sami ja Mikko pyöräilivät samaan aikaan toisaalla hieman lyhyemmän reitin. Sami kruunasi pyöräilyn rengasrikolla.

Helteinen keli jatkui juoksuosuudella, jonka pituudeksi tuli hieman alle 10 km. Tähän osallistui pyöräilyn kärkiryhmä. Kimmo ja Heiska jaksoivat tämänkin osuuden parhaiten. MikkoJ juoksi vastaavasti Kaukjärvi+ lenkin hyvällä viiliksellä. Juha osallistui juoksuosuuteen kiertämällä Kaukjärven.

Triathlonpäivä huipentui tyylikkääseen purkutilaisuuteen. Mika oli hommannut teltan, kattanut pöydät valkoisia pöytäliinoja unohtamatta, lämmittänyt saunan ja hankkinut vielä asialliset PA-laitteet, joten fasiliteetit olivat kohdallaan. Tämän lisäksi paikalla olivat Karppaa lukuun ottamatta kaikki nocandot. Pekka oli urakoinut veneellä Pyhäjärvellä ja MikkoL ja Sökö saapuivat tilaisuuteen Paavo Nurmen puolikkaalta. Näistä maratoneista ei illan aikana juuri puhuttu. (1.53.19 ja 2.18.19).

Loppuilta vietettiin Status Goes Fest -festivaaleilla Poets of The Fallin tahtiin.

Mika juoksi kesäkuun pitkänä lenkkinä reitin Forssa-Lempäälä. Reitti ei ole kovin miellyttävä, joten muita ei tähän 80 km lenkille osallistunut. Muutamaa päivää myöhemmin oli vuorossa yhteislenkki joka suuntautui Mustialan metsiin. Tähän uskaltautuivat mukaan MikkoJ ja JJ. Reitti oli mainio (25 km) ja helteestä huolimatta varjoisilla teillä oli mukava juosta.

Kesäkuussa pyöräillään perinteinen Tour de France ja tällä kertaa matkaan lähtivät myös Kimmo ja Heiska. Pojat seurasivat paikan päältä kisaa kahdella etapilla ja hankkivat kokemusta vuoriosuuksista. Tour de Francen välipäivänä oli vuorossa Genevejärven ympäriajo (170 km). Pyöräilyjoukkue siirtyi vielä viideksi päiväksi Nizzaan, jossa sattumalta oli tuttua porukkaa: JJ, Arja, Hanna ja Annukka. Pyöräily jatkui Rivieran helteisillä pyöräteillä.

Mika testasi toistamiseen Hämeenlinnan maratonia ja viime vuoden palkinto kahvinkeitin sai kaverikseen kelloradion. Tähän vaadittiin kolmas sija, joka irtosi ajalla 3.37. (Paidan vuoksi tälle kaupunkimaratonille ei kannata osallistua – se kelpaa tosin auton vahaukseen) tai pyörän puhdistukseen).

Sama kaveri osallistui Kanadan matkallaan kansainväliseen 10 km:n Sault Ste. Marien Riverfront Run tapahtumaan. Tuloksena sarjavoitto alle 41 minuutin ajalla.

Ennakkosuunnitelmista poiketen Pyhäjärven kierrokset ovat vaihtuivat helteiden vuoksi Näkiäislammen kierroiksi. Matkaa kertyy Manttaalilta lähdettäessä 25 km ja reitti suuntautuu Mustialan varjoisille metsäteille. Nocando suosittelee 😉

Kesäkuu alkoi Cooperin testillä

Cooperin testi on rankka lenkki varsinkin hieman rauhallisempaan menoon tottuneille kestävyyslajien harrastajille. Paikalle saapui kuitenkin puolet jäsenistä, joten varsin hyvä saldo sen puolesta. Tammelassa alkoi yleisurheilukoulu samaan aikaan, mutta sopivia sarjoja ei oikein ollut. Niinpä nocandot odottelivat omaa vuoroaan ja juoksivat pari kierrosta pururataa lämmittelyksi. Lämmittelyn jälkeen lähdettiin Koskenojan johdolla kiertämään rataa.

12 minuutin kohdalla oltiin seuraavissa kohdissa:

 • Juha 3370
 • JJ ja Mika 3100
 • MikkoJ 3050
 • Sökö 2650

Suvi-illan perinteisiin alkaa kuulua Hippomaratonin järjestelyt, jossa Mikko toimii esijuoksijana, Mika hoitelee äänentoiston ja kuulutukset ja JJ huolehtii tuloksista. Näiden tehtävien jälkeen Mika juoksi pitkän lenkin uudelle maratonreitillä ja aikaa kului 3.32. JJ pinkoi puolikkaan aikaan 1.38. Lämpöä oli sopivasti, mutta tällä kertaa reipas länsituuli helpotti juoksua Tammelan suuntaan. Tuuli ei kääntynyt koko illan aikana.

Pyöräilyjaosto jatkoi pyöräilykauttaan osallistumalla Pirkan Kierroksen pyöräilyyn. Matkana oli pisin mahdollinen reitti, joten mittariin kertyi 217 kilometriä. Kilpailumuotona oli ryhmäajo ja Kimmo pysyi ryhmässä koko ajan (minuutin huoltotauko) ja saapui perille 6 tunnin 20 minuutin havinoilla. Keskinopeudeksi kunnioitettavat 33,7 km/h. Heiska oli samassa ryhmässä alkumatkan, mutta kahden rengasrikon vuoksi ei pysynyt samassa ryhmässä loppuun saakka. Pirkan pyöräily ei ole kilpailu ja kisaa ei sen paremmin kelloteta.

Jukolan viestistä on ollut puhetta jossain vaiheessa vuosikokousten yhteydessä ja tällä kertaa Juha, Heiska ja JJ lähtivät Kytäjä-Jukolan tunnelmia testailemaan LHR:n joukkueissa. Hyvinkään Jukola suunnistettiin erittäin raskaassa ja hankalassa maastossa, joten ensimmäinen kerta Jukolassa osui vaativaan kisaan.

 • Heiska suunnisti 2-joukkueen vaativan 11.3 km pitkän yöosuuden. Pimeällä ja aamuhämärissä oli haastavinta ja aikaa kului 3.01.47 (1243/1437)
 • Juha siirrettiin loppumetreillä 1-joukkueeseen ja syystäkin. Juoksuvoimaa oli 6.9 km osuudella käytössä ja aikaa kului 1.26.58. (447/1389)
 • JJ oli 3-joukkueen ankkurina ja samoili 13,5 km pitkän osuuden aikaan 2.51.25. (761/1232)

Nocandossa olisi kyllä ainesta omaan joukkueeseen, sillä suunnistajia porukasta kyllä löytyy. Viiliksen nostajia ja kaminan lämmittäjiäkin kyllä tarvitaan.

MikkoJ juoksi maratonin Alajärvellä. Sijoitus oli komeasti yleisen sarjan 10. tuloksella 3.55. Tämä oli myös Mikon tavoiteaika ensimmäiselle maratonille. Loppu oli tuskainen, mutta ensi kerralla energiaa tankataan koko matkalle.

Kesäkuun lopulla juostiin vielä yhteislenkkejä, suunnistettiin ja pyöräiltiin ihan porukalla.

Maratonkausi alkoi

Toukokuun ensimmäiset helteet alkoivat kuun puolivälissä ja lämmönkestävyyttään testaamaan lähtivät Heiska ja Kimmo. Hellettä riittikin sillä päivän lämpöennätys 29,5 mitattiin juuri Porissa. Vaikutus lopputuloksiin oli noin puoli tuntia. Kimmo saapui maaliin ajassa 3.53 ja Heiska omien sanojensa mukaan konttasi maaliin ajassa 4.32. (Kimmon kiire johtui varmaan siitä, että uusi Pinarello odotteli kotona pyöräilykauden aloitusta.)

Kaukjärven Kierroksen järjestelyt onnistuivat

Järjestelyt sujuivat hyvien yhteistyökumppanien kanssa mainiosti. Kasvu-uralla jatkettiin ja uusi osanottoennätys on on nyt 158 juoksijaa.

JJ toimi kisapäällikkönä käsikirjan mukaan ja Mika huolehti yleisön viihtyvyydestä. Kaikille muillekin nocandoille löytyi tekemistä ja Mikko ja Kimmo hommasivat tilalleen hyvät varahenkilöt.

Pyhäjärvi kierrettiin ensimmäisen kerran

Ohjelman mukaisesti huhtikuun alussa juostiin yhteislenkki Pyhäjärven ympäri. Matkaa kertyi tälle kevään ensimmäiselle pitkälle noin 33 kilometriä ja mukaan ehti ja kykeni viisi nocandoa: Heiska, Kimmo, Mikko J, Jari ja Sami. Tässä järjestyksessä palattiin Vesihelmeen 😉 Sami lähti matkaan hieman aikaisemmin mutta saapui perille vastaavasti vähän myöhemmin. Melkoisen sitkeätä toimintaa!

Sää suosi: aurinko paistoi ja tyynessä kelissä oli kiva juosta. Huolto toimi, kuten oli luvattu. Tapahtuma purettiin pizzan äärellä. Loppumatkasta ajatus ruokailusta sai yksimielisen kannatuksen.

Pääsiäisenä juostiin jo hieman lyhyempiä yhteislenkkejä. Pitkäperjantaina oli vuorossa 20 km yhteislenkki (6 osallistujaa), sunnuntaina 18 km ja maanantaina jälleen 20 km. Mika osallistui näihin kaikkiin ja juoksi vielä pitkän lenkin ennen pääsiäistä ja keräsi viikkosaldoksi yli 100 km.

Kauden startti

Uusi kausi lähti käyntiin hyvällä sykkeellä, kun Disa veti Vanhan Kutomon Fysioterapialla tiukan FlowRide -pyöräilyn. Ohjelmassa oli Cardio -pyöräily, jossa pulssi nostettiin kolmella pitkälä mäellä anaerobisen kynnyksen rajoille. Tosin moniella syke nousi anaerobiselle puolelle ja hikeä valui lähes vesivahingoiksi asti. (Onneksi pyöräsalissa on muovimatto.)

nocandot flowridessa

Alkuverryttelyä.

Nocandot flowridessa

ja maalissa hyväkuntoisena.

Ilta jatkui Pilvenmäen raveissa, joissa maran vinkeillä irtosi voittoja toistasataa euroa.


Maaliskuussa toiminta lähtee ohjelman mukaan käyntiin. Tosin yhteislenkit Kaukjärven ympäri ovat jatkuneet koko talven. Kimmo ja Heiska ovat kiertäneet järveä vaikka pakkasta on ollut parikymmentä astetta.

Kauden 2010 toimintasuunnitelma

Maaliskuu:
19.3. klo 18.00  Vuoden startti.

-Vanhan kutomon liikuntakeskuksella, ohjattu flowride-pyöräily
-Suihku ja porukalla raveihin syömään ja totoamaan
-Haluan kuulla silloin mielipiteitä/ideoita vuodesta..
-Kaikki mukaan koska tila ja ohjaaja varattu vain meille!!

Huhtikuu:
10.4 klo 9.00

-Pyhäjärven ympärijuoksu, lähtö vesihelmen pihalta.
-Juoksun jälkeen sauna+uinti vesihelmessä.

Toukokuu:
2.5 klo 9.00

-Kaukjärven ympärijuoksun järjestelyt.
-Jokaiselle homma, jos haluat juosta mukana niin hoida varamies paikalle!!

15.5
-Nocandoon kevään pääjuoksu, Yyterin maraton.
-Matkoina puolikas ja kokonainen, Sökö tiedottaa tarkemmin lähtöajat ja reittiohjelman.

Kesäkuu:
12.6 Suvi-illan juoksutapahtuma.

-Jokainen menee ja tekee mitä parhaimmakseen näkee, Benkulta lisätietoja jos ehtii avustamaan erilaisissa oheistapahtumissa..

Heinäkuu:
3.7 klo 16.00

-Pyhäjärven yhteiskierto, lähtö Tammelasta.
-Maali maran rantasaunalla mustialanlammin rannalla, jossa saunomista, grillailua sekä toisiemme kehumista..

Elokuu:
(päivämäärä auki) Nocando-triatlon
-Samalla kaavalla kuin ennen, Kimmon ideasta pyöräily pyritään tiivistämään johonkin lyhyemmän lenkin ympärille kisatunnelman aikaansaamiseksi.

Syyskuu:
11.9 Maisematie maraton.

-Juostaan perinteinen ja kaunis maisematie jonka jälkeen saunomaan pöndelle(?).

Lokakuu:
10.10.2010  Chicagon maraton.

-Nocandon virallinen ulkomainen maraton.
-tehdään pienen budjetin reissuna, Kottarilta saa lisätietoja asiasta sekä ilmoittautumiset!

Marraskuu:
6.11 Vaellus.

-Tehdään tänävuonna pyörävaelluksena.
-Lähtö Tammelasta pieninä joukkueina josta suunnistetaan rasteilta toiselle.
-Rata päättyy Teuron perukoille missä sauna+ruokailu ja palkintojen jako.

Joulukuu:
-Maran joulukahvit.Lisäksi:
-Joka viikko sunnuntai aamuisin kaukjärven kierto lähtö klo 9.00 ”Aaltoportilta” 15.5 asti, jonka jälkeen jatketaan pyhäjärven kiertoina lähtö Manttaalilta klo 9.00.
-Jokakuussa puistojuoksut, joihin toivotaan runsasta osallistumista!
-22.5 alkaen pyörälenkit sunnuntai aamuisin aaltoportilta, (uudet jäsenet tervetuloa!!)
-5.9 ”Tour de Helsinki” pyöräily, lisätietoja Kimmolta ja Heiskalta.

Vuosikokous

Matkaraportti – Tallinna 2010

NoCanDo:n 14. toimintavuosi polkaistiin vauhdikkaasti käyntiin tammikuun viimeisenä lauantaina vuosikokouksen merkeissä. Päivän teemaksi oli Mara onnistuneesti valinnut keilailun Tallinnan London Pubissa. Yhteislähtö kohti seikkailuja tapahtui Ojanmäen keskusvarastolta, jonne osallistujia keräiltiin pitkin seutukuntaa aina Paavon perukoita myöden. Vuoden aloitukseen osallistuivat Sökö (Mara), Benkku, Heiska, Karppa ja MikkoJ sekä ”hang around” osastolta Juha ja Kottari.

Kirpakassa pakkasaamussa yhteiskuljetus suuntasi nokan kohti Katajanokan satamaa. Kuljetuksesta vastasi MattiJ, eli Jaakkolan veljesparin nuorimmainen. Matti oli ilmeisesti heikkona hetkenä lupautunut kyyditsemään urhean joukon aamulla satamaan ja vieläpä noutamaan myös illaksi kotiin. Menomatka käynnistyi sen verran vauhdikkaasti, että Matti heikkohermoisempi kuljettaja olisikin saattanut jo perua illaksi sovitun noutopalvelun.

Saavuimme turvallisesti ja hyvissä ajoin satamaa, joten päätimme aloittaa päivän virallisen ohjelman jo terminaalissa muutaman huurteisen äärellä. Osallistujat kertoivat kuluneen vuoden (2009) tavoitteistaan sekä niiden toteutumisesta. Tässä vaiheessa oli jo ennakoitavissa, että kovimmat tarinat pöytää löisivät Benkku Slovenian läpijuoksullaan sekä MikkoJ joka edellisenä keväänä teki itsestään muutamassa kuukaudessa 90 kg keijukaisen ja juoksi heti perään sen hetkisen elämänsä parhaan Marathonin eli Forssan Suvi-illan alle neljään tuntiin!

Kulkuvälineeksi oli lippujen perusteella valittu M/S Viking XPRS, joka starttasi kohti Tallinnaan klo 11:30 mukanaan joukko iloisia kuntoilijoita. Kuluneen vuoden saavutusten läpi käyntiä jatkettiin laivalla yltäkylläisen lounaan merkeissä Heiskan, Sökön ja Karpan toimesta. Ja vihoin viimeisenä olivat vuorossa tehokkaasti vuoroaan vältelleen Juha ja Kottari. Heidän kertomukset edellisen kunnialla suoritetun Marathonin osalta aiheutti muistisolujen syvempää vaivaamista, joka tämä ei enteillyt hyvää edessä olevaa jäsenäänestystä ajatellen. Lounas alkoi olemaan lopuillaan ja Benkku taisi tehdä ultra-teeman noudatellen myös santsi ennätyksen. Seuraavaksi vuorossa oli ”hang around” jäsenten poistaminen ruokapöydästä ja tiukan keskustelun ja jäsenäänestyksen vuoro. poistuessaan ”hang around” jäsenet tilasivat vielä äänivaltaisille jäsenille cognagit kahvin seuraksi, ilman sen suurempaa taka-ajatusta.

Piinallisen ja useiden minuuttien odotuksen jälkeen saapui raati kertomaan tuomiostaan. Puhemiehenä toimineella MikoJ:llä oli hyviä ja huonoja uutisia. hyvät uutiset olivat, että NoCanDo oli juuri saanut kaksi uutta täysjäsentä! Ja huonot, että kuluvalla toimintavuoden aikana näytöt Marathonin suhteen pitää olla konkreettiset. tai sitten toisin päin? Iloinen urheilija joukko oli joka tapauksessa saanut nyt kaksi uutta jäsentä, jotka lupasivat olla myös valintansa arvoisia!

Kokouksen yhteydessä jokainen kertoi myös viralliset vuoden Marathon aika tavoitteensa:

 • Juha 2:55
 • Benkku 3:30
 • MikkoJ 3:39
 • Heiska 3:55
 • Karppa 4:00
 • Sökö 4:10
 • Kottari 4:25
 • Kimmo 3.30
 • JJ 3.45

Laivan saavuttua Tallinnaan suuntasi joko ripeällä askeleella kohti London Pubia. Pubissa pidettiin kauan odotettu keilausturnaus ja jotta verenmaku saatiin suuhun myös tässä lajissa, laittoi jokainen osallistuja likoon pienoisen summan raahaa, jonka turnauksen voittaja tulisi saamaan. Iso joukkomme jalkautui kahdelle radalle ja kisa oli valmis alkamaan. Heti ensimetreiltä oli erotettavissa pelimiehet vilpillä tai muulla tavoin menetystä hakevista. Varsinkin Benkku osoittautui todelliseksi säätäjäksi, joutuen turvautumaan useisiin uusinta heittoihin milloin koneen ”viasta” jne. tämä säätäminen tuotti kuitenkin (hieman kyseenalaista) tulosta ja Kottarin jättämästä protestista sekä tarkistuslaskennasta huolimatta vei Benkku kisan suvereenisti 4 pisteen kaulalla:


1. Benkku 118 (joutui tarjoamaan kierroksen)
2. Kottari 114
3. MikkoJ 101
4. Heiska 102
5. Sökö 80
6. Juha 79
7. Karppa 77

Keilailun jälkeen siirryttiin London Pubin ytimeen eli alakertaan ja pitkän pöydän ääreen. Tässä vaiheessa lähes kaikki koordinaatiota tai syvällistä ajattelua vaativat tehtävät oli melkein suoritettu, joten aika rentoutua. Viimeinen ja samalla myös vuosikokouksen tärkein päätös oli kuitenkin vielä jäljellä eli vuoden 2010 Maran valinta! Ehdolle asettuivat kovat näytöt kuluneesta vuodesta antanut MikkoJ ja hänelle vastaehdokkaaksi jopa tietämättään JJ. MikkoJ:n eduiksi luettakoon hyvin valmisteltu vaalipuhe sekä uusia ideoita tulevalle kaudelle, joihin JJ:n oli poissa olevana erittäin haasteellista vastata. Suljetun lippuäänestyksen tuloksena MikkoJ valittiinkin yksimielisesti vuoden 2010 Maraksi! MikkoJ nimesi varamarakseen Heiskan.

Paluu matka kohti Helsinkiä lähti Tallinnasta klo 18:00 ja rattoisasti illasta johtuen emme huomanneet ajan kulua meinasimme myöhästyä laivasta ja jouduimme jopa juoksemaan viimeiset kilometrit. kovasta loppukiristä huolimatta kaikki eivät ehtineet laivaan. Kuluneen vuoden suorituksillaan glamouria keränneet Benkku ja juuri valittu Mara jäivät Tallinnan sokkeloisilla kaduilla kärkijoukosta ratkaisevat kilometrit, eivätkä palanneet samalla laivalla kotimaahan. Apu löytyi kuitenkin läheltä, kun naapuri varustamon palvelualtis neitonen oli myynyt ”myöhästyneille” liput samana iltana lähtevään laivaan.

Satamaan saavuttuamme onnistuimme vielä jalkautumaan eri suuntiin ja lopulta Sököä etsittiin pitkin Katajanokan satamaa. kaikesta säätämisestä johtuen aikataulumme meni uusiksi aiheuttaen muutoksia myös illan ohjelmistoon ja kärkijoukko ”joutui” rantautumaan Helsingin yöhön odottelemaan illan viimeistä laivaa. Lopulta porukka saatiin kunnialla kasaan ja väsyneiden reissaajien matka kohti kotiseutua pääsi lopultakin alkamaan.